IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране във вино

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
    Който пие младо каберне инвестира в здраве. Ама трудно се намира у нас френското и скъпо. Някъде преди четвърт век бяха пуснали нашенско младо, още не мога го забравя. В Гамбринус се черпявахме с него, бързо свърши. После доста пускаха нашенско, но слаба работа. А към февруари престава да е младо по естествени причини.
    Инвестирайте в РАКИЯ!!!
    "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
      За съжаление тази година поради изключително лошата реколта пропуснах тази инвестиция.Няма нищо по добро от тазгодишно вино.Старото отстъпва и на аромата,и на цвета и на вкуса.У наше село старото го правиме на оцет ама не от тоя дето само името му е оцет.Е вие си инвестирайте в киселяци и горчиляци.Това старото става за гъзария ама не и за пиене.Който не вярва имам дестина бут.мускат 2006 ( ПЪЛНО ЛАЙНО) получено от прекрасно вино.Ако има мераклии подарявам го.
      Който пие младо каберне инвестира в здраве. Ама трудно се намира у нас френското и скъпо. Някъде преди четвърт век бяха пуснали нашенско младо, още не мога го забравя. В Гамбринус се черпявахме с него, бързо свърши. После доста пускаха нашенско, но слаба работа. А към февруари престава да е младо по естествени причини.

Коментар

• Аромата на дъбовата бъчва и горски плодове, мекотата на южните склонове и слънцето, как ще ги изследваш с безразрушителния спектрофотометър ( пък бил и той лазарен ..)

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
          Може,може около 1,5-2долара,но тябва много мерак,труд и малко познания и опит.
          Малко познания - звучи добре. Като начало един лазерен анализатор вързан към софтуер на лаптопа за безразрушителен спекрален анализ (без отваряне на бутилката). Ако се набуташ с някоя партида с арсен или живак, които макар и в норми, да са 2-3 пъти над обичайното за качествено вино, какво ще правиш.
          Освен това за да колекционираш вино три трябва Сертификат за произход (за регион и за автентичност на реколта), и Предистория на колекционерите или място на съхранение (ако е било в избата на производителя). Кой ще ти даде такива работи за вино от по 1-2 долара от склада или от щанда на магазина?
          Аз понеже от време на време си вземам каберне совиньон и каберне франк, му знам горе-долу букета и сега пия едно испанско каберне за 2.77, на което уж му няма нищо, обаче нещо не си е наред. Даже производителят му е сложил капачка на винт, за да го обозначи като менте. Само не мога да разбера кое му е ментето - освен да е леко разредено и да е от 2-3 разновидности каберне, може би.
          Ако испанците обозначават като менте вино, което е от 2-3 разновидности на сорта - какво да кажем ние с гайдите, с нашата теория за безценната стойност на памида.
          Иначе виното ако е читаво е почти безрискова инвестиция, защото в най-лошия сценарий може да го изконсумираш с приятели на някое парти или да го подариш на някого по някакъв случай. Притеснява ме, обаче теорията на българина, че най-евтините вина били най-качествените, което няма как да е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
            Не знам защо, но си мисля че нещо ни мота. Няма как вино под 5 лв. да става изобщо за пиене, та камо ли за колекционерство. По сателита даваха един супер в L.A. как всички вина под 5 долара имат или някакво недопустимо съдържание на арсен, или някакви гранични стойности за тежки метали ... някои от които замърсени поради старата технология на производство.
            Може,може около 1,5-2долара,но тябва много мерак,труд и малко познания и опит.То като гледам е дошло време,другата или по другата седмица да стартира начинанието
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
              +1! Да ни запознаеш с този човек!
              Не знам защо, но си мисля че нещо ни мота. Няма как вино под 5 лв. да става изобщо за пиене, та камо ли за колекционерство. По сателита даваха един супер в L.A. как всички вина под 5 долара имат или някакво недопустимо съдържание на арсен, или някакви гранични стойности за тежки метали ... някои от които замърсени поради старата технология на производство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                В България съм виждал само един човек да разбира от вино и това е баджанака. Не, че е голям пияч, но влезем ли в магазин, аз посегна за бутилка вино, а той.... Ако ще вземаш това, вземи, но само ако е от еди коя си година... Без да се зори, знае виното от коя изба в България, от коя година става и от коя година е боклук. Аз дори етикетите им не мога да запомня, че затова ако ми хареса нещо снимам етикета и годината.

И според него цената на виното не значи нищо. Та колекционирането не е за всеки мисля, човек трябва да има нюх и да е маниак леко.. За съжаление и бели вина няма как да се колекционират наистина. Много по нетрайни са.

