IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Danske bank пуска емисия облигации в левове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
    Първоначално изпратено от Valuator
    Забавно е как всяка подобна новина докарва Пецата почти до оргазъм
    Какъв оргазъм бе човек? Единственото нещо което трябва да се направи до изборите е да се девалвира лева с 30%-50% до изборите.Не се ли направи, жалнан ни майка......тогава нещата ще излязат извън контрол.Комунягите обаче няма да девалвират лева защото това ще ги обрече на тотален крах на изборите.И остава 2риа вариант - борда да се срине,което ще е още по-страшно.Ама те понеже знаят,че ще изгубят и оставят тази "екстра" на тези дето ще спечелят с надеждата,че като борда падна,хората пак ще ги изберат и ще им викат - Партио любима,ти баща ти майка !

Просто е. А аз пък се надявам БСБ и ДПС да спечелят,че тогава да им гледам сеира. Бюджета е правен да издържи до края на юли.Че после да ги видя червените и резняците какво ще правят ?!
    Хем си много прост, хем си много нагъл, но всъщност е нормално за второто, понеже не може човек, да е толкова нагъл, ако не е страшно прост и дори не може да се усети колко е изпростял.

Коментар

• Re: там дето салама е 2 евро са льохмани!

Първоначално изпратено от tarantula
      писал съм ти на теб колко валутни трепа4и то4ат лиги на лев4ето и са му вдигнали мерника.а дат4инките са известни с наи ниската възраст при стартиране на половия си живот в европа и от там ще излезат и яките валутните еба4и които ще се забавляват с лев4ето.а зад тях сити банк ще дирижира оргията.
      да, наистина ЛЕВ-а е стабилен и това дразни много - особено онези десни приятели и техните приятели, които намазаха милиарди от срива на ЛЕВ-а през 95-97-ма! Тогава държавата де факто беше "източена" ....

Но има огромна разлика от България '97 и България '09!

Сега сме много по-силни финансово, но пък политически не стоим добре - тотално разделение..

За половите възможности на датчанките ще питам Остап ...

Коментар

• гугли дант4аните не са скандинавци

писал съм ти на теб колко валутни трепа4и то4ат лиги на лев4ето и са му вдигнали мерника.а дат4инките са известни с наи ниската възраст при стартиране на половия си живот в европа и от там ще излезат и яките валутните еба4и които ще се забавляват с лев4ето.а зад тях сити банк ще дирижира оргията.

Коментар

• Петре, по принцип изцяло подкрепям тезата ти, че тази облигация е директен облог срещу курса на лева.
          Обаче да пишеш, че ще излезеш на по 50 млн лева позиция в 20 банки е най-голямата дивотия, която някога съм чел...
          Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
            Първоначално изпратено от H
            Отиди ти и поискай кредит за 70мн лева в лева от БГ банка да видим каква лихва ще ти поискат и изобщо кой ще може да ти го даде

Явно хората забравят, че кредитните пазари в европа за затворени, лихвите по еврови бондове и то за огромни фирми са в порядъка на 6-7% без да включвам кожодерските такси на банките.

Първоначално изпратено от SStoilov

1. На някой му трябват левове и е готов да плати 10% за това . Веднага изниква въпроса - защо не се финансира в евро ? Ако на български субект (например банка) му трябват толкова пари и то срещу 10% - това е много лоша новина.

Първоначално изпратено от otbg
            не значи ли това, че просто на данске банк и трябват пари
            Скандинавците, просто ме учудват с този ход - а отделно нашите пенсионни не пазаруваха напоследък и вероятно са понатрупали кешче ... а ние ще се питаме ЗАЩО??? - докато някой него каже в прав текст... поне от прочетеното до момента не виждам ясен отговор...
            В Люксембург е започнало едно интересно разследване срешу една банка ... тази криза ще извади на бял свят доста такива като Мадоф ... от Исландия ...

България е малка - това е предимство поне при надзора - но кой знае какво става в чужбина ...???

