Първоначално изпратено от kat123
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КФН
Collapse
X
-
В интерес на истината, ако ВЕЧЕ имате проблеми с тълкуване начина на уреждане правната материя в дружества от затворен тип /най-общо/ - моите проблеми са доста по-отдавна.
Добре дошли в новите /СИ/ - стари проблеми.
п.п. Няма да ви насочвам към това, откъде идват те - това вероятно можете сами да прецените.
Поздрави)!
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеНов казус от мен:
Дружество от затворен тип НЕ ПРЕДЛАГА АКЦИИ на заинтересувани.
По някаква причина ЗАИНТЕРЕСУВАНИТЕ /емоционални/ хора - са решили за подкрепят /примерно/ "Лъвовете на Джулюница"...
В Джулюница са регистрирали затвореният си тип дружество, приели са ОТДАВНА Уставът, с който е регистрирано дружеството им. Основният капитал на дружество "Джулюница" е представен с ХХХ ХХХ броя акции, като са вкарани и ония кол/пут - опции в този така добре изпипан от ПРАВНА гледна точка - Устав...
Един ден - двама приятели от селото се явяват в дружеството и питат Мажо, дали могат да си купят от неговите акции... Мажо се почесва по врата, защото точно това е искал сам той, но ТОЙ НЕ ПРЕДЛАГА публично никакви акции. Той ПРЕХВЪРЛЯ част от СВОЯТА собственост, разпределена в ХХХ ХХХ броя акции...
Мажо, чрез своите счетоводители, ВПИСВА в книгата на акционерите новата промяна в собствеността на ХХХ броя от своите акции, които НЕ Е ПРЕДЛАГАЛ ПУБЛИЧНО /да припомня отново/...
...., а двамата наши познати - радостни, решават да почерпят в Джулюнишката кръчма..., а там - Сите мъжОВЕ - реват за "Джулюница" ООД! ... САМ-САМИ - вземат решението си и хукват към Мажо..., той си мислеше ДО СЕГА да се регистрира като ПУБЛИЧНО дружество, ама - като видя наплива - така и не му остана време да се занимава с тъпотии по регистрации и Проспекти за публично предлагане....
.... и всичко това - без да е предлагал никому..., нито - на 100 лица, нито - над 100...
Те сами се налепиха да се включат в капитала...
Всяка прилика - там...., с каквито и да е /ПУБЛИЧНИ и НЕТОЛКОВА ПУБЛИЧНИ/ - да се счита случайна...
Това ще стане някъде във вселената ... Не съм чел Устава на дружество, в което сте се втренчили, но - моят съвет е - ако искате да си обясните точно нещата, а не да гадаете - да се фокусирате върху тоя Устав - на което и да е дружество от затворен тип. Успехи!
Бихте ли ни лишили от полюциите си, ПИСНА ми да чета несъстоятелни неща?!
Благодаря Ви предварително!
Коментар
-
Днес има анкетна комисия за фондовете. Миналите пъти всичко бе публично, а сега няма онлайн никъде.
Всъщност избирателно предават, тъй като на изслушването на въпросите на Капитал се предаваше на живо, а на следващото заседание, когато се изслушваха въпросите на Труд и Пик заседанието бе закрито или МОЖЕ БИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ?!?
Коментар
-
Нов казус от мен:
Дружество от затворен тип НЕ ПРЕДЛАГА АКЦИИ на заинтересувани.
По някаква причина ЗАИНТЕРЕСУВАНИТЕ /емоционални/ хора - са решили за подкрепят /примерно/ "Лъвовете на Джулюница"...
В Джулюница са регистрирали затвореният си тип дружество, приели са ОТДАВНА Уставът, с който е регистрирано дружеството им. Основният капитал на дружество "Джулюница" е представен с ХХХ ХХХ броя акции, като са вкарани и ония кол/пут - опции в този така добре изпипан от ПРАВНА гледна точка - Устав...
