Първоначално изпратено от cymru
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПФ може да не купят ДЦК в понеделник, за да отвърнат на удара
Collapse
X
-
Ми гледай сега - то това, че някой си е пуснал поръчка на 7.80% ( 83.80 ), не означава, че там е пазара и че това е реално. То е станало малко, като с обявите на НИ. И аз мога да си пусна обява, че искам да купя тристаен до НДК на 50 лева квадрата, ама реално няма да очаквам дори обаждане, дори и за да ми се подиграят.
А мога да те уверя, че и в момента пазара (вторичен доколкото го има) на тази срочност е около 5.30, така че ..... no comment, който иска да чака следващия аукцион на 10те години и да се цели ако иска и на 15%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеСредната цена на допуснатите до участие в аукциона поръчки е 91.95 лв. на 100 лв. номинал.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеБългарската народна банка проведе аукцион за продажба на част от емисия № BG 20 401 10 210/17.02.2010 г. (седемгодишни лихвоносни съкровищни облигации) с падеж 17.02.2017 г., при условия, определени от Министерството на финансите както следва:
Министерството на финансите предложи за продажба съкровищни облигации от горецитираната емисия в размер на 30 000 000 лв. и лихвен процент 4.50 % годишно. Датата на плащане за одобреното количество е 27.10.2010 г. Лихвите се изплащат на всеки шест месеца, считано от датата на емисията, като последното плащане се извършва заедно с изплащането на номиналната стойност на емисията.
До участие в аукциона бяха допуснати поръчки със съвкупна номинална стойност 134 130 000 лв., в т.ч. несъстезателни поръчки със съвкупна номинална 7 950 000 лв. Средната цена на допуснатите до участие в аукциона поръчки е 91.95 лв. на 100 лв. номинал.
Съгласно взето от Министерството на финансите решение, бяха одобрени поръчки в размер на 30 000 000 лв. номинална стойност, в т.ч. несъстезателни поръчки в размер на 7 950 000 лв., при следните цени на 100 лв. номинал и съответните доходности, изчислени съобразно методиката, използвана от Министерството на финансите:
Цена на 100 лв. номинал
Годишна доходност
Минимална
95.33 лв.
5.47 %
Максимална
96.21 лв.
5.29 %
Среднопретеглена
95.77 лв.
5.38 %
5.38% по шибаната методика на БНБ си е баш 5.297% риъл YTM.
А сега Асене, май ще се окаже, че съм познал почти до пип?
А за тези които си мислеха, че няма да има интерес и фондовете ще бойкотират аукциона, мога да кажа само МУХАХАХАХА - вижте коефициента на покритие (кавър рейшото) почти 4.5 !!!
Коментар
-
Българската народна банка проведе аукцион за продажба на част от емисия № BG 20 401 10 210/17.02.2010 г. (седемгодишни лихвоносни съкровищни облигации) с падеж 17.02.2017 г., при условия, определени от Министерството на финансите както следва:
Министерството на финансите предложи за продажба съкровищни облигации от горецитираната емисия в размер на 30 000 000 лв. и лихвен процент 4.50 % годишно. Датата на плащане за одобреното количество е 27.10.2010 г. Лихвите се изплащат на всеки шест месеца, считано от датата на емисията, като последното плащане се извършва заедно с изплащането на номиналната стойност на емисията.
До участие в аукциона бяха допуснати поръчки със съвкупна номинална стойност 134 130 000 лв., в т.ч. несъстезателни поръчки със съвкупна номинална 7 950 000 лв. Средната цена на допуснатите до участие в аукциона поръчки е 91.95 лв. на 100 лв. номинал.
Съгласно взето от Министерството на финансите решение, бяха одобрени поръчки в размер на 30 000 000 лв. номинална стойност, в т.ч. несъстезателни поръчки в размер на 7 950 000 лв., при следните цени на 100 лв. номинал и съответните доходности, изчислени съобразно методиката, използвана от Министерството на финансите:
Цена на 100 лв. номинал
Годишна доходност
Минимална
95.33 лв.
5.47 %
Максимална
96.21 лв.
5.29 %
Среднопретеглена
95.77 лв.
5.38 %
5.38% по шибаната методика на БНБ си е баш 5.297% риъл YTM.
А сега Асене, май ще се окаже, че съм познал почти до пип?
А за тези които си мислеха, че няма да има интерес и фондовете ще бойкотират аукциона, мога да кажа само МУХАХАХАХА - вижте коефициента на покритие (кавър рейшото) почти 4.5 !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениее как да не е бакуардейшън?баж бакуардейшън си е......в цивилизацията имаш контанго в кърва.......
ясно е,че в бг нямаш дериватен пазар в трежърис.......то на БФБ няма нищо повече,отколкото на георги кирков,каму ли върху ДЦК да използваш левърижд инструмент,вместо да плащаш репо на банка.......ясно е,че и ниската ликвидност ще изяде голяма част от далаверата........само че ти гледаш от гледна точка на спекулант в тези игри ,аз гледам от гледна точка на маркет мейкър.......какъвто в случая е дянков.....представи си сега,че "тихомълком" играеш с дадена банка ,а всъщност си емитажоря......а бате ти искров е "активАТОРА"
виждаш ли ги милионите как може да се направят от "наще" банки ,или още не?
Лъжеца на годината пак се изцепи. Бил маркет мейкър!Боже, пицар в голямата ябълка и дребен спекулант на борсата в почивните часове бил маркет мейкър
Безумните му прогнози го доказват. 1$=90юроцента, срив на имотите на 150$ на кв.м. в БГ и други достойни за четвърти километър прогнози. Ставаш за маркет мейкър в Курило
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениевъпрос на гледна точка-за мен е кокошка,за теб е хиена!