не е препоръка за нищо свързано с капиталовите пазари!!!
            точно защото сме малки трябва да те притеснява повече!!!!!!! Тука шуробаджанащината и подкупа е на почит. В БГ няма добър мениджър на банка, която и да е тя. И тука далаверите се въртят здраво без на някой директор да му пука за банката. Това е истината!

Коментар

• Първоначално изпратено от H
              Отиди ти и поискай кредит за 70мн лева в лева от БГ банка да видим каква лихва ще ти поискат и изобщо кой ще може да ти го даде

Явно хората забравят, че кредитните пазари в европа за затворени, лихвите по еврови бондове и то за огромни фирми са в порядъка на 6-7% без да включвам кожодерските такси на банките.

Първоначално изпратено от SStoilov

1. На някой му трябват левове и е готов да плати 10% за това . Веднага изниква въпроса - защо не се финансира в евро ? Ако на български субект (например банка) му трябват толкова пари и то срещу 10% - това е много лоша новина.

Първоначално изпратено от otbg
              не значи ли това, че просто на данске банк и трябват пари
              Скандинавците, просто ме учудват с този ход - а отделно нашите пенсионни не пазаруваха напоследък и вероятно са понатрупали кешче ... а ние ще се питаме ЗАЩО??? - докато някой него каже в прав текст... поне от прочетеното до момента не виждам ясен отговор...
              В Люксембург е започнало едно интересно разследване срешу една банка ... тази криза ще извади на бял свят доста такива като Мадоф ... от Исландия ...

България е малка - това е предимство поне при надзора - но кой знае какво става в чужбина ...???

не е препоръка за нищо свързано с капиталовите пазари!!!

Коментар

• Аха, значи горе долу едно и също нещо сме имали предвид

Иначе Куантум ако може да попита защо въпросната банка не си ги пласира сама 70те млн, ще ми е много интересно да разбера. Защото ако наистина става въпрос за БГ банка, Данске освен тези 10% им искат и още минимум 0.25-0.5 за операцията и един спред от порядъка на 2-3% отгоре...и те ти ги 13-14% което хиииич не е малко.

Коментар

• Kalo, не хуля ПК, само казвам, че тия схеми дето ги рисува (даже може и като "пръдлив" дилър да ги е правил преди години), не са толкова лесни днес. Защото "пръдливия" дилър в що-годе сериозна банка със системи за корпоративен рипортинг и контрол доста ще се препоти преди да скокне в далавера с клиента сульо и пульо. Е, сигурно винаги има и изключения, но за подобни неща едва ли хората се бият в гърдите по анонимни форуми.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                    ако знаеш как се източват БГ банки няма да пишеш глупости !!!!
                    fut , как за да не пиша в бъдеще глупости.... идва някакъв баровец и фалира банката по най идиотския начин , за който и малоумник няма да се хване ...
                    не си мисли че сегга не го правят

просто всички са в играта ..активите са твърде големи и всичко се замазва

и рибата не случайно са казали че се вмирисва от към главата
                    Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

Коментар

• Първоначално изпратено от Barons
                      Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                      Първоначално изпратено от meche_cveti93
                      Повярвай ми,не е никак трудно.И ще ти обясня защо.Защото банките не обявяват тези сделки в БНБ до вальора,тоест докато сделката не се реализира.Освен това ако сумарно имаш със всяка банка форурди за общо 50мио.лв. да кажем с вальори през целия ноември но в различни дни за по 5мио.лв,примерно през ден от общо 22раб.дни никой няма да му пука в банката.А сега си представи,че имаш такава сделка с 20 БГ банки ? И всички те са с вальори през целия ноември?
                      Петър Караиванов , ще те осетят на третия ден ...
                      Кой точно ще ме усети? Я си представи,че ти си някакъв пръдлив дилър в банката А , работиш за заплата 2000лв. и ти се яви някой който ти дава $50к или $100к за да сключиш сделките,при това напълно законно и в полза на банката към настоящия момент? Къде е проблема? И кой да се усети? Та нали твоята работа е именно да сключваш сделки?

