IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зaпoчване на бизнес с 10 000 лв.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nabaco Разгледай мнение
    Пич, ако Деанксита вече не ти действа мини на по-силни илачи ще ти помогнат за известно време.
    Виж ся. Не ни мятай по върбите с разни палета. Кажи си кво е тва НАБАКО .... нъл за това си тук

Коментар

• А малко ли ни са по улиците и детските площадки та трябва да развъждаме още ?
      Правете деца, те са най важното, а не кучетата.

А с 10К можеш да направиш един съвсем цивилизован кенеф.
      Има фрапантна липса на обществени такива.
      Заставаш на входа (и изхода) и си ти - при правилно подбрана локация профита ще тече като река.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Хъ - инвестиция в породисти бабиняци.

С 10 Б човек поже да си земе близо 2 000 Жабока и да зема само от дивидент около бимберица и половина, без да мръда своят пръст.
        Пич, ако Деанксита вече не ти действа мини на по-силни илачи ще ти помогнат за известно време.
        В интернет информацията отдавна вече е платена!

Коментар

• Първоначално изпратено от nabaco Разгледай мнение
          Виждам че темата е доста стара, но след като изчетох всички глупости издрънкани в нея, реших да отговоря и да кажа реалена бизнес идея.

Защо я споделям: ами защото съм сигурен, че никой от тукашните бананови босове и разбирачи няма да я реализират. Просто всеки иска с 10 000лв. да започне бизнес с който да има хубав офис, секретарка, подчинени, а той да идва в 10:30ч. на работа - да размаха пръст раздавайки задачи да си тръгва на бизнес срещи на които да договаря бъдещите му сделки за милиони лева! И аз така искам, но не става пичове, трябва си труд и то много!

И така имаме 10 000лв. - искате бизнес. С тези пари няма място за много инвестиции в техника, ресурси и други подобни.... тогава вземете няколко киноложки книги, запишете се по няколко форума, включително и чудестранни. Вземете книжки и прочетете за породите, отглеждане, развъждане, хранене, обучение, дресировка ... и инвестирайте в порода куче, което да развъждате. С 10 000лв. може да се купят 1-2 кучета които са с доказана порода, рода е участвал по изложби и състезания, има доказани радословни корени. Такива кучета могат да се купят от вече доста развъдници. Ето ви и нахвърлян "бизнес план" (обърнете вниманието на кавичките на "бизнес план"):
          1. Кучета от различни равъдници (примерно Пинчер): 2 х 1000лв. = 2000лв.
          2. Инвестиции в имунизации и други производни - 200-500, станаха 2 500лв.
          3. Храна за първите 2 до 3 години = 2 000лв. - станаха 5 000лв.

При първо поколение от 2-3 кучеца х 1000лв. = 3000лв. избивате след 2-рата година оовече от 50% от вложената сума. По-нататък... и повече!
          Хмммм, ако не стане с кучета можеш да пробваш с ябълки. Вземаш 2 за леФ, избърсваш ги и ги продаваш по кинт всяка. После вземаш 4 и т.н. Абе пич, моят котарак рупа и сере върху 3-4 кинта дневно Айретен сметни си надник на минимална работна заплата за разхождане на палетата по 2 пъти дневно. Има нещо гнило в Дания

Коментар

• Хъ - инвестиция в породисти бабиняци.

С 10 Б човек поже да си земе близо 2 000 Жабока и да зема само от дивидент около бимберица и половина, без да мръда своят пръст.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Виждам че темата е доста стара, но след като изчетох всички глупости издрънкани в нея, реших да отговоря и да кажа реалена бизнес идея.

Защо я споделям: ами защото съм сигурен, че никой от тукашните бананови босове и разбирачи няма да я реализират. Просто всеки иска с 10 000лв. да започне бизнес с който да има хубав офис, секретарка, подчинени, а той да идва в 10:30ч. на работа - да размаха пръст раздавайки задачи да си тръгва на бизнес срещи на които да договаря бъдещите му сделки за милиони лева! И аз така искам, но не става пичове, трябва си труд и то много!

