IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще фалира ли Правителството на България през Q3 2011г?????

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    нещо не мога да те разбера от една страна говориш че няма подготвени кадри за нормална борсова търговия , а от друга че няма деривати , къси , маржин ( което го имаше на БФБ) клиринг...нещо не смяташ ли че двете неща са несъвместими ...
    на един слабо ликвиден пазар ,с компании с големи мажоритарни пакети и ред други недостатъци няма как да съществуват тези неща ,които на тебе ти се искат ( и не знам за какво са ти на теб специално ) .....

също така се учудвам че сравняваш крушите с домати ( борсата с хранителен магазин) ...не мисля че дериватите , късите и маржин търговията са нещото което правят борсата борса ....Борсата е място където се срещат продавачи с купувачи в най-суров вид и това е основната й функция , а не място за спекулации за каквото ти си мислиш че е ....Друг е въпроса че покрай основната си дейност борсата дава поле на изяви и на спекулантите.....които в някаква степен са и необходимост ... но в България , където финансовата култура е все още на доста ниски нива по добре нещата да си стоят такива каквито са ..... Те хората се ушиха и без къси , маржин , и деривати ... а какво оставаше ако съществуваха.
    И защо да няма как да съществуват всички тези неща? Могат, но кукловодите не искат да ги има.
    Борсата преди всичко е място на което се търгуват ценни книжа.Причините могат да бъдат:
    1.Инвестиция в компания - Инвеститори
    -заради перспективите на компанията
    -заради дивидентите които раздава
    (за съжаление в БГ в последните 3г. нито едно от тези условия не е на лице)
    2.Спекулации с моментните движения - Спекуланти. Тук проблемът е на лице. Точно затова няма спекуланти на БФБ защото ги няма "всички тези неща" за които ти питаш. Именно поради тази причина всички оцелели все още спекуланти на БФБ се превърнаха в Дългосрочни инвеститори. По-голямата част обаче фалираха
    3.Узаконяване на капитали с неясен произход - Изпиране на пари. Е БФБ съществува най-вече заради това.

Значи ти сам твърдиш, че ".. но в България , където финансовата култура е все още на доста ниски нива по добре нещата да си стоят такива каквито са ..... Те хората се ушиха и без къси , маржин , и деривати ... а какво оставаше ако съществуваха"
    А в същото време си съгласен 20% от сребърният фонд да се инвестират/налеят/ профукат в БГ компании. И то при положение, че нищо не се е променило от преди 3 години ! ????? За мен това е непонятно !

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
      Ей Петърите винаги сте леки и глупита.
      Ти го доказваш.
      С тия мантри долу те питах какво казваш,след като до края на годината или другата тя БФБ ще стане частна собственост.
      За това не говориш,тогава знеш ли къде ще отидат индексите и.

Я сега да се замисли защо сме последните 14г. във Валутен борд,плюсове и минуси.
      И пак те питам какво казваш,като говориш така.
      Май си наистина много леко човече.
      А това дали ще извлечеш нещо от говоренето си е много съмнително,политически дивиденти също не става,не забравяй,че сте политически трупове.
      Остави Унсс и кажи Истерията ти през 2009г. срещу някои публични компании до какво доведе,и какво показа,че си пълен неудачник журналист с техническо образование бълващ дезинформация.Това е познато,искаш или не така излиза,болни зомбита сте няма как живели сте по тоталитарно.

А иначе какви ги говориш с 5 акции си променяли капитализацията,ами толкова им е морала и инвестиционната култура,акто слушат такъв тип журналисти,да бълват всеки ден апокалипсиса.
      Млъквай,че си много смешен.Пак старите глупости на нов глас,нали утре борсата става частна,тогава ти къде ще си.Глупи...

