IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зaпoчване на бизнес с 10 000 лв.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Барманката
    rogers, аз така като те чета, ми напомняш на човек, който никога не е правил реален бизнес. Само е слушал и е гледал другите как го правят Ама то от гледане до правене има голяма разлика, брато. Познавам разни консултанти, дето никога не са правили бизнес, но консултират други такива
    Само като студент съм бил на заплата. А тия приказки за бизнесмените и бизнесдамите на заплата - може ама не е сериозно - това е като да караш кола и примерно да се целуваш едновременно - нито едното правиш качествено нито другото.

Първоначално изпратено от Барманката
    Ако бизнеса беше успешен нямаше да стоиш на заплатата
    Еми на мен работата на заплата ми е за престиж бате, имам контакти, помага ми на другия бизнес
    ) Како, чакай да позная работата ти на заплата е държавна - на тва му викат конфликт на интереси и го има много в БГ - например имам приятел дето се пише счетоводител а родителите му са в данъчното и му пращат клиенти - ебати бизнеса.
    Нещо подобно се опита да направи Р. Желева но неумишлено и видя какво стана.
    Това твърдение може да го каже и всеки митничар или катаджия - "имам бизнес а работата му е за престиж и контакти" - муахахаха. Същото е с частните уроци и учителите, с лекарите на държавна работа и частни кабинети, има ли смисъл да изброявам още? Не се обиждай ама за мен това не е бизнес, а дребни тарикатщини в стил БГ. Аз примерно имам роднини дето могат да ми пускат държавни поръчки и аз да ги изпълнявам - това бизнес ли е? Само в България мислите така. Виж ако си барманка и правиш контакти на работа - тогава вече няма лошо - само че малко ме съмнява да е така.

Коментар

• rogers, аз така като те чета, ми напомняш на човек, който никога не е правил реален бизнес. Само е слушал и е гледал другите как го правят Ама то от гледане до правене има голяма разлика, брато. Познавам разни консултанти, дето никога не са правили бизнес, но консултират други такива

И аз вадя пари от няколко места. И на такива, дето бачкат на заплата и ме критикуват, им казвам че аз си знам колко струвам, да не ми дават оценки и да гледат тях си

Най-сладко е да вадиш пари от няколко места. Ако в един момент някоя дейност не върви, спираш я и се пооглеждаш за друга Винаги съм готова да рискувам и да загубя 10к в някое бизнес начинание, но нещо не ми се удава напоследък. Имунизирана съм вече срещу болести, породени от изказвания от типа:

Ако бизнеса беше успешен нямаше да стоиш на заплатата
      Еми на мен работата на заплата ми е за престиж бате, имам контакти, помага ми на другия бизнес

почти няма как да е успешен като го правиш между другото
      няма как да е успешен, ако сам бачкаш и не можеш да си позволиш да наемеш хора

същото важи и за борсите - там печелят професионалистите - тия дето го правят между другото губят - без значение че по форумите не изглежда така
      Познавам професионалисти, които търгувайки за лична сметка, потънаха със солидна сума, колкото цял живот не могат да заработят. Човек какъвто и да е професионалист, ако не се е научил да мисли като предприемач, приходите му са ограничени. Зависят от някой над него

Ако пък печелиш на борсите тогава защо ти е бизнес и работа на заплата?
      Ами на мен лично, в момент като този, в който не мога да печеля от борсата, се съсредоточвам върху други неща. Не си разпродавам акциите, защото имам и други приходи Никоя дейност не може да бъде винаги печеливша

Имам един приятел - счетоводител в САЩ - прави доста пари /на заплата е/ ама искаше и той бизнес да имал - "нещо собствено" - ами направи го и сега със заплатата си покрива разходите от бизнеса - ама като се събере с другите позьори като него и им разправя как имал собствен бизнес - хора всякакви.
      Този твой приятел е умен Защото някой ден ще му тръгне бизнеса. Ако не този, някой друг бизнес Поне опитва човека и се учи Ще пообщува с други предприемачи, ще го излъжат 2-3 пъти, и ще поумнее

