IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В интерес на истината...

Както я почнах - през просото..., та - критикуващите мненията ми - с право биха ме попитали още тук, нещо такова: "Ало, човека с полюциите, за каква истина говориш?..." та - и аз - за МОЯТА истина, де, неангажиращата /Ви/..., не за вашата говоря...

Та: въпросните /непублични/, ако биха поразсъждавали - ВЕРОЯТНО - по-добро финансиране биха получили - именно като ПУБЛИЧНО, разбира се - чрез едно увеличение на капитала..., което пък не е изключено и при затвореният си тип...

Горното са предположения, ама за друго ми беше мисЛЪта...

Публично, та публично... Зная - регламент, регулаторни органи и т.н.... Значи, Регулаторът - дето тук всички му се изреждат - той пък да не е всесилен? А - доколко пък си вършат работата - и с какъв темп на работа - мижи да те лажем...

Е, както в много подобни случаи, където има Регулаторни органи: бихте ли се обърнали към ТИЯ, ако ви се случи "случката", т.е. - ако имате основания - да търсите правата си чрез тях, ако ТЕ могат да излизат с предписания, принудителни административни мерки и т.н...

И, ако сравним скоростното изпълнение, то, примерно ако заинтересуваният не е доволен от подобно решение на Регулатора и тръгне да обжалва,....

....накрая - да не стигне /след изгубена година, примерно/ - отново до Правораздавателните органи???..., т.е. - това си е отново двойна работа и чиста загуба на време, сравнено с това, ако БИ прескочил тоя т.нар. РЕГУЛАТОР...

Всички знаем също, че - АКО заинтересуваният види, че Регулаторът се бави по някакви причини, та сам заинтересуваният почне да губи търпение - и вземе решението си - да се обърне към Съда, то и Съдът ще спре делото, докато не излезе решението ра Регулатора...

Има едни такива въртели: тия, които са минали по тоя път - вече си ги знаят и обикновено карат с решенията на по-високата институция - Съдебната...

Но това си е отново решение, което не налагам, както се казва - лично и неангажиращо е отвсякъде..., защото може някой да желае да мине през всички институции, както и през техните инстанции...

Животът НИЕ си го правим сложен..., избираме си ги едни, такива, а после им се чудим, че били едни "законотворци"..., мани, мани...

Коментар

• От медиите; Тодор Батков:
      Когато обсъждахме детайли при акцията преди около три седмици, един от моите по-млади колеги адвокати ме предупреди: Абе, шефе, ти даваш ли си сметка, че ако в един момент акционерите минат 10 хиляди, по закон в края на годината, в която това се е случило, дружеството автоматично трябва да се превърне в публично?

За справка
      Чл. 110. (1) (Доп. - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 27.03.2009 г.) Публично е акционерното дружество със седалище в Република България, което:
      3. (нова - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) има повече от 10 000 акционери в последния ден на две последователни календарни години.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
        ...........

микомиков да ми разясни същноста на операцията

Всъщност, трябваше да ти отговоря така: "Хитър си ти, Андрешко...!"

А, ако трябва да кажа впечатленията си, то - очевАдно - за теб парите не миришат..., както за ония, на които им се привиждат полюции във всяко мнение, което не им изнася...

Ама - и аз пък - да съм казал нещо конкретно? Така, де - всеки има глава на раменете си, а и парите са си негови...

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
          ей сега г-н Батков го видях да казва, че връща Левски на който е принадлежал - на народа
          p.s. не се интересувам от футбол и ще се радвам микомиков да ми разясни същноста на операцията
          Колега, ceneto!

Много задкУлисно играеш, де!!! Хора, представени тук - вече казаха, че искат да ги освободя от присъствието си тук, което възприемат като вид полюция... Що за аналогии?

Вярвам, че при теб нещата не стоят така..., т.е. - ти намираш нещо рационално във всяко мнение, независимо и то да не съвпада с твоите виждания...

Поздрави за това, че мненията ми не са за теб "полюции"...

В интерес на истината - мен също не ме интересува футболът... На въпроса ти: ако той наистина е казал това - ПРЕДПОЛАГАМ, че той ще прави някаквъв вид "революция" в СОБСТВЕНИТЕ СИ инвестиции, за което някои могат да го нарекат дори и балък...

Ако стане точно така - мисля, че не бива да се възприемат нещата точно с последното определение, защото - именно КРАЙНАТА цел - може да е съвсем различна: виждаме колко са обсебени различните агитки в тоя спорт. Те са фанатизирани дотам...., както и да е, но - вероятно ще се разчита и на фенове с голям финансов ресурс...

Та - според мен - ПОЧТИ НИКОЙ в тая страна НЕ ВРЪЩА нещо - никому.... БЕЗВЪЗМЕЗДНО..., а ако все пак това стане, то ЗА МЕН това би бил добър пример..., висша форма на морал /на балъците - би добавил някой/...

Както и да е, де - но... Нищо от казаното от мен не е свързано с някаква реална информация /за да не подведа някого/, т.е. - това не е препоръка...

Успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
            ....
            Дружество от затворен тип НЕ ПРЕДЛАГА АКЦИИ на заинтересувани.

.....

.... и всичко това - без да е предлагал никому..., нито - на 100 лица, нито - над 100...