И така имаме 10 000лв. - искате бизнес. С тези пари няма място за много инвестиции в техника, ресурси и други подобни.... тогава вземете няколко киноложки книги, запишете се по няколко форума, включително и чудестранни. Вземете книжки и прочетете за породите, отглеждане, развъждане, хранене, обучение, дресировка ... и инвестирайте в порода куче, което да развъждате. С 10 000лв. може да се купят 1-2 кучета които са с доказана порода, рода е участвал по изложби и състезания, има доказани радословни корени. Такива кучета могат да се купят от вече доста развъдници. Ето ви и нахвърлян "бизнес план" (обърнете вниманието на кавичките на "бизнес план"):
              1. Кучета от различни равъдници (примерно Пинчер): 2 х 1000лв. = 2000лв.
              2. Инвестиции в имунизации и други производни - 200-500, станаха 2 500лв.
              3. Храна за първите 2 до 3 години = 2 000лв. - станаха 5 000лв.

При първо поколение от 2-3 кучеца х 1000лв. = 3000лв. избивате след 2-рата година оовече от 50% от вложената сума. По-нататък... и повече!
              В интернет информацията отдавна вече е платена!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото
                Първоначално изпратено от Avalaon
                Ааааа, на форекса съм напълно на загуба. Значи не съм феномен. Тцъ. :-)
                --------------
                ей от това много ме е страх, че е възможно 100% зануляве!
                и отдавна мисля дали да се захвана и с форекс, за да ми капе дори и малко, ама засега по-добре да си трая......
                Всичко е въпрос на психика и характер. / тук със сигурност някой ще се изцепи за топлата вода и алабала, но си е точно така. / Дори да имаш печаливш алгоритъм, ако не можеш да го подкрепиш с правилното отиграване - нищо не става. При мен случаят беше точно такъв. За съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon
                  Ааааа, на форекса съм напълно на загуба. Значи не съм феномен. Тцъ. :-)
                  --------------
                  ей от това много ме е страх, че е възможно 100% зануляве!
                  и отдавна мисля дали да се захвана и с форекс, за да ми капе дори и малко, ама засега по-добре да си трая......
                  това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                    Ами щом си правиш някакви изводи без да си запознат с подробностите

Това дето го написах е факт ! .

Друг факт е, че ако не бях продал, до сега щях да съм фалирал или поне работещ с минимална или без печалба . Ама ти не го знаеш и си правиш изводи .

Да - късмет си беше . 2008 в тоя бизнес имаше консолидации , и избора беше или продажба или изтласкване от пазара.

Третия вариянт беше борба , но безмислена борба - трябваше да взимам големи кредити ( >100к) точно преди кризата.

Между другото - продадох ТОЧНО ПРЕДИ КРИЗАТА . На МАКС ЦЕНА . Сега бизнеса би струвал половината , освен това не би имало и купувачи.

Смисъла на поста ми беше, че ЕДИНСТВЕНОТО условие е добра ИДЕЯ . Пари не трябват. Е сега имам някой лев, ама нямам подобна печеливша идея. Преди имах идея , нямах пари и въпреки това спечелих.

Дали ще ме четеш си е изцяло твоя работа

Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                    Първоначално изпратено от SStoilov
                    Не парите са проблема, а идеите.

Аз например от вложени в бизнес 5000 лв (взети назаем) през 2005 ги увеличих до 80 000 лв (продадох бизнеса) през 2008г .

