IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бат'Бойко и компания разчитат на това,че хората на които им предстои ранно пенсиониране искат да си вземат пълните пенсии и са ЗА такава схема,а на по-младите не им пука за пенсии и тем подобни глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Ок, нищо не ме изненадва, но това си е голяма играчка за счетоводството, пък за одита...
      Прав си, че и при големите е използвана практика.
      Но не разбирам защо тогава се тръгна с тезата, че фондовете били виновни и за това сега нямало пак да могат да плащат нормални пенсии.

Е кой да е виновния?Не случайно и викат тристранка. От там виновни няма.А виновен трябва да има и да бъде посочен с пръст.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
        Маце,дал съм пример с работодател точно от тежката химия.А именно Николай Банев и завода за хлор и поли-винилхлорид,по-известен като ПОЛИМЕРИ.Тежка химия - тежко некоректен работодател.И в една друга фирма,занимаваща се с производство на торове до момента се плащаха осигуровки на половината заплата,но дочувам,че до нова година ще излезе всичко на светло.
        Ок, нищо не ме изненадва, но това си е голяма играчка за счетоводството, пък за одита...
        Прав си, че и при големите е използвана практика.
        Но не разбирам защо тогава се тръгна с тезата, че фондовете били виновни и за това сега нямало пак да могат да плащат нормални пенсии.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
          тоя постинг не е за такива като теб,той е за такива,които знаят ще е сидиес.......понятие "чувано" в бг ,чрез медиите........но непонятно за такива като теб....
          разбира се,ако си по запознат,може да направиш асосиация,че развалянето на салатата е тетата на дериватива,а гръцкия "сух" климат е я дивиация,я вериънс,а ако трябва са сме по "сложни..... сигма.... все НЕсъществуващи ОЩЕ понятия в бг.... и може би за добре....
          то и не очаквам някой да ме разбере,сам си се кефя на матафорите....... кат няма други...
          Аз съм от тези дето са съгласни, че познатата ни математика не е точна, обаче не схващам какво общо има математиката с инвестициите? Имаш ли някаква реална полза от това че знаеш тези неща, за които говориш тук ? Щото за мен всичко се свежда до това да купувам евтино и да продавам скъпо
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Гради се на "вяра", защото познанието ни е доста ограничено, да не говорим как точно мозъкът ни може да си представи "точка" или "безкрайна права". . Така, че имаме и анатомичен проблем, макар и с най-съвършения "уред", създаден от природата. Но пък и няма нищо по-добро, точно и универсално от сегашната математика. Затова и казах на Аен, че проблемът не е на математиката.
            почваш да редиш пъзела!дп правилно заключение стигаш,само не разбрах къде видя,че съм казвал,че проблема е математиката,че да ми казваш,че НЕ Е!
            никъде не съм казвал,че проблема е в математиката,казвам,че проблема е в математиците,които са зубрили математика,а не са я ОСМИСЛИЛИ!!!!!!!
            тва е аксиомата на модерна напоследък наука (покрай мен) , в бг не са я чували,следва,че е несъществуваща......
            та разликата между математиката и тази наука е в това,че математика казва:
            1+1=2 ,защото е така!
            .... а аз казвам:
            кога 1+1=2?
            тая наука не ВЪПРОСИРА САМО МАТЕМАТИКАТА..........забелязал ли си,че от как пиша във форумите ,НИКОГА не съм започвал изречение с главна буква........ мислиш,че не знам,че ТАКА ТРЯБВА,и че не са се редили на опашка по тия форуми отначалото да ми разясняват????
            има гоооооооооооооляма причина да НЕ ГО ПРАВЯ.......и може да ме разбере само човек,дорасъл до мойто ниво на еволюция.....останалите ме приемат за "неграмотник" ..........

Коментар

• Асенич, може и да съм пропуснала да те прочета, но не разбрах твоето мнение за това, как ще се отрази за икономиката ни изтеглянето на 500млн от пазара - всичко от бонд, депозит до акции?
              Това извън сантимента на посланието

За гръцкия дълг - ами само като видиш що немски банки са пълни с гръцки книжа, к'во да ги оставят ли ще помагат, че и сертаки ще играят
              п.с...знаеш ли какво е реално "гръцката салата" - шопската, но от мързел с ненарязано сирене

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                В I категория труд попадат миньори, тежката химия, пилоти, Стюардеси....
                Къде в тия браншове работодатят играе с двойно счетоводство и не осигурява работниците си върху реална заплата?
                Така, да приемем, че средната заплата е 1000-1500лв, при 12% за ППФ, внасяни по-малко от 10 години. Сега колко трябва да получава, скапалият се от труд на 45 години категориен работник през следващите поне 15 години пенсия?
                Друг е въпросът колко преди 2000г са се осигурявали без да имат лична сметка, но НОИ за това мълчи....

А ако има калпави БГ работници - къде е причината?
                От няколко години бизнесът пищи---нямаме кадри--обучени и подготвени за реалната икономика, но кой го чува?Покрай тия истерии сега да се чу нещо от министъра на образованието и какво прави в тази насока?
                Маце,дал съм пример с работодател точно от тежката химия.А именно Николай Банев и завода за хлор и поли-винилхлорид,по-известен като ПОЛИМЕРИ.Тежка химия - тежко некоректен работодател.И в една друга фирма,занимаваща се с производство на торове до момента се плащаха осигуровки на половината заплата,но дочувам,че до нова година ще излезе всичко на светло.

