IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.bma-bg.org/assets/var/doc...tinKrastev.pdf

Коментар

• За няколко месеца в България и Дянков взе да става нагъл до безобразие:

Симеон Дянков: Още чакам частните фондове да кажат дали могат да плащат нормални пенсии
      дневник.бг
      Не виждам след като средно се падат по 120 вноски от около 50 лв. = 6000 лв. как може после 11 години да получаваш пенсия от 464 лв. = 61248 лв.

За да се постигне това фонда трябва да ти е направил скромната доходност от 1020.8%
      сметката е съвсем бакалска. защото вноските и пенсиите са разсрочени във времето

Коментар

• Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
        Днес по ТВ Евроипа Велев каза, че се обаждали инвеститори и искали да излизат от позициите си

Супер времена идват. Някои богоизбрани пак ще се напазаруват на ниски цени и след години ще направят стотици проценти печалба.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Днес по ТВ Евроипа Велев каза, че се обаждали инвеститори и искали да излизат от позициите си

Коментар

• И какво им пречи сега на пенсионните фондове, УПФ да пробутат шитовете на ППФ на тройни цени, и с парите да изкупят качествените акции за стотинки.

Така УПФ ще реализират положителна доходност, а ППФ отрицателна.

Хитър Бойко! Хитър Дянков! Сами ще се наиграете.

Коментар

• Днес отново кака Хриси от НОИ говореше пълни глупости в национален ефир. Според нея НОИ щели да управляват средствата на ПФ не по-лошо от пенсионните компании. Но дори и да успеят да ги управляват така (нещо в което мноооооого се съмнявам) от къде ще дойдат повече пари за да платят по - високите пенсии??????? Хриси като актюер много добре знае, че това ще е за сметка на всички останали, които си плащат данъците и осигуровките тоест от моя джоб, от тоя на съседа и от вашите джобове. Още по - лошото е, че цената на подобна стъпка ще я плащаме не само ние но и нашите деца, защото единствения начин те да имат нормални пенсии след време е капиталово партидния принцип на осигуряване. За кака Хриси 1+1 не равно на две 2 а някъде към четири и половина, защото както излиза тя е факир и половина.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Международният валутен фонд (МВФ) препоръчва на българското правителство да ограничи дефицита в пенсионната система като увеличи вноската за пенсия и осигурителния стаж, контролира по-добре инвалидните пенсии и премести схемите за ранно пенсиониране към втория стълб. Това са заключенията от техническата мисия на МВФ за пенсионната реформа в България, съобщи Министерството на финансите.
                http://dnevnik.bg/pazari/2010/10/25/...ta_i_staja_za/

миии, те са си там все още---к'во става тук---някой от МВФ да не чете "Утрешните новини" ))) )
                МВФ четат темата тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                  ебре,сецна се като ощипана мома.
                  кат ме знаеш,че съм НЕкултурен,би трябвало поведението ми да не те засяга-нито е нещо ново,че да си изненадан,нито някога ще се промени ,че да те изненадам в бъдеще с .....маниери и обноски

никък не се учудвам,че отговаряш "саркастично" на малките букви........ по същия начин,по който реагира и ония( забравих му ника-изчезна по бързо,отколкото се появи) ....
                  та....според теб случайно ли беше,че "опоменах" че математиката НЕ е точна наука,след като знам,че всичките я приемате за точна?е така викаш,да дам повод да ми се присмеете.....
                  и сега-според теб случайно ли изказвам отвращение от грамотността,след като знам,че всички свързвате грамотността с интелигентност?ей така,пак да ви дам повод дам ми се присмеете

ако знаеш тук пък колко "истина" има за човешкия мозък и неративен догматизъм,ум ще ти зайде........ ама аре стига толкоз за днес,че маркета затвори.......
                  Математиката е най-точната наука. НО, повтарям НО,ако знаеш как да я прилагаш
                  То и гроздето е кисело(за някои)

Коментар

• Международният валутен фонд (МВФ) препоръчва на българското правителство да ограничи дефицита в пенсионната система като увеличи вноската за пенсия и осигурителния стаж, контролира по-добре инвалидните пенсии и премести схемите за ранно пенсиониране към втория стълб. Това са заключенията от техническата мисия на МВФ за пенсионната реформа в България, съобщи Министерството на финансите.
                    http://dnevnik.bg/pazari/2010/10/25/...ta_i_staja_za/

миии, те са си там все още---к'во става тук---някой от МВФ да не чете "Утрешните новини" ))) )
                    Last edited by съни(тя); 26.10.2010, 00:59.

