IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФ може да не купят ДЦК в понеделник, за да отвърнат на удара

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
    rogers - Изместване във времето, т.е задържане с един (или повече ) месеци .

червена сган - пишеш глупости.

Естествено, че със 100к няма да бутна нищо.

НО - взимам назаем ДЦК за 100к лева , като гарантирам 100% стойността на ДЦК със депозит от 100К.

Взетите назаем ДЦК ги продавам и с получените пари гарантирам ЗАЕМ на нови ДЦК и т.н.

100к си ги имам Ти замо кажи коя банка ще ми даде ДЦК НАЗАЕМ. Напълно безрисково за нея, щот гарантирам на 100% със влог. 100к не е случайно избрана сума...

Да не съм луд да купувам ДЦК , искам ги на заем Ще ги купувам, кога дойде времето за връщането им.
    Абе баш с тая последната емисия нема да излезе калкулацията ...
    мисла...
    Защо да ходиш там, където можеш да летиш ... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      Чети внимателно, какво съм написъл - точно това, което казваш ЕУ ДЦК, а не наши родни и ги репват в ЕЦБ през майките си.
      ами да,а къде ще "репваш" бг дцк?никъде налЕ?
      е защо като имаш разрешен арбитраж от ецб,върху евро книжа,ще купуваш бгетовски?нали казваш,че банките майки купували бгетовски????ами сори,ама няма банка майка,която да купи бг хартийки и на 7% доходност,каму ли на 2.35% ........много по добре да си поравят безрисковия арбитраж с евро бондове с ЕЦБ и да се хеджват на чикагските валутни фючъри,че никой не знае кога еврото ще рухне в следствие на раздаването на пари....от дядо мраз(трише) .........в момента може да купиш ирландски дълг на 8% и да го заложиш за 1,25% на тришетката......с гаранция от евросъюза за нулев дифолт до 2013.......
      ква българия,кви банки,кво говориш......в бг не само няма да влизат,само ще излизат.....банка майка не само няма да клупува дцк,дори всеки появил се валутен лев ще излиза от държавата с такава скорост,каквато и дянков няма да хване......само ще мрънка в последствие,че банките изкарвали кеш от бг.......

Коментар

• rogers - Изместване във времето, т.е задържане с един (или повече ) месеци .

червена сган - пишеш глупости.

Естествено, че със 100к няма да бутна нищо.

НО - взимам назаем ДЦК за 100к лева , като гарантирам 100% стойността на ДЦК със депозит от 100К.

Взетите назаем ДЦК ги продавам и с получените пари гарантирам ЗАЕМ на нови ДЦК и т.н.

100к си ги имам Ти замо кажи коя банка ще ми даде ДЦК НАЗАЕМ. Напълно безрисково за нея, щот гарантирам на 100% със влог. 100к не е случайно избрана сума...

Да не съм луд да купувам ДЦК , искам ги на заем Ще ги купувам, кога дойде времето за връщането им.

Коментар

• Кво каиш - значи банката ще купи ДЦК за 50 мил и след един месец ще преведе още 50 на бюджета така ли?

Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
          Я да видим каква е далаверата .

Дадена банка събира бюджетни плащания, да кажем по 50 милиона/месец . Вкрая на месеца требе да ги превежда на дянков.

да ама дянков казва - вместо да ми ги преведете ще купите ДЦК и ще забавите преводите с един месец . И хоп - дянков сам си купува ДЦК и о ,чудо появява се дефицит = на ДЦК , но само на касова основа , на начислена - дефицит няма.

Коментар

• Чети внимателно, какво съм написъл - точно това, което казваш ЕУ ДЦК, а не наши родни и ги репват в ЕЦБ през майките си.