Ами Петъре,нищо не каза за характеристиките на цената движението и.Те пак зависят от участниците,тоест вместо да кажеш,че може да има подобна еуфория през следващия цикъл след апокалипсиса 2012г.Което е пак пълна глупост.Ти какво говориш за балон и пак пълни глупости.Може ли да си такъв анализатор слаб.
      Как било ставало реално в дилинговия отдел.ахах Ами като гледам все още ти е мечта.В коя роля на банка или финансова институция,като брокер или като дилър да видят там.ХАХАХ
      Абе толкова си зле,че да агонизираш за такива глупости не само е глупаво,ами и смешно вече.
      ЯсТрЕбОвСкИ - имаш невероятната дарбва с всеки свой следващ пост, да бълваш в пъти повече глупости от предният си. Нещо нако геометрична прогресията на глупостите е твоето.

Какво да ти коментирам светло бъдеще - това написа Ти : ''С тия мантри долу те питах какво казваш,след като до края на годината или другата тя БФБ ще стане частна собственост.
      За това не говориш,тогава знеш ли къде ще отидат индексите и. "

Явно жълтото е още около човката ти, но аз това ЩЕ го слушам от '91г. !!!

Сега на въпросът Ти - "Я сега да се замисли защо сме последните 14г. във Валутен борд,плюсове и минуси."

Не, че има много смисъл да отговарям на птица с мозък по-малко от оризово зъно и гладък като зърното, но пък да оставя чувство на удовлетвореност у теб, че някой ти е отговорил.

Борда пиле шарено е ЛЕКАРСВО, което има за цел да постави финансова дисциплина в държавата и банковатам система. И той изпълни задачата си още в първите 4-5г. След което трябваше да бъде премахнат. Защото лекарствата се приемат само докато има болен и завърши неговото лечение. Ако след оздравяването на пациента плекарството продължи да се дава и приема от пациента, то започва да действа като отрова. Точно така действа към момента борда за българската икономика ! Няма да задълбавам с подробности защото си Икономически НЕГРАМОТЕН !

Сега на коментарът ти - "Остави Унсс и кажи Истерията ти през 2009г. срещу някои публични компании до какво доведе,и какво показа,че си пълен неудачник журналист с техническо образование бълващ дезинформация" - това беше 2008г. пернатко, ама както констатирах вече, няма как мозъкът ти с размер на оризово зърно да съхрани всичката информация - так Де

Нима бе ДЕЗИНФОРМАЦИЯ, че ПИБ бе спасена с парите на данъкоплатците ? Че тихомълком Искров и Орешарски дадоха 500 милиона лева на Ивайло И Цеко за да ги спасят тях и ПИБ ? Нима Дянков не го потвърди това в НС септември 2009г?

Последните ти брътвежи не подлежат на коментар, поради несвързаността на изреченията, липсата на мисъл и логика, както и на поредното вкарване на Бъдеще Време в тази словестна полюция.

Знам, че нищо няма да вденеш, но все пак си загубих 10мин. в опит да налея нещо в кухата ти кратуна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение

Не казваш нищо и за инструментите на БФБ
        - няма къси
        - няма деривати
        - няма клиринг
        - няма марджин

Е какво има тогава? Това е като да влезеш в магазин и да искаш да си купиш хляб, сирене, захар и масло, но продавачката да ти каже - сори но НЯМА. Ние предлагаме само ОЦЕТ !
        нещо не мога да те разбера от една страна говориш че няма подготвени кадри за нормална борсова търговия , а от друга че няма деривати , къси , маржин ( което го имаше на БФБ) клиринг...нещо не смяташ ли че двете неща са несъвместими ...
        на един слабо ликвиден пазар ,с компании с големи мажоритарни пакети и ред други недостатъци няма как да съществуват тези неща ,които на тебе ти се искат ( и не знам за какво са ти на теб специално ) .....

