IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФ може да не купят ДЦК в понеделник, за да отвърнат на удара

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    'последния аукцион бе на рекордно ниска лихва и с ОГРОМЕН ИНТЕРЕС......предишния,месец преди това ПРОПАДНА!!!!!!! хем бе с по малък емитет,хем с по голям ийлд и по евтини ДЦК и ..... срам за дянков.......'

Нещо бъркаш. Много, ама много си омешал календара . Когато Дянков канселира 10г. аукцион, то бе защото някои искаха над 7% за 10г. На следщия 10 г. се видя, че това е нереално и имаше достатъчно интерес на много по-ниски нива (до 6.30 го отрязоха). След това йилд кърва падна още по-надолу и затова 15г (при това в евро!) излезе на около 6.30. Ама между тези аукциони изтече много вода. Между другото сега 25та година в ЕУР се търгува на около 6.12-13. 20та на около 5.70 (това е 60 б.т. под нивото което Дянков отряза). Ето горе долу ти нарисувах текущата йилд кърв, и това обяснява защо виждам 7те години на около 5.20-30, въпреки последните 'събития'. И пак казвам в БГ този пазар е доста по-неликвиден и затова няма да реагира толкова много на приказките на Бойко (те вече станаха и не за слушане).
    Пък вицовете ги остави засега.
    я ,ти си бил доста в час,спрямо останалите тук....
    та викаш не само банковата смърт се вижда в абсурда ДЦК по ниски от депозити,ами и на всичкото отгоре имаш бакуардейшън в ийлд кърва.......ми че то тва си е абсолютен арбитраж......... купуваш близки и шортиш далечни ДЦК и богатееш от нищото.......
    тва някъв дянков абсурд ли е да прави пари от нищото,че да си плаща къщата в сащ и жена му да не работи (американската мечта,постигната в бг) ,или и преди дянково време е било тъй????

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
      ......все пак за сега те обявявам за едноок в страната на слепците-също като дянков,обаче да прогледнеш на 100%,освен,че трябва да не кълвеш кат кокошката управляваща ПФ или аборигена каролев,трябва и да знаеш кво реално става в момента......а то е ПЪЛЕН ФАРС........
      Еххх , че си и ти , знаеш ли с колко пари са дошли 1994 г в България Шалом Шпилман и компания да направят "Доверие" - 1 мил.$ , знаеш ли колко пъти са ги изкарали от тогава - 1 мил. пъти, а Даниела Петкова ако държиш да я обидиш - може да я пишеш лешояд, ако искаш или хиена , вампир нещо, ама кокошка ) съвсем не си познал , Каролев не го познавам лично , състоятелен човек ми изглежда, а ти толкова умен и такъв разбирач , а неможеш обувките им да платиш /поне на Даниела със сигурност/. Като си помисля че има хора които те вземат на сериозно тука ))

Коментар

• Виж с последния ти пост съм 100% съгласен .
        Ама тва го говори отвъд океана, че иначе ще те арестуват на летището ). Сега нали ще си приемат и закон да не се говори много много в БГ (па ако ще и истината, всъщност най-вече истината ).

Коментар

• 'последния аукцион бе на рекордно ниска лихва и с ОГРОМЕН ИНТЕРЕС......предишния,месец преди това ПРОПАДНА!!!!!!! хем бе с по малък емитет,хем с по голям ийлд и по евтини ДЦК и ..... срам за дянков.......'