Коментар

Това което говори Асен е пълни щуротии, щото той сравнява несравними пазари - тези лихви по депозити за граждани ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ КАЗВАМ са много малка част от пасивите на банките. Те се финансират със синдикирани заеми, директни заеми от майките, а има и такива дето могат купуват ЕУ ДЦК и да ги залагат в ЕЦБ за да вземат кинти на 1% чрез майки и баби, но плащат (все още) такива лихви по краткосрочни депозити за граждани (аре намери ми депозит на 8% за следващите 5 години например де)
              опааааа,ако трише приемаше бг дцк като актив,въобще нямаше да споря с теб-тогава играта е нормална........само че тук си забравил да споменеш,че ЕЦБ НЕ ПРИЕМА ДЪЛГ ЗА ЗАЛОГ от държави извън еврозоната,освена ако не са с ААА рейтинг......
              та кат ни светкаш за света в който живеем,хайде не пропускай такива "подробности" .....
              и гръцка банка майка за кво ще купува бг дълг на 2.35 % ,като може да купи германски на 2% и да го заложи на трише за 1.25% и да прави 0.75% от нищото??????никой НЕ КУПУВА БГ ДЪЛГ И НИКОЙ НЯМА ДА КУПИ НА ТЕЗИ НИВА!
              дянков харчи резервите,защото всичко друго е изхарчено ,а лъже да дефицита на бюджета-той е много по голям от това,което той твърди,а дупката я пулни с емитат на дцк,които искров купува....просто е!харчат се резервите на бг....края на годината е вече......
              просто са турбо идиоти,че с такава доходност,която обявяват,сами си издават далаверите,а си мислят,че заблуждават някой,че бг дцктата били само с 40 пойта по високи от геманските....... ужким сме най безрисковата държава в европа след германия.........аре нема нужда......

Коментар

Стойчо, стойчоооо, стойчо.
                Това което искаш е тъпичко. Защо изобщо искаш назаем ДЦК (за смешната сума с която ще скъсяваш и ще събориш пазара от 100К изобщо няма да коментирам, щото е жалко), а просто не си ги купиш от някоя банка - всяка ще ти продаде колкото искаш. Или викаш нямаш токлкова кинти и искаш просто да ги вземеш на заем? Ама то тогава банката ще те чарджи все едно ти дава кредит (което и си е де) и ще ти съдере кожата не с 2.35%, не с 8%, а с 10-12%. Та къде ти е далаверата?
                Сега да те открехна за истинска далавера - ако си примерно не Бай Стою, а Елана, TBI, Бенчмарк, или друга голяма компания, която има КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ в съответната банка (демек банката има кредитен лимит към теб) и имаш достатъчно кинти да си купиш ДЦК (твои си), тогава (хипотетично пак)можеш да ги заложиш в тази банка и да вземеш кеш на сравнително ниска цена! Като при това трябва да ги залагаш за къс период (седмица,2, месец) за да вземеш кинтите на ниска цена 1-2% и да ги сложиш на депозит за 1 ГОДИНА на 7% примерно. НООО за да стане това, трябва да се разбереш също и с банката да ролвате РЕПОТО всяка седмица или месец БЕЗ ДВИЖЕНИЕ на КИНТИ (ГЛАВНИЦА), а само да ти удържат лихвата за периода, иначе ще издухаш супата, а това може да стане на всеки падеж на РЕПОто (демек всеки 2 седмици или месец).
                Разбира се банката никога няма да ти предложи да депозираш при нея (по вътрешнополитически причини ), та даже и на 6%, при положение, че правите тази "далавера", но спокойно може да ги сложиш в съседната банка.
                Да това може да стане! А защо една банка не го прави с друга е просто - БАНКИТЕ В БГ НЕ ДАВАТ ПАРИТЕ СИ НА ДЕПОЗИТ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 1 МЕСЕЦ В МОМЕНТА, така че не могат да направят някакъв колосален марж (като гореописания) с РЕПО на ДЦК.
                И моля ви, моля, моля, повече не смесвайте депозитите за физически лица за година или повече с краткосрочния междубаМков пазар в БГ. То и аз съм далеч от бегетовицата, ама вие май не сте се връщали повече от 5 години и не поддържате никакви контакти, за да пишете подобни глупости за Дянков, Искров или кака Гинка, дето си купувала сама ДЦКта.
                червенасган.......чуваш ли се кви ги говориш?врели,некипели.......ще купуваш дцк на 2,35 % ,че да ги залагаш на банката и да теглиш на 8% ???????тва било далавера?
                ми че то дори в сащ,където прайм рейта е равен на 30 годишни трежърис не може да изтискаш от банката "далавера" ,поради простата причина,че в целия свят ( без бг) ,лихвите по депозит?кредит се определят точно от доходността на трежърис.........
                най ниските кредити за безрискови клиенти са на прайм рейт,който пък е по нисък или равен на дцк с най голямата доходност ( в случая 30 годишни) .......
                стоилов е много прав-ако наистина има банки,които имат бг дцк,може да им предложиш депозит като актив,дори и от друга банка и да им предложиш шорт........
                ако банката е инвестирала на 2,35% доходност,а ти и предложиш 3% доходност,банката ще продаде тези книжа,защото ти и предлагаш по голяма доходност.......а в същото време пък ти правиш 8% от тези пари,които са на депозит в съседната банка,но са локвани ( заключени) да периода на сделката като " лийн" (не знам как е на български ) е банката ,която шорти за теб дцктата.елементарна сделка.......от която всич1ки са доволни....проблема е,че нямаш банка,която да продаде такива книжа,или пък иска да купи,поради това,че няма такъв банкер,който да дава с 300% по скъпа депозитна база от инвестициите си-в случая дцк.......