също така се учудвам че сравняваш крушите с домати ( борсата с хранителен магазин) ...не мисля че дериватите , късите и маржин търговията са нещото което правят борсата борса ....Борсата е място където се срещат продавачи с купувачи в най-суров вид и това е основната й функция , а не място за спекулации за каквото ти си мислиш че е ....Друг е въпроса че покрай основната си дейност борсата дава поле на изяви и на спекулантите.....които в някаква степен са и необходимост ... но в България , където финансовата култура е все още на доста ниски нива по добре нещата да си стоят такива каквито са ..... Те хората се ушиха и без къси , маржин , и деривати ... а какво оставаше ако съществуваха.

Коментар

• Ей Петърите винаги сте леки и глупита.
          Ти го доказваш.
          С тия мантри долу те питах какво казваш,след като до края на годината или другата тя БФБ ще стане частна собственост.
          За това не говориш,тогава знеш ли къде ще отидат индексите и.

Я сега да се замисли защо сме последните 14г. във Валутен борд,плюсове и минуси.
          И пак те питам какво казваш,като говориш така.
          Май си наистина много леко човече.
          А това дали ще извлечеш нещо от говоренето си е много съмнително,политически дивиденти също не става,не забравяй,че сте политически трупове.
          Остави Унсс и кажи Истерията ти през 2009г. срещу някои публични компании до какво доведе,и какво показа,че си пълен неудачник журналист с техническо образование бълващ дезинформация.Това е познато,искаш или не така излиза,болни зомбита сте няма как живели сте по тоталитарно.

А иначе какви ги говориш с 5 акции си променяли капитализацията,ами толкова им е морала и инвестиционната култура,акто слушат такъв тип журналисти,да бълват всеки ден апокалипсиса.
          Млъквай,че си много смешен.Пак старите глупости на нов глас,нали утре борсата става частна,тогава ти къде ще си.Глупи...

Ами Петъре,нищо не каза за характеристиките на цената движението и.Те пак зависят от участниците,тоест вместо да кажеш,че може да има подобна еуфория през следващия цикъл след апокалипсиса 2012г.Което е пак пълна глупост.Ти какво говориш за балон и пак пълни глупости.Може ли да си такъв анализатор слаб.
          Как било ставало реално в дилинговия отдел.ахах Ами като гледам все още ти е мечта.В коя роля на банка или финансова институция,като брокер или като дилър да видят там.ХАХАХ
          Абе толкова си зле,че да агонизираш за такива глупости не само е глупаво,ами и смешно вече.

Коментар

за да може човек да квалифицира останалите дали са подготвени или не трябва да е НАЙ- подготвения от всички или самия той да ги е подготвял ... и понеже аз не се считам за нито едно от двете НЕ мога да давам квалификации с твоята убеденост ... Очевадно е че и ти не си най-подготвения в България по тези въпроси , но за да твърдиш че подготвени кадри няма означава че ти си ги подготвял и за това го знаеш....

относно каппитализацията на БФБ...ами най-глупаво е да приемаме че от сделка с 5 акции и цената на която е сключена можем да капитализираме компанията ... така че тази "борсова капитализация" за мен никога не е имала някакво особенно значени и смисъл.....

примера с Франция беше просто в контекста на дали има съществено значение чия е собственоста на дадена компания.... а това дали има или няма правила отново не си прав ...И в България ИМА правила .. основния проблем е в тяхното прилагане и спазване, а не в липсата им...

Омръзнало ми е да слушам че в България НЯМА закони ... напротив има ...просто в България НЯМА хора които да ги спазват и съблюдават .... същото се отнася за институциите и по скоро пак опираме до хората ...чиновниците в тези институции
            Никога не съм твърдял за себе си, че съм най-подготвен. Нито дори съм помислял, че може да е така. Това може да мисли само някой с ментални проблеми и психични отклонения. Това за което говоря е , че на всички придобили тапии за управление на средства не бе даден шанс (от работодателите им) да се научат как стават нещата при реална търговия. За теоретичните им знания и подготовка не говоря.

За капитализацията и промяната и с 5 акции - е анджък де. Няма нормална борса в света, която по този начин да отчита капитализацията. Това е едно от най-сбърканите неща на БФБ и очевидно е допуснато не случайно, а съвсем умишлено. Къде е КФН толкова години за да отсрани този проблем? Тук обаче навлизаме в друга тема която е доста политическа.

