IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Danske bank пуска емисия облигации в левове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould
    Първоначално изпратено от Cave Man
    Борда беше договорен изцяло във всичките му параметри още есента на 1996 г., Ан МакГърк за какво мислиш бе в България почти нон-стоп 2 години?! Служебното правителство и Костов просто взеха всичко наготово. Даже борда беше гласен за 01.01.97 - но политическата криза провали този план.
    .... Аха, БСП и Румен Овчаров да го въведат в 97-ма и гаднярите взеха да скачат по улиците а стига де. Те ако искаха, щяха да кажат "правим го" и да го направят за 3 дни. Само, че борда им пречеше, а от инфлацията бяха на далавера.

Сега как мислите дали тоя:

Доган купува пристанище Созопол
    Доган купува пристанище Созопол. АТАКА пита премиера и транспортния министър за ... Ахмед Доган е решил да си купи пристанището в Созопол, което все още е ...
    http://www.vestnikataka.com/?module=...43&edition_id= 834&format=html - 13k - Кеширана - Подобни страници
    Доган купува две телевизии
    Доган купува две телевизии. Лидерът на ДПС слага ръка на "7 дни" и ББТ. Ахмед Доган сериозно се готви за преминаването си в опозиция и за целта се опитва да ...
    http://www.vestnikataka.com/?module=...55&edition_id= 902&format=html - 10k - Кеширана - Подобни страници
    Още резултати от www.vestnikataka.com »
    Afera.bg - журналистически разследвания и актуални новини - Доган ...
    23 Юни 2008 ... Доган купува бургаския остров “Св.Анастасия”? ....
    29 Ное 2008 ... Доган купува и пловдивският вестник “Марица” ... заради готвената продажба на вестника в полза на близки до ДПС лидера Ахмед Доган. ...
    http://www.afera.bg/index.php?option...id=3585&Itemid =9 - 47k - Кеширана - Подобни страници
    На светло - Доган купува имоти в селата - Стандарт
    Информационна агенция Стандарт Нюз и вестник Стандарт - новини, анализи, коментари, интервюта за икономика, бизнес, общество, политика, технологии, спорт , ...
    paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-07-01&article=238412 - 48k - Кеширана - Подобни страници

ШОУ - Доган изкупува Слънчев бряг
    13 мар 2009 ... Те се разговаряли с доста собственици на хотели, ... отново с протекциите и парите на фирмите на Доган. Самият той наскоро си купи яхта, ...
    www.bulpress.net/article/10494 - отпреди 22 часа - Подобни страници

няма далавера сега да има криза, да падне борда и да си напазари евтино? Да не е луд да дава пари като ще ги вземе за без пари ако падне борда?
    Примерно ако падне борда, един хотел за 1 милион евро ще струва 250 хиляди ... или друга цифра...

За мен, най голяма далавера от падане на борда ще имат управляващите, за това и те го клатят, пък на нас искат да замажат очите с разни агитки по форумуте и бля-бля по другите медии .

За мен 2 и 2 прави 4 пък който иска да е 8 нека си го напише на челото ако ще
    ....
    Jay, не знаех че Доган е напреднал толкова с подготовката. От известно време имам някакви съмнения, че много се скъта измамника. /част от тези съмнения споменах в темата за патките/ Подобно на Муравей се покри. Явно действа докато останалите се чудят къде да застанат. Дано и другите се мобилизират малко, че такова окопаване на позициии не говори много весело за който и да е в държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man
      Борда беше договорен изцяло във всичките му параметри още есента на 1996 г., Ан МакГърк за какво мислиш бе в България почти нон-стоп 2 години?! Служебното правителство и Костов просто взеха всичко наготово. Даже борда беше гласен за 01.01.97 - но политическата криза провали този план.
      .... Аха, БСП и Румен Овчаров да го въведат в 97-ма и гаднярите взеха да скачат по улиците а стига де. Те ако искаха, щяха да кажат "правим го" и да го направят за 3 дни. Само, че борда им пречеше, а от инфлацията бяха на далавера.