п.п.
                ти обаче си голяма загадка за мен.....ще ти кажа защо:
                първо,очаквах да съм единствения,който знае за далаверата,която става в бг-тва е тайна,а икономисти като дуета каролев/ангелов или кокошката от доверие ( убаво име за пенсионен фонд ) въобще нямат пипето да се чатнат за кво иде реч......
                та първата "случаност" бе,че ти предупреди Мариян да не се хваща на бас със мен......
                до тук добре-случаност,може.....ама се появи втора случайност-предсказа до "тик" бъдеща емисия,което вече както ти казах ми приличаш повече на вътрешен човек,отколкото на разбирач......
                та ще ни кажеш ли кой си ти-аз на 2 случайности им викам вече случайни случайности,математически погледнато минуса си е минус,но минус по минус прави плюс
                според мен си някой в джаза,който в момента по най гаменски начин се опитва да ни убеди,че са ни грешни сметките.......
                хайде опитай по някакъв по виртулозен начин да ни убедиш колко сме заблудени и как в света има държава,където ДЦК са с 300% по евтини от депозитната база и нямало никва далавера..........
                кой си ти?или си невероятен гамен,който си няма ни най малка представа от монетарни отношения,но имаш познат покрай дянков,или си дянковче,което в момента се опитва да ни обясни,че в бг нямало далавери.....

п.п.
                ако елана имат дцк и ги залагат в банки за кредит,което според теб било далавера,кажи му на българономиста колчев,че ако си продаде дцктата ще му излезне около 300% по евтина цена на парите,отколкото да ги държи и залага за кредит.........

Коментар

• Абе варна, с колко пари в кеш ще ги гарантираш е въпроса? Щото банката няма да приеме само някакъв поддържащ марджин от бай-ти-петко (пък и на повечето не им е това бизнеса) та като ти искат 100% от номинала поне - ми да то това си е тъпо щото все едно си ги купил. отгоре на всичко ще искат и да им платиш лихва за това, че държиш книжата им (10% примерно), нищо че си ги гарантирал със 100% кеш (което звучи цинично да), нооооо тва е да си бай-ти-петко, а не Елана, Ти Би Ай или някой друг на който имат вяра и към който имат лимити.
                  Това което говори Асен е пълни щуротии, щото той сравнява несравними пазари - тези лихви по депозити за граждани ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ КАЗВАМ са много малка част от пасивите на банките. Те се финансират със синдикирани заеми, директни заеми от майките, а има и такива дето могат купуват ЕУ ДЦК и да ги залагат в ЕЦБ за да вземат кинти на 1% чрез майки и баби, но плащат (все още) такива лихви по краткосрочни депозити за граждани (аре намери ми депозит на 8% за следващите 5 години например де) просто щото имат да изпълняват и други показатели, като ЛОАНС ТУ ДЕПОЗИТ РЕЙШО примерно или пък се борят да отнемат ПАЗАРЕН ДЯЛ от други в тази удобна криза. БГ банка (то не че остана чисто бг банка де) няма да фалира и не щото вече е фалирала, а просто ......за да ядосат Асен : ).