Какъв е смисълът да има правила и закони, когато те не се ПРИЛАГАТ ?

Посочи ми поне една наистина публична компания ма БФБ (без Холдингите - бившите приватизационни фондове и АДСИЦ). Просто истинска публична компания с фрий флот над 51%

Не казваш нищо и за инструментите на БФБ
            - няма къси
            - няма деривати
            - няма клиринг
            - няма марджин

Е какво има тогава? Това е като да влезеш в магазин и да искаш да си купиш хляб, сирене, захар и масло, но продавачката да ти каже - сори но НЯМА. Ние предлагаме само ОЦЕТ !

Коментар

Типично за теб да твърдиш нещо само за да си контра, но без аргументи.

От къде знам и твърдя, че няма подготвени кадри на БФБ ли ?
              Ами - "По длата ще ги познаете" - предполагам ти звучи познато от някъде

Я ми кажи кой ИП или УД изпрати кадрите си на стаж за 3-6 месеца в Германия, Великобритания, САЩ или Япония? Да "покопат" малко в дилинг офисите, да се научат как се мисли преди да се действа. На каква база се взимат инвестиционни решения, как се структурират портфейли, как се поема отгоорност и други изключително важни неща за да могат да станат истински и успешни брокери и спекуланти. Аз познавам само 2 ма и те работят в сравнително малки компании.
              За неподготвеноста на нашите "играчи" бе много показателна стратегията която те внушиха на своите клиенти чрез медиите, а именно - BUY and HOLD !!! Такова безумие няма никъде по света. Разбира се има определени позиции за които тази стратегия е приложима, но компаниите които могат да си я позволят са обикновенно пенсионни фондове с история над 30г.
              Тукашните инв.консултанти изобщо не допускаха, че тренда е обърнат след падането на СОФИКС под 1500, после под 1200 и след 1000 и след 800. Те "експертно" обясняваха, как "Точно сега е момента за покупки" и че това е "ДЪНОТО". Типично поведение на хора със слаба подготовка и малък професионален опит.
              Разбира се случи се неизбежното и за това на БФБ скоро няма да се завърне доверието.

Понеже казваш че "борсичката ни е мъничка" което е факт, как би обяснил безумията на които станахме свидетели? Капитализацията и достигна 30 милиарда лева. То не бяха в хиляди пъти презаписвания, то не бяха "ръстове", то не бяха "кристален" мениджмънт !

Безмозъчно е да сравняваш Франция с България. Там има правила - тук няма.
              за да може човек да квалифицира останалите дали са подготвени или не трябва да е НАЙ- подготвения от всички или самия той да ги е подготвял ... и понеже аз не се считам за нито едно от двете НЕ мога да давам квалификации с твоята убеденост ... Очевадно е че и ти не си най-подготвения в България по тези въпроси , но за да твърдиш че подготвени кадри няма означава че ти си ги подготвял и за това го знаеш....

относно каппитализацията на БФБ...ами най-глупаво е да приемаме че от сделка с 5 акции и цената на която е сключена можем да капитализираме компанията ... така че тази "борсова капитализация" за мен никога не е имала някакво особенно значени и смисъл.....

примера с Франция беше просто в контекста на дали има съществено значение чия е собственоста на дадена компания.... а това дали има или няма правила отново не си прав ...И в България ИМА правила .. основния проблем е в тяхното прилагане и спазване, а не в липсата им...

Омръзнало ми е да слушам че в България НЯМА закони ... напротив има ...просто в България НЯМА хора които да ги спазват и съблюдават .... същото се отнася за институциите и по скоро пак опираме до хората ...чиновниците в тези институции

Коментар

риториката петърчо,риториката ти е като на горепосочените лица ...това казах, нищо повече...апропо и в този си пост го демонстрираш..

