Тия заровените бутилки в мазетата, освен да си ги държите и да се хвалите с тях, за съжеление за друго не стават. Като казвам не стават, имам предвид, че не са в добро качество, а за напиване всичко е добро..!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиране във вино
Collapse
X
-
Re: да
Първоначално изпратено от nikolaitИначе доколкото знам качестевното вино(отлежало) се прави само в бъчви(май дъбови). И също доколкото знам само определени сортове подобряват качествата си със стареене и то червени вина. Белите губели цвета си заради бъчвата. Ама знам ли, ако има технолози да пишат по темата компетентно."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seasПървоначално изпратено от proizvoditelПървоначално изпратено от ВескоИ аз имам, ама повечето наши вина не могат да се съхраняват повече от година след бутилирането. Така че май ще си ги пием.
Коментар
-
Да бе, да - аз смукал винца, залежавали в бутилчици по 7-8 години. Разправяй туй на моя шапчичка.
А и вината, чийто срок на консумация е изтекъл (французки сортове - 27-30 години, Български сортове - 60-80 години, бели "вина" - до 10 години) имат само колекционерска стойност, която не намалява хич от това, че вече не стават за къркане.
Да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от proizvoditelПървоначално изпратено от ВескоИ аз имам, ама повечето наши вина не могат да се съхраняват повече от година след бутилирането. Така че май ще си ги пием.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Боримечкатакач пара им искаш?
Първоначално изпратено от ИмператорътАз имам една хубава колекция от 130 бутилчички залежали червени и вкусни вина - погребани на метър дълбочина в подът на една дълбока изба... ако някой има интерес - ще му ги шитна - акцийки да си купя, да.
2118 кинта - навит? :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
И аз имам сериозна колекциика ама не ми залежават много вината щото все се изкушавам и си изпивам добрите вина на младини.Винаги пазарувам евтино http://bureto.com
Коментар
-
да
темата е много интересна. Бях гледал някакъв филм за втората снетовна война и френски винопроизводител. Човека скри в избата няколко хиляди бутилки(от нацистите естествено, впоследствие те го намериха и го изпиха де:-)))) и каз ана сина си - ето това е твоята най-сигурна застраховка за след войната.
Виното никога не губи стойност, а точно обратното повишава я. Плюс това по-добре реколтата я съхранявай качествено за по-добри времена, отколкото да я подаряваш на смешни цени и нисък пазар.
Иначе доколкото знам качестевното вино(отлежало) се прави само в бъчви(май дъбови). И също доколкото знам само определени сортове подобряват качествата си със стареене и то червени вина. Белите губели цвета си заради бъчвата. Ама знам ли, ако има технолози да пишат по темата компетентно.
Иначе тоя Тодорофф не е много качестевен винопоризводител. Пил съм негово вино(червено беше) и нещо не ми хареса. А и не знам дали не е по-добре да се инвестира в бренди(коняк) - то пък със стареенето става най-страхотно, защото се прави точно от такъв сорт специално бяло грозде, което трябва да отлежава, за да има цвят, аромат и тн. Мисля че бях пил 17 годишно бренди на Преслав. И колкото повече отлежава, толкова по-хубаво става. Ама пак трябва бъчви. Така че освен за някои гроздопроизводител със собствена изба тая работа няма как да стане.
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от анггели аз имам няколко бутилки вино ,ракия,бренди и вермут от осемдесетте години ако някой се интересува angel_tuparov@abv.bg
Коментар
-
и аз имам няколко бутилки вино ,ракия,бренди и вермут от осемдесетте години ако някой се интересува angel_tuparov@abv.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВескоИ аз имам, ама повечето наши вина не могат да се съхраняват повече от година след бутилирането. Така че май ще си ги пием.
Коментар
Коментар