IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФ може да не купят ДЦК в понеделник, за да отвърнат на удара

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
    ааааа,тва е яко:

http://www.investor.bg/news/article/109385/333.html

".........Постигнатата на аукциона среднопретеглена годишна доходност е 2,35% за одобреното количество ДЦК в обем от 35 млн. лева, като се наблюдава намаление с 45 базисни точки в сравнение с предходния аукцион. Общият номинал на заявените на аукциона поръчки достигна близо 156 млн. лв., като търсенето превиши предлаганото количество близо 5 пъти. Постигнатият коефициент на покритие от 4,46 е по-висок спрямо предходната емисия краткосрочни ДЦК, се казва още в съобщението......."

червена сган,още ли смяташ,че искров не е лицето седящо зад изкупуването на тези "ценни книжа" ? още ми не вЕрваш,а?
    а най ма кефи ,че "имало" 5 ПЪТИ по голямо търсене.......тва е най смешното и доказва,че тва правителство Оправлява(оправя) икономиката чрез медиите......дянковата медийна икономика.......... "дясното правителство" .....

и кво?дано поне не се е стигнало до юмручен бой между бг банките,коя да купи на 2.35% доходност......утре ако видиш ягодин с подуто око,да знаеш,че мая на ПИБ му е ударила един лакът в лицето,когато са се избивали за купуват......
    че е странно .. странно е, но бат асене .. монито е продукт на хамериканската система и се пери и действа като тамошен финансист със самочуствие.

не знам кво му се чудиш
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• ааааа,тва е яко:

http://www.investor.bg/news/article/109385/333.html

".........Постигнатата на аукциона среднопретеглена годишна доходност е 2,35% за одобреното количество ДЦК в обем от 35 млн. лева, като се наблюдава намаление с 45 базисни точки в сравнение с предходния аукцион. Общият номинал на заявените на аукциона поръчки достигна близо 156 млн. лв., като търсенето превиши предлаганото количество близо 5 пъти. Постигнатият коефициент на покритие от 4,46 е по-висок спрямо предходната емисия краткосрочни ДЦК, се казва още в съобщението......."

червена сган,още ли смяташ,че искров не е лицето седящо зад изкупуването на тези "ценни книжа" ? още ми не вЕрваш,а?
      а най ма кефи ,че "имало" 5 ПЪТИ по голямо търсене.......тва е най смешното и доказва,че тва правителство Оправлява(оправя) икономиката чрез медиите......дянковата медийна икономика.......... "дясното правителство" .....

и кво?дано поне не се е стигнало до юмручен бой между бг банките,коя да купи на 2.35% доходност......утре ако видиш ягодин с подуто око,да знаеш,че мая на ПИБ му е ударила един лакът в лицето,когато са се избивали за купуват......

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Хахахаха този път успя искрено да ме разсмееш с това как си омешал нещата.
        Няма какво да дискутираме скъпи ли са или евтини Бг ДЦК. Щом мислиш, че са прекалено скъпи (надценени) (щото аз мисля, че това си искал да кажеш, нищо, че си ги пообъркал нещата) ами просто ПРОДАВАЙ на късо ))). ще кажеш не може, щото пазара е бгтовски - ами вземи ги назаем (РЕПО) и то на левъридж и смажи тъпия нерационален пазар в БГовицата .

