Първоначално изпратено от chimney
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиране във вино
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеКолеги, да знаете сайт, в който мога да обявя за продажба качествено червено вино от 2003 година?
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеAko правилно съм разбрал за единия връхчетата за другия коренчетата.Само трябва да се замени стискане с хващане
Коментар
-
Първоначално изпратено от nosapruga Разгледай мнениеИмам 2 тона отлежало лицензирано каберне реколта 2007.
Виното е истинско и още като младо каберне 2008 бе оценено достойно с 1во конккурсно място.
Сега като отлежало 7 годишно, е добра основа за около 30%но копажиране и участие в европеиски и азиатски винени конкурси(не по-малко от 3)
След което таржет цената за бут.0.750 може д бъде 15$-18$.
Конкурсите струват 2-3 хиляди лв. за участие.
От мен виното и винената експртиза,от вас 10тина хл. инвестиция и стискане на палци за конкурсите.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПиене на няколкомесечно вино е енопедофилство.
Иначе френските вина издържат 25-30 години при добро съхранение, Българските сортове – чувал съм: до 60-70.
Иначе съм пил доста стари вина, а веднъж: 11-годишно бяло Шардоненце – уж белите вина не даянят толкова, но това бе божествено – и го казвам аз, дето не обичам бяло.
Иначе да: колекционерски вина по принцип не се локат, както и никой не би залепил 118-годишна марка на писмото си – освен ако не е Монти Брустър.
Може да е енопедофилство само при задръстени и уморени от богатият си опит пенсионери.Last edited by nosapruga; 01.10.2014, 10:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от plonder Разгледай мнениеАми кой те е карал да го пиеш?
Вино за такава цена се купува и се оставя на рафта да се гледа.
Сериозно, колкото и да е прехвалено, виното отлежава до време, до около 5-10г., след това обикновено става боклук, с малки изключения. Вината на 20-30г. обикновено вече стават само за гледане. Отделно, има много добри млади вина на няколко месеца.
Иначе френските вина издържат 25-30 години при добро съхранение, Българските сортове – чувал съм: до 60-70.
Иначе съм пил доста стари вина, а веднъж: 11-годишно бяло Шардоненце – уж белите вина не даянят толкова, но това бе божествено – и го казвам аз, дето не обичам бяло.
Иначе да: колекционерски вина по принцип не се локат, както и никой не би залепил 118-годишна марка на писмото си – освен ако не е Монти Брустър.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от plonder Разгледай мнениеАми кой те е карал да го пиеш?
Сериозно, колкото и да е прехвалено, виното отлежава до време, до около 5-10г., след това обикновено става боклук, с малки изключения. Вината на 20-30г. обикновено вече стават само за гледане. Отделно, има много добри млади вина на няколко месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеВеднъж купих от специализиран магазин в София 10 годишно мерло със златен етикет за специален случай! Цената ако добре си спомням беше около 40 лева.
По гадно вино през целият си живот не бях пил! След три глътки го излях цялото в канализацията.
Коментар
-
Имам 2 тона отлежало лицензирано каберне реколта 2007.
Виното е истинско и още като младо каберне 2008 бе оценено достойно с 1во конккурсно място.
Сега като отлежало 7 годишно, е добра основа за около 30%но копажиране и участие в европеиски и азиатски винени конкурси(не по-малко от 3)
След което таржет цената за бут.0.750 може д бъде 15$-18$.
Конкурсите струват 2-3 хиляди лв. за участие.
От мен виното и винената експртиза,от вас 10тина хл. инвестиция и стискане на палци за конкурсите.
Коментар
-
Около вчера изрових моята сосна колекция, сега изравям и темата.
Поради влагата и задето (по съветът на Чудомир) бях опаковал във вестници, повечето етикети пострадали, но – поне ако съдим по цвят и утайковост, съдържание – в добро състояние. Цвят – приятно и възбуждащо ален, утайка – минимално в някои бутилки – мисля: съхранили са се великолепно, скоро ще опитам някоя и друга – а после – ако да: ще пусна за продажба. За себе си бих запазил само Гъмза от Сухиндол – златистите етикети, които вярвам познавате.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Инвестицията във вино е като инвестицията в жени!
1. Винаги ти се иска да опиташ, а като опиташ моментално се вкарваш в разходи
2. Колкото повече остарява, толко по-малко вероятно е да става за нещо
3. Малко хора за готови да ти дадат за инвестицията парите, които си мислиш, че заслужава
4. Изисква постоянни грижи и треперене
5. Постоянно се чудиш как да разшириш и подобриш инвестицията си
6. Очите ти са все в чуждите инвестиции и обикновено ги изглеждаш
7. Постоянно се появяват образци, които са несъвместими и трябва да ги съхраняваш на различно място
и т.н.
ю
Коментар
Коментар