IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Danske bank пуска емисия облигации в левове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master
    Първоначално изпратено от MILOM
    За мен това упражнение на пръв поглед няма смисъл-защо да даваш 10% ,ако можеш да се финансираш много по-евтино от европейските пазари.
    Не могат.... Европейските пазари не работят за датските банки, защото в момента Дания е фалирала държава!!!
    БРАВО !!! Е това е добра новина

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
      За мен това упражнение на пръв поглед няма смисъл-защо да даваш 10% ,ако можеш да се финансираш много по-евтино от европейските пазари.
      Не могат.... Европейските пазари не работят за датските банки, защото в момента Дания е фалирала държава!!!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• За мен това упражнение на пръв поглед няма смисъл-защо да даваш 10% ,ако можеш да се финансираш много по-евтино от европейските пазари.Според мен това е опипване на почвата,защото това е единствения начин за пробив на борда-със събраните левове да се атакува пазара на валута у нас,да се предизвика паника,оттам нататък помощник няма да им трябва.Ако зачестят тези облигации,въобще не мисля ,че трябва да се радваме.
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Re: Danske bank пуска емисия облигации в левове

Първоначално изпратено от prodigal
          Първоначално изпратено от be_google
          браво на уелския cymru за темата!

Ама забелязвате ли каква е темата?

Според мен, тия плюха България, за да си направят реклама - да - лоша ... ама без пари!!!

Пожелавам на тази банка да и се случат всички благини, които анализаторите й смятаха, че ще се случат на Родината още през 4-тото тримесечие на 2008г.!!!

Първоначално изпратено от cymru
          Danske bank, която е в първата тройка на финансовите институции на Дания пуска емисия облигации в левове на стойност 70 млн. лв., съобщи БГНЕС по информация на Bloomberg.
          Първо са пуснати са пуснати облигации на стойност 43 млн. лв., но поради големия интерес допълнително са пуснати още 27 млн. Тези ценни книжа са напълно гарантирани от Датското правителство, с което практически на държавно ниво се признава, че няма риск за бизнеса в България. Емисията на Danske bank ще бъде реализирана на нашия пазар.

Доходността по книжата е 10% и се очаква заради добрата възвращаемост да бъде изкупена веднага от български банки и пенсионни фондове. Срокът на емисията е 1 година.

Книжата са емитирани в левове и са фиксирани към еврото и не може да се печели от разликата, което показва, че от датската финансова институция вярват на лева.

В публикацията се напомня, че в последните 1-2 години Danske bank беше една от яростните критици на българския лев и многократно публикуваше анализи, критикуващи лева, като прогнозираше лошото му бъдеше и сега по този начин опровергава себе си.

Ха, изненада. Това пък не съм го очаквал.
          Света е на търпеливите, данске лаят едно и също и не искат да си признаят че са сбъркали. От четири години нямат вярна прогноза за България, което не им пречи като малки деца да тропат с крак и да си държат на своето. Радвам се, че след година ще подкрепят платежния с 3.5мил. евро.
          Сега те са на командно дишане, а не ние. Да не бъдем лоши, може и да е жест към България ще трябва да платят сериозна лихва така или иначе, дано не ги национализират междувременно.
          Акцента им за България е че БВП падал драматично…Ами най-високият е в ЕС за периода Q4, все пак те какво очакват около нас, всичко да се срива а ние да растем с 6%..Като са толкова велики анализатори защо им се налага да искат пари на 10% лихва с гаранциите на Датското правителство се чудя?
          Много добре си го казал :-)
          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Според мен, тия плюха България, за да си направят реклама - да - лоша ... ама без пари!!!

Пожелавам на тази банка да и се случат всички благини, които анализаторите й смятаха, че ще се случат на Родината още през 4-тото тримесечие на 2008г.!!!

Danske bank, която е в първата тройка на финансовите институции на Дания пуска емисия облигации в левове на стойност 70 млн. лв., съобщи БГНЕС по информация на Bloomberg.
            Първо са пуснати са пуснати облигации на стойност 43 млн. лв., но поради големия интерес допълнително са пуснати още 27 млн. Тези ценни книжа са напълно гарантирани от Датското правителство, с което практически на държавно ниво се признава, че няма риск за бизнеса в България. Емисията на Danske bank ще бъде реализирана на нашия пазар.

Доходността по книжата е 10% и се очаква заради добрата възвращаемост да бъде изкупена веднага от български банки и пенсионни фондове. Срокът на емисията е 1 година.

Книжата са емитирани в левове и са фиксирани към еврото и не може да се печели от разликата, което показва, че от датската финансова институция вярват на лева.

В публикацията се напомня, че в последните 1-2 години Danske bank беше една от яростните критици на българския лев и многократно публикуваше анализи, критикуващи лева, като прогнозираше лошото му бъдеше и сега по този начин опровергава себе си.