Нещо бъркаш. Много, ама много си омешал календара . Когато Дянков канселира 10г. аукцион, то бе защото някои искаха над 7% за 10г. На следщия 10 г. се видя, че това е нереално и имаше достатъчно интерес на много по-ниски нива (до 6.30 го отрязоха). След това йилд кърва падна още по-надолу и затова 15г (при това в евро!) излезе на около 6.30. Ама между тези аукциони изтече много вода. Между другото сега 25та година в ЕУР се търгува на около 6.12-13. 20та на около 5.70 (това е 60 б.т. под нивото което Дянков отряза). Ето горе долу ти нарисувах текущата йилд кърв, и това обяснява защо виждам 7те години на около 5.20-30, въпреки последните 'събития'. И пак казвам в БГ този пазар е доста по-неликвиден и затова няма да реагира толкова много на приказките на Бойко (те вече станаха и не за слушане).
          Пък вицовете ги остави засега.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rebel Разгледай мнение
            Здравей Асене! Знам че тази тема е неподходяща, но искам да те попитам има ли реална опасност от фалит на банка, не питам само за публичните? И второ което искам да попитам според дали предстои корекция на пазарите, въпреки оптимистичните данни за последното тримесечие.
            бг банка за да фалира първо трябва да фалира държавата.......поне такава е политиката на искров,а веднъж кацнал ли е в капана,няма излизане.......
            ПИБ колкото и да губи,искров няма как да не и дава пари,защото ако я остави да фалира,тогава той ще обере шамарите......
            за да се подарят пари на банка и не само в бг,ами навсякъде,не може едно лице да решава да дава държавни пари......трябва да се гласува през народното събрание и да се одобри от президента-така е и в ЕС и в сащ и навсякъде.....
            искров и орешарски са за съд за това,което са направили и понеже много добре го знаят,го пазят в тайна.......дянков им наруши "съня" ,като ги изпя в пресата ,но както виждаш цирка продължава-в момента е заведено дело срещу "незивестен извършител" за издаване на "държавна тайна" ......с други думи-тия,които знаят за далаверите и кражбите да вникават кво говорят в пресата,защото НИЕ и БНБ държим и СЪДА е наш,та трайте си,че да не патите......
            следствието е,че ако искров остави ПИБ да фалира,ще трябва да отпише и милярда дето го е подарил на минев.......да не е луд?
            така поне в БНБ в момента тия пари се водят в наличност.само дето искров ги е прекръстил в "актив" .....демек ужким инвестирани в ПИБ-я като заем,я като ДЦК я кат нещо друго......
            съответно вече искров е попаднал в капана и дори да не му се подаряват повече пари,няма да има избор.......
            от тук следствието е,че искров ще е вечния шев на БНБ,защото никой няма да иска поеме 7тази аборигенщина на свой гръб и ще изпее искров,че да се защити ..... обаче явно искров е човека с най големи връзки в бг,защото е единствения ,който не е сменен от бат ти бойко....... следователно банки в бг в близките години няма да фалират.......просто вие ще плащатате за това-вместо нови магистрали , нови работни места и и икономически просперитет,тези пари ще отиват за съществуването на ПИБ и сие банкери ......

Коментар

• Здравей Асене! Знам че тази тема е неподходяща, но искам да те попитам има ли реална опасност от фалит на банка, не питам само за публичните? И второ което искам да попитам според дали предстои корекция на пазарите, въпреки оптимистичните данни за последното тримесечие.
              Пари нема, действайте!

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                BOBANЕ, какво става с любимото ти ЦКБ?

Ми какво да става.....пада.....то не знам и до кога Ако тръгнат да сипят ПФ

По-важно е за мен какъв ще е отчета.За мен банката сие добра .

Коментар

И не си разбрал, не очаквам никакви изненади на аукциона в понеделник, напротив, изненадата ще е, че няма да има изненада ще си излезе на 5.15-5.30, колкото е и на 2ричен в момента. реф. rat
                  напротив,това което за теб и за мен няма да е изненада,за останалите ще е!
                  а ние двамата с теб НЕ правиме бг инвестиционното къмюнити,налЕ?
                  рабвам се,че си надушил играта,това което не ме радва е,че незнаеш причините и вадиш грешните изводи.......
                  само че,за да ти пусна още някое жокерче,трябва ти или някой друг да разцепи икономическите догми,които теб лично те карат да не можеш да прогледнеш......все пак за сега те обявявам за едноок в страната на слепците-също като дянков,обаче да прогледнеш на 100%,освен,че трябва да не кълвеш кат кокошката управляваща ПФ или аборигена каролев,трябва и да знаеш кво реално става в момента......а то е ПЪЛЕН ФАРС........
                  аре от мен да мине,няма да ти казвам истината,но ще ти покажа защо не си прав:

последния аукцион бе на рекордно ниска лихва и с ОГРОМЕН ИНТЕРЕС......предишния,месец преди това ПРОПАДНА!!!!!!! хем бе с по малък емитет,хем с по голям ийлд и по евтини ДЦК и ..... срам за дянков.......
                  та сега,ако ти си прав,следва,че за месец време само банките изведнъж са изнамерили колосално количество кеш и са готови да купуват много по скъпи ДЦК ,отколкото преди месец????
                  замисли се над това и ще откриеш гхрешката в твоята теория.....НЕ НАПАСВА !!!!!!

пак се замисли над жокерчето:
                  вица за двете мутри и лайното......ако не го знаеш,да ти го кажа?

Коментар

• [QUOTE=BOBAN1;1153658....[/QUOTE]

BOBANЕ, какво става с любимото ти ЦКБ?

