Първоначално изпратено от коки
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Национализацията на частните пенсионни фондове
Collapse
X
-
Костов: Национализацията няма да стане
Национализацията на професионалните пенсионни фондове няма да стане, защото е противоконституционно, заяви съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван Костов.
"Няма как да се случи това", повтори Иван Костов. Когато се нарушава Конституцията едно действие може да бъде спряно по много начини, а в момента се надига общественото мнение срещу това явно несправедливо решение, добави още той. Според него, ще следват законови стъпки, ще има връщане на закона, ще има атака в Конституционния съд и накрая ще падне. "Би трябвало реакцията на БНБ да е уместна, доколкото знам, защото говорих с тях", сподели Костов. Те са разтревожени от следното обстоятелство – тъй като се национализират финансови активи, а не пари, активите могат да загубят стойността си в ръцете на техен неразумен управляващ, поясни той. "Това е една от основните критики", допълни той и продължи, че НОИ няма капацитет да управлява финансови активи. Второ - активите могат да бъдат обезценени на борсата - нещо, което се случва и трето - банките, които ги държат като депозити могат да поставят много трудни условия. "И като кажете на банките, че срещу себе си нямат клиенти, каквито са професионалните пенсионни фондове, а едно НОИ, става страшно", отсече той. "Защото следващия въпрос е: защо НОИ си държи парите във вашата банка г-н Х и става много лошо", заключи синият лидер.
http://www.economynews.bg/%D0%BA%D0%...news13041.html
Коментар
-
Кабинетът каза:100 млн. от частните пенсионни фондове се вливат в НОИСоломоновско решение или може би частично отстъпление пред крадците с бели якички.
http://www.dnes.bg/politika/2010/10/...v-noi.102289,3Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Споко банда!
Единственото сигурно е, че от 1 януари 2011 година се увеличава възрастта за пенсиониране на категорийните работници с три години. Това не е незаконно, нещо повече, вече е прието. А частичната национализация сигурно ще бъде обжалвана в конституционния съд зLast edited by SEBULBA; 27.10.2010, 17:41.
Коментар
-
Това би било най - страшното - ако наистина парите ги няма (100% са намерили някоя вратичка как да финансират някоя странична дейност на свързани лица) или са във толкова слабо ликвидни активи че на практика ги няма.
===================================
Рапана, тук е заровено кучето. Има някакви пари, но може да са много малко.Ама защо някой трябва да се затруднява да мисли дали има, или няма.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NOK Разгледай мнениеНа БФБ нямат толкова активи така 4е колегата да не ги пуска едно към гьотере. Но щом казваш ще проверя и на Ситняково и без друго ми е на път
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнениеНе...Ситняково.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеПри Костов обаче започнаха икономически и социални реформи, които бяха абсолютно задължителни. Започна толкова оплюваната приватизация. И точно той имаше куража и знанието да направи приватизацията. Тя беше до голяма степен грабителска и можеше да се направи по-добре, но все някой трябваше да я направи.
За съжаление след като не можа да спечели втори мандат, той се обиди на "народа" че не го разбира и впоследствие съсипа СДС, като го разцепи.
Костов има и главната вина, че на президентските избори 2006 от страна на "сините" бе издигнат кандидат, който не можа да се добере дори до балотаж, та за срам на България националистът Волен беше на балотажа.
Най-голямата грешка на всички десни обаче е, че заобикаляха фондовата борса. Нито едно дружество не бе приватизирани през борса, а защо то е много ясно. На борсата всеки може да си купи дял и ще се получи справедлива цена, но виж друго си е да подариш завод за 10 000 долара на свой човек или да подариш друг за 1 $ на спонсора на Гоце.
Една приватизация през борсата щеше да ни сложи в съвсем друг измерения. Само ще дам пример. Гърция при приватизацията на "Папастратус" през борсата взе 2.5 милиарда долара. Интересно ми е колко ли ще вземем ние когато някой ден треснат Булгартабак.
И всички така наречени "десни" лъгаха за приватизация... И Костов и Царя и Бойко... всички уж щяха да приватизират през борсата...
Колкото до най-оплюваната му сделка - с Балкан имам малко по-друго мнение.. Бегло но се бях свързал с евреите чрез мой познат който имаше близки отношения с тях. Тоест, те се бяха добрали до мен, защото ги заинтригува продукцията ми. Мислих един ден и отказах да работя с тях, поне не и още година, защото едно забавяне на плащанията (подобни големи фирми нямат навика да плащат веднага и на 100 %) би ми затрило бизнеса и би ме поставило в риск заради забавяне на парите от един огромен клиент да не мога да обслужвам малките които ми носиха доход макар и малък всеки ден, но останах с впечатление, че хората наистина искаха да подкарат компанията, нови самолети, униформи, нови допълнения към обслужването, нови цени, създаване на бизнес класа и на туристическа, но.... това няма как да стане без съкращения и без редукция на персонала .. а точно съкращенията на наземния персонал ги отказаха, то не бяха стачки, то не бяха протести... и какво.. и аз да бях щях да опоскам компанията ако не мога да се разбера с профсъюзите за преструктуриране и за промени които биха я изправили на крака. И ако не може да оптимизираш един бизнес, какво остава? Продаваш каквото можеш и казваш довиждане.Last edited by Jay Gould; 27.10.2010, 16:06.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеКъм 30.06 имат 91 млн. кеш
за полугодие имат приходи от вноски за около 35 млн.
За мен това не е добре капиталовия пазар, но и не съм убеден, че това ще е окончателното и последно решение по този въпрос на Правителството и НС. Все пак никой не казва, какво мислят тези работници, които ще трябва да се пенсионират следващите 3 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v.pavlov Разгледай мнениеПо данни от КФН от днес:
25 % са инвестирани в акции
21 % са инвестирани в корпоративни облигации
Ако гледаме тези съотношения, означава , че 46 млн. лв. трябва да напуснат капиталовия пазар... тези месеци...
ПС. Ти наистина ли си Викторио Павлов - футболиста от ЦСКА или просто негов фен.
Коментар
-
Ако гледаме тези съотношения, означава , че 46 млн. лв. трябва да напуснат капиталовия пазар... тези месеци...
за полугодие имат приходи от вноски за около 35 млн.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Парите ще дойдат от новопостъпващите средства, т.е. пак солидарен принцип ама на ниво Пенсионен фонд!
Защото тези, чийто партиди остават вместо да получат нови средства от вноските си ще получат готови купени инвестиции!
Коментар
-
“Очаквам сумата на пенсиониращите се до 2014 г. да е не повече от 100 млн. лв.”, каза за Investor.bg Даниела Петкова, изпълнителен директор на ПОК Доверие. Следователно става дума за около 20% от средствата в професионалните фондове, които са в размер на около 500 млн. лв.
Сумата ще бъде покрита от постъпващите вноски в следващите месеци и няма да се наложи продажба на активи на професионалните пенсионни фондове, сподели Петкова.
Коментар
-
Коментар
Коментар