Един ден - двама приятели от селото се явяват в дружеството и питат Мажо, дали могат да си купят от неговите акции... Мажо се почесва по врата, защото точно това е искал сам той, но ТОЙ НЕ ПРЕДЛАГА публично никакви акции. Той ПРЕХВЪРЛЯ част от СВОЯТА собственост, разпределена в ХХХ ХХХ броя акции...
Мажо, чрез своите счетоводители, ВПИСВА в книгата на акционерите новата промяна в собствеността на ХХХ броя от своите акции, които НЕ Е ПРЕДЛАГАЛ ПУБЛИЧНО /да припомня отново/...
...., а двамата наши познати - радостни, решават да почерпят в Джулюнишката кръчма..., а там - Сите мъжОВЕ - реват за "Джулюница" ООД! ... САМ-САМИ - вземат решението си и хукват към Мажо..., той си мислеше ДО СЕГА да се регистрира като ПУБЛИЧНО дружество, ама - като видя наплива - така и не му остана време да се занимава с тъпотии по регистрации и Проспекти за публично предлагане....
.... и всичко това - без да е предлагал никому..., нито - на 100 лица, нито - над 100...
Те сами се налепиха да се включат в капитала...
Всяка прилика - там...., с каквито и да е /ПУБЛИЧНИ и НЕТОЛКОВА ПУБЛИЧНИ/ - да се счита случайна...
Това ще стане някъде във вселената ... Не съм чел Устава на дружество, в което сте се втренчили, но - моят съвет е - ако искате да си обясните точно нещата, а не да гадаете - да се фокусирате върху тоя Устав - на което и да е дружество от затворен тип. Успехи!Last edited by mikomikov; 24.02.2015, 16:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеТОЗИ ЗАКОН КАСАЕ ПРЕДЛАГАНЕТО на ценни книги ОТ ПУБЛИЧНИ ДРУЖЕСТВА.
а?
Тук се срещат и по-големи глупости, но и тази си я бива!
Значи първо трябва да станеш публично дружество и след това да предлагаш публични ценни книжа, а?
На това му се вика "каруцата пред коня"!
Или виж тук - първо предлага, а след това БИ МОГЛО да стане публично.
Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 86 от 2006 г.) Публично предлагане на ценни книжа е предоставянето на информация за предлагане на ценни книжа, адресирана до 100 и повече лица или до неопределен кръг лица в каквато и да е форма и чрез каквито и да е средства, съдържаща достатъчно данни за условията на предлагането и предлаганите ценни книжа, така че да могат инвеститорите да вземат решение за записване или закупуване на тези ценни книжа. Предлагането на ценни книжа чрез инвестиционен посредник също се смята за публично предлагане, ако отговаря на условията по изречение първо.
(2) Публично предлагане е налице и ако в предлагането на ценните книжа вземе участие лице, което не е инвестиционен посредник или притежател на ценните книжа.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 86 от 2006 г.) Не е налице публично предлагане, когато ценните книжа се предлагат в случаите на ликвидация, изпълнително производство или производство по несъстоятелност по ред, определен в закон.
Чл. 221. (4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., изм. и доп., бр. 103 от 2012 г.) Който привлича или допуска привличането на парични средства и/или други имуществени права, освен при условия и по ред, определени в друг закон, чрез покани (изявления), отправени до повече от 150 лица или до неопределен кръг лица, включително и чрез средствата за масово осведомяване, без да е спазил изискванията на този закон и актовете, издадени за неговото прилагане, се наказва с глоба от 5000 до 50 000 лв., ако деянието не съставлява престъпление, а при повторно нарушение - от 50 000 до 100 000 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
Мамини сладки те!“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение.....................
Ненапразно написах изцяло абревиатурата, която много от нас цитират тук, а именно: ЗППЦК - Закон за ПУБЛИЧНО предлагане на ценни книжа.
ТОЗИ ЗАКОН КАСАЕ ПРЕДЛАГАНЕТО на ценни книги ОТ ПУБЛИЧНИ ДРУЖЕСТВА.
.................
Като си купиш бисквити "Катеричка" от вътре катеричка ли излиза???????
Сори, ама твърдоглавието ти не заслужава друг отговор.