low, Асен даже не е прав да сравнява 5.4% с 8%, щото 8% ще вземеш на депозит за 1 година, а за "мижавите" 5.4% трябва да чакаш цели 6.5 години О.о ) (това е в полза на неговото изказване де).
        Само дето не знае, че няма как една банка да даде на съседната банка кеш на депозит за по-дълго от 1 месец. И изобщо така хамалски си ги хвърляте тези числа и идеи, че наистина сигурно спуквате от смях някои БГовски дилъри, ако ви четат.
        Ама все пак те са най-големите дебили, българономисти и т.н. и нищо не разбират, нищо, че някои от тях (познавам такива) получават по над 5000 лева заплата от чужд работодател (не тъп бгтовец според асен), за да управляват голяма част от парите на банката. Пфууу то Ангелов, Каролев, пък и всички там не са ли чували за Асен от Шикаго бе.
        Или може би всички банки участват в "заговора" в БГ, щото, ако само една не беше, тя би трябвало веднага да се възползва от изкуствено изкривения пазар (все пак фрий арбитраж би се усладил много на бегетовеца). Аман бе.
        може би за стотен път ще ти задам въпроса:
        дай ми държава в света,където трежъри ноутс са 150% по ЕВТИНИ от депозитната база.
        яре,нали си спец?само лукуми разтягаш вече.само не ми казвай,че бг е уникална държава и за тва е така,защото съм го ч1увал тва като изтъркана плоча!
        и не ми говори за хора,които се натискат за са следващите финмиове
        и каролев и ангелов си правят устата,ама ако смяташ дянков за гамен,само чакай някой от тия да се домогне до този пост,да гледаш цирк....
        те изгониха михов,който бе едиствения,който обясняваше проблема на борда и скъпа валута в рецесия......
        точно тия двамата в едно интервю "обясняваха" грешките на михов......не за друго,а защото е заплаха за тях и техните мечти.......
        трябвало лева да е скъп,за да се развива бг добре и да дойдат инвестиции......те бернанки,японците и китайците са тъпи като михов и "съсипват" валутите си,бг гениите чакат при СКЪП ЛЕВ да дойдат в бг инвестиции......
        да не мислиш,че тая държава с съсипана до немай къде,защото еврейте са виновни и има конспирация ??????
        ами не браточка-щото само такива гамени с роднински връзки и партийнио заслуги се домогват до тези места на управление,които са критични за развитието на държавата!
        как моа да ги ззащитаваш такива идиоти?
        я чукни в гугъл сърч за изказвания на ангелов и каролев и ще се хванеш за главата,ГАРАНТИРАМ ТИ ГО!тва са планови икономисти браточка!

тоя ангелов кви глупости бълваше с колегите му от "маркетуоч" ,ще се смееш повече и от стендъп комеди шоу.......

Коментар

• И последно, щото знам, какво ще кажеш сега. Е да те и тези от Леман получаваха милиони ама се усраха и фалираха, нали?
          Така е, няма безгрешни хора, мениджъри, директори и т.н. Само, че мисля, че всеки познава доста по добре пазара на който оперира от някой на 10 000 км от него, особено пък, когато този на 10к км е.....никой.

Коментар

• Хахахаха този път успя искрено да ме разсмееш с това как си омешал нещата.
            Няма какво да дискутираме скъпи ли са или евтини Бг ДЦК. Щом мислиш, че са прекалено скъпи (надценени) (щото аз мисля, че това си искал да кажеш, нищо, че си ги пообъркал нещата) ами просто ПРОДАВАЙ на късо ))). ще кажеш не може, щото пазара е бгтовски - ами вземи ги назаем (РЕПО) и то на левъридж и смажи тъпия нерационален пазар в БГовицата .

low, Асен даже не е прав да сравнява 5.4% с 8%, щото 8% ще вземеш на депозит за 1 година, а за "мижавите" 5.4% трябва да чакаш цели 6.5 години О.о ) (това е в полза на неговото изказване де).
            Само дето не знае, че няма как една банка да даде на съседната банка кеш на депозит за по-дълго от 1 месец. И изобщо така хамалски си ги хвърляте тези числа и идеи, че наистина сигурно спуквате от смях някои БГовски дилъри, ако ви четат.
            Ама все пак те са най-големите дебили, българономисти и т.н. и нищо не разбират, нищо, че някои от тях (познавам такива) получават по над 5000 лева заплата от чужд работодател (не тъп бгтовец според асен), за да управляват голяма част от парите на банката. Пфууу то Ангелов, Каролев, пък и всички там не са ли чували за Асен от Шикаго бе.
            Или може би всички банки участват в "заговора" в БГ, щото, ако само една не беше, тя би трябвало веднага да се възползва от изкуствено изкривения пазар (все пак фрий арбитраж би се усладил много на бегетовеца). Аман бе.