по 1 и 2 т. - мога само да кажа - всички знаем че ти си единствения подготвен в тази държава в областа на спекулациите , ма пусто никой не може да го види и оцени та да се обърнат към теб и ти да им кажеш как се управляват пенсионни фондове...

иначе споделям мнението ти , че бфб е имитация на борса,

но както казах в предния си пост - НИКОЙ НЕ Е ХУКНАЛ ДА ИНВЕСТИРА в тази борса особенно парите ,които споменаваш и причината петърчо е много елементарна и ти би трябвало да я знаеш като виден борсов спекулант.....

нашата борсичка е мъничка и не може браточка да поеме подобен ресурс....все си мислех че ще ти мине през акъла тази резонна мисъл , но от желание за ком.пропаганда сме го пропуснали този факт..

а относно подготвените кадри - ти кой си че можеш да кажеш има ли няма ли .. аз не мога да твърдя нито дали има , нито дали няма...по скоро си мисля че има , но силно се надявам да не са толкова подготвени като тебе , защото ти освен голямо его друго нямаш пич...

3 и 4 е безсмислено да го коментирам

5...това е много безмозъчно твърдение ...също безсмислено да го коментирам. Франция е известна с големия си брой държавни фирми някои дори и структуро определящи за разлика от нашата борсичка и никой не е казал че сме свидетели на социалистически реализъм от сталински вид....

Пак казвам няма лошо да мразиш , но да анализираш воден от омраза е доста лаишко и за човек който тръби на ляво и дясно какъв велик финансов специалист е доста неуместно...
                Типично за теб да твърдиш нещо само за да си контра, но без аргументи.

От къде знам и твърдя, че няма подготвени кадри на БФБ ли ?
                Ами - "По длата ще ги познаете" - предполагам ти звучи познато от някъде

Я ми кажи кой ИП или УД изпрати кадрите си на стаж за 3-6 месеца в Германия, Великобритания, САЩ или Япония? Да "покопат" малко в дилинг офисите, да се научат как се мисли преди да се действа. На каква база се взимат инвестиционни решения, как се структурират портфейли, как се поема отгоорност и други изключително важни неща за да могат да станат истински и успешни брокери и спекуланти. Аз познавам само 2 ма и те работят в сравнително малки компании.
                За неподготвеноста на нашите "играчи" бе много показателна стратегията която те внушиха на своите клиенти чрез медиите, а именно - BUY and HOLD !!! Такова безумие няма никъде по света. Разбира се има определени позиции за които тази стратегия е приложима, но компаниите които могат да си я позволят са обикновенно пенсионни фондове с история над 30г.
                Тукашните инв.консултанти изобщо не допускаха, че тренда е обърнат след падането на СОФИКС под 1500, после под 1200 и след 1000 и след 800. Те "експертно" обясняваха, как "Точно сега е момента за покупки" и че това е "ДЪНОТО". Типично поведение на хора със слаба подготовка и малък професионален опит.
                Разбира се случи се неизбежното и за това на БФБ скоро няма да се завърне доверието.

Понеже казваш че "борсичката ни е мъничка" което е факт, как би обяснил безумията на които станахме свидетели? Капитализацията и достигна 30 милиарда лева. То не бяха в хиляди пъти презаписвания, то не бяха "ръстове", то не бяха "кристален" мениджмънт !

Безмозъчно е да сравняваш Франция с България. Там има правила - тук няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                  Петъре,Мая Манолова я има и си мисли,че е депутат,това какъв недостатък е ти прецени.
                  И после,какъв си ти и твоята партия,че сте допуснали такива в властта при положение,че бяхте в властта .....вече и вие сте политически трупове,тъй като тия горе кафета сме ги пили последните колко години,ти кажи.

И същите ще отпаднат с продажбата на БФБ на западен или друг оператор,което пък може да гарантира приходи и за бюджета и то не еднократни...надявам се.
                  Всичките горе доводи също отпадат и пред капитала в Сребърния Фонд,които ще измести Софикс нягоре, и забележи където му е мястото..И пак забележи в акции на стотинки,а струващи поне левове.Та това е възможност за голям растеж .Та така какво точно казваш.....