и как няма да е хиена за теб,като насилствено си принуден от държавата 10 години подред да й даваш пари на хиената да съществува ???
само че за мен няма как да е хиена-не съм в бг ,че да давам част от заплатата си да изхранвам такива като нея,че дори и да СЪМ ЗАДЪЛЖЕН ДА ГО ПРАВЯ????????
ще ти кажа и защо за мен тя е една кокошка,която знае само да кукдудяка и да хенства такива тато теб-защото кокошката не знае кво става в момента в бг с ДЦК, а АЗ ЗНАМ.......
щом един собственик на фонд не знае кво става с книжа,които той купува/продава ..... за мен е я кокошка,я овца,я крава......
че дори аз дори не съм в бг ,нито пък някога съм ходил на аукцион там.......нито пък някога ще ходя.......
хора,които правят пари от гърба на другите,АЗ НЕ УВАЖАВАМ!!!!!
нито някога ще се случи някви тарикати да ми смучат ( управляват) мойте.....
Коментар
-
Асене бе, като си такъв разбирач, я кажи защо тръгна да фалира ПИБ?И друго да те попитам коя е тази банка която ще устои без помощ от правителството когато всички тръгнат да си теглят парите?Питам не само за България за целия свят питам?Last edited by tonimihaylova; 23.10.2010, 12:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНяма никакво значение, дали ще купуват ДЦК или няма да купуват. Ако съм на тяхно място няма да купя грам ДЦК повече, а ще избуша всичкия кеш в акции. Да се видгне индекса, да се отчете дохода, а после НОИ да го ****. Не е препоръка.
Това обаче няма ,как да стане...
А си е поредната необмислица на "ББ и Ко" ЕООД.
не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!
Коментар
-
Няма никакво значение, дали ще купуват ДЦК или няма да купуват. Ако съм на тяхно място няма да купя грам ДЦК повече, а ще избуша всичкия кеш в акции. Да се видгне индекса, да се отчете дохода, а после НОИ да го ****. Не е препоръка.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеГреда. Никакъв бекуърдейшън не е, ами прост почти паралел шифт даун на кърва, показващ просто повишеното доверие в БГ (муахха), тъй де намаля СиДиЕса. А дори и да имаше някакъв стйипънинг или флетенинг, трудно можеш да си купиш или продадеш йилд кърва, особено в кратък времеви хоризонт от месец, два, три, щото спредовете на вторичния ще ти изядат печалбата, а и няма кой да ти даде книжа на 3м РЕПО че да ги шортнеш.
Това, което си написъл може и да става, когато играеш ММ кърв с форуърди или ФРА на ликвиден пазар, но не и на вторичния пазар на гавита в БГовицата .
ясно е,че в бг нямаш дериватен пазар в трежърис.......то на БФБ няма нищо повече,отколкото на георги кирков,каму ли върху ДЦК да използваш левърижд инструмент,вместо да плащаш репо на банка.......ясно е,че и ниската ликвидност ще изяде голяма част от далаверата........само че ти гледаш от гледна точка на спекулант в тези игри ,аз гледам от гледна точка на маркет мейкър.......какъвто в случая е дянков.....представи си сега,че "тихомълком" играеш с дадена банка ,а всъщност си емитажоря......а бате ти искров е "активАТОРА"
виждаш ли ги милионите как може да се направят от "наще" банки ,или още не?
Коментар
-
Греда. Никакъв бекуърдейшън не е, ами прост почти паралел шифт даун на кърва, показващ просто повишеното доверие в БГ (муахха), тъй де намаля СиДиЕса. А дори и да имаше някакъв стйипънинг или флетенинг, трудно можеш да си купиш или продадеш йилд кърва, особено в кратък времеви хоризонт от месец, два, три, щото спредовете на вторичния ще ти изядат печалбата, а и няма кой да ти даде книжа на 3м РЕПО че да ги шортнеш.
Това, което си написъл може и да става, когато играеш ММ кърв с форуърди или ФРА на ликвиден пазар, но не и на вторичния пазар на гавита в БГовицата .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеЕххх , че си и ти , знаеш ли с колко пари са дошли 1994 г в България Шалом Шпилман и компания да направят "Доверие" - 1 мил.$ , знаеш ли колко пъти са ги изкарали от тогава - 1 мил. пъти, а Даниела Петкова ако държиш да я обидиш - може да я пишеш лешояд, ако искаш или хиена , вампир нещо, ама кокошка ) съвсем не си познал , Каролев не го познавам лично , състоятелен човек ми изглежда, а ти толкова умен и такъв разбирач , а неможеш обувките им да платиш /поне на Даниела със сигурност/. Като си помисля че има хора които те вземат на сериозно тука ))
и как няма да е хиена за теб,като насилствено си принуден от държавата 10 години подред да й даваш пари на хиената да съществува ???
само че за мен няма как да е хиена-не съм в бг ,че да давам част от заплатата си да изхранвам такива като нея,че дори и да СЪМ ЗАДЪЛЖЕН ДА ГО ПРАВЯ????????
ще ти кажа и защо за мен тя е една кокошка,която знае само да кукдудяка и да хенства такива тато теб-защото кокошката не знае кво става в момента в бг с ДЦК, а АЗ ЗНАМ.......
щом един собственик на фонд не знае кво става с книжа,които той купува/продава ..... за мен е я кокошка,я овца,я крава......
че дори аз дори не съм в бг ,нито пък някога съм ходил на аукцион там.......нито пък някога ще ходя.......
хора,които правят пари от гърба на другите,АЗ НЕ УВАЖАВАМ!!!!!
нито някога ще се случи някви тарикати да ми смучат ( управляват) мойте.....
Коментар
Коментар