IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране във вино

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
    За съжаление тази година поради изключително лошата реколта пропуснах тази инвестиция.Няма нищо по добро от тазгодишно вино.Старото отстъпва и на аромата,и на цвета и на вкуса.У наше село старото го правиме на оцет ама не от тоя дето само името му е оцет.Е вие си инвестирайте в киселяци и горчиляци.Това старото става за гъзария ама не и за пиене.Който не вярва имам дестина бут.мускат 2006 ( ПЪЛНО ЛАЙНО) получено от прекрасно вино.Ако има мераклии подарявам го.
    На 100% съгласен!
    Виното трябва да се пие докато е младо!
    "Отлежалото" е като стара баба, минала бешала!
    Затова пийте младо винце, и таковайте млади булки!

Коментар

• Първоначално изпратено от vastonsmith Разгледай мнение
      Тези данни по категоричен начин потвърждават възходящата тенденция в развитието на дружеството през последните няколко години, се казва в уведомлението.
      pass4sure 200-120 ccna pdf

„Това е вторият най-добър резултат за първо тримесечие в историята на КОРАДО-България. За мен е гордост и показва, че „КОРАДО-България“ се развива в правилната посока. Надявам се, това да остане така и занапред. Постижението е резултат от стратегията за оптимизиране на разходите и развитието на продажбите, фокусирана максимално върху предимствата на „КОРАДО-България“, както и от солидната подкрепа от страна на „КОРАДО Груп”, коментира г-н Иржи Ржезничек, изпълнителен директор на дружеството в България.
      Нищо лично, но май си объркал темата.

Коментар

• Тези данни по категоричен начин потвърждават възходящата тенденция в развитието на дружеството през последните няколко години, се казва в уведомлението.
        pass4sure 200-120 ccna pdf

„Това е вторият най-добър резултат за първо тримесечие в историята на КОРАДО-България. За мен е гордост и показва, че „КОРАДО-България“ се развива в правилната посока. Надявам се, това да остане така и занапред. Постижението е резултат от стратегията за оптимизиране на разходите и развитието на продажбите, фокусирана максимално върху предимствата на „КОРАДО-България“, както и от солидната подкрепа от страна на „КОРАДО Груп”, коментира г-н Иржи Ржезничек, изпълнителен директор на дружеството в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
          Казва се "инвестиране в оцет"
          Абсолютно

Коментар

• За съжаление тази година поради изключително лошата реколта пропуснах тази инвестиция.Няма нищо по добро от тазгодишно вино.Старото отстъпва и на аромата,и на цвета и на вкуса.У наше село старото го правиме на оцет ама не от тоя дето само името му е оцет.Е вие си инвестирайте в киселяци и горчиляци.Това старото става за гъзария ама не и за пиене.Който не вярва имам дестина бут.мускат 2006 ( ПЪЛНО ЛАЙНО) получено от прекрасно вино.Ако има мераклии подарявам го.
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
              Имам няколко бутилки от '88 година. Огромна разлика с по-младите. Но нашите вина не са предназначени за дълго съхранение. Стават за пиене, имат вкус, но се губи аромата. И като вдигнеш чашата срещу светлина, ръба не е рубинен а кафеникав. Казва се че виното е "умряло"
              Казва се "инвестиране в оцет"

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Около вчера изрових моята сосна колекция, сега изравям и темата.
                За себе си бих запазил само Гъмза от Сухиндол – златистите етикети, които вярвам познавате.
                Имам няколко бутилки от '88 година. Огромна разлика с по-младите. Но нашите вина не са предназначени за дълго съхранение. Стават за пиене, имат вкус, но се губи аромата. И като вдигнеш чашата срещу светлина, ръба не е рубинен а кафеникав. Казва се че виното е "умряло"

Коментар

• Императорът

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Пиене на няколкомесечно вино е енопедофилство.