С чуждите вина е същото - по цената няма как да се ориентира човек. Скоро купих едно френско, неясно защо намалено на някаква смешна цена от 4 лв. в наш супермаркет, а излезе страхотно. Като му казах цената всички на масата зяпнаха. Върнахме се в магазина и изкупихме останалите няколко бутилки.

Преди 10 тина години пък имаше случай в Пикадили погрешка навярно бяха сложили цена на едно Ловико, страхотно и от много добра година което навсякъде другаде струваше по над 12-14 лв., а в Пикадили го бяха сложили по 3 и нещо... Жена ми го надуши и около 2 години си го купувахме от там на тази цена, купувахме за подаръци и т.н. Лошото бе, че в един момент казахме на няколко човека, а слуховете се разнасят бързо. Една вечер отиваме пак да пиратстваме вино и го гледаме с цена над 14 лв. Сега не знам колко би струвало, защото дори при тази цена скоро се изчерпи и изчезна. А бе страхотно
                +1! Да ни запознаеш с този човек!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  В България съм виждал само един човек да разбира от вино и това е баджанака. Не, че е голям пияч, но влезем ли в магазин, аз посегна за бутилка вино, а той.... Ако ще вземаш това, вземи, но само ако е от еди коя си година... Без да се зори, знае виното от коя изба в България, от коя година става и от коя година е боклук. Аз дори етикетите им не мога да запомня, че затова ако ми хареса нещо снимам етикета и годината.

И според него цената на виното не значи нищо. Та колекционирането не е за всеки мисля, човек трябва да има нюх и да е маниак леко.. За съжаление и бели вина няма как да се колекционират наистина. Много по нетрайни са.

С чуждите вина е същото - по цената няма как да се ориентира човек. Скоро купих едно френско, неясно защо намалено на някаква смешна цена от 4 лв. в наш супермаркет, а излезе страхотно. Като му казах цената всички на масата зяпнаха. Върнахме се в магазина и изкупихме останалите няколко бутилки.

Преди 10 тина години пък имаше случай в Пикадили погрешка навярно бяха сложили цена на едно Ловико, страхотно и от много добра година което навсякъде другаде струваше по над 12-14 лв., а в Пикадили го бяха сложили по 3 и нещо... Жена ми го надуши и около 2 години си го купувахме от там на тази цена, купувахме за подаръци и т.н. Лошото бе, че в един момент казахме на няколко човека, а слуховете се разнасят бързо. Една вечер отиваме пак да пиратстваме вино и го гледаме с цена над 14 лв. Сега не знам колко би струвало, защото дори при тази цена скоро се изчерпи и изчезна. А бе страхотно
                  Как искам и аз като твоя баджанак, ама нещо рецепторите ми не са наред, не мога да уловя дори всички аромати

Коментар

• В България съм виждал само един човек да разбира от вино и това е баджанака. Не, че е голям пияч, но влезем ли в магазин, аз посегна за бутилка вино, а той.... Ако ще вземаш това, вземи, но само ако е от еди коя си година... Без да се зори, знае виното от коя изба в България, от коя година става и от коя година е боклук. Аз дори етикетите им не мога да запомня, че затова ако ми хареса нещо снимам етикета и годината.

Last edited by Jay Gould; 04.05.2015, 00:08.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ракията отлежава най-добре, заровена в земята! Факт!

Коментар

• А какво мислите за колекция от ракия, познавам един човек който е най-големият колекционер на ракия въобще...

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                          Белите вина се консумират до 3та година за оптимален вкус. Червените при правилно съхранение и добри условия отлежават и променят/подобряват вкуса си.
                          3 години ли? Оптимист! Моето бяло винце свършва още лятото. А червеното
                          малко след Свети Трифон..

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                            Белите вина се консумират до 3та година за оптимален вкус. Червените при правилно съхранение и добри условия отлежават и променят/подобряват вкуса си.
                            В нашата къща не издътжат по толкова

Коментар

• Белите вина се консумират до 3та година за оптимален вкус. Червените при правилно съхранение и добри условия отлежават и променят/подобряват вкуса си.

Коментар

• „Това е вторият най-добър резултат за първо тримесечие в историята на КОРАДО-България. За мен е гордост и показва, че „КОРАДО-България“ се развива в правилната посока. Надявам се, това да pass4sure 200-120 ccna simulator
                                остане така и занапред. Постижението е резултат от стратегията за оптимизиране на разходите и развитието на продажбите, фокусирана максимално върху предимствата на „КОРАДО-България“, както и от солидната подкрепа от страна на „КОРАДО Груп”, коментира г-н Иржи Ржезничек, изпълнителен директор на дружеството в България.

Коментар

Working...
                                X