IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФ може да не купят ДЦК в понеделник, за да отвърнат на удара

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• добре де,ще го представя така-ще ви дам да забогатеете от мен-готов съм да продам сидиес под котировките на незнамсикояси инвестиционна банка.......дори,защото съм изключително глупав,не едногодишни,а двугодишни сидиеси на бг дълг съм готов да покрия!
    ето ви арбитраж-продавам ви ги за мижави стотинки,а вие ги ПРЕПРОДАЙТЕ НА някой,щом смятате,че има цена!

Коментар

• Напротив, много добре разбирам и точно това казвам - ще го продадеш като поскъпне (няма значение по какви причини) и ще спечелиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Асене, той може да не "кикне ин" до падежа му, но стойността му ще се промени от много различни ("застрахователни") събития до тогава и ти ще можеш да профитираш от поскъпването му. То затова и американ стайл и юръпиън са с една цена, независимо от възможността за екзекуция на едната по всяко време до падеж.
        нещо недоразбираш-няма как да го "екзекутираш" преди експарейшън........можеш да го продадеш преди експарейшън,не и да асайнваш някой! ИМА РАЗЛИКА.....сидиеси американ стаел няма!
        с други думи-инвестиционна банака може да ти продава на няква полуимагинерна цена,проблема е,че ти не можеш да шортиш такива сидиес,защото инвестиционната банка няма да ти ги купи- демек имаш цена продава,а нямаш цена купува.

Коментар

• Е да де, ама аз точно обратното показвам, че СиДиЕса на Гърците и Айришите почва да пада от 2рата (а при Ирландия от 3тата) година нататък, което показва, че рискът им след това спада.
          Абсолютно прав си Ники5, но за по-опростено приехме, че това е (единствен и най-индикативен) показател за кредитен риск на определена страна, община, корпорация и баба пена.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
            тук некви професиналисте се изказват.

да не говорим за Асен the biggest options trader ever

има си hazard rate term structure и от неа могата да бадат произведени сентити4но всекакви PDs (bootstrapping default probability)

отиваи на <CDSW> Bloomberg и сметаи

пазара за БГ CDS не е особено ликвиден. а и CDS ne e pure credit indicator
            искаш ли да ти продам сидиес на една година на бг дълг?кажи ми,колко искаш да си купиш?

Коментар

Разбира се, че не е. откъде да знае той - не се интересува от нищо друго, а просто си е наумил, че БГ е дало фира и това е - друго не се приема.
              BTW Greece CDS 3yr = 964 в момента, та викаш по-евтинко е от нашто 5г а?
              То и Гърция е единствената страна в момента (май, че и Ирландия) от спряганите от ЕС, дето има инвърсната крива на CDSа си ( и ДЦКта си), като инфлекса е от 2г. нататък, демек хората смятат, че ако до 2г не са се гътнали, ще вземат да почнат да се оправят и ще могат да си купят тяхна "застраховка" на държавен дълг по-евтинко.
              да ,тук може да си прав,аз не следя гавърмън трежърис,а европа гарантира ирландския и гръцкия дълг до две години,следователно след тва застраховките може да са колосални.......

Коментар

• тук некви професиналисте се изказват.

да не говорим за Асен the biggest options trader ever

има си hazard rate term structure и от неа могата да бадат произведени сентити4но всекакви PDs (bootstrapping default probability)

отиваи на <CDSW> Bloomberg и сметаи

пазара за БГ CDS не е особено ликвиден. а и CDS ne e pure credit indicator

Коментар

• Асене, той може да не "кикне ин" до падежа му, но стойността му ще се промени от много различни ("застрахователни") събития до тогава и ти ще можеш да профитираш от поскъпването му. То затова и американ стайл и юръпиън са с една цена, независимо от възможността за екзекуция на едната по всяко време до падеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Коце ЖелезОто Разгледай мнение
                    Сигурен ли си в това ?
                    абсолютно.....а ако имаш някъде котировка,то тя е "ако мине номера" ....
                    просто може да имаш някой мючуъл фонд,който може да има неблагоразумието да купува едногодишни сидиеси на 3 годишен дълг ,защото му се струва по евтин,ама с времето търм стракчър в тези сидиес ще се оскъпи.
                    и винаги имаш квота за балъци..........
                    а иначе е 0 !защото този опшън експаярва декември 2011 ,а до тогава нямаш падеж-няма как сидиеса да кикне ин!инвестиционнната банка ще ти прибере на 100% паричките.

Коментар

• Разбира се, че не е. откъде да знае той - не се интересува от нищо друго, а просто си е наумил, че БГ е дало фира и това е - друго не се приема.
                      BTW Greece CDS 3yr = 964 в момента, та викаш по-евтинко е от нашто 5г а?
                      То и Гърция е единствената страна в момента (май, че и Ирландия) от спряганите от ЕС, дето има инвърсната крива на CDSа си ( и ДЦКта си), като инфлекса е от 2г. нататък, демек хората смятат, че ако до 2г не са се гътнали, ще вземат да почнат да се оправят и ще могат да си купят тяхна "застраховка" на държавен дълг по-евтинко.

