ако знаеш как се източват БГ банки няма да пишеш глупости !!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Danske bank пуска емисия облигации в левове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от ssssПървоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от KaloПетре, малко може би се отклоняваме от темата, но ми е интересно...може би наистина не е е толкова трудно да отвориш форуърди за 70млн.
Обаче като те слушам и ще излезе че можеш да отвориш за 1млрд без да катурнеш пазара - според мен след 50-ия милион максимум ще ти изтряскат някакъв нечовешки дискаунт от порядъка на 20%...Или бъркам?
А когато дойде време да ми плащаш с Наредба 8 чл. 293 ал. 2 освен да си избършеш насрания задник,нищо друго няма да можеш да направиш.
На този пазар съм бил маркетмейкър,така че си спести обясненията.Нищо не чинят.
Спри вече да се излагаш. Просто не разбираш от банкиране-добронамерено ти го казвам.
За това дали си бил маркетмейкър ще питам хората в Елана...
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93Кой точно ще ме усети? Я си представи,че ти си някакъв пръдлив дилър в банката А , работиш за заплата 2000лв. и ти се яви някой който ти дава $50к или $100к за да сключиш сделките,при това напълно законно и в полза на банката към настоящия момент? Къде е проблема? И кой да се усети? Та нали твоята работа е именно да сключваш сделки?
Постарах се да изчисля колко ще е форуърда след 230дни и цената която получих е 2.016лв. или 5,5ст. на 1 евро което е 2.88% - това е максималната загуба която Ден Данске може да понесе,ако курса е същия и борда не падне.А кредит дифолт суапа в момента е 6.0% Значи ще си спестят 3.12% ако са сгрешили ! Сделка СЛЪНЦЕ !
А и ДАНС души навсякъде заради борда.... това е в случай че не се изпълняват правилниците и наредбите на БНБ.
ако знаеш как се източват БГ банки няма да пишеш глупости !!!!Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93Кой точно ще ме усети? Я си представи,че ти си някакъв пръдлив дилър в банката А , работиш за заплата 2000лв. и ти се яви някой който ти дава $50к или $100к за да сключиш сделките,при това напълно законно и в полза на банката към настоящия момент? Къде е проблема? И кой да се усети? Та нали твоята работа е именно да сключваш сделки?
Постарах се да изчисля колко ще е форуърда след 230дни и цената която получих е 2.016лв. или 5,5ст. на 1 евро което е 2.88% - това е максималната загуба която Ден Данске може да понесе,ако курса е същия и борда не падне.А кредит дифолт суапа в момента е 6.0% Значи ще си спестят 3.12% ако са сгрешили ! Сделка СЛЪНЦЕ !
А и ДАНС души навсякъде заради борда.... това е в случай че не се изпълняват правилниците и наредбите на БНБ.
Коментар
-
Кой точно ще ме усети? Я си представи,че ти си някакъв пръдлив дилър в банката А , работиш за заплата 2000лв. и ти се яви някой който ти дава $50к или $100к за да сключиш сделките,при това напълно законно и в полза на банката към настоящия момент? Къде е проблема? И кой да се усети? Та нали твоята работа е именно да сключваш сделки?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ssssПървоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от KaloПетре, малко може би се отклоняваме от темата, но ми е интересно...може би наистина не е е толкова трудно да отвориш форуърди за 70млн.
Обаче като те слушам и ще излезе че можеш да отвориш за 1млрд без да катурнеш пазара - според мен след 50-ия милион максимум ще ти изтряскат някакъв нечовешки дискаунт от порядъка на 20%...Или бъркам?
А когато дойде време да ми плащаш с Наредба 8 чл. 293 ал. 2 освен да си избършеш насрания задник,нищо друго няма да можеш да направиш.
На този пазар съм бил маркетмейкър,така че си спести обясненията.Нищо не чинят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от ivoooПървоначално изпратено от Петър КараивановМи аз веднага мога да те котирам с банка гарант. Но иначе звъниш във всеки дилинг офис на банка и ще те котират.От къде точно ще ти махнат главата обаче незнам......може да е от кръста,а може и от глезените ;-)
(А-В)х спот курса х бр.дни
----------------------------------
360 х 100
където:
А-лихва лева
В-лихва евро
360 - 1 банкова година
100 - за %
и сега само замествай лихвата на лева и лихвата в евро 1.5% и трябва да ти излезе цената.
Банката обаче ще си начисли риска и ще ти е или твърде скъпо да го направиш или ако го направиш ще станеш донор на банката.Просто като се обадиш като краен клиент,ще те "обезглавят".
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от KaloПетре, малко може би се отклоняваме от темата, но ми е интересно...може би наистина не е е толкова трудно да отвориш форуърди за 70млн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от ValuatorKuoperator Evening Boshlaf Fund и Saint Pederaki Nadupaki Dream Fund
Абе бошлаф да става
Първоначално изпратено от futПървоначално изпратено от EquityPrivateОт дълго време хедж фондовете търсят инструмент, с които да скъсят българския лев. Ето сега има облигация, която би позволила това.
съмнявам се че в настоящият момент има некъкви ГЛУПЕНДЕРИ който да се занимават с БГ лева при условие че има безброй други възможности с потенциални печалби много кратно надхвърлящи печалбите от игра срещу супер неликвиден трейд като бг лева особенно ако управляват чужди пари не знам дали ме разбираш за последното !!!!!!!
тоя трейд (дори да съществува) за мен е проява на пълна НЕПРОФЕСИОНАЛНОСТ от който и да е било !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
да не говорим че на запад почти няма банка с която да направиш трейд обвързан с леваToo many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93Повярвай ми,не е никак трудно.И ще ти обясня защо.Защото банките не обявяват тези сделки в БНБ до вальора,тоест докато сделката не се реализира.Освен това ако сумарно имаш със всяка банка форурди за общо 50мио.лв. да кажем с вальори през целия ноември но в различни дни за по 5мио.лв,примерно през ден от общо 22раб.дни никой няма да му пука в банката.А сега си представи,че имаш такава сделка с 20 БГ банки ? И всички те са с вальори през целия ноември?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от KaloПетре, малко може би се отклоняваме от темата, но ми е интересно...може би наистина не е е толкова трудно да отвориш форуърди за 70млн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър Караиванов
Повярвай ми,не е никак трудно.И ще ти обясня защо.Защото банките не обявяват тези сделки в БНБ до вальора,тоест докато сделката не се реализира.Освен това ако сумарно имаш със всяка банка форурди за общо 50мио.лв. да кажем с вальори през целия ноември но в различни дни за по 5мио.лв,примерно през ден от общо 22раб.дни никой няма да му пука в банката.А сега си представи,че имаш такава сделка с 20 БГ банки ? И всички те са с вальори през целия ноември?
И как така ако имаш на различни дни вальори при една и съща банка на никой няма да му пука - те не са толкоз загубени, или?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от KaloПетре, малко може би се отклоняваме от темата, но ми е интересно...може би наистина не е е толкова трудно да отвориш форуърди за 70млн.
Коментар
Коментар