IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране във вино

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
    Чак до акции не вярвам да стигна.
    Взех си няколко бутилки Каберне совиньон (без присаждане) на Вале Сентрал - Чили, рек. 2014 ... на 4.99 лв.
    Даже етикетът на едната беше леко надраскан та се наложи да бъде незабавно отворена.
    Хайде сподели и какъв беше вкуса, щото тук много псевдоинвестори пиещи единствено метанолова шльокавица като 4i40 ме обвиняваха за чилийското вино от Лидл, което си е доста качествено според мен, както испанските, които накупих миналата седмица
    имотеца хляб и вода не иска.

Коментар

• Чак до акции не вярвам да стигна.
      Взех си няколко бутилки Каберне совиньон (без присаждане) на Вале Сентрал - Чили, рек. 2014 ... на 4.99 лв.
      Даже етикетът на едната беше леко надраскан та се наложи да бъде незабавно отворена.

Коментар

• Като съвестен инвеститор 150 акции Каберне и 150Мерло при цена 055ст и захарност 23,5.
        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Аромата на дъбовата бъчва и горски плодове, мекотата на южните склонове и слънцето, как ще ги изследваш с безразрушителния спектрофотометър ( пък бил и той лазарен ..)
          Безпроблемно. Лазерът може да търси арсен, живак и тежки метали ... и може да открива киселинни радикали ако виното случайно е тръгнало към ацет-алдехид. Ако си някой от тези случаи ароматът на дъбовата бъчва и горските плодове ще са ти най-малкият проблем. Всички аромати може между другото да се фалшифицират - и най-вече лавандулата и ментата.
          Естествено, че ще трябва да се отвори и бутилка за дегустация. Анализаторът може да гарантира, че другите бутилки от партидата не са много по-различни от отворената проба за партидата. Освен това може да констатира и преналепени етикети, което е абсолютна гаранция, че партидата е фалшифицирана. Може и да проверява докъде е пълна бутилката - колкото и черна и непрозрачна да е - което е най-големият страх на колекционерите.
          Повечето от тези прехвалени вина от по 1-2 долара гарантирано са заминали към вкисване то и затова им е и такава цената, за да ги продадат светкавично докато все още приличат на някакво вино.
          Не знам кой нормален колекционер ще купи киселаж към момента на сделката - каквато е теорията на някои тук във форума. Няма такъв колекционер който да даде пари за нещо, което няма еквивалентна колекционерска и потребителна стойност.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
            Чисто каберне и каберне и мискет 70на 30. В скромни количеста.Наздраве
            Сега съм намислил да направя и едно леко трапезно
            но не съм решил от какви сортове грозде

А за бяло,май ще е шардоне
            тая година богат избор на грозде
            http://milom.blog.bg/

Коментар

Тука проблемите са по сложни.N1 Мускат и нищо друго N2 Тука става сложно.Сливова от презрели сини сливи,дето майните им викат капушки или гроздовия аромат на каберне и мерло.Да не говориме и за другия проблем,препек или не.Трябва да избереш дали значително по чистия препек или запазване на аромата.N3 Вилямова,кайсиева и др. всяка с предимства и недостатъци N4 Но не на последно място.Зимата понякога ти е гот да спреш парното да палнеш каминката и да седнеш пред нея с чаша шотландска или френска ракиика.Абе сложна е тая инвестиция,като акция от БФБ
              Добави дюлева, смокинова, дренкова, стига да има откъде. За чужд домашняк си требе кураж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Uteshitel Разгледай мнение
                Мерло от Стамболово какви са ви впечатленията от последните реколти?
                На става то не знам и до кога ,ще изкара винпрома виж преди 2000 е друга бира но сега не бих купил

Коментар

• Мерло от Стамболово какви са ви впечатленията от последните реколти?

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение

Аз мисля ,че ще се вместя тая година в 2лв/л
                    вчера купих мерло и мавруд-по 0,8лв/кг
                    захарноста излезе 23%
                    правя комбина 40на-60% в полза на мавруда
                    и се получава
                    доста добър резултат
                    /а миналата година гроздето беше много по-лошо
                    от сегашното/
                    Чисто каберне и каберне и мискет 70на 30. В скромни количеста.Наздраве
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                      Инвестирайте в РАКИЯ!!!
                      Тука проблемите са по сложни.N1 Мускат и нищо друго N2 Тука става сложно.Сливова от презрели сини сливи,дето майните им викат капушки или гроздовия аромат на каберне и мерло.Да не говориме и за другия проблем,препек или не.Трябва да избереш дали значително по чистия препек или запазване на аромата.N3 Вилямова,кайсиева и др. всяка с предимства и недостатъци N4 Но не на последно място.Зимата понякога ти е гот да спреш парното да палнеш каминката и да седнеш пред нея с чаша шотландска или френска ракиика.Абе сложна е тая инвестиция,като акция от БФБ

Коментар

Може,може около 1,5-2долара,но тябва много мерак,труд и малко познания и опит.То като гледам е дошло време,другата или по другата седмица да стартира начинанието

Аз мисля ,че ще се вместя тая година в 2лв/л
                        вчера купих мерло и мавруд-по 0,8лв/кг
                        захарноста излезе 23%
                        правя комбина 40на-60% в полза на мавруда
                        и се получава
                        доста добър резултат
                        /а миналата година гроздето беше много по-лошо
                        от сегашното/
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                          Тва 30 литра за колко месеца 2 -3 ли
                          Аз съм трезвеник. Пия само с тематични компании. Верно, тогава бая ми върви. Пък и това 30 литра ли беше базакцизното, 40 ли? Голем кретен това брюкселский разпоредител. Ще ни цака той с акциз!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                            Че аз съм производител... в рамките на 30 литра безакцизни. Мислех да пазя от всеки казан бутилка, ма не издържах нещо. Бързо свършва. А ракията отлежава няколко месеца, после все същата.
                            Тва 30 литра за колко месеца 2 -3 ли

Коментар

Инвестирайте в РАКИЯ!!!
                              Тази година заложих 140л материал от сливи, круши и смокини........15 л да изкарам ще е супер....До седмица ще споделя....

Коментар

Инвестирайте в РАКИЯ!!!
                                Че аз съм производител... в рамките на 30 литра безакцизни. Мислех да пазя от всеки казан бутилка, ма не издържах нещо. Бързо свършва. А ракията отлежава няколко месеца, после все същата.

Коментар

Working...
                                X