И понеже сме малки и отново подценени, въпреки че Валутния борд ни спасява за сега.
                  Нали затова последните 20г. мин.доходност върви от 130евро до сега 230евро...
                  Но сега лева струва повече към другите валути,така че едното са сметка на другото.Което е в началото на нов цикъл от време на растеж.Тоест време за яки покупки с поне средносрочна стратегия от 3-5г.

Твоите прогнози са леко леки.Успех в тях,ама така няма как да стане,при теб и на бфб.....
                  Иначе слуховете които пускате са брутални и дезинфомиращи нормално за манталитета ви ..

ето и факти отвън...тука си говори каквото искаш,но си с едни от най-подценените актива в целия свят. хаха
                  http://www.investor.bg/news/article/116152/337.html
                  ЯсТрЕбОвСкИ - толкова глупости на едно място отдавна не бях чел. Честно. Незная какво си учил и завършил. Но страшното е, че "кадрите" които бълва УНСС са с твоето "качество". То и за това БФБ и индексите са на тези тенива.

Коментар

Ти неможе да си евреин. Просто е невъзможно да си такъв с мисленето което имаш. Каква Мая Манолова, какъв Кутев , к'ви 5 лева?
                    Питаш ме кое му е тъпото да вкарат 20% от сребърният фонд на БФБ ли ?
                    Ами, аз пак по точки ще карам , че ми е по пригледно, а надявам се и за четящите.
                    1.Ами БФБ не е борса спрямо всички останали нормални и истински борси на тази планета.
                    -няма къси
                    -няма деривати
                    -няма клиринг
                    -няма ръководство което да разбира за какво иде реч (или пък точно обратното? Ако е така, как да закопаеш държавна пара, че да я окраде ръководството???)
                    2.Няма подготвени кадри и хора които да знаят къде и защо да инвестират. Резултатите ги видяхме след 2008г. Това, че някой има диплома на която пише, че е правоспособен да търгува с финансови активи не означава абсолютно нищо. Хора положили изпити само на теория пред комисия воглаве с Милчо Стоименов не означава, че имат и най-беглата представа за реалноста на капиталовите пазари, рисковете които носят те и до какво би могло да се стигне. Резултатите ги видяхме след 2008г. УП и ИП реализираха "ортицателна доходност" в размер на 70% на своите вложители ! Ама какъв термин само - ортицателна доходност" , а не ЗАГУБА Как да хвърлиш 300 милиона пари за пенсии с които 20-30 бунака да се правят на спекуланти ?????
                    3.На БФБ я има 5 дружества в които си струва да се поеме риска да се инвестира, я не !
                    4.На БФБ няма нито ЕДНА наистина ПУБЛИЧНА компания с Фрий флот над 51% и респективност възможност да бъде превзета в случай на Некадърно Управление
                    5. Няма държавна борса по света - това което представлява БФБ в момента е точно това за което ти роптаеш - държавно предприятие от социалистическият реализъм !

Но спирам до тук, че в петък вечер ми идва в повече да просвещавам.
                    риториката петърчо,риториката ти е като на горепосочените лица ...това казах, нищо повече...апропо и в този си пост го демонстрираш..

по 1 и 2 т. - мога само да кажа - всички знаем че ти си единствения подготвен в тази държава в областа на спекулациите , ма пусто никой не може да го види и оцени та да се обърнат към теб и ти да им кажеш как се управляват пенсионни фондове...

иначе споделям мнението ти , че бфб е имитация на борса,

но както казах в предния си пост - НИКОЙ НЕ Е ХУКНАЛ ДА ИНВЕСТИРА в тази борса особенно парите ,които споменаваш и причината петърчо е много елементарна и ти би трябвало да я знаеш като виден борсов спекулант.....