Иначе френските вина издържат 25-30 години при добро съхранение, Българските сортове – чувал съм: до 60-70.
                  Иначе съм пил доста стари вина, а веднъж: 11-годишно бяло Шардоненце – уж белите вина не даянят толкова, но това бе божествено – и го казвам аз, дето не обичам бяло.

Иначе да: колекционерски вина по принцип не се локат, както и никой не би залепил 118-годишна марка на писмото си – освен ако не е Монти Брустър.
                  За младите вина вече някой ти отговвори с реторичен въпрос.

За другите (червените) вина...според зависи. Всяко вино си има своята характеристика-кога достига максимума за изявяване на своите качества, и кога почва спадът. В добрите изби това го знаят оенолозите, ама не винаги го пишат на всичките си етикети

И това при ОПТИМАЛНИ условия, над които ТИ не винаги имаш контрол. Пример-купил си тази година от магазин вино реколта да кажем 2009, което е било бутилирано през 2011-2012. ТИ ЗНАЕШ ли как виното е било съхранявано при търговеца между 2011-12 и днес? Или как е транспортирано между складовете и магазините на търговеца. Или при какви условия е пътувало от производителя във Франция до България? Не, нали?

Най добре е да прочетеш написаното на етикета относно оптималния срок за консумация на виното (ако го има де). После дишаш дълбоко, и си купуваш кашон (6-12 бутилки) и всеки 4-6 месеца отваряш по една бутилка, и си записваш (или помниш) впечатленията. Като усетиш че виното почва да се влошава-БЪРЗО пий останалите бутилки, докато още стават за пиене, а не само за готвене.

П.С. Туй за 11 годишното Шардоне не коментирамАма не го предлагай на хора обичащи бели вина, щото ще те намразят, и с причина
                  Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Пиене на няколкомесечно вино е енопедофилство.

Иначе френските вина издържат 25-30 години при добро съхранение, Българските сортове – чувал съм: до 60-70.
                    Иначе съм пил доста стари вина, а веднъж: 11-годишно бяло Шардоненце – уж белите вина не даянят толкова, но това бе божествено – и го казвам аз, дето не обичам бяло.

Иначе да: колекционерски вина по принцип не се локат, както и никой не би залепил 118-годишна марка на писмото си – освен ако не е Монти Брустър.
                    Ко ша кайш за Beaujolais Nouveau?

На 10 -ия етаж виното изветрява и няма вкус...

Коментар

• Първоначално изпратено от polina Разгледай мнение
                      от младите булки и младото вино боли глава.
                      Да нямаш нещо за доизпиване?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
                        Най обичам младо вино и млади булки!
                        Импа да ме прощава , ама отлежалото вино ми прилича на стара бабичка
                        И аз така... И довечера ще инвестирам и в двете... по няколко пъти!!! Като снощи... А импа да си оправя бабичките...

Коментар

• от младите булки и младото вино боли глава.

Коментар

• Първоначално изпратено от nosapruga Разгледай мнение
                            Пиене на няколкомесечно младо свежо и плодово вино с ежедневният стандартен обяд ИЗОБЩО НЕ Е енопедофилство,а е еманация на отношението към собственното аз,равностоина на пиене на елитно старо вино на свещ или пред камина.
                            Може да е енопедофилство само при задръстени и уморени от богатият си опит пенсионери.
                            Най обичам младо вино и млади булки!
                            Импа да ме прощава , ама отлежалото вино ми прилича на стара бабичка

Коментар

• В своята предизборна кампания Клаус Йоханис постави ударението върху борбата срещу корупцията и желанието си да реформира икономическите структури в 20-милионната страна, която е на предпоследно място в ЕС по бедност, следвана само от България. 55-годишният Йоханис беше подкрепян от Европейската народна партия и от иконата в борбата с корупцията Моника Маковей.
                              kathi

Коментар

• Ето примерно една бутилчичка от моята вкусна колекция – досега – опитани от мен и близни ка мен хора 4-5 бутилчички – всички – с прекрасно запазени качества са.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X