Сега как мислите дали тоя:

Доган купува пристанище Созопол
      Доган купува пристанище Созопол. АТАКА пита премиера и транспортния министър за ... Ахмед Доган е решил да си купи пристанището в Созопол, което все още е ...
      http://www.vestnikataka.com/?module=...43&edition_id= 834&format=html - 13k - Кеширана - Подобни страници
      Доган купува две телевизии
      Доган купува две телевизии. Лидерът на ДПС слага ръка на "7 дни" и ББТ. Ахмед Доган сериозно се готви за преминаването си в опозиция и за целта се опитва да ...
      http://www.vestnikataka.com/?module=...55&edition_id= 902&format=html - 10k - Кеширана - Подобни страници
      Още резултати от www.vestnikataka.com »
      Afera.bg - журналистически разследвания и актуални новини - Доган ...
      23 Юни 2008 ... Доган купува бургаския остров “Св.Анастасия”? ....
      29 Ное 2008 ... Доган купува и пловдивският вестник “Марица” ... заради готвената продажба на вестника в полза на близки до ДПС лидера Ахмед Доган. ...
      http://www.afera.bg/index.php?option...id=3585&Itemid =9 - 47k - Кеширана - Подобни страници
      На светло - Доган купува имоти в селата - Стандарт
      Информационна агенция Стандарт Нюз и вестник Стандарт - новини, анализи, коментари, интервюта за икономика, бизнес, общество, политика, технологии, спорт , ...
      paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-07-01&article=238412 - 48k - Кеширана - Подобни страници

ШОУ - Доган изкупува Слънчев бряг
      13 мар 2009 ... Те се разговаряли с доста собственици на хотели, ... отново с протекциите и парите на фирмите на Доган. Самият той наскоро си купи яхта, ...
      www.bulpress.net/article/10494 - отпреди 22 часа - Подобни страници

няма далавера сега да има криза, да падне борда и да си напазари евтино? Да не е луд да дава пари като ще ги вземе за без пари ако падне борда?
      Примерно ако падне борда, един хотел за 1 милион евро ще струва 250 хиляди ... или друга цифра...

За мен, най голяма далавера от падане на борда ще имат управляващите, за това и те го клатят, пък на нас искат да замажат очите с разни агитки по форумуте и бля-бля по другите медии .

За мен 2 и 2 прави 4 пък който иска да е 8 нека си го напише на челото ако ще
      ....
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
        Костов е бил против въвеждането на борд,

но Софиянски в служебният кабинет подготвят въвеждането на борда

и гласуването е било неминуемо, а Жан Виденов само , като идея е говорил

за въвеждането на борд!

Коментар

• Re: ...

Тогава пак ще е фиксиран...въпросът е какви ще бъдат съотношенията и цифричките...
          Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
          използват думата фиксиран за да хванат пове4е рибоци
          курса така или ина4е е фиксиран въпроса е какво ще стане когато ве4е не е
          自由西藏

Коментар

Първоначално изпратено от ssss
            ssss казваш пишело че задълженията трябва да се изплатят по фиксирания в
            момента курс евро/лев
            ок ,обаче споменато ли е каква ще е ситуацията при евентуално падане на борда-
            май не

гледам казвате това било за да се атакува борда
            каква ти атака това си чисто и просто с цел печалба

някои по долу каза 4е може да е направено точно от нас-
            изтегляне на пари от фондовете и договаряне с датската банка
            българи обират българи класика в жанра
            Аз чета само пресрелийза. Моето разбиране е че тази клауза означава че дълга по облигацията 70 млн. лв. е 35 млн. евро. Ако курса стане 5 лв./евро данке пак плащат 35 млн. евро но вече 175 млн. лева.
            За мен идеята е инвеститора да знае че неговата еврова равностойност не се губи иначе никой не би купил.
            Пак казвам не съм видял term sheet. Разсъжденията ми изцяло са базирани на пресрелийза
            емитираните облигации в лева биват дължими само и единствено в лева
            и според мен ако няма клауза която да пояснява ситуацията при падане
            на борда смятам 4е за всички е ясно какво ще последва
            без тази клауза винги могат да кажат вчера беше фиксиран курса
            ама днеска не е
            Другата седмица като се изясни въпроса и се окажа че облигациите са фиксирани в евро за целия период трябва ти и твоя гуру Асен да си посипете главите с пепел и да спрете да плюете по борда и по българската икономика...
            Слава Великому Сталину!