Коментар

Колкото и да ти се трува невероятно, почти всички банки в БГ, изключвам може би твоята любима бяха свръхликвидни от ШУБЕ.
                      Тези 'колосални' лихви по депозитите, банките покриваха с колосалните си ГПРта по потребителските, а и не само кредити.
                      Що една банка да не привлече промоционално 50мио лева за Коледа, за 6 месеца на 8-9%, като ще раздаде същата сума на краткосрочни потребителски кредити на 20% (като има балъци). Разбери, че това беше само временно и за кратко време.

И не си разбрал, не очаквам никакви изненади на аукциона в понеделник, напротив, изненадата ще е, че няма да има изненада ще си излезе на 5.15-5.30, колкото е и на 2ричен в момента. реф. rat

Хехе викаш що не напазаруваха на предишния аукцион на 6% 7г. а?
                      Еми то ако са знаели кво ще стане след една година, щяха да купуват и 10те години на 8% миналата година по това време или малко по-рано, ама тогава записаха едва 7милиона от цчлото количество, щото ги беше СТРАААААХ. То и аз ако знаех как ще свърши Интер-Тотнъм оня ден, Бетфеър или някой друг щеше да фалира, ама нъц.
                      .........

Тези не могат да фалират........

Коментар

• Колкото и да ти се трува невероятно, почти всички банки в БГ, изключвам може би твоята любима бяха свръхликвидни от ШУБЕ.
                        Тези 'колосални' лихви по депозитите, банките покриваха с колосалните си ГПРта по потребителските, а и не само кредити.
                        Що една банка да не привлече промоционално 50мио лева за Коледа, за 6 месеца на 8-9%, като ще раздаде същата сума на краткосрочни потребителски кредити на 20% (като има балъци). Разбери, че това беше само временно и за кратко време.

Хехе викаш що не напазаруваха на предишния аукцион на 6% 7г. а?
                        Еми то ако са знаели кво ще стане след една година, щяха да купуват и 10те години на 8% миналата година по това време или малко по-рано, ама тогава записаха едва 7милиона от цчлото количество, щото ги беше СТРАААААХ. То и аз ако знаех как ще свърши Интер-Тотнъм оня ден, Бетфеър или някой друг щеше да фалира, ама нъц.

Коментар

А колкото до въпросът ти за депозитите. Ами те банките взимат депозити на 7-8-9%, ама ти знаеш ли каква част от пасивите им е това? Малка и за кратко време. До сега взимаха за до 1-2-3 години на тези нива щото ги беше шубе, ама вече йок. Прав си, че ако имахме развит и ликвиден вторичен пазар на ДЦК, това би било парадокс, ама не е така. И да този краткосрочен дисбаланс им бъркаше FTP-то, ама вече се пооправят. Има едно нещо наречено матюрити гап и ако банките са съгласни да финансират правителството на 5.30 за 7 години примерно, се съмнявам да намериш депозит на 8% за 7 години. Тези нива на депозити отиват в миналото, а това, че гапа между кредити и депозити все пак се увеличава е щото все още няма какво да се кредитира, а банките вече не ламтят за кеш на всяка цена.
                          цъ...целиш се точно там ,където дянков иска да се целиш!
                          вече ти казах,врътката е съвсем друга!
                          дерзай

Коментар

• А колкото до въпросът ти за депозитите. Ами те банките взимат депозити на 7-8-9%, ама ти знаеш ли каква част от пасивите им е това? Малка и за кратко време. До сега взимаха за до 1-2-3 години на тези нива щото ги беше шубе, ама вече йок. Прав си, че ако имахме развит и ликвиден вторичен пазар на ДЦК, това би било парадокс, ама не е така. И да този краткосрочен дисбаланс им бъркаше FTP-то, ама вече се пооправят. Има едно нещо наречено матюрити гап и ако банките са съгласни да финансират правителството на 5.30 за 7 години примерно, се съмнявам да намериш депозит на 8% за 7 години. Тези нива на депозити отиват в миналото, а това, че гапа между кредити и депозити все пак се увеличава е щото все още няма какво да се кредитира, а банките вече не ламтят за кеш на всяка цена.

Коментар

Кое е безсмислица? Кажи кое не разбираш, да ти обясня.

Просто и ясно е - писал си:...' готов съм за се обзаложа с теб,че цената ще се качи-с други думи доходността или ще е същата,или ще падне.'