Постарах се да изчисля колко ще е форуърда след 230дни и цената която получих е 2.016лв. или 5,5ст. на 1 евро което е 2.88% - това е максималната загуба която Ден Данске може да понесе,ако курса е същия и борда не падне.А кредит дифолт суапа в момента е 6.0% Значи ще си спестят 3.12% ако са сгрешили ! Сделка СЛЪНЦЕ !
                      я кажи какви лихви си взел за да получиш този форуърд? Защото имаче е много относително. Колко е използваната лихва в лева и в евро?
                      Ми лхвата в евро е ясна - 1.5% , а на лева я чукнах на 6.5% (Леония) мисля толкова беше.

Коментар

• Петър малко несправедливо го хулите сега...прав е че за всяко нещо си има начини. Ще бутнеш тук и там комисионна и нещо под масата и сигурно ще мине Само че нещата не стават чааааак толкова лесно, колкото той ги казва, иначе хората нямаше да се вайкат защо няма инструменти за хеджиране на по-голям паричен поток в левчета...

Коментар

Първоначално изпратено от meche_cveti93
                          Повярвай ми,не е никак трудно.И ще ти обясня защо.Защото банките не обявяват тези сделки в БНБ до вальора,тоест докато сделката не се реализира.Освен това ако сумарно имаш със всяка банка форурди за общо 50мио.лв. да кажем с вальори през целия ноември но в различни дни за по 5мио.лв,примерно през ден от общо 22раб.дни никой няма да му пука в банката.А сега си представи,че имаш такава сделка с 20 БГ банки ? И всички те са с вальори през целия ноември?
                          Петър Караиванов , ще те осетят на третия ден ...
                          Кой точно ще ме усети? Я си представи,че ти си някакъв пръдлив дилър в банката А , работиш за заплата 2000лв. и ти се яви някой който ти дава $50к или $100к за да сключиш сделките,при това напълно законно и в полза на банката към настоящия момент? Къде е проблема? И кой да се усети? Та нали твоята работа е именно да сключваш сделки?

Постарах се да изчисля колко ще е форуърда след 230дни и цената която получих е 2.016лв. или 5,5ст. на 1 евро което е 2.88% - това е максималната загуба която Ден Данске може да понесе,ако курса е същия и борда не падне.А кредит дифолт суапа в момента е 6.0% Значи ще си спестят 3.12% ако са сгрешили ! Сделка СЛЪНЦЕ !
                          я кажи какви лихви си взел за да получиш този форуърд? Защото имаче е много относително. Колко е използваната лихва в лева и в евро?

Коментар

• eur/gbp ще ходи на 0.85 , даже сегашните (вчерашните) нива (0.93) са добри за откриване на позиция. сори за офтопика

Първоначално изпратено от limubai
                            Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                            ...На този пазар съм бил маркетмейкър,така че си спести обясненията.Нищо не чинят.
                            Пешо, кво стана с евро/паунд дето го чакаше на 0.85 , яде ли хурката

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                              Караиванов, ти си приказен герой от минали времена
                              Тия неща може и да са били възможни някога но сега едва ли
                              Явно нямаш представа как се трейдва и рипортва в що-годе сериозна банка
                              Е, сигурно има една-две банки, в които евентуално може да стане нещо подобно, ама не за сульо и пульо
                              Ми какво да ти кажа.През Ройтерс дилинг работехме.Всеки влиза със собствена парола,а всичко написано се пази в архива 5г. всяка сделка излиза едновременно при мен и при бек офиса,след което аз си пиша тикета и я пускам за вътрешен контрол.
                              Нищо ново няма.Но ако ти знаеш-кажи?

Коментар

...На този пазар съм бил маркетмейкър,така че си спести обясненията.Нищо не чинят.
                                Пешо, кво стана с евро/паунд дето го чакаше на 0.85 , яде ли хурката
                                Живота е, това което се случва, докато си правим планове.

Коментар

Working...
                                X