IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Danske bank пуска емисия облигации в левове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ми ще ги питам защо не си ги вдигнат парите сами? Защо влиза човек в суап. Ми влиза защото му е по-изгодно явно друг да му събере парите. Само с депозити явно не става. Може да имат клиент с проект, знае ли човек.

А това са наистина глупости със 70 млн да се сваля борда.

Какво ще кажеш Карайванов, ако суапа е МТМ ще падне ли борда или не?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
      Абе ако искаш и на 1000 сделки го направи - пак трябва да намериш хора, които да ти сключат форуърд за 70млн лева...което не е толкова лесно.
      най-голямата ми сделка бе за 20мио $/лев и само 1 банка ме котира в БГ. Но за по 5мио. нямаше никакви проблеми.Няма и сега.Сумите не са големи.А за един ден можеш да направиш по 4-5 такива форуърда с различни банки,което са си 20-25мио. на ден.И точно за 2 месеца(2 х 22раб.дни) ще си закръглил милиарда.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivooo
        Първоначално изпратено от Петър Караиванов
        Първоначално изпратено от ivooo
        Първоначално изпратено от EquityPrivate
        Първоначално изпратено от SStoilov
        Чужда банка емитира дълг в левове ? . В задачата се пита защо , по точно защо в левове?

1. На някой му трябват левове и е готов да плати 10% за това . Веднага изниква въпроса - защо не се финансира в евро ? Ако на български субект (например банка) му трябват толкова пари и то срещу 10% - това е много лоша новина.

2. Спекулативна позиция - Също лоша новина.

Че дълга бил обвързан с еврото е голяма глупост. Ако е обвързан, никой няма да търси финансиране в левове. Ще се финансират директно в евро.

Първоначално изпратено от otbg
        не значи ли това, че просто на данске банк и трябват пари
        От дълго време хедж фондовете търсят инструмент, с които да скъсят българския лев. Ето сега има облигация, която би позволила това.
        Дайте идея с какъв инструмент ние спекулантите да го скъсим левчето
        Ми с форуърд - sell BGN buy EUR с вальор 27 декември 2009г. примерно.
        При кой посредник има начин да се направи това би ли дал линк
        Ми аз веднага мога да те котирам с банка гарант. Но иначе звъниш във всеки дилинг офис на банка и ще те котират.От къде точно ще ти махнат главата обаче незнам......може да е от кръста,а може и от глезените ;-)

Коментар

• Куантум, като знаеш коя е банката, защо не си ги пласира тя самата тия 70млн? ПИБ или КАТБ не биха имали проблем да ги пласират.

Коментар

• И аз това разправям по-долу но народа с 70 млн ще рути борда.
            Говоря за суап с българска банка.И съм сигурен че е с чужд собственик

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
              Квото и да си говорим,новината е суперфак...И това че западняците били искали да шортнат борда е голяма глупост!На никого не са му притрябвали левчета!Перспективата е голям поток евра аут фром БГ...Което също е много зле!
              Ясно и кратко казано.Но ще те намразят като мен ;-)

Коментар

• Петър Караиванов

А 400% как са ? Забрави за 10 и за 6 , намери си 50 м. и ги бутни в същата игра защото така се правят пари , от нищо не зависят като се отделят от репозоната всички ще викат - е как изпуснахме големия гювеч. Те ще си направят единия милиард с парите на страхуващите се.Данске имат повече инфо от всеки друг и за нещо друго - еврото.Толкова е прозрачно и е като от учебник за спекуланти.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Е аз знам коя е бг банката която прави суапа, ама няма да кажа коя е.

Търси се под вола теле. Изобщо не е такава работата. Е ако банката в бг си е намерила на кога да пласира парите над 10% си е окей. Предполагам, че са си направили сметката добре. Това е голяма чужда банка и си знаят какво правят.

Какъв шорт ще правят на лева с тези 70 млн. лева? За тази работа трябват повече пари.

Няма никакви CDSи няма нищо такова.

В България между другото има ли някой да работи със суапове на лева?

Коментар

• Работата опира до там че са готови да ни платят 10% лихва за да наберат капитал от държава която би трябвало да търси капитал според техните прогнози от преди няколко години/месеци! При това с гаранции от правителството на Дания.

Не знам.., аз пари няма да им дам, въпреки че е приятно да изкараш нещо от някой който те е отписвал Wink
                    Много е подозрително , че е в лева и може да се очаква атака в даден момент и с дадени средства. Очакванията им ,че чуждите инвеститори ще разпродадат всичко в БГ и ще обърнат в евро и ще бутнат борда не станаха май... сега се работи отвън ...

Коментар

• Абе ако искаш и на 1000 сделки го направи - пак трябва да намериш хора, които да ти сключат форуърд за 70млн лева...което не е толкова лесно.

Коментар

• Еиии тоя Петър само гледа да скъсява нещо, ще вземе да му излезе прякор Пешо Късия

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                          Първоначално изпратено от ivooo
                          Първоначално изпратено от EquityPrivate
                          Първоначално изпратено от SStoilov
                          Чужда банка емитира дълг в левове ? . В задачата се пита защо , по точно защо в левове?

1. На някой му трябват левове и е готов да плати 10% за това . Веднага изниква въпроса - защо не се финансира в евро ? Ако на български субект (например банка) му трябват толкова пари и то срещу 10% - това е много лоша новина.

2. Спекулативна позиция - Също лоша новина.

Че дълга бил обвързан с еврото е голяма глупост. Ако е обвързан, никой няма да търси финансиране в левове. Ще се финансират директно в евро.

Първоначално изпратено от otbg
                          не значи ли това, че просто на данске банк и трябват пари
                          От дълго време хедж фондовете търсят инструмент, с които да скъсят българския лев. Ето сега има облигация, която би позволила това.
                          Дайте идея с какъв инструмент ние спекулантите да го скъсим левчето
                          Ми с форуърд - sell BGN buy EUR с вальор 27 декември 2009г. примерно.
                          При кой посредник има начин да се направи това би ли дал линк

Коментар

• Квото и да си говорим,новината е суперфак...И това че западняците били искали да шортнат борда е голяма глупост!На никого не са му притрябвали левчета!Перспективата е голям поток евра аут фром БГ...Което също е много зле!
                            自由西藏

Коментар

• Работата опира до там че са готови да ни платят 10% лихва за да наберат капитал от държава която би трябвало да търси капитал според техните прогнози от преди няколко години/месеци! При това с гаранции от правителството на Дания.

Не знам.., аз пари няма да им дам, въпреки че е приятно да изкараш нещо от някой който те е отписвал

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
                                Петре, ти искаш да хеджираш 70млн лева future cash flow. Къде ще отидеш да ти направят форуърд? Чужда банка няма да го направи, защото самата тя няма с какво да се хеджира. Българска банка...70млн може да им се сторят множко за единична сделка - голям риск. Индивидуален Инвестутор който ще ти тръсне 70 млн лева на масата...едва ли. А теб те е шубеееее...и Данске ти пласира емисията на 5-6 фонда и 1-2 банки и готово.
                                Че защо трябва да е само с 1 сделка.Всеки ден с по 5мио. е достатъчно за оставащите 180 работни дни , ей ги 900мио.лева къси !

Коментар

Working...
                                X