Света е на търпеливите, данске лаят едно и също и не искат да си признаят че са сбъркали. От четири години нямат вярна прогноза за България, което не им пречи като малки деца да тропат с крак и да си държат на своето. Радвам се, че след година ще подкрепят платежния с 3.5мил. евро.
            Сега те са на командно дишане, а не ние. Да не бъдем лоши, може и да е жест към България ще трябва да платят сериозна лихва така или иначе, дано не ги национализират междувременно.
            Акцента им за България е че БВП падал драматично…Ами най-високият е в ЕС за периода Q4, все пак те какво очакват около нас, всичко да се срива а ние да растем с 6%..Като са толкова велики анализатори защо им се налага да искат пари на 10% лихва с гаранциите на Датското правителство се чудя?

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                ssss, ако някога си пращал прес релийз до български медии, щеше да знаеш, че винаги трябва да прочетеш оригиналния документ преди да се хващаш да защитаваш някаква теза.
                И имай предвид, че може да спориш с хора, които разбират повече от теб.
                Не бе братче нищо и никой не защитавам. Просто коментирам на база информацията от пресрелийза/която може да е некоректна, разбира се /. Не виждам да съм спорил с някой

Разбира се аз нищо не разбирам

Та какво пише в оригиналния документ? Защото ако не знаеш това което си написал се отнася с пълна сила и за теб.
                На ме н ми е простено че не разбирам.

Коментар

• ssss, ако някога си пращал прес релийз до български медии, щеше да знаеш, че винаги трябва да прочетеш оригиналния документ преди да се хващаш да защитаваш някаква теза.
                  И имай предвид, че може да спориш с хора, които разбират повече от теб.
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от daskal
                    Първоначално изпратено от Jay Gould
                    Първоначално изпратено от Слънчев вятър

Сега как мислите дали тоя:

Доган купува пристанище Созопол
                    Доган купува пристанище Созопол. АТАКА пита премиера и транспортния министър за ... Ахмед Доган е решил да си купи пристанището в Созопол, което все още е ...
                    http://www.vestnikataka.com/?module=...43&edition_id= 834&format=html - 13k - Кеширана - Подобни страници
                    Доган купува две телевизии
                    Доган купува две телевизии. Лидерът на ДПС слага ръка на "7 дни" и ББТ. Ахмед Доган сериозно се готви за преминаването си в опозиция и за целта се опитва да ...
                    http://www.vestnikataka.com/?module=...55&edition_id= 902&format=html - 10k - Кеширана - Подобни страници
                    Още резултати от www.vestnikataka.com »
                    Afera.bg - журналистически разследвания и актуални новини - Доган ...
                    23 Юни 2008 ... Доган купува бургаския остров “Св.Анастасия”? ....
                    29 Ное 2008 ... Доган купува и пловдивският вестник “Марица” ... заради готвената продажба на вестника в полза на близки до ДПС лидера Ахмед Доган. ...
                    http://www.afera.bg/index.php?option...id=3585&Itemid =9 - 47k - Кеширана - Подобни страници
                    На светло - Доган купува имоти в селата - Стандарт
                    Информационна агенция Стандарт Нюз и вестник Стандарт - новини, анализи, коментари, интервюта за икономика, бизнес, общество, политика, технологии, спорт , ...
                    paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-07-01&article=238412 - 48k - Кеширана - Подобни страници

ШОУ - Доган изкупува Слънчев бряг
                    13 мар 2009 ... Те се разговаряли с доста собственици на хотели, ... отново с протекциите и парите на фирмите на Доган. Самият той наскоро си купи яхта, ...
                    www.bulpress.net/article/10494 - отпреди 22 часа - Подобни страници

няма далавера сега да има криза, да падне борда и да си напазари евтино? Да не е луд да дава пари като ще ги вземе за без пари ако падне борда?
                    Примерно ако падне борда, един хотел за 1 милион евро ще струва 250 хиляди ... или друга цифра...

За мен, най голяма далавера от падане на борда ще имат управляващите, за това и те го клатят, пък на нас искат да замажат очите с разни агитки по форумуте и бля-бля по другите медии .

За мен 2 и 2 прави 4 пък който иска да е 8 нека си го напише на челото ако ще
                    ....
                    Jay, не знаех че Доган е напреднал толкова с подготовката. От известно време имам някакви съмнения, че много се скъта измамника. /част от тези съмнения споменах в темата за патките/ Подобно на Муравей се покри. Явно действа докато останалите се чудят къде да застанат. Дано и другите се мобилизират малко, че такова окопаване на позициии не говори много весело за който и да е в държавата.
                    Ветре, Доган бе първото което ми дойде на ум и дадох като пример, но освен него има и много други, всички с властови позиции и с интерес за обезценка на лева.
                    Под всяко действие стои мотив.
                    Дали Иван Искров управител на Българската народна банка има сила и воля да удържи, ще чакаме, ще видим.
                    Jay, Иван Искров може само морално да удържи позицията си. Реално не разполага с нищо, освен МЗР, които вече се изчерпаха. В условията на ВБ, БНБ е просто автоматизирана система - субетивният фактор е елиминиран (сигурно защото "материала" не е много добър).
                    Ако не е печатал повече пари (левчета) от необходимото няма от какво да се притеснява. Ако е печатал, левът ще го отнесе.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Малко сметки без кръчмар, ако падне борда един хотел си е пак 1 млн. евро,но малко повечко левчета. Ако цената му падне то няма да е непременно заради борда и промяна в курса. И сега цените на имотите се оферират в евро, и сега са поспаднали ама не заради борда, той си е тука, жив и здрав.
                      Малко оферти са в лева, а ако го няма борда съвсем няма да ги има.
                      Инак Доган добре се е прицелил, и аз ще се възползвам от намаленията на Сънито, за постоянно жилище, не за ваканционно. Сънито си става един нелош събърб за живеене.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                        Първоначално изпратено от Слънчев вятър