.....
            ей сега г-н Батков го видях да казва, че връща Левски на който е принадлежал - на народа
            p.s. не се интересувам от футбол и ще се радвам микомиков да ми разясни същноста на операцията
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от asenbo Разгледай мнение
              Ами как да си сигурен като не се вижда ;-). Специално аз се опитах да е зуумна, ама без никакъв резултат. Това, което е на 100% е, че е някакво видео където се вижда Мавродиев - малко си кьорфишек... Ама какво да правиш - като няма хляб за хората, поне зрелище да има...
              така погледнато това може наистина да не е Йордан Цонев... защо клипа не е качен а е спрян точно по средата когато най не се вижда лицето на събеседника!

Коментар

• Първоначално изпратено от bullbear Разгледай мнение
                Коки е споменал(а), че снимката е от 2013 г., но няма доказателства за тезате си, нали?

Моля kat123 да каже тази снимка кога е правена, все пак той я публикува тук. И на мен другия човек не ми е ясен. Не съм сигурен, че е Йордан Цонев:

Ами как да си сигурен като не се вижда ;-). Специално аз се опитах да я зуумна, ама без никакъв резултат. Това, което е на 100% е, че е някакво видео където се вижда Мавродиев - малко прилича на поредния кьорфишек... Ама какво да правиш - като няма хляб за хората, поне зрелище да има...
                Last edited by asenbo; 24.02.2015, 21:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от spurs Разгледай мнение
                  Това пък е предната партенка оказва се, че снимката е правена през 2013 година когато по спомен данчо ментата беше председател на бюджетната комисия и не виждам нищо подозрително в ролята си такъв да се среща с мавъра, като шеф на комисията. В съседната тема коки е показала кога са публикувани тези снимки.
                  Стига с тези манипулации бе хора аман от глупости !!
                  Коки е споменал(а), че снимката е от 2013 г., но няма доказателства за тезате си, нали?

Моля kat123 да каже тази снимка кога е правена, все пак той я публикува тук. И на мен другия човек не ми е ясен. Не съм сигурен, че е Йордан Цонев:

http://tekstove.info/browse.php?id=14422

Коментар

• Първоначално изпратено от aquila Разгледай мнение
                    Eeeeee, това е много яко. Прати линка на Борисов и Радан Кънев, Първанов, да се засрамят от Мавродиев, външно поне Пак поздрави, човече!

Това пък е предната партенка оказва се, че снимката е правена през 2013 година когато по спомен данчо ментата беше председател на бюджетната комисия и не виждам нищо подозрително в ролята си такъв да се среща с мавъра, като шеф на комисията. В съседната тема коки е показала кога са публикувани тези снимки.

Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Тцццц само дето фотото е качено през 2013г

http://alfa.kachi-snimka.info/images...424711244t.jpg alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bwy1424711244t.jpg

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...424711244t.jpg alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bwy1424711244t.jpg
                    Стига с тези манипулации бе хора аман от глупости !!

Коментар

• Първоначално изпратено от Balans Разгледай мнение
                      И аз очаквам КФН да си свърши работата и да защити интересите на
                      нас миноритарите, другото ще е разочарования отново !

Точно в този момент няма да си позволят този лукс, поне на това разчитаме :-))
                      Дружеството струва повече и хубавото е, че наредбите не отчитат дисконта за моралния риск от мажоритаря! Още повече, че той ще излиза :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
                        Според моите сметки тази седмица комисията трябва да се произнесе
                        по търговото предложение на Енерго про мрежи и продажби.

Ако погледнем хронологията на последните търгови предложения
                        КФН почти винаги ги връща и успява да вдигне цената за миноритарите.

Какво мислите колеги ?

И аз очаквам КФН да си свърши работата и да защити интересите на
                        нас миноритарите, другото ще е разочарования отново !

Точно в този момент няма да си позволят този лукс, поне на това разчитаме :-))

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                          .....
                          Един ден - двама приятели от селото се явяват в дружеството и питат Мажо, дали могат да си купят от неговите акции... Мажо се почесва по врата, защото точно това е искал сам той, но ТОЙ НЕ ПРЕДЛАГА публично никакви акции. Той ПРЕХВЪРЛЯ част от СВОЯТА собственост, разпределена в ХХХ ХХХ броя акции...

Мажо, чрез своите счетоводители, ВПИСВА в книгата на акционерите новата промяна в собствеността на ХХХ броя от своите акции, които НЕ Е ПРЕДЛАГАЛ ПУБЛИЧНО /да припомня отново/...

.....
                          и от счетоводна гледна точка, дружеството е в същото затруднено положение, мажоритарят(може вече и да не е такъв) няма акции има пари, да това със сигурност не е публично предлагане
                          но не е и историята която обсъждаме тук
                          Last edited by ceneto; 24.02.2015, 17:43.
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Според моите сметки тази седмица комисията трябва да се произнесе
                            по търговото предложение на Енерго про мрежи и продажби.

Ако погледнем хронологията на последните търгови предложения
                            КФН почти винаги ги връща и успява да вдигне цената за миноритарите.

Какво мислите колеги ?

Коментар

• Как Мавродиев се размина с фактите. Отново
                              Председателят на КФН пак използва телевизионния ефир, за да лансира противоречащи си тези

ако има съответен абонамент, някой да сподели няколко думи.

Коментар

• Това много ми прилича на онези истории с флашките !

Кога, как, защо ?

Коментар

Working...
                                X