Коментар

• В I категория труд попадат миньори, тежката химия, пилоти, Стюардеси....
                  Къде в тия браншове работодатят играе с двойно счетоводство и не осигурява работниците си върху реална заплата?
                  Така, да приемем, че средната заплата е 1000-1500лв, при 12% за ППФ, внасяни по-малко от 10 години. Сега колко трябва да получава, скапалият се от труд на 45 години категориен работник през следващите поне 15 години пенсия?
                  Друг е въпросът колко преди 2000г са се осигурявали без да имат лична сметка, но НОИ за това мълчи....

А ако има калпави БГ работници - къде е причината?
                  От няколко години бизнесът пищи---нямаме кадри--обучени и подготвени за реалната икономика, но кой го чува?Покрай тия истерии сега да се чу нещо от министъра на образованието и какво прави в тази насока?

Коментар

ех бре,и претенции....маждудругото точно това се опитвам да правя......ябълки,круши,салати сирене,гръцки климат.........
                    дори това го намирам за гениялно-да се намери най-прост начин за обяснение на ужким "сложни неща" ....
                    ........
                    Така е......Твоят приятел Бил Клинтън ( с мащабите с които работиш, просто не може да не ти е приятел...) го е казал :
                    И най сложния проблем , може да се опише с три изречения !!!!

Коментар

та от двете злини тишетката предпочете ПО ГОЛЯМАТА.......да си яде развалената гръцка салата........
                      А българската салата каква ще е? Да не е развалена като гръцката?
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                        Абе, Аноне, как може да е "точна" , наука, която се гради на вяра , т.е на аксиоми.
                        Които аксиоми отгоре на всичко са доказано невярни при определени условия.

Ако 'точна" = доста добро локално приближение , да съгласен съм
                        Гради се на "вяра", защото познанието ни е доста ограничено, да не говорим как точно мозъкът ни може да си представи "точка" или "безкрайна права". . Така, че имаме и анатомичен проблем, макар и с най-съвършения "уред", създаден от природата. Но пък и няма нищо по-добро, точно и универсално от сегашната математика. Затова и казах на Аен, че проблемът не е на математиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
                          Императора ти е отговорил много точно защо.
                          А и аз винаги им давам избор - реални осигуровки-по-ниско заплащане. Засега нямам случай някой да го е искал
                          Много ясно
                          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Не е ли по-добре да пишеш така, че да е разбираемо. Да не си мислиш, че пишещите във форумите са професионални математици.
                            ех бре,и претенции....маждудругото точно това се опитвам да правя......ябълки,круши,салати сирене,гръцки климат.........
                            дори това го намирам за гениялно-да се намери най-прост начин за обяснение на ужким "сложни неща" ....

от последния постинг ,дето го НЕдоразба,исках да кажа,че ако в момента дедо ти трише изкупува дълг (развалена салата) на гърците,НЕ защото се е загрижил да не фалират,а се е загрижил за тези,които ще бъдат УДАРЕНИ ОТ ФАЛИТА......нали знаеш,че дъражвата е суверенна и при фалит,няма как френските банки да вземат маслинови дръвчета и гръцкия памук от маляките?
                            и цялата тая история е в НАЙ голяма степен заради математици,за които 1 круша+1 ябълка=2 плода.... колкото и невероятно да ти звучи.......
                            ето ти го нагледно:
                            в саксо банк взимат най-добрите математици из европата,защото плащат най високите цени......дават им да оценят риск,гениите почват да смятат и казват,че саксо банк спокойно може да покрие 0.1% върху гръцки дълг и ще е на далавера......
                            от там почват да емитират сидиес на "далавера" ,оттам всякви фондове и фондчета почват да купуват гръцки дълг,както и хедж-тези сидиес......
                            накрая се видя,че са "объркали" изчисленията,защото смятат математически НЕЩА,КОИТО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗЧИСЛЕНИ......
                            и представи си при фалит на гърция и дифолт на 100 милярда ........ саксо трябва да ги изплати ,а немъ от къде...
                            и понеже на трише не му се занимава пак да покрива банки като със,дженерал,дето "ужким" един трейдър загубил 7 милярда за 1 нощ........
                            че в сащ всички им се смяха......толко ли по нормално оправдание не можаха да скълъпят....
                            та от двете злини тишетката предпочете ПО ГОЛЯМАТА.......да си яде развалената гръцка салата........

Коментар

въобще не знаеш за кво иде реч.......и всичко е обяснено в уравнението:
                              1круша+и ябълка=2 плода........
                              вЕрвай ми,с подобни неща се занимавам.....
                              На мен ми хареса примера, затова и коментирах поста ти. Беше шеговито.
                              Пак успех.

Коментар

• Следващата стъпка ще е да намалят таксите за УПФ. Може и да имаме полза от това решение ан правителството.

Коментар

Working...
                                X