Ако пък си успешен едновременно и в работата и в бизнеса /който разбира се си започнал само с привлечени средства )) / и на БФБ и на другите инвестиции- то тогава с право може да се считаш да феномен.
      Ми не знам кой е феномен, и кой не е. Ама на мен лично не ми пука кой как ми вика - феномен или будала На мен ми трябва да вадя пари с мъжа ми и да живеем спокойно

Коментар

• Ааааа, на форекса съм напълно на загуба. Значи не съм феномен. Тцъ. :-)

Между другото, защо смяташ , че за да имаш собствен бизнес трябва да го управляваш лично ? Всичко зависи от генерираната допълнителна стойност в даден момент. Защо да губя еди колко си, като за 30 % мога да намеря свестен човек , който да ми генерира печалбата. По този начин съм със същата печалба от инвестицията, като съм добавил и 70 % от заплатта. В същото време, съм икономисал всички социални разходи / осигуровки , данъци и т.н. / , пради факта че ми ги плащат от друго място !
        В момента , в който допълнителната стойност надхвърли , поне, няколко пъти ползата от тази схема ще стана " бизнесмен " , както е според теб. Но до тогава, ще си вадя парички от две места / имайки предвид обсъжданият казус бизнес + заплата /.

Първоначално изпратено от rogers
        Мисля че взимаш заплата примерно 2 -5 хил и с тях покриваш загубите от "бизнеса" и инвестициите. Ако бизнеса беше успешен нямаше да стоиш на заплатата, а той почти няма как да е успешен като го правиш между другото, същото важи и за борсите - там печелят професионалистите - тия дето го правят между другото губят - без значение че по форумите не изглежда така. Е може и да има изключения - ама не са много. Ако пък печелиш на борсите тогава защо ти е бизнес и работа на заплата? А и между самите професионалисти - хората които само с това се занимават има доста губещи. Имам един приятел - счетоводител в САЩ - прави доста пари /на заплата е/ ама искаше и той бизнес да имал - "нещо собствено" - ами направи го и сега със заплатата си покрива разходите от бизнеса - ама като се събере с другите позьори като него и им разправя как имал собствен бизнес - хора всякакви. Та така като те чета на него ми напомняш. Ако пък си успешен едновременно и в работата и в бизнеса /който разбира се си започнал само с привлечени средства )) / и на БФБ и на другите инвестиции- то тогава с право може да се считаш да феномен.

Първоначално изпратено от Avalaon
        Всъщност, да, защо да е лошо кредита ?
        Дори да имаш и собствени парички, защо да ги влагаш всичките в дадено начинание, като можеш да използваш и дългово финансиране ? В правилното съотношение към собственият капитал. Преди почти 2 години започнах малък бизнес изцяло със заемни средства / ако щете източих и едната кредитна карта също /, въпреки че разполагах и със собстване средства, но тях ги оставих резерва по проекта. Като се махнат всички разходи при този вариант / лихви, такси и т.н. / и дори дисконтирано с лихвите по депозитите зда периода , възвръщаемостта към момента е по-висока от повечето алтернативи за мен.
        Що за глупости - започнал малък бизнес изцяло със заемни средства - заложи на вашите апартамента ли? Кредитните карти също имат обезпечение - обикновено заплатата ти. Та ти на заплата ли си или си бизнесмен последно.

защо глупости ?
        И......... да на заплата съм. Добра заплата. Също така, имам бизнес. Също така, инвестирам и в други активи, отделно от БФБ и т.н. Какво пречи ?
        Аз гледам да вадя откъдето мога и откъдето дават !
        Я ми обясни значението на думата " бизнесмен ".
        А, забравих................ скоро чакам доста голямо наследство. Та , тогава на заплата ли ще съм , бизнесмен ли ще съм или ...................? Ти как мислиш ?