Смятай каква доходност е това и къде може да я постигнеш на друго място

Лошото е, че оттогава нямам никакви идеи , освен свързани с харчене :(

Първоначално изпратено от Мрънкалото
                    е то какво излиза - с 10 000 никъкъв бизнес не става освен да си вземеш едно такси, една лафка, една сергия на пазара, едни павилион за вестници, нещо дребно земеделско, малък и специализиран строителен бизнес, нещо малко в машиностронето и още какво?
                    и каква ще му е печалбата на питащия? Кога ще му се разрасне бизнеса? И дали и кой от изброените е подходящ за начало? Никой ли в този форум не етръгнал от нулата ..... или пък всички сме там?
                    просто приеми ситуацията с клишето :

"късметът ,на начинаещият "

има и по лош вариант :
                    да те оприличат на Барон МЮХХАУЗЕН !,този ,който паднал в блатото и по негови думи се хванал за косата и се изтеглил!!!

Та така и ти :
                    просто няма начин ,да продадеш бизнес ,който ти е донесъл 1500% ПЕЧАЛБА ЗА 3 ГОДИНИ ,
                    освен ,ако просто не си бил слуга ,на местният търговец на кибрит ! ,и просто определяш своето изритване от фирмата за кибрит ,като твоя продажба на бизнеса !
                    п.п.признавам сумите са малки ,но принципът винаги е един и същ :

процентно голям ,печеливш бизнес ,
                    не се ПРОДАВА !
                    колкото и малък да е той !!!!!

в краен случай ,той се отстъпва ,чрез организирана отбрана !
                    и разбира се як бой !!

"просто животът е като натисната пружина на спусъкът на ПАРАБЕЛУМ! "
                    Райнхард Хайндрих
                    -един умен човек ,макар и гаден нацист !

Другото е просто приказки от шипковият храст !!

както и да е ,явно си голям бизнесмен /като сметки /
                    бъди здрав !!!

п.п.разбрах и друго :няма да те чета занапред !

Твойте несвързани брътвежи ,са достойни за енцеклопедия БРИТАНИКА !!!
                    коментар 4и4ко :
                    какви консолидации ,бе стоилов в бизнес за 10000 лв / по твоему 80000 /, какви 5 лева !

и за да разберат околните какъв позьор -цървул си , ето ти и твоят цитат :

"Не парите са проблема, а идеите."
                    Аз например от вложени в бизнес 5000 лв (взети назаем) през 2005 ги увеличих до 80 000 лв (продадох бизнеса) през 2008г "

коментар чичко :

млади "момко " подозирам ,че си на около 35-38 години !!

ПОРАДИ ,което си задавам следните еретични мисли :

абе цървъл ,ти на какъв ИКОНОМИСТ СЕ ПРАВИШ ,,при положение ,

че дори и за твоята виртуална икономическа АВАНТЮРА ,ти казваш:

Аз например от вложени в бизнес 5000 лв (взети назаем) през 2005"

,моето скромно мнение е :

че човек не се ли разхубави до 20г.
                    не забогате е ли до 30г.
                    не помъдрее ли до 40 г.

просто ,от този човек нищо не става !!!!!!!

Ти стоилов вземайки ,ЗАЕМ НА 35Г. ,
                    защото просто дотогава си бил ЗЕРО
                    защо се учудваш ,че безнесът не върви ??????????

просто ,приеми ,че си цъвул !!!!

защо ли ???????

просто няма истински бизнесмен ,който да вземи заем за първоначален капитал на 35години / минимум цървъл /
                    п.п това означава ,че въпросният индивид ,просто е лапал патки през последните 15-20 години !!!!
                    Та въпросният "бизнесмен " ,днес позьорски да ми се подлага :

"Друг факт е, че ако не бях продал, до сега щях да съм фалирал Smile или поне работещ с минимална или без печалба . Ама ти не го знаеш и си правиш изводи"

п.п.за да ти го докажа ,драги стоилов ,просто сподели естеството на бизнесът ,който си бил принуден да продадеш !!!!!!!

