IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Danske bank пуска емисия облигации в левове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Повярвай ми,не е никак трудно.И ще ти обясня защо.Защото банките не обявяват тези сделки в БНБ до вальора,тоест докато сделката не се реализира.Освен това ако сумарно имаш със всяка банка форурди за общо 50мио.лв. да кажем с вальори през целия ноември но в различни дни за по 5мио.лв,примерно през ден от общо 22раб.дни никой няма да му пука в банката.А сега си представи,че имаш такава сделка с 20 БГ банки ? И всички те са с вальори през целия ноември?
    Петър Караиванов , ще те осетят на третия ден ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ssss
      Срокът на емисията е 1 година. Книжата са емитирани в лева и са фиксирани към еврото.

Пичове какво не е ясно бе???????????????????????????????????????????????? ??????????
      Какви бордове какви атаки????????????????????????????????????????????? ???????????
      Според мен парите са предназначени за финансиране на предизборната кампания на БСП, НДСВ и ДПС.Друго обяснение няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
        Петре, малко може би се отклоняваме от темата, но ми е интересно...може би наистина не е е толкова трудно да отвориш форуърди за 70млн.

Обаче като те слушам и ще излезе че можеш да отвориш за 1млрд без да катурнеш пазара - според мен след 50-ия милион максимум ще ти изтряскат някакъв нечовешки дискаунт от порядъка на 20%...Или бъркам?
        Повярвай ми,не е никак трудно.И ще ти обясня защо.Защото банките не обявяват тези сделки в БНБ до вальора,тоест докато сделката не се реализира.Освен това ако сумарно имаш със всяка банка форурди за общо 50мио.лв. да кажем с вальори през целия ноември но в различни дни за по 5мио.лв,примерно през ден от общо 22раб.дни никой няма да му пука в банката.А сега си представи,че имаш такава сделка с 20 БГ банки ? И всички те са с вальори през целия ноември?

Коментар

• Добре, ако Користенсен се извини да им дадем 30милки

Коментар

• Изкупили са я, да.

Но не виждам какво общо има това дали СИТИ или някой друг е мениджър?

Коментар

• Щом CITI са мениджър, означава ли това, че са изкупили емисията изцяло?

Коментар

• Първоначално изпратено от ssss
                И аз това разправям по-долу но народа с 70 млн ще рути борда.
                Говоря за суап с българска банка.И съм сигурен че е с чужд собственик
                Малко не вярвам и аз с тези пари да може да рути борда, но и чисто спекулативно мисля, че риска си струва в случая поне за тях. Ако те вярват, (както тръбят), че борда ще пада, то залагат само 3.5 милиона евро (лихвата за 1 година), срещу евентуална печалба в пъти повече.
                Ще поживеем, ще видим.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Срокът на емисията е 1 година. Книжата са емитирани в лева и са фиксирани към еврото.

Пичове какво не е ясно бе???????????????????????????????????????????????? ??????????
                  Какви бордове какви атаки????????????????????????????????????????????? ???????????

Коментар

• MTN програмата със срочност до 2010 е гарантирана от датското правителство като част от "спасителния" им пакет. При това положение финансиране на 10% тук меко казано клони към спекула.
                    Първоначално изпратено от smarti
                    гарантирани ли са с нещо тези облигации?
                    какво ще стане ако Данске фалира?
                    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivooo
                      Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                      Ми аз веднага мога да те котирам с банка гарант. Но иначе звъниш във всеки дилинг офис на банка и ще те котират.От къде точно ще ти махнат главата обаче незнам......може да е от кръста,а може и от глезените ;-)
                      искаш да кажеш че ще им много голяма комисината за такава сделка
                      Формулата за форуърд е много проста

(А-В)х спот курса х бр.дни
                      ----------------------------------
                      360 х 100

където:
                      А-лихва лева
                      В-лихва евро
                      360 - 1 банкова година
                      100 - за %

и сега само замествай лихвата на лева и лихвата в евро 1.5% и трябва да ти излезе цената.

Банката обаче ще си начисли риска и ще ти е или твърде скъпо да го направиш или ако го направиш ще станеш донор на банката.Просто като се обадиш като краен клиент,ще те "обезглавят".

Коментар

• Напротив - прякора му е "дългото евро" , то пак става , щото позицията е шорт лева , лонг евро.

Абе то доста хора му се подиграваха, когато разправяше за дълго евро на нива евро долар 0.90 , пък после се умълчаха.

Първоначално изпратено от bate Goiko
                        Еиии тоя Петър само гледа да скъсява нещо, ще вземе да му излезе прякор Пешо Късия

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                          Еиии тоя Петър само гледа да скъсява нещо, ще вземе да му излезе прякор Пешо Късия

Коментар

• гарантирани ли са с нещо тези облигации?
                            какво ще стане ако Данске фалира?

Коментар

• Петре, малко може би се отклоняваме от темата, но ми е интересно...може би наистина не е е толкова трудно да отвориш форуърди за 70млн.

Обаче като те слушам и ще излезе че можеш да отвориш за 1млрд без да катурнеш пазара - според мен след 50-ия милион максимум ще ти изтряскат някакъв нечовешки дискаунт от порядъка на 20%...Или бъркам?

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                                Ми аз веднага мога да те котирам с банка гарант. Но иначе звъниш във всеки дилинг офис на банка и ще те котират.От къде точно ще ти махнат главата обаче незнам......може да е от кръста,а може и от глезените ;-)
                                искаш да кажеш че ще им много голяма комисината за такава сделка

Коментар

Working...
                                X