Коментар

• Асен е абсолютно прав неможе да имаш котировки на софибид на 5.4% за 12 месеца и оферти за депозити на 7 процента и да си купуваш дцк с доходност от 5 процента.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                Каквото и да твърди МФ, лихвите по българските ДЦК не са ниски

DarikFinance.bg

Въпреки твърденията на Министерството на финансите за рекордно ниска доходност по държавните облигации, статистиката показва нещо съвсем различно – пише Георги Ангелов в блога си. Според данните на Европейската централна банка през октомври дългосрочните лихви по облигациите на България продължават да са високи.

По-високи от българските лихви са само лихвите във фалирали или проблемни страни / във възходящ ред това са Португалия, Ирландия, Унгария, Румъния, Латвия и Гърция/. Това, разбира се, има негативно влияние върху инвестиционния интерес към България и върху нивата на банковите лихви в страната – посочва Георги Ангелов.

Ясно се вижда, че най-високи лихви има в страните, които са фалирали и разчитат на подкрепа от МВФ, след това се нареждат други страни, които имат тежки финансови проблеми – и веднага след тях е България. Т.е. България е наредена веднага след най-проблемните страни, нещо което въобще не е за хвалба.

Информацията за развитието във времето на рисковата премия за България /разликата между български и немски дългосрочни лихви/ показва, че нивата през октомври са високи както в исторически, така и в сравнителен план. През октомври спредът е цели 347 базисни точки.

Голямо намаление на рисковите премии имаше в първите 6 месеца на управлението на правителството, когато то твърдеше, че ще балансира бюджета. След това раздуването на дефицита увеличи рисковите премии, отбелязва Ангелов.
                Мане,аз от кога съм ви забранил да четете БЪЛГАРОНОМИСТИ??????
                в бг в момента ДЦК са НАЙ-НИСКИТЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ! точно обратното на това,което българономиста ангелов кудкудяка!
                цената на ДЦК се изчислява в рейшиото (отношението) на ийлда и годините до мачурити,спрямо депозитната база в държавата!
                в германия 10 годишния бонд може да е 3% , но за това пък депозитните лихви са към 2% , а юриборда е 1 % ........
                в сащ 10 годишния бонд е 2.5 % ,НО CD (сертификейт ъф депозит ) няма как да намериш по висок от 1.30 % ,а дискаунт рейта е 0,25 % !!!!!!
                навсякъде имаш ДЦК ,които са по СКЪПИ от банковата цена на парите!тва са депозити и меджубанкова търговия!
                в бг имаш меко казано СМЕШНА цена- не само не са по скъпи,както е навсякъде по цения свят,но преди 2 седмици имаш емитет на 5.30 ,спрямо 8% депозитна база,което е на 40% по скъпа цена на парите в сравнение с ДЦК !!!!!!!
                не само НЕ са по скъпи от други държави,НАЙ ЕВТИНИТЕ СА В ЦЕЛИЯ СВЯТ!
                не за друго,а защото са фалшиво поддържани!
                такова нещо може да се случи,само ако имаш дефицит в тях-да речем банките няма как да участват,но ако пенсионните фондове са задължени да инвестират част от парите в ДЦК,а дянков не емитира достатъчно....например,ако дянков НЕ бе емитирал НИКАКВИ книжа тази година,тогава наистина може да се получи такова нещо........но наличния кеш на пенсионните фондове клони към НУЛА,а дянков пери аукциони за по 270 милиона с "мистериозни участници " ......ми то само този търг е над 50% от целия наличен ресурс на пенсионните фондове,а свободен ресурс те 2 години такъв няма да могат да съберат,че да покрият само 1 такъв аукцион!
                а пенсионните фондове са единствените участници,които са задължени да изкупуват с част от средствата си бг трежърис ( ако въобще има и такъв закон ) .....
                наличие на такова нещо говори САМО за 2 вариянта:
                1. БНБ директно финансира бюджета в края на годината,защото дянков отдавна го е изпърдял.тва е ДОБРИЯ ВАРИЯНТ.
                2.има далавера меджу правителството и банките и се краднат пари ан данъкоплатеца,като се дава евтин ресурс на банките тайно,а те обратно изкупуват ДЦК с по голяма доходност!или дянков използва изпаренията от фискалния резерв,или искров използва резерва на бг!
                3. трети вариянт НЯМА!