Сподели ,за да се посмеем /1500% ПЕЧАЛБА ЗА 3 Г. И ПРИНУДЕН ДА ПРОДАВА ОТ КОНЮКТУРАТА /
                    п.п.знам едно :
                    докато допускате такива уникални позьори във форума ,разумен диалог няма да има !
                    /до модераторът /

п.п.ще кажеш МОДИ ,да ама не !!
                    п.п.
                    ще ти кажа и аз моди : трий , но следите винаги остават / справка прекрасните ми наскоро изтрити статии в EUBG /, ДА ТЕ ВСЕ ПАК СЕ ПРОЧЕТОХА !

Коментар

• Първоначално изпратено от melon
                      Един имаше, започнал с ябълки. Лъснал(ябълката), продал, купил две...и т. н., накрая умира леля му, оставя наследство...
                      простете, но не беше ли чичо му и му оставя 10 милиона спoред легендата.... ?
                      това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Един имаше, започнал с ябълки. Лъснал(ябълката), продал, купил две...и т. н., накрая умира леля му, оставя наследство...

Коментар

• А сега на какво си ? На социални помощи ?
                          Между другото, няколко поста имаш тук и все са негативни, без никаква идея. дай някакво предложение, обори опонента с някакъв пример. Само плюеш.

Да , и след като " Само в България мислите така " , я кажи ти откъде си и как стават нещата при вас ?

Първоначално изпратено от rogers
                          Първоначално изпратено от Барманката
                          rogers, аз така като те чета, ми напомняш на човек, който никога не е правил реален бизнес. Само е слушал и е гледал другите как го правят Ама то от гледане до правене има голяма разлика, брато. Познавам разни консултанти, дето никога не са правили бизнес, но консултират други такива
                          Само като студент съм бил на заплата. А тия приказки за бизнесмените и бизнесдамите на заплата - може ама не е сериозно - това е като да караш кола и примерно да се целуваш едновременно - нито едното правиш качествено нито другото.

Първоначално изпратено от Барманката
                          Ако бизнеса беше успешен нямаше да стоиш на заплатата
                          Еми на мен работата на заплата ми е за престиж бате, имам контакти, помага ми на другия бизнес
                          ) Како, чакай да позная работата ти на заплата е държавна - на тва му викат конфликт на интереси и го има много в БГ - например имам приятел дето се пише счетоводител а родителите му са в данъчното и му пращат клиенти - ебати бизнеса.
                          Нещо подобно се опита да направи Р. Желева но неумишлено и видя какво стана.
                          Това твърдение може да го каже и всеки митничар или катаджия - "имам бизнес а работата му е за престиж и контакти" - муахахаха. Същото е с частните уроци и учителите, с лекарите на държавна работа и частни кабинети, има ли смисъл да изброявам още? Не се обиждай ама за мен това не е бизнес, а дребни тарикатщини в стил БГ. Аз примерно имам роднини дето могат да ми пускат държавни поръчки и аз да ги изпълнявам - това бизнес ли е? Само в България мислите така. Виж ако си барманка и правиш контакти на работа - тогава вече няма лошо - само че малко ме съмнява да е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                            А преди 10-12 години е била достатъчна да създадеш компании като Орбител или Спектрум нет.

Замисляли ли сте защо подобни компании не са публични

Първоначално изпратено от master of the seven seas
                            Първоначално изпратено от faaz
                            съгласен съм,но във конкретния случай с 10к не може да разработим алтернативно гориво примерно
                            Вярно,но преди 5г тази сума бе достатъчна за магазин втора употреба или магазин за 1лв и те бяха доста печеливши,особено за тези които си продадоха бизнеса на върха. Въпросът е в ИДЕЯТА. И не се оплаквай ами мисли
                            А дали,след като бизнеса е печеливш,ще го продадеш и ще правиш друг със 50к лева си е твой проблем.
                            Стоилов,

Вашият отговор ми хареса. За успешен бизнес важно нещо са идеите. Любопитен съм, какъв бизнес продадохте преди 1-2 години. Възможно ли е например да започнете сходен бизнес отново и да го продадете за 80,000 след 3-4 години отново?

