IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФ може да не купят ДЦК в понеделник, за да отвърнат на удара

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• моля, обяснете защо са глупости.
    Асен дава примери и се доказва. Моля, аргументирайте се, за да стигнем някъде до истината.....пък и да се ограмотят лаиците в тази материя.

Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Гледам, че Асен пак е налазил тази тема.
    Верно уникални глупости е написал този път относно методите на осчетоводяване. хубаво е да се чете повече относно методиката за всекидневна преоценка на бондовете в портфейлите на всеки фонд, банка или БНБ.
    Освен това Асене не съм нито "професионалист", нито "имам вътрешна информация", нито "давам интервюта по медиите" - няма и как да го правя от 3000 км разстояние.
    И последно, без да задълбавам повече, щото ми писна да ми вадиш очите, за да ме направиш едноок - тези глупости дето си ги написал в последния пост НЯМА КАК ДА СТАНАТ дори технически.
    А и като си написал, че ийлдовете ще падат, айде кажи на колко очакваш в понеделник да излезе средно 400/10. Щото аз мисля, че доходността ще е отиде нагоре този път - може би малко над 5.80%, докато напоследък се търгуваше на около 5.70%.

Коментар

• Гледам, че Асен пак е налазил тази тема.
      Верно уникални глупости е написал този път относно методите на осчетоводяване. хубаво е да се чете повече относно методиката за всекидневна преоценка на бондовете в портфейлите на всеки фонд, банка или БНБ.
      Освен това Асене не съм нито "професионалист", нито "имам вътрешна информация", нито "давам интервюта по медиите" - няма и как да го правя от 3000 км разстояние.
      И последно, без да задълбавам повече, щото ми писна да ми вадиш очите, за да ме направиш едноок - тези глупости дето си ги написал в последния пост НЯМА КАК ДА СТАНАТ дори технически.
      А и като си написал, че ийлдовете ще падат, айде кажи на колко очакваш в понеделник да излезе средно 400/10. Щото аз мисля, че доходността ще е отиде нагоре този път - може би малко над 5.80%, докато напоследък се търгуваше на около 5.70%.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
        браточка,не само че може,дори може искров да си помпа "резервите" ,защото тва са фикс инкъм инструменти......а да ти кажа под "секрет" те са идеални за лъгане в счетоводството......
        защото имаш ДВОЙНА цена-едната е при издаване,а другата при мачурити
        бондовете са ти тва основни вида-зиробондове ( без лихва) и нормални-с фиксирана годишна лихва....... врътката е,че и давата моа да ги "осчетоводиш" колко сруват при давност,а днешната им цена да е в някой случаи дори ПЪТИ ПО НИСКА ( в зависимост от дългосрочието им)
        пример:
        дянков емитира 100 милиона с 10 годишена давност-реално днес трябва да платиш да речем 60 милиона- искров ги купува-финансира дянков със 60 милиона от резерва на бг и ВНИМАВАЙ СЕГА:
        тези книжа ги обявява в сайта на БНБ като актив за 100 милиона.....
        кво е станало в крайна сметка:
        имаш излезли 60 милиона и дадени на дянков да ги похарчи,но същевремено резерва на БНБ вместо да отчете тези пари като излезли,ти обявява,че има 100 милиона резерв като АКТИВ!
        или:
        хем дянков харчи парите на бг,хем в бнб ти казват,че резерва РАСТЕ

тва са елементарни трикчета,които ако слепци като искров не знаят как да "отиграват" , то еднооки в държавата на слепите от нивото на дянков не само знаят,но както виждаш ги отиграват и пак,както виждаш в страната на слепците никой не може да се "всетне" ква е играта.......
        не случайно казвам,че в пещерата на слепите,едноокия е цар......че дори това не са и мои думи (плагиятствам мъдрост) ....
        разбира се тия врътки до нищо няма да доведат-то с медийни лъжи и счетоводни трикове ако можеше да се управлява нещо,то енрон щяха да са най великата компания в момента.....