Коментар

• "Според Нейков, има разлика при управлението на различните фондове. Той предположи, че професионалните фондове ще бъдат управлявани както и досега.
                      "Веднъж като сме направили омлет, от него трудно може да направим яйца. Трябва много, много да не се бъркаме", коментира неяснотите по управление на пенсионните фондове Иван Нейков." -Силен отпор срещу новия пенсионен фонд http://dnes.dir.bg/news/pensionnata-...d-7322972?nt=9

Една причина Нои да спира отчисления за частни може да е и противоречиe с европейско право?Една сxема за печалби,дето и е минало времето... Отчисленията са задължителни,макар и не по закон. (одобрени от Парламента,отговорността е на Държавата)В медиите масово се говори че доходността е положителна,а КФН допуска друго. Държавата толерирайки загуби,ощетява работещите.И може да бъде осъдена че чрез закон и свои служители
                      изкривява конкуренцията?
                      "-3.14% минималната доходност при професионалните пенсионни фондове" http://darikfinance.bg/view_article....ticle_id=41991

Коментар

• нямало да продават активите - те да го внесат закона и да видите как управляващите в момента ППФ ще изсипят всичко качествено на пазара...ще се разграби и огризките на Христина.

егати наивното мислене
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                          не смятам,че ще се отрази,защото не смятам,че дянков ще изтегля или кешира квито и да е пари от там......просто ще секне далаверата на такива,които в бг ги наричате "хиени".
                          просто маркета няма да рухне,но ще продължи да пада,защото в момента точно ПФ го държат на тези нива,за да крият загубите си-с новите ви вноски поддържат цените,защото нямаш шорт-аз от кога казвам,че ако има шорт,ще съм най дейния участник на БФБ....кви "инвестиции ще ви докарам само ако знаеш,доррде да гътна ПИБ до 10 стотинки и енемона до 15 стотинка,няма да се спра......ама сега такива като мен няма,съответно вноските ви се използват да задържане на пазара,дори и балониране в края на годината,за да ти отчете "хиената" ,че НЕ ти е зартила бъдещата пенсия в отчетите си....тва е реалността!
                          дянков няма да продава активи,защото както вече ти казах,там целта му е друга,и повярвай ми няма нищо общо с обръщането на тези пари в кеш.
                          обаче,поне дянков ще ви спаси,като НЕ продължава да изпупува въздух на БФБ,от където гоерги кирков ще продължи да прада бавно,НО ПОСТОЯННО......
                          иначе правилно си видяла грешката на дянков-тя е,че управлява бг като счетоводител,а не като икономист-изсмуква паричната маса,за да покрие бюджета......пълна олигуфрения........
                          един съвет от мен-много сериозно почвай да се оглеждаш за твои познати по чужбина....ако не си от "наще ора" почвай да стягаш багажа,че ти е бедна фантазията кво се задава в тая държава.......вече е СТОРЕНО,процеса е необратим......тва което в момента чувствате е материялизацията на орешарските грешки.....идея си нямаш дори как ще се материялизират след време дянковите грешки!
                          Ок, няма да продава,казваш, означава, че депозитите от банките на фондовете ще отидат в банките на финансовия.Другите активи на разположение на новия фонд при НОИ.
                          За тази игра виждам като повод само
                          --или сериозния проблем със закърпването на бюджета
                          ---или като цел тотално сриване на борсата и после приватизиране през нея на някои останали миноритарни дялове от държавни дружества....(Световната банка има опит за тия неща в Азия)
                          може би, и двете заедно, още повече, вече и БФБ е в ръцете пак на финансовия

Коментар

• Тия хрантутници детско колело не могат да управляват, камо ли парите на 200 000 човека. Относно наследяването на партидите днес Митрева спомена че на наследниците може да се "изплаща пенсия от 50 до 75 процента". Догодина може да решат и 20 процента да са. Нищо не е сигурно като ги гледам как си въртят задника като ветропоказател спрямо моментната нужда от пари. Ако Конституционния съд пусне тоя абсурд лошо. Ако не го пусне, като нищо че измислят някой вариант парите пак да идат в НОИ но в някакви псевдо лични партиди. Пак лошо. Никой не може да ме убеди че измекярите от НОИ ще ми управляват парите по-добре от фонда който съм си избрал.
                            металдетектинг форум

Коментар

• онзи ден бръмча по централните булеварди. едно слънчице и на всеки ъгъл по 2-3 дебелаци полицаи в униформи

оядени , спокойни, релаксирани, леко като диригенти боравят с палката.

спряха ме, че завих малко не по един знак
                              усмихнати доволни ми обесниха каква глоба и колко точки.

но понеже са добри момчета и ме видяха , че съм точен пич само ме предупредиха и ме пуснаха...е аз пък понеже са ми симпатични им дадох да се почерпят и така.

Никой обаче не може да ме убеди, че тези момчета с по 20-30 килца излишни и самодоволни усмивки са се преработили нещо тежко и може да се пенсионират на 45.!! Абсурд. Да не казвам голяма приказка, но тази тяхната работа може да я бачкам до 70г и пак ще я бачкам колкото тях, че и по-добре.

И седнали Тотю и Хриси да наказват миниорите (дето след 5 години в мината си с половин бял дроб) за сметка на такива хрантутници.

ебати държавата
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Никакви пари няма да управляват- за да не спрат пенсиите на хората и да избухнат бунтове избират по- малкото зло. Да се закрият фондовете и се удари Борсата. Затова и с всички си траят. Резерва е изчерпан започват експериментите, а инвеститорите кучета ги яли

Коментар

Working...
                                X