Доган купува пристанище Созопол. АТАКА пита премиера и транспортния министър за ... Ахмед Доган е решил да си купи пристанището в Созопол, което все още е ...
                        http://www.vestnikataka.com/?module=...43&edition_id= 834&format=html - 13k - Кеширана - Подобни страници
                        Доган купува две телевизии. Лидерът на ДПС слага ръка на "7 дни" и ББТ. Ахмед Доган сериозно се готви за преминаването си в опозиция и за целта се опитва да ...
                        http://www.vestnikataka.com/?module=...55&edition_id= 902&format=html - 10k - Кеширана - Подобни страници
                        29 Ное 2008 ... Доган купува и пловдивският вестник “Марица” ... заради готвената продажба на вестника в полза на близки до ДПС лидера Ахмед Доган. ...
                        http://www.afera.bg/index.php?option...id=3585&Itemid =9 - 47k - Кеширана - Подобни страници
                        Информационна агенция Стандарт Нюз и вестник Стандарт - новини, анализи, коментари, интервюта за икономика, бизнес, общество, политика, технологии, спорт , ...
                        paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-07-01&article=238412 - 48k - Кеширана - Подобни страници

13 мар 2009 ... Те се разговаряли с доста собственици на хотели, ... отново с протекциите и парите на фирмите на Доган. Самият той наскоро си купи яхта, ...

няма далавера сега да има криза, да падне борда и да си напазари евтино? Да не е луд да дава пари като ще ги вземе за без пари ако падне борда?
                        Примерно ако падне борда, един хотел за 1 милион евро ще струва 250 хиляди ... или друга цифра...

За мен, най голяма далавера от падане на борда ще имат управляващите, за това и те го клатят, пък на нас искат да замажат очите с разни агитки по форумуте и бля-бля по другите медии .

....
                        Jay, не знаех че Доган е напреднал толкова с подготовката. От известно време имам някакви съмнения, че много се скъта измамника. /част от тези съмнения споменах в темата за патките/ Подобно на Муравей се покри. Явно действа докато останалите се чудят къде да застанат. Дано и другите се мобилизират малко, че такова окопаване на позициии не говори много весело за който и да е в държавата.
                        Ветре, Доган бе първото което ми дойде на ум и дадох като пример, но освен него има и много други, всички с властови позиции и с интерес за обезценка на лева.
                        Дали Иван Искров управител на Българската народна банка има сила и воля да удържи, ще чакаме, ще видим.
                        Jay, Иван Искров може само морално да удържи позицията си. Реално не разполага с нищо, освен МЗР, които вече се изчерпаха. В условията на ВБ, БНБ е просто автоматизирана система - субетивният фактор е елиминиран (сигурно защото "материала" не е много добър).

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър

....
                          Дали Иван Искров управител на Българската народна банка има желание и воля да удържи, ще чакаме, ще видим.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Re: там дето салама е 2 евро са льохмани!

Първоначално изпратено от йосиф

да, наистина ЛЕВ-а е стабилен и това дразни много - особено онези десни приятели и техните приятели, които намазаха милиарди от срива на ЛЕВ-а през 95-97-ма! Тогава държавата де факто беше "източена" ....
                            Ей голяма свиня си бе би_кавал...ами нали 97 г. благодарение на източване на държавата от твоите работодатели комунягите бяхме докарани до хиперинфлация и съответно сваляне на мръсните комунисти от власт .И ако не си спомняш БОРДА бе създаден от десните и това помогна през следващите години ( а и не само това) да се стабилизира икономиката....Аман от словоблудствата ти сополива комунистическа подлога.
                            същата измет, която окраде ТОГАВА държавата е абсолютно същата, която днес иска да СЪБАРЯ ВБ и да ни окраде до шушка ... къде ли сте, криете се, дебнете и плащате на хора да пишат тук - вижда се от самолет ... но знайте, че чуждото присяда!!! Няма да мине номера!

Коментар

• Много е зле тази банка, ако продължават да се стискат за анализатори ги очаква съдбата на предишните дето емитираха облигации в лева....Те не че не са вече с два байпаса де

Коментар

• zloblivi_podhvurlqniq

Курса не е така или иначе фиксиран , той е или плаващ или фиксиран а в случая се говори за фиксиран.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X