нашата борсичка е мъничка и не може браточка да поеме подобен ресурс....все си мислех че ще ти мине през акъла тази резонна мисъл , но от желание за ком.пропаганда сме го пропуснали този факт..

а относно подготвените кадри - ти кой си че можеш да кажеш има ли няма ли .. аз не мога да твърдя нито дали има , нито дали няма...по скоро си мисля че има , но силно се надявам да не са толкова подготвени като тебе , защото ти освен голямо его друго нямаш пич...

3 и 4 е безсмислено да го коментирам

5...това е много безмозъчно твърдение ...също безсмислено да го коментирам. Франция е известна с големия си брой държавни фирми някои дори и структуро определящи за разлика от нашата борсичка и никой не е казал че сме свидетели на социалистически реализъм от сталински вид....

Пак казвам няма лошо да мразиш , но да анализираш воден от омраза е доста лаишко и за човек който тръби на ляво и дясно какъв велик финансов специалист е доста неуместно...
                    Last edited by йосиф; 30.04.2011, 10:17.

Коментар

Ти неможе да си евреин. Просто е невъзможно да си такъв с мисленето което имаш. Каква Мая Манолова, какъв Кутев , к'ви 5 лева?
                      Ами, аз пак по точки ще карам , че ми е по пригледно, а надявам се и за четящите.
                      1.Ами БФБ не е борса спрямо всички останали нормални и истински борси на тази планета.
                      -няма къси
                      -няма деривати
                      -няма клиринг
                      -няма ръководство което да разбира за какво иде реч (или пък точно обратното? Ако е така, как да закопаеш държавна пара, че да я окраде ръководството???)
                      2.Няма подготвени кадри и хора които да знаят къде и защо да инвестират. Резултатите ги видяхме след 2008г. Това, че някой има диплома на която пише, че е правоспособен да търгува с финансови активи не означава абсолютно нищо. Хора положили изпити само на теория пред комисия воглаве с Милчо Стоименов не означава, че имат и най-беглата представа за реалноста на капиталовите пазари, рисковете които носят те и до какво би могло да се стигне. Резултатите ги видяхме след 2008г. УП и ИП реализираха "ортицателна доходност" в размер на 70% на своите вложители ! Ама какъв термин само - ортицателна доходност" , а не ЗАГУБА Как да хвърлиш 300 милиона пари за пенсии с които 20-30 бунака да се правят на спекуланти ?????
                      3.На БФБ я има 5 дружества в които си струва да се поеме риска да се инвестира, я не !
                      4.На БФБ няма нито ЕДНА наистина ПУБЛИЧНА компания с Фрий флот над 51% и респективност възможност да бъде превзета в случай на Некадърно Управление
                      5. Няма държавна борса по света - това което представлява БФБ в момента е точно това за което ти роптаеш - държавно предприятие от социалистическият реализъм !

Петъре,Мая Манолова я има и си мисли,че е депутат,това какъв недостатък е ти прецени.
                      И после,какъв си ти и твоята партия,че сте допуснали такива в властта при положение,че бяхте в властта .....вече и вие сте политически трупове,тъй като тия горе кафета сме ги пили последните колко години,ти кажи.

И същите ще отпаднат с продажбата на БФБ на западен или друг оператор,което пък може да гарантира приходи и за бюджета и то не еднократни...надявам се.
                      Всичките горе доводи също отпадат и пред капитала в Сребърния Фонд,които ще измести Софикс нягоре, и забележи където му е мястото..И пак забележи в акции на стотинки,а струващи поне левове.Та това е възможност за голям растеж .Та така какво точно казваш.....

И понеже сме малки и отново подценени, въпреки че Валутния борд ни спасява за сега.
                      Нали затова последните 20г. мин.доходност върви от 130евро до сега 230евро...
                      Но сега лева струва повече към другите валути,така че едното са сметка на другото.Което е в началото на нов цикъл от време на растеж.Тоест време за яки покупки с поне средносрочна стратегия от 3-5г.