ама само седи настрана и гледай цирк......щото той вече започна......
        Уникални глупости! Но така е, когато плямпането се превърне в наука.

Коментар

• Асене, мерси за отговора. Ами това верно е както QE ... направо можем да се похвалим с модерна парична политика
          С тая разлика че май е незаконно при валутен борд.
          При записванията за ДЦК може ли да се види кой за колко е наддавал? Така може и да стане ясно кои са най-насраните банки в момента - тези дето получават пари от искров и купуват ДЦК на безумно високи цени.

Обаче много ми е интересно при цялото това стискане на дянков за да задържи дефицита малък, къде успя да изтрещи резерва. Подкрепяйки де факто фалирали банки? ПИБх10?
          Не ми е ясно ква е мотивацията на дянков хем да изхарчи резерва хем да го плюят през цялото време за консервативната фискална политика ...

поздрави
          Last edited by vilavarna; 05.11.2010, 00:10.

Коментар

• Най добре ПФ да изхарчат целия кеш до лимита им за акции на БФБ и после да дадат портфейлите си за управление на НОИ. Така Боко всеки ден ще се интересува от цените на борсата и какво става с парите за пенсии

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
              нещо не мога да вдяна, как счетоводно и без да резбере никой могат да се трансферират активите от резерва в дълговите книжа ?
              браточка,не само че може,дори може искров да си помпа "резервите" ,защото тва са фикс инкъм инструменти......а да ти кажа под "секрет" те са идеални за лъгане в счетоводството......
              защото имаш ДВОЙНА цена-едната е при издаване,а другата при мачурити
              бондовете са ти тва основни вида-зиробондове ( без лихва) и нормални-с фиксирана годишна лихва....... врътката е,че и давата моа да ги "осчетоводиш" колко сруват при давност,а днешната им цена да е в някой случаи дори ПЪТИ ПО НИСКА ( в зависимост от дългосрочието им)
              пример:
              дянков емитира 100 милиона с 10 годишена давност-реално днес трябва да платиш да речем 60 милиона- искров ги купува-финансира дянков със 60 милиона от резерва на бг и ВНИМАВАЙ СЕГА:
              тези книжа ги обявява в сайта на БНБ като актив за 100 милиона.....
              кво е станало в крайна сметка:
              имаш излезли 60 милиона и дадени на дянков да ги похарчи,но същевремено резерва на БНБ вместо да отчете тези пари като излезли,ти обявява,че има 100 милиона резерв като АКТИВ!
              или:
              хем дянков харчи парите на бг,хем в бнб ти казват,че резерва РАСТЕ

тва са елементарни трикчета,които ако слепци като искров не знаят как да "отиграват" , то еднооки в държавата на слепите от нивото на дянков не само знаят,но както виждаш ги отиграват и пак,както виждаш в страната на слепците никой не може да се "всетне" ква е играта.......
              не случайно казвам,че в пещерата на слепите,едноокия е цар......че дори това не са и мои думи (плагиятствам мъдрост) ....
              разбира се тия врътки до нищо няма да доведат-то с медийни лъжи и счетоводни трикове ако можеше да се управлява нещо,то енрон щяха да са най великата компания в момента.....

ама само седи настрана и гледай цирк......щото той вече започна......

Коментар

• нещо не мога да вдяна, как счетоводно и без да резбере никой могат да се трансферират активите от резерва в дълговите книжа ?