Коментар

Стойчо, стойчоооо, стойчо.
                    Това което искаш е тъпичко. Защо изобщо искаш назаем ДЦК (за смешната сума с която ще скъсяваш и ще събориш пазара от 100К изобщо няма да коментирам, щото е жалко), а просто не си ги купиш от някоя банка - всяка ще ти продаде колкото искаш. Или викаш нямаш токлкова кинти и искаш просто да ги вземеш на заем? Ама то тогава банката ще те чарджи все едно ти дава кредит (което и си е де) и ще ти съдере кожата не с 2.35%, не с 8%, а с 10-12%. Та къде ти е далаверата?
                    Сега да те открехна за истинска далавера - ако си примерно не Бай Стою, а Елана, TBI, Бенчмарк, или друга голяма компания, която има КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ в съответната банка (демек банката има кредитен лимит към теб) и имаш достатъчно кинти да си купиш ДЦК (твои си), тогава (хипотетично пак)можеш да ги заложиш в тази банка и да вземеш кеш на сравнително ниска цена! Като при това трябва да ги залагаш за къс период (седмица,2, месец) за да вземеш кинтите на ниска цена 1-2% и да ги сложиш на депозит за 1 ГОДИНА на 7% примерно. НООО за да стане това, трябва да се разбереш също и с банката да ролвате РЕПОТО всяка седмица или месец БЕЗ ДВИЖЕНИЕ на КИНТИ (ГЛАВНИЦА), а само да ти удържат лихвата за периода, иначе ще издухаш супата, а това може да стане на всеки падеж на РЕПОто (демек всеки 2 седмици или месец).
                    Разбира се банката никога няма да ти предложи да депозираш при нея (по вътрешнополитически причини ), та даже и на 6%, при положение, че правите тази "далавера", но спокойно може да ги сложиш в съседната банка.
                    Да това може да стане! А защо една банка не го прави с друга е просто - БАНКИТЕ В БГ НЕ ДАВАТ ПАРИТЕ СИ НА ДЕПОЗИТ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 1 МЕСЕЦ В МОМЕНТА, така че не могат да направят някакъв колосален марж (като гореописания) с РЕПО на ДЦК.
                    И моля ви, моля, моля, повече не смесвайте депозитите за физически лица за година или повече с краткосрочния междубаМков пазар в БГ. То и аз съм далеч от бегетовицата, ама вие май не сте се връщали повече от 5 години и не поддържате никакви контакти, за да пишете подобни глупости за Дянков, Искров или кака Гинка, дето си купувала сама ДЦКта.
                    гениално шортене като купуваш свои ДЦК

това което сстоилов предлага си е чисто шортене и си е арбитраж - гарантираш взетите на заем ДЦК с кеш в банка (ако и тогава искат висока лихва баси и банката). и там е разликата ...

тва дето ти го предлагаш е да играеш на ийлд кърва като си шорт краткосрочен дълг (плащаш например едномесечни лихви) с което финансираш покупката на дългосрочен (получаваш дългосрочни лихви). предполагам сам знаеш защо това не е арбитраж и къде е риска така че няма кво да се обясняваме.огромната разлика между ниските лихви по едномесечните междубанкови депозити и едногодишните депозити за граждани показва точно това за което ти говори асен ама нейсе - як риск от дифолт.
                    а тва че банките са готови да дадат едногодишен кредит на МФ за 2,35% а " НЕ ДАВАТ ПАРИТЕ СИ НА ДЕПОЗИТ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 1 МЕСЕЦ В МОМЕНТА" за кво говори? нали били плувнали в пари (са 20% лоши кредити). аре сметни какъв пробабилити ъф дефолт следва от едни 5% разлика.

поздрави

Коментар

• Стойчо, стойчоооо, стойчо.

Коментар

• Ти ми дай ДЦК за 100 бона назаем и недей да умуваш много , преди да научиш що е то арбитраж.

Я да видим каква е далаверата .

