IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Според Митрева НОИ има капацитет да управлява подобен фонд при не по-ниска доходност от тази на професионалните фондове с помощта на експерти от Министерството на финансите."

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...nogo_po-dobre/

Искам да видя как разни експерти с 600 лв. заплата ще са силно загрижени да осигурят доходност на фонда.
    България не е Сингапур или Норвегия, където държавите имат стратегически планове за развитие.
    При нас единственото, което е налице, е тактически план и оперативна разстановка за крадене.
    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade Разгледай мнение
      И какво БФБ остава без основния си играч?

Това е много хубаво въпреки бая позакъсняло. Интересното е, че самите ПФ няма какво да кажат, защото толкова са се усрали в управлението на активите си, че оснивния мотив трябва да е ЗА ДА НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ ПОВЕЮЕ ЮУЖДИ ПАРИ.

НЕ само национализация, но и прокурорски преписки!!
      Заради това,че фондовете не управляват по най-добрия начин средствата,трябва да бъдат ОТКРАДНАТИ парите на хората.По-голяма простотия не бях чувал.Абе пич,ти наясно ли си въобще,че тези пари не са на фондовете,а на хората.И защо си мислиш,че държавата като ги гепи,ще ги управлява по-добре?И какво правим с правото за онаследяване на вноските,което е законно право в момента?

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
        Аз пък седя и си мисля - защо от БНБ до момента няма никакво изявление по пъпроса за национализация на ППФ ?

Излиза , че в БНБ
        1. Нямат становище по въпроса
        2. Немогат и не са направили анализ на риска
        3. Така ги устройва - (тогава незабавно оставка на Искров и сие)
        4. Дреме им на тези от БНБ
        5. Идея нямат за какво става въпрос

Ама тогава логичният въпрос е : За какво ни е БНБ като сме във валутен борд ? За какво са ни 1500 клатикурци и драпипички след като тяхната работа може да се върши от 50-60 човека?

Сигурно ще да е от младото вино дето тези въпроси ми се въртят в главата,ама знам ли ???
        По този въпрос трябва да се изкаже КФН, ама не им стиска, а БНБ какво да каже при положение че няма пряка опасност за банковата система и не са им поднадзорни ?! Индиректно би било проблем за всички и затова и всички са против, но не е причина за взимане на официална позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade Разгледай мнение
          И какво БФБ остава без основния си играч?

Това е много хубаво въпреки бая позакъсняло. Интересното е, че самите ПФ няма какво да кажат, защото толкова са се усрали в управлението на активите си, че оснивния мотив трябва да е ЗА ДА НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ ПОВЕЮЕ ЮУЖДИ ПАРИ.

Аз лично съм напълно съгласна с теб!
          Ако има престъпници - това е начинът - съд, търсене на отговорност.За целта има и маса закони и контролни органи за дейността на тези фондове.
          Но оттам да се почне, че са виновни в "Това и това", а после национализация!!!
          Иначе ....знаеш какво е...

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Ама ти верно като включиш на 4Х4 и нямаш спиране - всичко и всички под ножа.
            Казах ти, че поста ми беше шеговит. Още повече, аз съм написал - Проблемът НЕ Е на математиката. Не казвам, че В математиката ИМА проблем или че самата тя е проблем. Ти твърдиш, че математиката е НЕТОЧНА наука, но може би е неточна за твоето ЕВОЛЮЦИОННО НИВО. За някои хора има проблем в Пазара, когато губят, но това НЕ Е проблем на Пазара. Хайде и аз като теб с плодовете взех да давам примери.

П.П. Замисли ме за тези твои начални малки букви, но явно все още ми е рано за разбиране това еволюционно ниво.
            ебре,сецна се като ощипана мома.
            кат ме знаеш,че съм НЕкултурен,би трябвало поведението ми да не те засяга-нито е нещо ново,че да си изненадан,нито някога ще се промени ,че да те изненадам в бъдеще с .....маниери и обноски

никък не се учудвам,че отговаряш "саркастично" на малките букви........ по същия начин,по който реагира и ония( забравих му ника-изчезна по бързо,отколкото се появи) ....
            та....според теб случайно ли беше,че "опоменах" че математиката НЕ е точна наука,след като знам,че всичките я приемате за точна?е така викаш,да дам повод да ми се присмеете.....
            и сега-според теб случайно ли изказвам отвращение от грамотността,след като знам,че всички свързвате грамотността с интелигентност?ей така,пак да ви дам повод дам ми се присмеете

ако знаеш тук пък колко "истина" има за човешкия мозък и неративен догматизъм,ум ще ти зайде........ ама аре стига толкоз за днес,че маркета затвори.......