Коментар

• Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение
                  Асене, убу де, каква е играта? БНБ депозира резерва в банки които с парите купуват ДЦК?
                  Така се използва резерва и се създава впечетлението за нисък риск в държавата (ниска доходност по ДЦК). За това би говорило ако има рязък скок някъде малко над 30млн номинал в доходността при офертите за ДЦК - на "наште ора" с ниска доходност и реалните оферти като за система с ниска ликвидност с висока доходност . Ма ай да не пиша повече да не се излагам
                  плс дай идея ква е магарията

поздрави
                  горе долу си схванал едно от следствията,но не и причината.......
                  причината я бах написал в нова тема,за дянков,искров и лайното,обаче някво мУдераторче ,учещо в 1 курс българономика(унсс) , дето му дават по 200 лева заплатка,че да мУдерира ,най нагло ми изтри темата,или защото няма пипе да направи асоцияция в метафората за двете мутри,дето си вървят по витошка и ядат лайна(управляват активи) , или защото на някой друг от инвестора му е било "заповядано" ...... а още по наглото е,че никой дори не ПОСМЯ да ми обясни декЪ е проблемо.......

та....следствието е "медийна кампания" , а причината е мноооооого по проста - дянков е похарчил АБСОЛЮТНО всичко налично,дето има за харчене и е ПОГНАЛ РЕЗЕРВИТЕ НА БГ ...които и аз незнам на бг ли са,или са на лицето Х (искров) ........
                  защото по принцип резерва на бг в БНБ е СОБСТВЕНОСТ на БЪЛГАРИЯ,обаче по дела се вижда,че тия 22 милярда са собственост на лицето Х ( искров) ....... особено след случая ПИБ...
                  та хитър петъровците дянков и искров НЕ искат вие да знаете това,съответно дянков емитира дълг ,искров го изкупува , обаче нали знаеш,че резерва на БНБ е в "активи" - счетоводно тези пари са в НАЛИЧНОСТ......нищо,че вече ги няма.......
                  та с един куршум - няколко заека-хем дянков харчи резерва,БЕЗ да знаете,хем ийлда по ДЦК пада рязко,от където хора професионалисти в бг си вадят НЕПРАВИЛНИТЕ заключения,че банките в бг са се осрали с кеш,който се чудят кво да го правят и за тва "риска" в ДЦК пада и са готови да "инвестират" в дцк на по малка доходност,отколкото плащат загуби по депозити.......... и нормално -професионалисти като червенатасган нямат фантазията да си представят този абсурд,който се завихря в бг в момента , съответно за тях едиственото обяснение е свръх ликвидност в банковата система......от там тези хора дават интервюта в медиите с анализи......от там медиите пишат колко добре е бг и как банките са се осрали с кеш и как бг ДЦК се качват ,а ийлдовете падат ........ и народа ръколпяска,без да знае,че е точ1но обратното-резерва на бг се изпарява.....

всъщност дянков плагиятсва играта на бернанки 1 към1 , с едиствената разлика,че в сащ има голям смисъл това да се прави поради централизираната банкова система и финансирането на фед към банките чрез дискаунт уиндоу, и по този начин се натискат банките да вкарват пари в реалната икономика,вместо обратно в трежърис , а в бг е нищо повече от един медиен фарс и нищо повече- харчат и малкото останали резерви,без да знаете това,като същевремено се постига медийния ефект-много било Убаво даже........
                  ама с патологичен лъжец за финансов министър и шефа на БНБ,който се чувства като собственик на вашите пари,кво друго да очакваш?
                  как смяташ,че познах,че ийлда в ДЦК ще пада,въпреки че съм не песимист,а направо фаталист за бг?
                  много просто-щото тия гамени моа да са хитър петъровци във вашите очи,в моите са нищо повече от бай ганьовци.......
                  дянков бил пуснал 40 милона,обаче банките много пари имали,дето не знаели кво да ги правят и хоп-купили за 270 милиона ......
                  браточка,да те светна нещо от придобит опит:
                  един честен човек е мноооого по трудно да разгадаеш ходовете му,отколкото на човек,който се мисли за хитър петър ...... да не говориме да патологичен лъжец от нивото на дянков или бандит от нивото на искров.......колкот и да ти се струва страннно.......
                  защото по постъпките един честен човек не можеш да разбереш как му се развива "портфолиото" , а по постъпки на хитрец,може да разгадаеш много добре кво е реалното му състояние.......стига да знаеш как да четеш изказванията им и да анализираш ПОСТЪПКИТЕ ИМ.....
                  искаш ли да те "светна" и кво ще е в бъдеще:
                  ДЦК или ще седт на тези нива ,или ще се качват(ийлдовете ще падат) и тва докато....... дянков похарчи всичките пари на БГ, а това знаеш ли кога ще разбереш,че е станало?
                  ами тогава ,когато дянков реше да емитира външен дълг...........после да не ти е чудно как така дянков е намерил милярди в бг на нисък ийлд,а после емитира външен дълг да двойно и тройно по високи ийлдове( ако въобще се намери някой чужд фонд-идиот да купи) ......
                  щото на карлев ще му е много чудно,след като "професионалистта" смята,че на външния маркет бг ще намери по ниско финансиране,отколкото на вътрешния....... не само е тъп като многоъгълен тъпоъгълник тоя каролев,човека дори не знае играта на бай ганьовците,мислещи се за хитър петъровци......