Отричаш да си служител на КФН, но само те имат сметка да набутват темата в тези безмислени "твой" терзания.
Освен ако не си служител на Инвестора и да се бори за читатели, чрез скандални писания .
За последно ти обръщам внимание НЕ се чете САМО заглавието на закона,
а целия закон!
Ако не ти е интересен ЗППЦК прочети Търговския закон и ми цитирай само тези членове, които конституират т. нар. от теб "Затворен тип дружества".
За ЗППЦК знам смисъла на "предприятие за колективно инвестиране, което не е от затворен тип", то ти явно НЕ!
След като напишеш нещо смислено съм готов да дискутирам отново с теб! Омръзна ми да слизам толкова ниско.
Все пак после задължително се връщам в изходна позиция!
Актуалната дискусия тук би трябвало да е снимката на kat123:
За мен Мавродиев е безспорен участник в кадрото, но другия ми е малко мътен.
kat123, качи целия клип за да се уверим, кой е другия човек.
Гледайки името на клипа същия е сниман ВЧЕРА, така ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от admi Разгледай мнение
Мило момче,
виждайки нивото ти на познаване на материята, ...............
Не случайно споменах в предишния ми постинг, че първо трябва да почетеш и след това да отговориш на въпроса на колегата ceneto:
Повярвай ми след като дадеш правилен отговор на този въпрос ще изтриеш всичките си постинги до момента по темата, за да не срамуваш.
Когато отговаряш на въпрос с:
Подсказва, че не си готов да получиш отговор на "въпросите" написани от теб.
Не искам да се чустваш неловко, но аз и голяма част от четящите този форум ЗНАЯТ защо тези дружества се наричат "непублични".
Закона за публично предлагане на ценни книжа НЕ е най-интересното четиво до което би се докоснал, но пък ще ти донесе ценни знания!
Уважаеми admi:
ceneto каза:
"а не публичното дружество като тръгне да предлага акции на публиката как се нарича процеса?"
Моето мнение е, че колегата ceneto вече намери отговора на въпроса си в моите коментари. Не зная, защо ти все още цитираш неговият въпрос? Очевидно ти е трудно да разбереш. Ще опитам отново, но вече не ми се повтаря, защото ставаме скучни за околните...
Ненапразно написах изцяло абревиатурата, която много от нас цитират тук, а именно: ЗППЦК - Закон за ПУБЛИЧНО предлагане на ценни книжа.
ТОЗИ ЗАКОН КАСАЕ ПРЕДЛАГАНЕТО на ценни книги ОТ ПУБЛИЧНИ ДРУЖЕСТВА.
Т.е. - щом искате допълнителни мои коментари, моля, фиксирайте се, именно върху факта, че ПУБЛИЧНИТЕ ДРУЖЕСТВА трябва да отговарят на всичко онова, което си чел в закона. Публичните дружества спазват тия правила, КОИТО СЕ СЛЕДЯТ ОТ НАДЗОРА, в тоя смисъл - купувачите на такива книжа /на ПУБЛИЧНИ ДРУЖЕСТВА/ - могат да разчитат на Регулаторен орган, ако има разминавания в предлагането и всички норми, произтичащи от законовата база.
НЕПУБЛИЧНОТО д.во /от ЗАТВОРЕН ТИП/ - може да предлага СВОИТЕ ценни книги, без да се съобрази с тия ЗАКОНОВИ РАЗПОРЕДБИ, които СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за ПУБЛИЧНИТЕ д-ва. Т.е. - който си купи от акциите на дружество от затворен тип - НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА на ония законови разпоредби, които Законодателят вменява като задължителни за ПУБЛИЧНИТЕ.
Моят съвет е да се концентрирате, не върху термина "публика", а върху "публично дружество".
Ха сега да ми отговорите пък вие, аджеба - защо ли биха съществували дружества от затворен тип, ако /както вие твърдите/ - за тях е задължително да отговарят на ЗППЦКФБ?