Коментар

момента курс евро/лев
              май не

Аз чета само пресрелийза. Моето разбиране е че тази клауза означава че дълга по облигацията 70 млн. лв. е 35 млн. евро. Ако курса стане 5 лв./евро данке пак плащат 35 млн. евро но вече 175 млн. лева.
              За мен идеята е инвеститора да знае че неговата еврова равностойност не се губи иначе никой не би купил.
              Пак казвам не съм видял term sheet. Разсъжденията ми изцяло са базирани на пресрелийза
              ама днеска не е
              За мен така както е написано е че се изплащат в лева тези 35 млн евро

Коментар

момента курс евро/лев
                май не

ама днеска не е

Коментар

• Костов е бил против въвеждането на борд,

но Софиянски в служебният кабинет подготвят въвеждането на борда

и гласуването е било неминуемо, а Жан Виденов само , като идея е говорил

за въвеждането на борд!

Коментар

момента курс евро/лев
                    май не

Коментар

• йосиф ВБ беше подготвен от Ангарски,Гаврийски и сие.Които бяха в правителството на Софиянски.Но закона беше приет по времето на Костов, просто защото е необходимо Народно събрание за да се приеме закон.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• ...

момента курс евро/лев
                        май не

Коментар

• Айъ

Сити.И ще подпалят борсата та затова им трябват предполагам левове.Единственния плюс за този който държи тези пари е че няма да ги сменя в левове и това да се чуе.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Re: там дето салама е 2 евро са льохмани!

Първоначално изпратено от Обама
                            Първоначално изпратено от йосиф
                            Първоначално изпратено от Обама
                            Не обичам комунистите, но се ужасявам от опашатите лъжи на уж честните демократи!!! БОРДА беше гласуван от социалистическото мнозинство в парламента, като десните искаха да се запази само краткосрочно, но в последствие преосмислиха!!!
                            колега понеже нямах точни спомени и се обърнах към чичко гугъл за справка и от там ми отговориха че закона за вал.борд е гласуван и приет от 38-то НС ,а в него комунягите бяха ОПОЗИЦИЯ ,така че е хубаво преди изказване на мнение първо да се направи справка...а за това че и десните към него момент не са осъзнавали за какво точно иде реч си прав ,но факта е че те действително са бащите на борда.
                            Сори, нещо се обърках :-( Борда беше въведен от служебното правителството на Стефан Софиянски и затова си мислех, че е гласуван от 37-то народно събрание :-(
                            Извинявай ,но пак не си прав .Закона за вал.борд е приет от 38-то НС на 10 .06.97 /правитеството е вече на И.Костов/ и въведен на 1.07.1997 г. пак от същото правителство, а служебното на Ст.Софиянски бе от
                            12 февруари 1997 г. до 20 май 1997 г.
                            Абе питаш чичко гугъл и всичко е ок

Коментар

• Първоначално изпратено от Opiten1

Клиент има депозит в лева. Банката е обърнала левата в евра преди 6 месеца. Еврата са вече при майката. Клиентът дава нареждане да си купи евра. Давай нататък сам с изводите....и по-спокойно с оценките.
                              Ти май си като Пешката сам си променяш условията на задачката и после хората не разбирали..ами това сега е нова задачка ,която няма нищо общо с предната.
                              От писаниците ти разбирам следното ,че нашите банки са вече декапитализирани и реално нямат ликвидност ..в този случай отговора е прост БАНКАТА ФАЛИРА.
                              Иначе направи си сам решението ..върви в която и да е банка направи си левов депозит и след седмица си го изтигли с искане и за обръщане в евра да видим какво ще ти каже банката...

Коментар

• Първоначално изпратено от employee
                                Първоначално изпратено от Айъ
                                Най ще ми е смешно ако се потвърди че са фискирани към еврото /така пише в пресрелийза/ какво ще кажат разведките - анализатори тук.
                                Е това ми е най смешно - как се игнорира фиксирането /за мен до докзаване на противното има таква клауза/ за да се дава воля на фантазията.
                                СС, на мен са ми потвърдили хора, записали емисията, че няма никакво обвързване с еврото. Това са медийни измишльотини, за да не се всява напрежение. Иначе много ясно, че със 70 млн лева не може да се бутне борда, най-много Данске да спекулират с цел печалбаот поевтиняване на лева, а не с цел да предизвикат свалянето на борда. Ако обаче някой пусне още емисии, за 500 млн до 1 млрд лева, това ще си е атака срещу борда. Но се съмнявам, че ще има фондове (банки), които ще купят чак толкова голяма емисия. Но може би затова се действа на порции. Следващите седмици или месеци ще покажат.
                                Danske са само име в цялата схема заради кр. им рейтинг
                                Да, нищо чудно някой да стои зад тях и да използва името им срещу комисиона.

Коментар

Working...
                                X