Първоначално изпратено от бай Промо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиране във вино
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеАромата на дъбовата бъчва и горски плодове, мекотата на южните склонове и слънцето, как ще ги изследваш с безразрушителния спектрофотометър ( пък бил и той лазарен ..)
Естествено, че ще трябва да се отвори и бутилка за дегустация. Анализаторът може да гарантира, че другите бутилки от партидата не са много по-различни от отворената проба за партидата. Освен това може да констатира и преналепени етикети, което е абсолютна гаранция, че партидата е фалшифицирана. Може и да проверява докъде е пълна бутилката - колкото и черна и непрозрачна да е - което е най-големият страх на колекционерите.
Повечето от тези прехвалени вина от по 1-2 долара гарантирано са заминали към вкисване то и затова им е и такава цената, за да ги продадат светкавично докато все още приличат на някакво вино.
Не знам кой нормален колекционер ще купи киселаж към момента на сделката - каквато е теорията на някои тук във форума. Няма такъв колекционер който да даде пари за нещо, което няма еквивалентна колекционерска и потребителна стойност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеЧисто каберне и каберне и мискет 70на 30. В скромни количеста.Наздраве
но не съм решил от какви сортове грозде
А за бяло,май ще е шардоне
тая година богат избор на гроздеhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеТука проблемите са по сложни.N1 Мускат и нищо друго N2 Тука става сложно.Сливова от презрели сини сливи,дето майните им викат капушки или гроздовия аромат на каберне и мерло.Да не говориме и за другия проблем,препек или не.Трябва да избереш дали значително по чистия препек или запазване на аромата.N3 Вилямова,кайсиева и др. всяка с предимства и недостатъци N4 Но не на последно място.Зимата понякога ти е гот да спреш парното да палнеш каминката и да седнеш пред нея с чаша шотландска или френска ракиика.Абе сложна е тая инвестиция,като акция от БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Uteshitel Разгледай мнениеМерло от Стамболово какви са ви впечатленията от последните реколти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
Аз мисля ,че ще се вместя тая година в 2лв/л
вчера купих мерло и мавруд-по 0,8лв/кг
захарноста излезе 23%
правя комбина 40на-60% в полза на мавруда
и се получава
доста добър резултат
/а миналата година гроздето беше много по-лошо
от сегашното/
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеИнвестирайте в РАКИЯ!!!За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеМоже,може около 1,5-2долара,но тябва много мерак,труд и малко познания и опит.То като гледам е дошло време,другата или по другата седмица да стартира начинанието
Аз мисля ,че ще се вместя тая година в 2лв/л
вчера купих мерло и мавруд-по 0,8лв/кг
захарноста излезе 23%
правя комбина 40на-60% в полза на мавруда
и се получава
доста добър резултат
/а миналата година гроздето беше много по-лошо
от сегашното/
http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеТва 30 литра за колко месеца 2 -3 ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеЧе аз съм производител... в рамките на 30 литра безакцизни. Мислех да пазя от всеки казан бутилка, ма не издържах нещо. Бързо свършва. А ракията отлежава няколко месеца, после все същата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеИнвестирайте в РАКИЯ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеИнвестирайте в РАКИЯ!!!
Коментар
Коментар