Затворените д-ва - какво общо имат с БФБ??? Ами, толкова е просто: ТЕ СЕ ТЪРГУВАТ ИЗВЪНБОРСОВО /купувачите купуват на свой риКС, Вееее......, няма защита от КФН..., именно, защото .... /да не се повтарям, четете миналите ми постове - долу/..., КА ШЪ ГИ ТРИЯ?
Уставите на Затворения тип д-ва, най-често е съобразен с Търговския закон /както вече писах/ - и това е напълно достатъчно. Което липсва в ТЗ - се приема в съответствие с други закони и по предложение на акционерите на ОСА.
Тъй като познавам нормативната база, а и притежавам акции в ДВАТА ВИДА институции, ще ви помогна да разберете казуса със следния пример:
Пример: в Устава на едно дружество от затворен тип /Х/ било записано, че - акционерите са длъжни - при желание да прехвърлят собствеността на акциите си, ако предварително са ги предложили на останалите акционери... /има ли такова изискване при предлагане акциите на публичните д-ва на БФБ?/..., в друг Устав на непублично д-во има пут-опция при прехвърляне на собствеността... /има ли такова изискване при предлагане акциите на публичните д-ва на БФБ?/...., в трето Непублично има има кол-опция при прехвърляне на собствеността.../има ли такова изискване при предлагане акциите на публичните д-ва на БФБ?/....
Уффф, стана ми досадно да давам примери?
Във всеки случай, ОБЕЩАВАМ ДА НЕ ТРИЯ МНЕНИЯТА СИ - не задруго, а, защото незнаещите могат винаги да научат нещо...
п.п. изобщо не съм депресиран..."Познания за материята" - ай да`н се изФърляме толкоЗ, а?Last edited by mikomikov; 23.02.2015, 20:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеУважаеми,
Нито съм фен на Левски, нито пък чакам печалби от "инвестиции", още повече пък - не отговарям на условието - да съм член на КФН.
Изобщо не ме интересува т.нар. от теб "привличане на средства".
Коментирам въпроса от гледна точка на ЗАТВОРЕНИЯТ ТИП дружества /които тук - не зная защо наричат "непублични"..., вероятно - точно, защото - те ЗАТВОРЕНИТЕ - са антипод на ПУБЛИЧНИТЕ/, които /публични/ - ТРЯБВА да отговарят, не - а да се подчиняват на цялата нормативна база, която регламентира съществуването на ПУБЛИЧНИТЕ дружества като пазарни субекти.
А кажи ми, сЯ - като четеш внимателно, неколкократно /за да го разбереш!/ - горното - с кои ТОЧНО тези, които съм развил - ти, лично - си НЕСЪГЛАСЕН? Ама, ако обичаш, карай така: МОЙ ЦИТАТ - ТВОЯ АНТИТЕЗА, подкрепена с разумни аргументи. Можеш ли да направиш това?
Хайде, моля - концентрирай се върху въпроса ми, за чий..... са необходими на едно дружество от ЗАТВОРЕН ТИП - "твоите" знания за Закона за публично/???/ предлагане на акции, както и за това, как - ПРИМЕРНО едно НЕПУБЛИЧНО дружество би извършило увеличаване на капитала си, АКО....
... АКО - то, Д-вото от затворен тип - Е ВЕЧЕ ПРИЕЛО УСТАВА си, който е съобразен със всички нормативни документи, вкл. и с Търговския закон?
Можеш ли да отговориш КОНКРЕТНО?
п.п. Да повтарям ли, че не съм фен, нито член на КФН, нито пък бих инвестирал в това начинание? Да повтарям ли, че д-вото от ЗАТВОРЕН ТИП има МАЖОРИТАР, който е вкарал едни СВОИ средства, за които ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ДЪРЖИШ СМЕТКА, как ще бъдат изхарчени..., но те трябва да бъдат вложени по ПРАВИЛАТА!..., а там, където няма правила - ТЕ, НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ - се приемат на ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ!
Кое не ти е ясно още, Ве, пич?
Мило момче,
виждайки нивото ти на познаване на материята, оставам с впечатлението, че нямаш много опит на БФБ. Това не бива да те депресира! Ще наваксаш. Само трябва време.