а изказването на ангелов,че ДЦК са по скъпи от други държави е толкова нелепо,колкото и изказването на каролев,че бг може да набере по евтин ресурс с външен емитет!
                и двамата са кухи ;лейки,нямащи си идея за основни икономически и монетарни отношения!

Коментар

И никоя банка не се финансира на 8% и да купува ДЦК на 5%. Трябва да гледаш средната цена на финансиране, всичко над е само за запазване или привличане на клиентела, а всичко под средната цена на кредитиране (примерно ДЦК) е по други вече написани от мен причини, които обаче вие не искате да приемете.
                  средната цена на финансиране?е тук почваш вече да говориш като българономист!
                  не случайно те питах да ми дадеш пример с КОЯТО И ДА Е ДРУГА ДЪРЖАВА В СВЕТА,където трежъритата са по ниски от депозитната база!
                  В ЦЕЛИЯ СВЯТ ТАКОВА ЧУДО НЯМА!няма такова понятие СРЕДНА ЦЕНА!ако банката има паричен излишък ,вместо да дава 8 % за депозити,с които да купува на 5% трежърис,директно ще смъкне депозитната база ПОД 5% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  в целия свят така се прави!имаш ли депозитна база над моментен емитет,значи някъде има ГОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМ проблем!
                  аз знам,че бг банкерите са тотални некадърници,ама ти взе че ги изкара олигофрени направо......

Коментар

Уау, колко разбирачи са се изказали.
                    Както вече казах, повече няма да споря на тази тема - вижда се, че е излишно, то е все едно да спориш с КУРнелия Нинова или Илиана Идиотова - винаги ще те надвикат с глупости.
                    Само не разбрах, какво общо имат корпоративните бондове на някакви лузъри с ДЦК, то е все едно да сравняваш трежърис с джънка на някоя компания от Небраска?!? Никоя банка няма корпоративен шит в книгите си вервай ми или е поне нещо нищожно останало от преди 5-6 години.
                    И никоя банка не се финансира на 8% и да купува ДЦК на 5%. Трябва да гледаш средната цена на финансиране, всичко над е само за запазване или привличане на клиентела, а всичко под средната цена на кредитиране (примерно ДЦК) е по други вече написани от мен причини, които обаче вие не искате да приемете. Нищо де Янетата ще ни оправят.
                    ами няма връзка.....и както през 2007 пенсионните фондчета са мислили,че е НЕвъзмножно да има риск в такива облигации,защото бг тепърва ще "настига" европа,дали моа след 3 години ти пък да си промениш мнението и за бг ДЦК,които днес ти се виждат БЕЗрискови?
                    говориме за 10 годишни ДЦКта.......ето сам казваш-янетата ще ни оправят.....ами ако наистина янето е следващия премиер,а трактора финмин?
                    да ти напомня,че фундаментално гавърмент бонда е по рисков от корпоративния,защото държавата има суверенитет-и една стотинка няма да вземеш,ако рекат!а от мотокар,поне с мотокарчета ще се заринеш
                    я да видиме и "исторически примери" :
                    въпрос с повишена трудност:
                    коя държава е била в борд,отпърво се е смятало,че е много добре ( заради борда ) и десетилетие по късно изведнъж изненадва всички с банкрут?
                    мога да ти кажа,че бг се развива за сега мотамо като нея.....абсолютно същите грешки!
                    имаш 1 към3.5 резерви срещу външен дълг!
                    за всеки валутен лев,който има бг,срещу него дължи 3.5 лева!ми че то държавата НИКОГА не е била толкова зле!при виденов баланса на бг е бил около 6 милярда евро (приравнени) валутен дефицит ,в момента е 24 милярда евро!
                    икономиката е по зле от тогава,нищо,че дянков ти разправя,че нямаш спад в БВП.......
                    къде е кремиковци,къде са фабриките по малките градове,къде е селското стопанство?
                    имаш за 5 години при матрьошките фалшив ръст в БВП в следствие на трупане на безбожен ВЪНШЕН дълг!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    и няма лошо,ама да бяха влезли тия пари в отрасли с доходност,която надхвърля разходите по този дълг.......ама в тухли и бетон?
                    браточка ,въпрос на време е всичко да рухне! сега става точно това,което ти си мислиш,че НЕ МОЖЕ ДА СТАВА-имаш трансфериране на частен дълг в държавен!и тва може да продължава още 1-2 години,дорде резервите в БНБ се изпърдят до край!как мислиш,че се спасява банкова система с 16% лоши кредити и в рецесия и декапитализация в активи? с писаници в медиите,че няма проблеми и банковата система в бг е най БЕЗрисковата в цяла европа?бедна ти е фантазията кви държавани пари в момента се изпаряват,за да може банките да си позволяват да не дъмпват десетките хиляди имоти ,придобити от лоши кредити.....и до кога?всички чакат да стане чудото и да се оправи тая държава,а пред тва време се прахосват парите й............
                    спомняш ли си русия 1998? никви проблеми,слънцето грее ,птичките чуруликат и един ден-опа,мораториумче.....ами азиятската криза?
                    а я виж последния пример-дубай-никви проблеми.......и една сутрин дубай обявяват дифолт.........приказната икономика-дъражвата давана 10 години за пример как араби правят по добро Оправление от капиталистите......и после хоп-ИЗНЕНАДА!само че дубай има рода,която управлява съседното ПЕТРОЛНО ЦАРСТВО и набързичко ги спасиха с подарък от 40 милярда.......а бг кой ще я спасява,кат опре ножа до гърлото?
                    за кво ти ги давам тия примери?за да видиш как се крият истините до последно...ми бг е тотален пример за подобно управление-финансиране на БВП чрез дълг......
                    едно въпросче,за да ти светне лаМбата:
                    защо дянков емитира САМО вътрешен дълг?толкоз мислиш,че е тъп,че да не знае,че му трябва външен,а не вътрешен ресурс?или причината се крие някъде ДРУГАДЕ?