Коментар

• Мдаа, Авалон, Анон, туй се казва "еластичност"! Колкото по-ниска е еластичноста на един продукт, толкова по-малко се влияе от сътресения (основните храни), примерно майонезата е по-еластичен продукт от хляба, тъй като ние без майонеза можем да изкараме по-дълго от колкото без хляб ;-)
          Пробелмът с хляба и прочее нискоеластични продукти е, че има предпоставка за монополи или картели и новите трудно ще пробиват!
          Спомняте ли си преди години имаше един сайt, наречен amilliondollarsite или нещо подобно, чиято идея беше че цялата страница е разделена на 1М малки квадратчета, всяко по 1 долар! И добре се харчеше... после направиха опит за втори подобен и от него стана само ла*но ;-)
          Та както идва приказката - идеите движат света!
          BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
            Дори да имаш и собствени парички, защо да ги влагаш всичките в дадено начинание, като можеш да използваш и дългово финансиране ? В правилното съотношение към собственият капитал. Преди почти 2 години започнах малък бизнес изцяло със заемни средства / ако щете източих и едната кредитна карта също /, въпреки че разполагах и със собстване средства, но тях ги оставих резерва по проекта. Като се махнат всички разходи при този вариант / лихви, такси и т.н. / и дори дисконтирано с лихвите по депозитите зда периода , възвръщаемостта към момента е по-висока от повечето алтернативи за мен.
            Avalaon, без да се обиждаш, но ти си пример на средностатистически УНСС-овец, а и за повечето индивиди в БГ и по света.
            В цялата схема на твоя "печеливш бизнес" ти пропускаш нещо изключително важно:
            Консуматора. Защото това в червеното са го направили чрез кредити и потребителите на продукта от твоя бизнес. Какво правим сега?! Няма кредити - няма консуматор за продукта ти, освен ако не е погребални услуги. Това не е черен хумор, а реалност!
            Има области, според мен, където обема на търсенето не се влияе значително от финансовите условия , а единствено от качеството. Да вземем , например, фармацевтиката, основните храни, грижата за здравето. Погледни какво стана по време на паниката за свинският грип - хората пак си нямаха пари, точно тогава бяха най-големите уволнения, но хората изкупиха всички подходящи медикаменти и маски от аптеките, да не говорим, че никой не е спестил от таксата при личният лекар.

С други думи, ако не е глобален бизнес, някои пазарни сегменти остават почти незасегнати дори и в момент на криза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon
              Avalaon, без да се обиждаш, но ти си пример на средностатистически УНСС-овец, а и за повечето индивиди в БГ и по света.
              В цялата схема на твоя "печеливш бизнес" ти пропускаш нещо изключително важно:
              Консуматора. Защото това в червеното са го направили чрез кредити и потребителите на продукта от твоя бизнес. Какво правим сега?! Няма кредити - няма консуматор за продукта ти, освен ако не е погребални услуги. Това не е черен хумор, а реалност!

Коментар

• Мисля че взимаш заплата примерно 2 -5 хил и с тях покриваш загубите от "бизнеса" и инвестициите. Ако бизнеса беше успешен нямаше да стоиш на заплатата, а той почти няма как да е успешен като го правиш между другото, същото важи и за борсите - там печелят професионалистите - тия дето го правят между другото губят - без значение че по форумите не изглежда така. Е може и да има изключения - ама не са много. Ако пък печелиш на борсите тогава защо ти е бизнес и работа на заплата? А и между самите професионалисти - хората които само с това се занимават има доста губещи. Имам един приятел - счетоводител в САЩ - прави доста пари /на заплата е/ ама искаше и той бизнес да имал - "нещо собствено" - ами направи го и сега със заплатата си покрива разходите от бизнеса - ама като се събере с другите позьори като него и им разправя как имал собствен бизнес - хора всякакви. Та така като те чета на него ми напомняш. Ако пък си успешен едновременно и в работата и в бизнеса /който разбира се си започнал само с привлечени средства )) / и на БФБ и на другите инвестиции- то тогава с право може да се считаш да феномен.

Що за глупости - започнал малък бизнес изцяло със заемни средства - заложи на вашите апартамента ли? Кредитните карти също имат обезпечение - обикновено заплатата ти. Та ти на заплата ли си или си бизнесмен последно.