За да влезем в дискусия по същество (някой теоритици биха казали:"за да слезна на това ниво") първо трябва да си наясно с правилата, а именно щом се задава въпрос се очаква да отговориш или да кажеш, че не знаеш и да помолиш някой да разясни, а не да започваш да задаваш въпроси, липсата на отговор в теб на които, оставя отново лоши впечатления в четящите постингите ти.
Не случайно споменах в предишния ми постинг, че първо трябва да почетеш и след това да отговориш на въпроса на колегата ceneto:
Първоначално изпратено от cenetoа не публичното дружество като тръгне да предлага акции на публиката как се нарича процеса?
Когато отговаряш на въпрос с:
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеИзобщо не ме интересува т.нар. от теб "привличане на средства".
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеКоментирам въпроса от гледна точка на ЗАТВОРЕНИЯТ ТИП дружества /които тук - не зная защо наричат "непублични"
Закона за публично предлагане на ценни книжа НЕ е най-интересното четиво до което би се докоснал, но пък ще ти донесе ценни знания!
Коментар
-
Първоначално изпратено от admi Разгледай мнениеЗа първи път ще си позволя да отправя лично напътствие към колега от форума, но липсата на познания е ФРАПИРАЩА и се налга да подсетя ползващия(те) никове: mikomikov и cokrat1 ДА ЧЕТАТ ПОВЕЧЕ!
Момчета (или момичета), ако имате интерес в сферата на "БФБ-София", моля прочетете ЗППЦК. Обърнете внимание на детайлите.
Добро начало е да се опитате да отговорите на въпроса на колегата ceneto:
Ще ви помогна, като цитирам колегата aquila:
Бих приел, че сте заклети фенове на Левски и искате всячески да помогнете на клуба си. ОК, но не пишете глупости ТУК, дайте си парите по описаната схема и чакайте печалби. Дано не сте служители на КФН бранещи шефа, защото такива думи от служетели на КФН биха били показател за целия надзорен орган.
И след лиричното ми отклонение нека обърнем внимание на "привлича или допуска привличането на парични средства". А здружението ще прави точно това ще привлича средства!
Уважаеми,
Нито съм фен на Левски, нито пък чакам печалби от "инвестиции", още повече пък - не отговарям на условието - да съм член на КФН.
Изобщо не ме интересува т.нар. от теб "привличане на средства".
Коментирам въпроса от гледна точка на ЗАТВОРЕНИЯТ ТИП дружества /които тук - не зная защо наричат "непублични"..., вероятно - точно, защото - те ЗАТВОРЕНИТЕ - са антипод на ПУБЛИЧНИТЕ/, които /публични/ - ТРЯБВА да отговарят, не - а да се подчиняват на цялата нормативна база, която регламентира съществуването на ПУБЛИЧНИТЕ дружества като пазарни субекти.
А кажи ми, сЯ - като четеш внимателно, неколкократно /за да го разбереш!/ - горното - с кои ТОЧНО тези, които съм развил - ти, лично - си НЕСЪГЛАСЕН? Ама, ако обичаш, карай така: МОЙ ЦИТАТ - ТВОЯ АНТИТЕЗА, подкрепена с разумни аргументи. Можеш ли да направиш това?
Хайде, моля - концентрирай се върху въпроса ми, за чий..... са необходими на едно дружество от ЗАТВОРЕН ТИП - "твоите" знания за Закона за публично/???/ предлагане на акции, както и за това, как - ПРИМЕРНО едно НЕПУБЛИЧНО дружество би извършило увеличаване на капитала си, АКО....
... АКО - то, Д-вото от затворен тип - Е ВЕЧЕ ПРИЕЛО УСТАВА си, който е съобразен със всички нормативни документи, вкл. и с Търговския закон?
Можеш ли да отговориш КОНКРЕТНО?