Дадена банка събира бюджетни плащания, да кажем по 50 милиона/месец . Вкрая на месеца требе да ги превежда на дянков.

да ама дянков казва - вместо да ми ги преведете ще купите ДЦК и ще забавите преводите с един месец . И хоп - дянков сам си купува ДЦК и о ,чудо появява се дефицит = на ДЦК , но само на касова основа , на начислена - дефицит няма.

И дянков щастлив - хем покрил дългосрочните лихви , хем дефицита по ЕС методологията. Явно ги мисли ЕС и ЕЦБ за балъци.

Са некой ако земе да направи корелация между месечните дефицити и емисиите на ДЦК цена нема да има

Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                        Стоилов, Стоилов ... Тези мантри ги четем вече трета година. Да не се окаже, че върху надгромният ти камък наред с R.I.P. да пише послание към поколенията изписано със златни букви на черен фон: И цялата тая история няма да свърши добре!
                        Last edited by SStoilov; 08.12.2010, 00:14.

Коментар

... И цялата тая история няма да свърши добре.

...

Стоилов, Стоилов ... Тези мантри ги четем вече трета година. Да не се окаже, че върху надгромният ти камък наред с R.I.P. да пише послание към поколенията изписано със златни букви на черен фон: И цялата тая история няма да свърши добре!
                          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• да не са от сребърния фонд тия мангизи и да ги местят от джеба за пестене в джеба за харчрне
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

ХАХАХА , 2.35% , хахах, пък депозитите - 8%

невдянков МАЙ сам си купува ДЦК-тата. Само че след известно време няма да има вече фискален резерв. Тогаз да видим на колко ще ги пласира .

червена сган - само ми кажи коя банка ще ми даде назаем ДЦК и стой та гледай как ще ги скъсявам.

Само, че ..... няма такава банка дето да ми ги даде назаем , после да ми ги купи и после да ми плаща 8% по депозита на който ще сложа мангиза от продажбата.

Ти сами ми кажи банката, другото остави на мене .

Това вече не са българономисти , това са милиционерономисти. И цялата тая история няма да свърши добре.

ТЪРСЯ ДЦК на заем , гаранция по заема - залог на банков влог .
                              стоилов,браточка,гениялен си!аз колко различни вариянти използвах да покажа на българономистите във форума кво е арбитраж и все останах "недоразбран" ......ама ти намери перфектния начин за обяснение,евалата за което......
                              п.п.
                              няма как да не намериш банка-според дянковицата ( МФ ) ,5 пъти повече искали да купят банките,отколко "имало" .....следователно намираш банка,която НЕ Е УСПЯЛА да се дореди да си купи на 2.35 ийлд и вкарваш 1 милион на депозит,като шортиш този дълг-все едно банката си е купила за един милион........

виждаш ли ги само кви глупендери са дянков и искров,сами се издават,а си мислят за големите хитреци........а ако си прав,че тва са дянкови пари,а не искрови,тва значи ТАКИВА ДАЛАВЕРИ ,че доган с неговия милион за цанков камък е като капка в морето,в сравнение с дянковите кражби!!!!!!!!!!
                              по тоя начин държавата може да се разграбва с поставено лице( дадена банка) със стотици милиони .......
                              ако не е БНБ изкупвача,дянков е за доживотна присъда!!!!!!

Коментар

• ХАХАХА , 2.35% , хахах, пък депозитите - 8%

невдянков МАЙ сам си купува ДЦК-тата. Само че след известно време няма да има вече фискален резерв. Тогаз да видим на колко ще ги пласира .

червена сган - само ми кажи коя банка ще ми даде назаем ДЦК и стой та гледай как ще ги скъсявам.

Само, че ..... няма такава банка дето да ми ги даде назаем , после да ми ги купи и после да ми плаща 8% по депозита на който ще сложа мангиза от продажбата.

Ти сами ми кажи банката, другото остави на мене .

Това вече не са българономисти , това са милиционерономисти. И цялата тая история няма да свърши добре.

ТЪРСЯ ДЦК на заем , гаранция по заема - залог на банков влог .
                                Last edited by SStoilov; 07.12.2010, 22:25.

Коментар

Working...
                                X