п.п.
                    обърни внимание и на това,което стоилов те е попитал,че то е баж в ДЕСЯТКАТА

Коментар

• Каквото и да твърди МФ, лихвите по българските ДЦК не са ниски

DarikFinance.bg

Въпреки твърденията на Министерството на финансите за рекордно ниска доходност по държавните облигации, статистиката показва нещо съвсем различно – пише Георги Ангелов в блога си. Според данните на Европейската централна банка през октомври дългосрочните лихви по облигациите на България продължават да са високи.

По-високи от българските лихви са само лихвите във фалирали или проблемни страни / във възходящ ред това са Португалия, Ирландия, Унгария, Румъния, Латвия и Гърция/. Това, разбира се, има негативно влияние върху инвестиционния интерес към България и върху нивата на банковите лихви в страната – посочва Георги Ангелов.

Ясно се вижда, че най-високи лихви има в страните, които са фалирали и разчитат на подкрепа от МВФ, след това се нареждат други страни, които имат тежки финансови проблеми – и веднага след тях е България. Т.е. България е наредена веднага след най-проблемните страни, нещо което въобще не е за хвалба.

Информацията за развитието във времето на рисковата премия за България /разликата между български и немски дългосрочни лихви/ показва, че нивата през октомври са високи както в исторически, така и в сравнителен план. През октомври спредът е цели 347 базисни точки.

Голямо намаление на рисковите премии имаше в първите 6 месеца на управлението на правителството, когато то твърдеше, че ще балансира бюджета. След това раздуването на дефицита увеличи рисковите премии, отбелязва Ангелов.