Коментар

• Аз пък седя и си мисля - защо от БНБ до момента няма никакво изявление по пъпроса за национализация на ППФ ?

Излиза , че в БНБ
              1. Нямат становище по въпроса
              2. Немогат и не са направили анализ на риска
              3. Така ги устройва - (тогава незабавно оставка на Искров и сие)
              4. Дреме им на тези от БНБ
              5. Идея нямат за какво става въпрос

Ама тогава логичният въпрос е : За какво ни е БНБ като сме във валутен борд ? За какво са ни 1500 клатикурци и драпипички след като тяхната работа може да се върши от 50-60 човека?

Сигурно ще да е от младото вино дето тези въпроси ми се въртят в главата,ама знам ли ???

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                Аценка,ти имаш ли завършен 3 -ти клас в България!!!?
                Заеби, от три години „рути” държавата, а тя си е жива и здрава и не по зле от средно изгладената и форма. Токова глупости изписа и нищо не се сбъдна, но продължаваме да обещаваме

На борсата, особено на подобни нива, „доказване” на невярното със "собствени сили и средства" води единствено до загуби в жива сила и техника за желаещите. Лаком гъз му се вика в „чикаго”, или нещо подобно.

Коментар

• П.П. Замисли ме за тези твои начални малки букви, но явно все още ми е рано за разбиране това еволюционно ниво.
                  ................
                  А, просто е неграмотен. Все пак емигрирал пицар в голямата ябълка от десетилетие.....разберете го!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                    почваш да редиш пъзела!дп правилно заключение стигаш,само не разбрах къде видя,че съм казвал,че проблема е математиката,че да ми казваш,че НЕ Е!
                    никъде не съм казвал,че проблема е в математиката,казвам,че проблема е в математиците,които са зубрили математика,а не са я ОСМИСЛИЛИ!!!!!!!
                    тва е аксиомата на модерна напоследък наука (покрай мен) , в бг не са я чували,следва,че е несъществуваща......
                    та разликата между математиката и тази наука е в това,че математика казва:
                    1+1=2 ,защото е така!
                    .... а аз казвам:
                    кога 1+1=2?
                    тая наука не ВЪПРОСИРА САМО МАТЕМАТИКАТА..........забелязал ли си,че от как пиша във форумите ,НИКОГА не съм започвал изречение с главна буква........ мислиш,че не знам,че ТАКА ТРЯБВА,и че не са се редили на опашка по тия форуми отначалото да ми разясняват????
                    има гоооооооооооооляма причина да НЕ ГО ПРАВЯ.......и може да ме разбере само човек,дорасъл до мойто ниво на еволюция.....останалите ме приемат за "неграмотник" ..........
                    Ама ти верно като включиш на 4Х4 и нямаш спиране - всичко и всички под ножа.
                    Казах ти, че поста ми беше шеговит. Още повече, аз съм написал - Проблемът НЕ Е на математиката. Не казвам, че В математиката ИМА проблем или че самата тя е проблем. Ти твърдиш, че математиката е НЕТОЧНА наука, но може би е неточна за твоето ЕВОЛЮЦИОННО НИВО. За някои хора има проблем в Пазара, когато губят, но това НЕ Е проблем на Пазара. Хайде и аз като теб с плодовете взех да давам примери.

П.П. Замисли ме за тези твои начални малки букви, но явно все още ми е рано за разбиране това еволюционно ниво.
                    Last edited by anon6706; 25.10.2010, 22:29.

Коментар

• И какво БФБ остава без основния си играч?

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
                        Царя е виновен - Борис 3-ти!!!
                        По-скоро дядо му по бащина линия.