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                    ...правилната игра,която е тотална изненада за анализаторите и нормално,защото по принцип Мариян трябваше да е прав,а ти и аз в грешка....само че тук имаш нарушаване на фундамента-мисля,че още не си стигнал до правилните изводи,а си мислиш че е защото бг банките имат много кеш,който не знаят кво да го правят......а друга е истината.
                    Асене, убу де, каква е играта? БНБ депозира резерва в банки които с парите купуват ДЦК?
                    Така се използва резерва и се създава впечетлението за нисък риск в държавата (ниска доходност по ДЦК). За това би говорило ако има рязък скок някъде малко над 30млн номинал в доходността при офертите за ДЦК - на "наште ора" с ниска доходност и реалните оферти като за система с ниска ликвидност с висока доходност . Ма ай да не пиша повече да не се излагам
                    плс дай идея ква е магарията

поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Българската народна банка проведе аукцион за продажба на част от емисия № BG 20 401 10 210/17.02.2010 г. (седемгодишни лихвоносни съкровищни облигации) с падеж 17.02.2017 г., при условия, определени от Министерството на финансите както следва:

Министерството на финансите предложи за продажба съкровищни облигации от горецитираната емисия в размер на 30 000 000 лв. и лихвен процент 4.50 % годишно. Датата на плащане за одобреното количество е 27.10.2010 г. Лихвите се изплащат на всеки шест месеца, считано от датата на емисията, като последното плащане се извършва заедно с изплащането на номиналната стойност на емисията.

До участие в аукциона бяха допуснати поръчки със съвкупна номинална стойност 134 130 000 лв., в т.ч. несъстезателни поръчки със съвкупна номинална 7 950 000 лв. Средната цена на допуснатите до участие в аукциона поръчки е 91.95 лв. на 100 лв. номинал.

Съгласно взето от Министерството на финансите решение, бяха одобрени поръчки в размер на 30 000 000 лв. номинална стойност, в т.ч. несъстезателни поръчки в размер на 7 950 000 лв., при следните цени на 100 лв. номинал и съответните доходности, изчислени съобразно методиката, използвана от Министерството на финансите:

Цена на 100 лв. номинал
                      Годишна доходност

Минимална
                      95.33 лв.
                      5.47 %

Максимална
                      96.21 лв.
                      5.29 %

Среднопретеглена
                      95.77 лв.
                      5.38 %

5.38% по шибаната методика на БНБ си е баш 5.297% риъл YTM.
                      А сега Асене, май ще се окаже, че съм познал почти до пип?
                      А за тези които си мислеха, че няма да има интерес и фондовете ще бойкотират аукциона, мога да кажа само МУХАХАХАХА - вижте коефициента на покритие (кавър рейшото) почти 4.5 !!!
                      така де.евалата,баж го нацели,което обаче в моите очи се доказваш не само като добър анализатор,но и като ВЪТРЕШЕН човек
                      само че,не забравяй,че и аз познах,въпреки "нагласите" ,че ПФ и близки до тях банки ще правят бойкот и доходността ще се вдигне...
                      та,след като съм на 10 000 км от бг,никой там не познават от "финансовите среди" и въпреки това съм готов да заложа пари,че ще стане точно обратното на това,което "анализаторите" си мислят, би следвало,че съм надушил дянковата магария,а ти още мисля,че не си....
                      все още смятам,че си надушил правилната игра,която е тотална изненада за анализаторите и нормално,защото по принцип Мариян трябваше да е прав,а ти и аз в грешка....само че тук имаш нарушаване на фундамента-мисля,че още не си стигнал до правилните изводи,а си мислиш че е защото бг банките имат много кеш,който не знаят кво да го правят......а друга е истината.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                        А в бюджет 2011 се предвижда емитиране на ДЦК за 800 млн. лева у нас /66 млн. на месец/ и още 1 млрд. лева на международните пазари /което я стане, я не/. Ако трябва 1,8 млрд. лева да се набират у нас - може и 10% да стигне лихвата.
                        Е, 2011 има падежи за около 410 млн. лева. Не е задължително да емитират на 10%, но към 6% външна в евро да кажем може и да стигне, дори по-ниско тъй като ще е по-ликвидна. За тях е важно доходността по дълга в местна валута по дългосрочните книжа да не е на екстремни стойности, която се взима в предвид за критериите за ЕРМ2.

Коментар

• Всъщност, не е толкова елементарно, колкото го описах долу де (беше просто бакалска илюстрация).
                          В действителност при повечето аукциони на TIPS има някакво горно ниво (trigger) на инфлационния индекс, при който се задейства тази..ммм опция (макар и не точно опция, щото си е задължение за ФЕД, дори и да не си упражниш 'правото') и която ти позволява да профитираш (или да се защитиш) от нарастването на инфлацията.
                          Абе малко по-официален аналог на capital guaranteed structure с бонд част + кол опция (пак не съвсем ).

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                            Самият факт, че "Държавата е пласирала 30 млн. лв. номинал, каквото беше предварително обявеното количество", докато на предишните няколко аукциона продаде 3-4 пъти повече книжа от предварително обявеното показва какви са били цените на останалите поръчки!!!
                            А в бюджет 2011 се предвижда емитиране на ДЦК за 800 млн. лева у нас /66 млн. на месец/ и още 1 млрд. лева на международните пазари /което я стане, я не/. Ако трябва 1,8 млрд. лева да се набират у нас - може и 10% да стигне лихвата.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              Елементарно бе Jason!
                              Купуваш бонда на par 100/100, после на падеж получаваш 99.45/100 (-0.55% - бакалски сметки де, за 1 година, щото иначе не е баш така).
                              Ноооо междувременно инфлацията е била 10%, та главницата (хихии), номинала де ти го индексират по инфлацията и получаваш 109.45/100 (пак бакалия). То тва им е и смисъла на TIPS и затова са толкова по-скъпи от обикновени бондчета.
                              Мерси, мисля че схванах идеята. Наистина не съм наясно с подобни финансови похвати и чистосърдечно си питах.
                              Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Елементарно бе Jason!
                                Купуваш бонда на par 100/100, после на падеж получаваш 99.45/100 (-0.55% - бакалски сметки де, за 1 година, щото иначе не е баш така).
                                Ноооо междувременно инфлацията е била 10%, та главницата (хихии), номинала де ти го индексират по инфлацията и получаваш 109.45/100 (пак бакалия). То тва им е и смисъла на TIPS и затова са толкова по-скъпи от обикновени бондчета.

Коментар

Working...
                                X