Коментар

• Уау, колко разбирачи са се изказали.
                        Както вече казах, повече няма да споря на тази тема - вижда се, че е излишно, то е все едно да спориш с КУРнелия Нинова или Илиана Идиотова - винаги ще те надвикат с глупости.
                        Само не разбрах, какво общо имат корпоративните бондове на някакви лузъри с ДЦК, то е все едно да сравняваш трежърис с джънка на някоя компания от Небраска?!? Никоя банка няма корпоративен шит в книгите си вервай ми или е поне нещо нищожно останало от преди 5-6 години.
                        И никоя банка не се финансира на 8% и да купува ДЦК на 5%. Трябва да гледаш средната цена на финансиране, всичко над е само за запазване или привличане на клиентела, а всичко под средната цена на кредитиране (примерно ДЦК) е по други вече написани от мен причини, които обаче вие не искате да приемете. Нищо де Янетата ще ни оправят.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                          опааааа,те ги още едни:

http://www.investor.bg/news/article/108259/339.html

червена сган,ти понеже ги разбираш фикс инкъмите,моа ли да ми разясниш как са "осчетоводени" тези "ценни книжа" в пенсионните фондчета,дето са ги купували.......по номинал или по днешна цена?щото и по двете цени на мен ми клонят към нула,срещу бъдещи "активи мотокари" на "публичната компания" ........
                          та......ти как би осчетоводил такъв корпоративен "бонд" в МОМЕНТНА ЦЕНА,щото на мен ми се види в пъти по еФтин и от джънк бонд
                          ти надявам се не би искал пенсионните ти вноски да влизат в такива пенсионни фондчета,само питам
                          OWNED!
                          Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• опааааа,те ги още едни:

http://www.investor.bg/news/article/108259/339.html

червена сган,ти понеже ги разбираш фикс инкъмите,моа ли да ми разясниш как са "осчетоводени" тези "ценни книжа" в пенсионните фондчета,дето са ги купували.......по номинал или по днешна цена?щото и по двете цени на мен ми клонят към нула,срещу бъдещи "активи мотокари" на "публичната компания" ........
                            та......ти как би осчетоводил такъв корпоративен "бонд" в МОМЕНТНА ЦЕНА,щото на мен ми се види в пъти по еФтин и от джънк бонд
                            ти надявам се не би искал пенсионните ти вноски да влизат в такива пенсионни фондчета,само питам

Коментар

• Интересно , ти самия виждаш "далаверата" , но мозъкът ти отказва да я осмисли .

И продължаваш да твърдиш, че банките привличат ресурс на 8% (оня ден една банка ми плати толкова) с който купуват ДЦК на 5% !?!?!

Само не знам как осчетоводяват цялата игричка. А че данкофф сами си купува ДЦК-тата (т.е. с дадени на банките бюджетни пари) е ясно.

п.с. Бутилка уиски, че няма да влезем в ЕРМ с настоящия курс.

Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              ДЦК си е ОК за банките, още повече че това се брои за ликвиден актив, а и им служи за 100% обезпечение на държаните в тях бюджетни средства.
                              Last edited by SStoilov; 11.11.2010, 22:00.

Коментар

ка.
                                Еми много ми приличат твоите и на vilavarna писания, с тези на Янето и Трактора.
                                ..
                                линковете дето постнах са към вестник Дневник и се базират на изказване на Дянков (за споразумението между искров и орешарски) и на дело заведено в прокуратурата заради разгласяване на секретното споразумение, което дефакто доказва съществуването на това споразумение (иначе не би могло да има разследване). Това че янев е захапал същата тема мен не ме грее. Трябва ли да ме е срам че имам десет пръста на ръцете щото и янев има толкова??? Странно ми е че те избива на такъв тип аргументи

Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                                ".....
                                А срочният междубанков паричен пазар е в застой, не защото банките са "умрели", а просто защото няма сигурност в глобален мащаб още, та ти виздаш, колко банки фалираха в САЩ тази година - е в БГовицата още няма ни една.
                                йеп, проблема на междубанковия пазар в БГ е международното положение и по-точно фалиралите УС банки. интересно - ус банките няма кво да ги говорим в случая щото ги няма в бг. да се твърди че ПИБ например не дава пари на заем за повече от 3месеца на булбанк щото централата уникредит е много рискова ми се струва несериозно. като гледам EURIBOR-a и EONIASwap Index рейтовете не са хич високи та да говорим за някакъв сериозен проблем на междубанковия пазар в европа. спреада между суап индекса и юрибор е 30ина бипса (дава идея за кредитния риск) което си е нормален кредит спред.

поздрави

Коментар

Working...
                                X