защо глупости ?
                И......... да на заплата съм. Добра заплата. Също така, имам бизнес. Също така, инвестирам и в други активи, отделно от БФБ и т.н. Какво пречи ?
                А, забравих................ скоро чакам доста голямо наследство. Та , тогава на заплата ли ще съм , бизнесмен ли ще съм или ...................? Ти как мислиш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                  Не парите са проблема, а идеите.

Аз например от вложени в бизнес 5000 лв (взети назаем) през 2005 ги увеличих до 80 000 лв (продадох бизнеса) през 2008г .

Смятай каква доходност е това и къде може да я постигнеш на друго място

Лошото е, че оттогава нямам никакви идеи , освен свързани с харчене :(

Първоначално изпратено от Мрънкалото
                  е то какво излиза - с 10 000 никъкъв бизнес не става освен да си вземеш едно такси, една лафка, една сергия на пазара, едни павилион за вестници, нещо дребно земеделско, малък и специализиран строителен бизнес, нещо малко в машиностронето и още какво?
                  и каква ще му е печалбата на питащия? Кога ще му се разрасне бизнеса? И дали и кой от изброените е подходящ за начало? Никой ли в този форум не етръгнал от нулата ..... или пък всички сме там?
                  просто приеми ситуацията с клишето :

"късметът ,на начинаещият "

има и по лош вариант :
                  да те оприличат на Барон МЮХХАУЗЕН !,този ,който паднал в блатото и по негови думи се хванал за косата и се изтеглил!!!

Та така и ти :
                  просто няма начин ,да продадеш бизнес ,който ти е донесъл 1500% ПЕЧАЛБА ЗА 3 ГОДИНИ ,
                  освен ,ако просто не си бил слуга ,на местният търговец на кибрит ! ,и просто определяш своето изритване от фирмата за кибрит ,като твоя продажба на бизнеса !
                  п.п.признавам сумите са малки ,но принципът винаги е един и същ :

процентно голям ,печеливш бизнес ,
                  не се ПРОДАВА !
                  колкото и малък да е той !!!!!

в краен случай ,той се отстъпва ,чрез организирана отбрана !
                  и разбира се як бой !!

"просто животът е като натисната пружина на спусъкът на ПАРАБЕЛУМ! "
                  Райнхард Хайндрих
                  -един умен човек ,макар и гаден нацист !
                  Другото е просто приказки от шипковият храст !!

както и да е ,явно си голям бизнесмен /като сметки /
                  бъди здрав !!!

п.п.разбрах и друго :няма да те чета занапред !

Коментар

Ами тогава харчи си наследството. Чукай курви, къркай си пиячката и като ти писне и ти омръзне захвани се с политика.

Коментар

• идеи

Който ще започва бизнес, нека не чака друг да му дава акъл как да го прави. Проблема си е изцяло негов. Ако пък мисли, че от тук ще извлече някаква полза, просто е сбъркал, защото като гледам какви изцепки се пишат, това си е място за разтоварване. Да правиш бизнес е сериозна работа. Говорете на живо с успели хора.

Коментар

• Re: Зaпoчване на бизнес с 10 000 лв.

Първоначално изпратено от bertram
                        Моля, давайте идеи и предложения какво може да се стартира с посоченият капитал. Може пък, и да се генерират добри идеи.
                        Като ти четох последните постове изниква въпроса - Защо ни питаш ?
                        Винаги търся нови идеи. Просто, черта на характера е - акумулирането на информация.

Коментар

защо глупости ?

Коментар

• Re: Зaпoчване на бизнес с 10 000 лв.

Моля, давайте идеи и предложения какво може да се стартира с посоченият капитал. Може пък, и да се генерират добри идеи.
                            Като ти четох последните постове изниква въпроса - Защо ни питаш ?
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers
                              защо глупости ?

Коментар

• в големите градoве свободните ниши са мн. малко от години и ще е трудно да се намери нова и тепърва в условията на намалено потребление да се развива.... так пише в книгите! Но пък има разни бизнеси свързани с новостите, които и с 10К могат да се стартират....
                                това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

Working...
                                X