Коментар

не смятам,че ще се отрази,защото не смятам,че дянков ще изтегля или кешира квито и да е пари от там......просто ще секне далаверата на такива,които в бг ги наричате "хиени".
                          просто маркета няма да рухне,но ще продължи да пада,защото в момента точно ПФ го държат на тези нива,за да крият загубите си-с новите ви вноски поддържат цените,защото нямаш шорт-аз от кога казвам,че ако има шорт,ще съм най дейния участник на БФБ....кви "инвестиции ще ви докарам само ако знаеш,доррде да гътна ПИБ до 10 стотинки и енемона до 15 стотинка,няма да се спра......ама сега такива като мен няма,съответно вноските ви се използват да задържане на пазара,дори и балониране в края на годината,за да ти отчете "хиената" ,че НЕ ти е зартила бъдещата пенсия в отчетите си....тва е реалността!
                          дянков няма да продава активи,защото както вече ти казах,там целта му е друга,и повярвай ми няма нищо общо с обръщането на тези пари в кеш.
                          обаче,поне дянков ще ви спаси,като НЕ продължава да изпупува въздух на БФБ,от където гоерги кирков ще продължи да прада бавно,НО ПОСТОЯННО......
                          иначе правилно си видяла грешката на дянков-тя е,че управлява бг като счетоводител,а не като икономист-изсмуква паричната маса,за да покрие бюджета......пълна олигуфрения........
                          един съвет от мен-много сериозно почвай да се оглеждаш за твои познати по чужбина....ако не си от "наще ора" почвай да стягаш багажа,че ти е бедна фантазията кво се задава в тая държава.......вече е СТОРЕНО,процеса е необратим......тва което в момента чувствате е материялизацията на орешарските грешки.....идея си нямаш дори как ще се материялизират след време дянковите грешки!
                          Аценка,ти имаш ли завършен 3 -ти клас в България!!!?

Коментар

...СТОРЕНО,процеса е необратим......тва което в момента чувствате е материялизацията на орешарските грешки.....идея си нямаш дори как ще се материялизират след време дянковите грешки!
                            Тук май си прав. За наше съжаление...
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
                              Е кой да е виновния?Не случайно и викат тристранка. От там виновни няма.А виновен трябва да има и да бъде посочен с пръст.
                              Царя е виновен - Борис 3-ти!!!
                              Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                              私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Асенич, може и да съм пропуснала да те прочета, но не разбрах твоето мнение за това, как ще се отрази за икономиката ни изтеглянето на 500млн от пазара - всичко от бонд, депозит до акции?
                                Това извън сантимента на посланието

За гръцкия дълг - ами само като видиш що немски банки са пълни с гръцки книжа, к'во да ги оставят ли ще помагат, че и сертаки ще играят
                                п.с...знаеш ли какво е реално "гръцката салата" - шопската, но от мързел с ненарязано сирене
                                не смятам,че ще се отрази,защото не смятам,че дянков ще изтегля или кешира квито и да е пари от там......просто ще секне далаверата на такива,които в бг ги наричате "хиени".
                                просто маркета няма да рухне,но ще продължи да пада,защото в момента точно ПФ го държат на тези нива,за да крият загубите си-с новите ви вноски поддържат цените,защото нямаш шорт-аз от кога казвам,че ако има шорт,ще съм най дейния участник на БФБ....кви "инвестиции ще ви докарам само ако знаеш,доррде да гътна ПИБ до 10 стотинки и енемона до 15 стотинка,няма да се спра......ама сега такива като мен няма,съответно вноските ви се използват да задържане на пазара,дори и балониране в края на годината,за да ти отчете "хиената" ,че НЕ ти е зартила бъдещата пенсия в отчетите си....тва е реалността!
                                дянков няма да продава активи,защото както вече ти казах,там целта му е друга,и повярвай ми няма нищо общо с обръщането на тези пари в кеш.
                                обаче,поне дянков ще ви спаси,като НЕ продължава да изпупува въздух на БФБ,от където гоерги кирков ще продължи да прада бавно,НО ПОСТОЯННО......
                                иначе правилно си видяла грешката на дянков-тя е,че управлява бг като счетоводител,а не като икономист-изсмуква паричната маса,за да покрие бюджета......пълна олигуфрения........
                                един съвет от мен-много сериозно почвай да се оглеждаш за твои познати по чужбина....ако не си от "наще ора" почвай да стягаш багажа,че ти е бедна фантазията кво се задава в тая държава.......вече е СТОРЕНО,процеса е необратим......тва което в момента чувствате е материялизацията на орешарските грешки.....идея си нямаш дори как ще се материялизират след време дянковите грешки!

Коментар

X