п.п. Да повтарям ли, че не съм фен, нито член на КФН, нито пък бих инвестирал в това начинание? Да повтарям ли, че д-вото от ЗАТВОРЕН ТИП има МАЖОРИТАР, който е вкарал едни СВОИ средства, за които ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ДЪРЖИШ СМЕТКА, как ще бъдат изхарчени..., но те трябва да бъдат вложени по ПРАВИЛАТА!..., а там, където няма правила - ТЕ, НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ - се приемат на ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ!
Кое не ти е ясно още, Ве, пич?Last edited by mikomikov; 20.02.2015, 21:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеТова ме изуми!!!
Ако човек има голям легален доход в България е не-просто препоръчително, а направо задължително да има и в 3-ти доброволен стълб!!! Ползите са очевидни!!!
Явно хората са мноого ... различни!
Да не говорим, че според мен застраховките живот са мнооооого по-добра опция!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеA защо вчера не беше предавано пряко изслушването на КФН пред бюджетната комисия? Някой знае ли? На мен ми беше много интересно да видя отговорите на въпросите на ТРУД и ПИК за Прокопиев. За тези на Капитал го предаваха пряко, а за тези медийно затъмнение се получава нещо. Според представители на ПИК, Румен Гечев даже е усоятил и даването на отговори на въпросите пред комисията. Малко доста насмърдява вече цялата тази работа.
Още по-интересна е ей тази новинка, която внася доста разяснения защо Прокопиев е толкова сърдит на КФН-то и иска да смени ръководството с негови хора: Стартирано е досъдебно производство срещу Прокопиев за ощетяване на държавата в особено големи размери
Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за ощетяване на държавата в особено големи размери заради продажбата на миноритарния дял на „ЕВН електроразпределение. Това стана ясно от отговор на Комисията за финансов надзор след запитване на ПИК относно груби нарушения при приватизацията на ЕВН чрез българската фондова борса. Въпросът на ПИК е зададен през парламентарната комисия за бюджет и финанси.
„Поради наличие на данни и възникнали съмнения за ощетяване на миноритарните акционери и възможна пазарна манипулация при продажбата на остатъчния държавен дял на „ЕВН Електроразпределение“, както и за нарушения, включващи занижаване на първоначалната оценка на дяловете, наличие на конфликт на интереси и предпочитане на интереса на частен инвеститор пред държавния интерес и непостигане на максимална полза на държавата, като в резултат е бил ощетен държавния интерес в особено големи размери, от страна на КФН през 2013 г. бе подаден сигнал до Главния прокурор за предприемане на необходими действия по преценка. В резултат на сигнала бе образувана досъдебна проверка“, пишат от КФН.
„Въз основа на подадения сигнал от СГП е образувано досъдебно производство и към настоящия момент се извършват активни действия по разследване на случая. Както е известно, по правилата на наказателното право и процес досъдебно производство се образува, когато са намерени достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. Подробности относно етапа на проверката и предприетите до момента следствени действия би могла да даде само и единствено Прокуратурата по преценка от нейна страна и доколкото това няма да навреди на разследването“, пишат от КФН на ПИК.
Отговорът е на въпроса на ПИК до шефа на КФН Стоян Мавродиев (на снимката): „Вярно ли е, че взаимоотношенията Ви с Прокопиев ескалираха след подаден от КФН сигнал срещу негова компания за груби нарушения при приватизацията на ЕВН през БФБ? За какво става въпрос всъщност, бихте ли пояснили кои са замесените лица – само дело на Прокопиев ли е това, замесени ли са и самите ЕВН, има ли вероятно участие и на представители на държавни институции, подобно нещо трудно би се реализирало без подкрепа „отвътре“? На какъв етап е това разследване, в „Капитал“ се твърди, че в случая няма никакви нарушения.“
Колкото до свинските издания препоръката ми е когато прочетеш нещо в тях да го обръщаш на 180 градуса. Това е за 90 % от информацията им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнениеГоворя за 2ри, не съм толкова глупава, че да имам трети
Ако човек има голям легален доход в България е не-просто препоръчително, а направо задължително да има и в 3-ти доброволен стълб!!! Ползите са очевидни!!!
Явно хората са мноого ... различни!
Коментар
Коментар