Първоначално изпратено от Trakatrak'
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиране във вино
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеЗа съжаление тази година поради изключително лошата реколта пропуснах тази инвестиция.Няма нищо по добро от тазгодишно вино.Старото отстъпва и на аромата,и на цвета и на вкуса.У наше село старото го правиме на оцет ама не от тоя дето само името му е оцет.Е вие си инвестирайте в киселяци и горчиляци.Това старото става за гъзария ама не и за пиене.Който не вярва имам дестина бут.мускат 2006 ( ПЪЛНО ЛАЙНО) получено от прекрасно вино.Ако има мераклии подарявам го.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеМоже,може около 1,5-2долара,но тябва много мерак,труд и малко познания и опит.
Освен това за да колекционираш вино три трябва Сертификат за произход (за регион и за автентичност на реколта), и Предистория на колекционерите или място на съхранение (ако е било в избата на производителя). Кой ще ти даде такива работи за вино от по 1-2 долара от склада или от щанда на магазина?
Аз понеже от време на време си вземам каберне совиньон и каберне франк, му знам горе-долу букета и сега пия едно испанско каберне за 2.77, на което уж му няма нищо, обаче нещо не си е наред. Даже производителят му е сложил капачка на винт, за да го обозначи като менте. Само не мога да разбера кое му е ментето - освен да е леко разредено и да е от 2-3 разновидности каберне, може би.
Ако испанците обозначават като менте вино, което е от 2-3 разновидности на сорта - какво да кажем ние с гайдите, с нашата теория за безценната стойност на памида.
Иначе виното ако е читаво е почти безрискова инвестиция, защото в най-лошия сценарий може да го изконсумираш с приятели на някое парти или да го подариш на някого по някакъв случай. Притеснява ме, обаче теорията на българина, че най-евтините вина били най-качествените, което няма как да е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеНе знам защо, но си мисля че нещо ни мота. Няма как вино под 5 лв. да става изобщо за пиене, та камо ли за колекционерство. По сателита даваха един супер в L.A. как всички вина под 5 долара имат или някакво недопустимо съдържание на арсен, или някакви гранични стойности за тежки метали ... някои от които замърсени поради старата технология на производство.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение+1! Да ни запознаеш с този човек!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВ България съм виждал само един човек да разбира от вино и това е баджанака. Не, че е голям пияч, но влезем ли в магазин, аз посегна за бутилка вино, а той.... Ако ще вземаш това, вземи, но само ако е от еди коя си година... Без да се зори, знае виното от коя изба в България, от коя година става и от коя година е боклук. Аз дори етикетите им не мога да запомня, че затова ако ми хареса нещо снимам етикета и годината.
И според него цената на виното не значи нищо. Та колекционирането не е за всеки мисля, човек трябва да има нюх и да е маниак леко.. За съжаление и бели вина няма как да се колекционират наистина. Много по нетрайни са.
С чуждите вина е същото - по цената няма как да се ориентира човек. Скоро купих едно френско, неясно защо намалено на някаква смешна цена от 4 лв. в наш супермаркет, а излезе страхотно. Като му казах цената всички на масата зяпнаха. Върнахме се в магазина и изкупихме останалите няколко бутилки.
Преди 10 тина години пък имаше случай в Пикадили погрешка навярно бяха сложили цена на едно Ловико, страхотно и от много добра година което навсякъде другаде струваше по над 12-14 лв., а в Пикадили го бяха сложили по 3 и нещо... Жена ми го надуши и около 2 години си го купувахме от там на тази цена, купувахме за подаръци и т.н. Лошото бе, че в един момент казахме на няколко човека, а слуховете се разнасят бързо. Една вечер отиваме пак да пиратстваме вино и го гледаме с цена над 14 лв. Сега не знам колко би струвало, защото дори при тази цена скоро се изчерпи и изчезна. А бе страхотно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВ България съм виждал само един човек да разбира от вино и това е баджанака. Не, че е голям пияч, но влезем ли в магазин, аз посегна за бутилка вино, а той.... Ако ще вземаш това, вземи, но само ако е от еди коя си година... Без да се зори, знае виното от коя изба в България, от коя година става и от коя година е боклук. Аз дори етикетите им не мога да запомня, че затова ако ми хареса нещо снимам етикета и годината.
И според него цената на виното не значи нищо. Та колекционирането не е за всеки мисля, човек трябва да има нюх и да е маниак леко.. За съжаление и бели вина няма как да се колекционират наистина. Много по нетрайни са.
С чуждите вина е същото - по цената няма как да се ориентира човек. Скоро купих едно френско, неясно защо намалено на някаква смешна цена от 4 лв. в наш супермаркет, а излезе страхотно. Като му казах цената всички на масата зяпнаха. Върнахме се в магазина и изкупихме останалите няколко бутилки.
Преди 10 тина години пък имаше случай в Пикадили погрешка навярно бяха сложили цена на едно Ловико, страхотно и от много добра година което навсякъде другаде струваше по над 12-14 лв., а в Пикадили го бяха сложили по 3 и нещо... Жена ми го надуши и около 2 години си го купувахме от там на тази цена, купувахме за подаръци и т.н. Лошото бе, че в един момент казахме на няколко човека, а слуховете се разнасят бързо. Една вечер отиваме пак да пиратстваме вино и го гледаме с цена над 14 лв. Сега не знам колко би струвало, защото дори при тази цена скоро се изчерпи и изчезна. А бе страхотно
Коментар
-
В България съм виждал само един човек да разбира от вино и това е баджанака. Не, че е голям пияч, но влезем ли в магазин, аз посегна за бутилка вино, а той.... Ако ще вземаш това, вземи, но само ако е от еди коя си година... Без да се зори, знае виното от коя изба в България, от коя година става и от коя година е боклук. Аз дори етикетите им не мога да запомня, че затова ако ми хареса нещо снимам етикета и годината.
Преди 10 тина години пък имаше случай в Пикадили погрешка навярно бяха сложили цена на едно Ловико, страхотно и от много добра година което навсякъде другаде струваше по над 12-14 лв., а в Пикадили го бяха сложили по 3 и нещо... Жена ми го надуши и около 2 години си го купувахме от там на тази цена, купувахме за подаръци и т.н. Лошото бе, че в един момент казахме на няколко човека, а слуховете се разнасят бързо. Една вечер отиваме пак да пиратстваме вино и го гледаме с цена над 14 лв. Сега не знам колко би струвало, защото дори при тази цена скоро се изчерпи и изчезна. А бе страхотноLast edited by Jay Gould; 04.05.2015, 00:08.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеБелите вина се консумират до 3та година за оптимален вкус. Червените при правилно съхранение и добри условия отлежават и променят/подобряват вкуса си.
малко след Свети Трифон..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеБелите вина се консумират до 3та година за оптимален вкус. Червените при правилно съхранение и добри условия отлежават и променят/подобряват вкуса си.
Коментар
-
„Това е вторият най-добър резултат за първо тримесечие в историята на КОРАДО-България. За мен е гордост и показва, че „КОРАДО-България“ се развива в правилната посока. Надявам се, това да pass4sure 200-120 ccna simulator
остане така и занапред. Постижението е резултат от стратегията за оптимизиране на разходите и развитието на продажбите, фокусирана максимално върху предимствата на „КОРАДО-България“, както и от солидната подкрепа от страна на „КОРАДО Груп”, коментира г-н Иржи Ржезничек, изпълнителен директор на дружеството в България.
Коментар
Коментар