IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране във вино

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пазарът на вино тепърва ще расте, ценителите се увеличават всеки ден.
    А и вече има за всеки-кеф ти червено, кеф ти синьо

160 милиона литра вино ще произведем, 60 млн. л – за износ
    https://money.bg/business/160-milion...-za-iznos.html

Коментар

• Дошло е време отново за инвестиции.Аз обаче имам съмнения дали това е инвестиция или спекула.Крайния резултат винаги е положителен но времетраенето е много кратко,обикновенно 3-4 месеца
      За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Но не пих - беше ме страх да не се отровя
        Защо не си вземеш чилийско каберне от Кауфланд.

Коментар

• веднъж местихме офиса. Намерих в неразбориите в 5 големи кашона енотека на 50 год. вина от 60-те - соц - от преди да съм се родило даже и оригинал )))
          Но не пих - беше ме страх да не се отровя
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Това пък от кога? Ха, изненадам се, аз обичам да го пийвам, но може би е и добра инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от MisterWine Разгледай мнение
              Дали има хора в България, който инвестират във вино?
              Аз не очаквам да са много, защото според мен виненанта култура на българите е доста ограничена...
              Бих се радвал да споделите мнения ....??
              Има, намират се. И като изключим д.Б. и някои други мутри, които са класически мошеници в бранша, повечето винопроизводители са коректни.

Коментар

• Дойде време за равносметка на инвестицията.И второто буренце каза дрън.Равносметката е 100% печалба,подобрено състояние на сърдечната и психична система,подобряване на кръвното налягане.Чакаме възможност за нови инвестиции
                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Матряла ври, кипи, надига се, пращи пръщината. Ще има веселка огнена вода и таз година!

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                    Настъпи момента за прибиране на дивидентите.Чеповете на буретата са набити и е време да береме плодовете на правилната инвестиция.Наздраве
                    Изоставих матряла за пет дена. Дано не се зеноса, че веселата течност попривършва.

Коментар

• Настъпи момента за прибиране на дивидентите.Чеповете на буретата са набити и е време да береме плодовете на правилната инвестиция.Наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                        Котао наливахте в МЕКОМ и тя се сриваше, баш така мислехте
                        Що бе един амуджа се беше засилил зимата да го купи,нашите тарикати йок та йок.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          И каква инвестиция е виното? според мен никаква.
                          Все едно да кажеш, че луканката е инвестиция
                          Нали някои императори тук развиваха теорията, че виното става на макс едва след четири години. Какъв е смисълът да вземаш нещо на макс, на най-високата му възможна цена когато е на 4 год. ... за да го гледаш как изветрява в избата. По-логично е да се вземе нещо перспективно на 1 год. и след 4 год. когато и ако стане на макс по винарските класации, на търга да му се вземе някаква по-прилична цена.
                          Освен това всичко отива към замърсяване и индустриализация и унищожаване на биосферата на планета и намирането на нещо по-чисто, по-прилично, и по-качествено става все по трудно и все по-ценно ... както и логично по-скъпо.
                          Никой от съвременните винари не може днес да произведе винарската колекция на Бордо ... защото нищо от обстоятелствата наоколо не е същото.
                          Last edited by бай Промо; 02.10.2015, 07:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            И каква инвестиция е виното? според мен никаква.
                            Котао наливахте в МЕКОМ и тя се сриваше, баш така мислехте

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                              Сега каквото и да си говорим, хората са си на ниво. 1. Не правят шльоковица. 2. Каквото и да правят, го правят в цистерни и бурета от корозоустойчива неръждаема стомана - като напр. хром-молибден нитрогенирана стомана ATI 317 L - спедиция от порт Тианджин, Китай. 3. Нямат магистрала по хребета на Андите ... даже нямат и радио-активни отпадъци по пещерите и минните галерии. 4. Никога не са возили камази с обогатен уран из Андите. 5. Арсенът им е под делението на скалата на измерване. 6. Най-новият писък на модата във Вале Сентрал е винохранилище от корозоустойчив химизиран бетон - с вино само за колекционери и ценители. 6. Ръбчето на кабернето им е чисто бледо-винено-червено - без лила и без кехлибарени оттенъци.
                              Понеже от огледи и дегустации малко попривърших с колекцията - се актуализирах. Сега може вече да ми говорите всичко ... за залеза на Пиночет и за падането на третата сянка от шльоковица ... в BG.
                              Бре, много сложно, бе! А аз си мислех, че виното проста работа, що много прост ме правеше.

Коментар

• И каква инвестиция е виното? според мен никаква.

Коментар

Working...
                                X