IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране във вино

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тия заровените бутилки в мазетата, освен да си ги държите и да се хвалите с тях, за съжеление за друго не стават. Като казвам не стават, имам предвид, че не са в добро качество, а за напиване всичко е добро..!

Коментар

• Re: да

Първоначално изпратено от Optic
      колкото по-стара става една реколта, толкова по-малко бутилки от нея стават за пиене.
      това не го разбрах ???

я пак
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Re: да

Първоначално изпратено от nikolait
        Иначе доколкото знам качестевното вино(отлежало) се прави само в бъчви(май дъбови). И също доколкото знам само определени сортове подобряват качествата си със стареене и то червени вина. Белите губели цвета си заради бъчвата. Ама знам ли, ако има технолози да пишат по темата компетентно.
        В бъчви не става отлежало вино, окислява се и става на оцет. Отлежалите са в бутилки, запечатани с восък и поставени в хоризонтално положение. Във вертикално тапата изсъхва и се преебават. Има много тънкости и колкото по-стара става една реколта, толкова по-малко бутилки от нея стават за пиене.
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• за мен най доброто вино е онова при което може да се чуе онзи неповторим скърцащ звук на отваряне на канелката на бурето.
          всичко останало е компромис

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
            Първоначално изпратено от proizvoditel
            Първоначално изпратено от Веско
            И аз имам, ама повечето наши вина не могат да се съхраняват повече от година след бутилирането. Така че май ще си ги пием.
            Извинявай но както кошмарно НЕКОМПЕТЕНТНО се изказваш за НИ, така 10х по НЕГРАМОТНО се изказваш и за БГ Вината - ами Пий си тогава вино по 1-2 лв. в Кауфланд / не обиждам веригата магазини/
            Когато след 2г. отвориш БГ вино(купено 2004 над 10лв,отворено 2006),имаш ОЦЕТ(и това е от опит). А ти си произвеждай.
            Е аз от новите купувам само за директна консумация. А и цената не е гаранция, че има гроздов сок вътре. За абитюриента отворих няколко бутилки от 89та. Имаше малко танинена утайка, но определено не бяха оцет.

Коментар

• Да бе, да - аз смукал винца, залежавали в бутилчици по 7-8 години. Разправяй туй на моя шапчичка.

А и вината, чийто срок на консумация е изтекъл (французки сортове - 27-30 години, Български сортове - 60-80 години, бели "вина" - до 10 години) имат само колекционерска стойност, която не намалява хич от това, че вече не стават за къркане.

Да.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от proizvoditel
                Първоначално изпратено от Веско
                И аз имам, ама повечето наши вина не могат да се съхраняват повече от година след бутилирането. Така че май ще си ги пием.
                Извинявай но както кошмарно НЕКОМПЕТЕНТНО се изказваш за НИ, така 10х по НЕГРАМОТНО се изказваш и за БГ Вината - ами Пий си тогава вино по 1-2 лв. в Кауфланд / не обиждам веригата магазини/
                Когато след 2г. отвориш БГ вино(купено 2004 над 10лв,отворено 2006),имаш ОЦЕТ(и това е от опит). А ти си произвеждай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                  кач пара им искаш?

Първоначално изпратено от Императорът
                  Аз имам една хубава колекция от 130 бутилчички залежали червени и вкусни вина - погребани на метър дълбочина в подът на една дълбока изба... ако някой има интерес - ще му ги шитна - акцийки да си купя, да.
                  Ти колко сухо даваш? ;-)

2118 кинта - навит? :-)
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• И аз имам сериозна колекциика ама не ми залежават много вината щото все се изкушавам и си изпивам добрите вина на младини.
                    Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• да

темата е много интересна. Бях гледал някакъв филм за втората снетовна война и френски винопроизводител. Човека скри в избата няколко хиляди бутилки(от нацистите естествено, впоследствие те го намериха и го изпиха де:-)))) и каз ана сина си - ето това е твоята най-сигурна застраховка за след войната.
                      Виното никога не губи стойност, а точно обратното повишава я. Плюс това по-добре реколтата я съхранявай качествено за по-добри времена, отколкото да я подаряваш на смешни цени и нисък пазар.
                      Иначе доколкото знам качестевното вино(отлежало) се прави само в бъчви(май дъбови). И също доколкото знам само определени сортове подобряват качествата си със стареене и то червени вина. Белите губели цвета си заради бъчвата. Ама знам ли, ако има технолози да пишат по темата компетентно.
                      Иначе тоя Тодорофф не е много качестевен винопоризводител. Пил съм негово вино(червено беше) и нещо не ми хареса. А и не знам дали не е по-добре да се инвестира в бренди(коняк) - то пък със стареенето става най-страхотно, защото се прави точно от такъв сорт специално бяло грозде, което трябва да отлежава, за да има цвят, аромат и тн. Мисля че бях пил 17 годишно бренди на Преслав. И колкото повече отлежава, толкова по-хубаво става. Ама пак трябва бъчви. Така че освен за някои гроздопроизводител със собствена изба тая работа няма как да стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от анггел
                        и аз имам няколко бутилки вино ,ракия,бренди и вермут от осемдесетте години ако някой се интересува angel_tuparov@abv.bg
                        i az- 20 kompota ot slivi

Коментар

• и аз имам няколко бутилки вино ,ракия,бренди и вермут от осемдесетте години ако някой се интересува angel_tuparov@abv.bg

Коментар

• Инвестицията е добра да ни топли в студените зимни месеци

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                              СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• кач пара им искаш?

Първоначално изпратено от Императорът
                                Аз имам една хубава колекция от 130 бутилчички залежали червени и вкусни вина - погребани на метър дълбочина в подът на една дълбока изба... ако някой има интерес - ще му ги шитна - акцийки да си купя, да.

Коментар

Working...
                                X