Коментар

Искренно ме забавляваш. Няма да се впускаме в разговори и дебати относно option price theory, а за по-лесно и илюстративно за публиката, да си го кажем, че CDS са "застраховка срещу фалит" в случая на държавата. Та това, че няма падеж на външни книжа до 13 година, не означава, че CDSа на БГ нема да мръдне до тогава или, че трябва да е равен на 0 (според теб). Той се оценя по много различни фактори (политическа, финансова стабилност и кво ли още не). Или ти викаш, ако утре стане въоръжен преварат в БГ, CDSа няма да мръдне, щото няма падеж на бондове до 13 година а ) ? Та като стане много рискова страната според Moody's, S&P или някой друг "авторитет" примерно и то в ЦЕЛИЯ ПЕРИОД ОТ 5 ГОДИНИ до края на CDSа който си купил, ми много ясно че CDSa ти (застарховката) ще поскъпне и ти ще я продадеш и ще станеш много богат, както ти казах .
                        Уж разбираш опшъните, пък ги плещиш едни - ми нали цената на опцията не е една и съща или 0 до самия експайрейшън на опцията, имаш освен интринсик и тайм велю.
                        къде съм казал,че няма да мръдне?кавам,че тая цена е прекалено голяма,спрямо друг евро дълг........
                        и "iat" ти го е казал-2013 ти е първия падеж...
                        ами застраховка върху нещо,в което няма риск е 0 !с други думи,ако разбиеш сидиес на гръцки дълг от 5 годишни,в едногодишни 5 години подред,тогава за първите 2 години бгетовския сидиес ще е 0 -нямаш експарейшън в дълга,а опциите експярват .......нито интринзик,нито екстринзик валю имаш,че да го оцениш.
                        а гръцките ще има-и макар,че сбора на 5те едногодишни опшъна на бг ще са по евтини като примиум от гръцките,то едногодишните в последните 3 години ще са по скъпи от гръцките!
                        та как представено разбираш ли го или не?

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                          хе,знаеш ли колко трябва да е 1 годишен сидиес на бг?ами 0 .......бг няма падеж,....
                          Сигурен ли си в това ?
                          Защо да ходиш там, където можеш да летиш ... ?

Коментар

• Скъпи викаш а? ))
                            Ми за тези на Испания кво да кажем? Или щото Испания има по-често падежи, та нейните са евтинджос - направо ме уби с логика.
                            Ти как мислиш, дали ако БГ дефолтне по каквото и да е плащане (дори и вътрешен дълг в следващата година), CDS и нема да мръдне щото БГ13 има още време до плащане а? ))

Коментар

• Искренно ме забавляваш. Няма да се впускаме в разговори и дебати относно option price theory, а за по-лесно и илюстративно за публиката, да си го кажем, че CDS са "застраховка срещу фалит" в случая на държавата. Та това, че няма падеж на външни книжа до 13 година, не означава, че CDSа на БГ нема да мръдне до тогава или, че трябва да е равен на 0 (според теб). Той се оценя по много различни фактори (политическа, финансова стабилност и кво ли още не). Или ти викаш, ако утре стане въоръжен преварат в БГ, CDSа няма да мръдне, щото няма падеж на бондове до 13 година а ) ? Та като стане много рискова страната според Moody's, S&P или някой друг "авторитет" примерно и то в ЦЕЛИЯ ПЕРИОД ОТ 5 ГОДИНИ до края на CDSа който си купил, ми много ясно че CDSa ти (застарховката) ще поскъпне и ти ще я продадеш и ще станеш много богат, както ти казах .
                              Уж разбираш опшъните, пък ги плещиш едни - ми нали цената на опцията не е една и съща или 0 до самия експайрейшън на опцията, имаш освен интринсик и тайм велю.

Коментар

За да не се хабиш да пишеш глупости, постнах 5 годишните, а не 1-3 години. Освен това вече казах, че очаквам 2рото тримесечие на 2011 да емитират нови юробондове (5 или 10 г. предполагам) на около 6% - ще видим кой е прав. А дали е ликвиден инструмент или не, теб кво ти пука - ти си го купи "евтино" щом е така според теб и чакай държавата да фалира до 5 години и ще си богат.
                                ами запитай се,защо са толкова скъпи-те НЕ СА евтини-защото ПЪРВИТЕ ДВЕ ГОДИНИ СА БЕЗРИСКОВИ!реално плащаш цена само за 3 години,а не за 5 години!а са сравни един гръцки 3 годишен сидиес със един 5 годишен бгетовски сидиес и ми се обади кой е по скъп?
                                сидиеса е вид бериър пут опшън със кик ин страйк цената на мачурити-1 тик ......
                                а ако не разбираш от по сложни деривативс,няма проблеми,малко са хората,които разбират,ама аз малко си имам на "идея" от такива инструменти и мога да ти кажа ,че гръцкия сидиес е в ПЪТИ по евтин от бгетовския,нищо,че примиума му е по голям....

Коментар

Working...
                                X