Твоите прогнози са леко леки.Успех в тях,ама така няма как да стане,при теб и на бфб.....
                      Иначе слуховете които пускате са брутални и дезинфомиращи нормално за манталитета ви ..

ето и факти отвън...тука си говори каквото искаш,но си с едни от най-подценените актива в целия свят. хаха
                      http://www.investor.bg/news/article/116152/337.html
                      Last edited by SoKoLoV; 30.04.2011, 01:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от batko Разгледай мнение
                        Трябва да признаем, че тия тъпи сертификати от КФН и т.н нямат стойност! Караиванов е прав напълно! Значи ако си завършил финанси и нямаш сертификат не можеш да си брокер или инв.консултант....но ако си завършил ГОВЕДОВЪДСТВО и си взел изпита можеш....е няма такъв филм!
                        ми аз така като гледам само тоя човек разбира от финанси тук с още 2-3ма

Коментар

Ти неможе да си евреин. Просто е невъзможно да си такъв с мисленето което имаш.
                          ма не ги разбира нещата момчето кво да го правиш .... не съм виждал беден евреин но има и заблудени очевидно кво да правиш

Коментар

• Трябва да признаем, че тия тъпи сертификати от КФН и т.н нямат стойност! Караиванов е прав напълно! Значи ако си завършил финанси и нямаш сертификат не можеш да си брокер или инв.консултант....но ако си завършил ГОВЕДОВЪДСТВО и си взел изпита можеш....е няма такъв филм!

Коментар

ето пак чисто комунистическа пропаганда....
                              дискусии с червени ми е трудно да водя защото те си зная само една песен за "вся власт советом"....
                              чудно как са искали да те правя председател на нещо си след като използваш лексиката на червените другари...излагаш се петърчо...

1 и 2 ги пропускам защото са абсолютни дитирамби в стил мая манолова и антон кутев
                              3..... тука приказваш пълни глупости в същия стил..и хората ти го обесниха защо се прави, но на човек му трябва финансова култура за да го разбере
                              4.не знам за НЗОК , но според мен проблема в здеавеопазването е не само от страна на държавата ,а и на самите доктори, така че да упрекваме само държавата за липса на здравеопазване е малко тъпо ...още явно са ти живи спомените от "безплатното здравеопазване" през комунизма ..а точно човек занимаващ се с финанси би трябвало да е наясно ,че такова нещо нЕма.....
                              5. и кое му е тъпото ако се инвестират пари от пенсионния фонд на борсата ( още повече ,че това е само хипотеза ,а не реалност).... или искаш да кажеш ,ше западняците са тъпи хора...

та ако не пишеше Алън , все едно чета антон кутев , мая манолова или серьожа , но не и Иван Костов...човек когото лично аз уважавам
                              -няма къси
                              -няма деривати
                              -няма клиринг

Коментар

ето пак чисто комунистическа пропаганда....

.....................
                                Иван Костов...човек когото лично аз уважавам
                                Добре Йосифе,
                                изброяваш 1, 2, 3 ...... и.т. от писанията на ПК
                                АМА ПАК НЕ КАЗВАШ - КАКВО АДЖЕБА Е НАПРАВИЛО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА Б.Б. (да му се свети името ......) за последните 2 (ДВЕ) години???!!!???
                                И преди ти бях писал - за мен Бойко Борисов е по-добре от СерГей (Дмитриевич Станишев) - ама защо въобще трябва да го сравняваме с руските имена - примерно с Андрей Карлович и т.н. .....
                                КАКВО АДЖЕБА ПОЗИТИВНО Е НАПРАВИЛО НАСТОЯЩЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 2 (ДВЕ) ГОДИНИ???!!!???
                                Май и тоз юнак ще излезе изтръскано семе от Червената Сган (нещо което вече на 99,99% съм сигурен)

П.С. можеш и да не ми отговаряш - само си пиша ....
                                remember remember the fifth of november

Коментар

Working...
                                X