Ама същата спрямо кое и кога??? Или ти не знаеш кога е бил последният аукцион на тази емисия, която сега отварят?
                              Ако пък говориш за доходността на вторичен пазар в момента, това е доста относително, поради големите спредове в котировките в БГ и нисколиквидния вторичен.

Колкото до очакваната от мен доходност, тя е 5.20 - 5.30 средна. И то защото съм съгласен с rat.

Колкото до това, що банките купували ДЦК - ми наистина си личи че си далеч от БГовицата (което не е лошо според мен де), ама първо се поинтересувай, дали не са ДЛЪЖНИ да го правят, най-малкото за да обезпечат бюджетните средства, които държат при тях. А и банките (повечето) в БГ са (или бяха до скоро) свръхликвидни, щото немаше кво да се кредитира читаво, та вместо на оувърнайт на 0.2-0.3% да си дават кинтите, си увеличиха портфейлите от ценни книжа -предимно ДЦК, които им се смятат за ликуид асетс (аре да бъдем амита).

Ако имаш още въпроси ще съм на твое разположение... по-късничко.
                              правилно си "усетил" според мен за аукциона,че ще е "изненада" за бг инвестиционното общество........
                              не знам защо ПФчетата само ще си скубят косите,че не са напазарували повече на предишния емитет
                              само дето има един момент-разковничето не е там,където го търсиш!
                              просто си забелязал изненадата при миналия емитет и очакваш тя да повтори,но си направил грешните изводи.......
                              връктата там е изключително безсмислена,но е добър пиар за медиите,както и се балансират някои неща,дето скоро ще иде одит

грешен ти е извода,че банките са свръх ликвидни и не нзаят кво да си правят парите.....факта,че дават колосални лихви за депозити веднага отхвърля тази теория,както и теорията ,че те купуват дългосрочни активи с по нисък дивидент от краткосрочните им депозити.........

ха позамисли се малко и току виж си открил истината...... ще ти дам и жокерче:
                              тва което става с ДЦК в момента е също като вица за двете мутри и лайното......
                              и ако се понапънеш и сглобиш пъзела,няма нужда да го казваш във форума....защото обчиам да чета гамени като каролев,тая кокошка на ПФ "доверие" и няколкото банкера,които вече изказваха теориите си по случая и наистина се забавлявам как "гурутата" идея си нямат за кво иде реч,но се натискат в пресата да "обясняват" , "разясняват" , "анализират" ........

в държавата на слепците дойде едноокия .....и поне види с едното око и прави магарийки ,невидими за слепците..... ама то освен в пещерата(наречена българия) ,има и места,дето хората имат не по едно,а дори по две очи.......

п.п.
                              хайде моля те,ако имаш достъп до дянков,би ли му предал,че ако си мисли,че отиграването на вица за "мутрите и лайното" моа да мине пред каролев ,банкерите и кокошките,дето кудкудякат (управляват ПФ ) ,то дянков да не забравя,че тая магария е прави НЕ заради тях,ами заради хора , КОИТО НЕ СА ЕДНООКИ КАТО НЕГО, ами си имат и двете очи.....
                              явно в МФ вече е пристигнало едно писъмце,дето му се казва,че ще му идват на гости,ама ОЩЕ Е ТАЙНА........

Коментар

• Кое е безсмислица? Кажи кое не разбираш, да ти обясня.

Просто и ясно е - писал си:...' готов съм за се обзаложа с теб,че цената ще се качи-с други думи доходността или ще е същата,или ще падне.'

Ама същата спрямо кое и кога??? Или ти не знаеш кога е бил последният аукцион на тази емисия, която сега отварят?
                                Ако пък говориш за доходността на вторичен пазар в момента, това е доста относително, поради големите спредове в котировките в БГ и нисколиквидния вторичен.

Колкото до очакваната от мен доходност, тя е 5.20 - 5.30 средна. И то защото съм съгласен с rat.

Колкото до това, що банките купували ДЦК - ми наистина си личи че си далеч от БГовицата (което не е лошо според мен де), ама първо се поинтересувай, дали не са ДЛЪЖНИ да го правят, най-малкото за да обезпечат бюджетните средства, които държат при тях. А и банките (повечето) в БГ са (или бяха до скоро) свръхликвидни, щото немаше кво да се кредитира читаво, та вместо на оувърнайт на 0.2-0.3% да си дават кинтите, си увеличиха портфейлите от ценни книжа -предимно ДЦК, които им се смятат за ликуид асетс (аре да бъдем амита).

Ако имаш още въпроси ще съм на твое разположение... по-късничко.

Коментар

Working...
                                X