Иначе с такъв малък капитал, може би добра идея ще е да се отвори бизнес свързан с някакви услуги - тези услуги обаче изискват знания и умения които не всеки притежава. Иначе услугите може да бъдат доста - счетоводни, правене на уебсайтове, почистване и т.н.

Едно добро предаване от САЩ за предприемачи които търсят капитал за инвестиране е Shark Tank. http://abc.go.com/shows/shark-tank/
                            http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

• Ами щом си правиш някакви изводи без да си запознат с подробностите

Това дето го написах е факт ! . Друг факт е, че ако не бях продал, до сега щях да съм фалирал или поне работещ с минимална или без печалба . Ама ти не го знаеш и си правиш изводи .

Да - късмет си беше . 2008 в тоя бизнес имаше консолидации , и избора беше или продажба или изтласкване от пазара.

Третия вариянт беше борба , но безмислена борба - трябваше да взимам големи кредити ( >100к) точно преди кризата.

Между другото - продадох ТОЧНО ПРЕДИ КРИЗАТА . На МАКС ЦЕНА . Сега бизнеса би струвал половината , освен това не би имало и купувачи.

Смисъла на поста ми беше, че ЕДИНСТВЕНОТО условие е добра ИДЕЯ . Пари не трябват. Е сега имам някой лев, ама нямам подобна печеливша идея. Преди имах идея , нямах пари и въпреки това спечелих.

Дали ще ме четеш си е изцяло твоя работа

Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                              Първоначално изпратено от SStoilov
                              Не парите са проблема, а идеите.

Аз например от вложени в бизнес 5000 лв (взети назаем) през 2005 ги увеличих до 80 000 лв (продадох бизнеса) през 2008г .

Смятай каква доходност е това и къде може да я постигнеш на друго място

Лошото е, че оттогава нямам никакви идеи , освен свързани с харчене :(

Първоначално изпратено от Мрънкалото
                              е то какво излиза - с 10 000 никъкъв бизнес не става освен да си вземеш едно такси, една лафка, една сергия на пазара, едни павилион за вестници, нещо дребно земеделско, малък и специализиран строителен бизнес, нещо малко в машиностронето и още какво?
                              и каква ще му е печалбата на питащия? Кога ще му се разрасне бизнеса? И дали и кой от изброените е подходящ за начало? Никой ли в този форум не етръгнал от нулата ..... или пък всички сме там?
                              просто приеми ситуацията с клишето :

"късметът ,на начинаещият "

има и по лош вариант :
                              да те оприличат на Барон МЮХХАУЗЕН !,този ,който паднал в блатото и по негови думи се хванал за косата и се изтеглил!!!

Та така и ти :
                              просто няма начин ,да продадеш бизнес ,който ти е донесъл 1500% ПЕЧАЛБА ЗА 3 ГОДИНИ ,
                              освен ,ако просто не си бил слуга ,на местният търговец на кибрит ! ,и просто определяш своето изритване от фирмата за кибрит ,като твоя продажба на бизнеса !
                              п.п.признавам сумите са малки ,но принципът винаги е един и същ :

процентно голям ,печеливш бизнес ,
                              не се ПРОДАВА !
                              колкото и малък да е той !!!!!

в краен случай ,той се отстъпва ,чрез организирана отбрана !
                              и разбира се як бой !!

"просто животът е като натисната пружина на спусъкът на ПАРАБЕЛУМ! "
                              Райнхард Хайндрих
                              -един умен човек ,макар и гаден нацист !
                              Другото е просто приказки от шипковият храст !!

както и да е ,явно си голям бизнесмен /като сметки /
                              бъди здрав !!!

п.п.разбрах и друго :няма да те чета занапред !

Коментар

• Еййй, ще се изядете.
                                Барманката, виж си личните ;-)

Коментар

Working...
                                X