IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И нека Силата бъде с нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
    Първоначално изпратено от joda
    Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
    ... изчезна ,Императоров...
    Усеща колебания в силата,Ърм?
    Люк Скайуокър също го нема...

http://www.imagefreehost.com/files/2...6356369094.jpg
    Тук съм Йода, тук съм.
    Силата отново ще бъде с нас.
    Няма да се давате на отчаянието.Спомнете си на какво съм ви учил.

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
      Първоначално изпратено от Люк Скайуокър

Тук съм Йода, тук съм.
      Силата отново ще бъде с нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър

Тук съм Йода, тук съм.
        自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от joda

Тук съм Йода, тук съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
            За подобни слова бих препоръчал да си е.еш майката, но няма да го сторя - ти си достатъчно ителигентен, сам да се сетиш. /браво, о, бдителни Моди, имаш светкавична реакция - къде е сега Цензурата, Свободата на словото и др. придобивки на цивилизацията?/

.............Свободата на словото не ти отнемам, излагай си се на воля-излагаш себе си, не мен. Цензура не налагам, просто се интересувах, на какви основи стоят твоите "твърдения", понеже никакви цифри и сметки не прилагаш, за разлика от мен - колко, например, е КПД на климатик с коефициент на преобразуване 5, според теб?
            Ако беше лесно да се подкрепи нещо, което предизвиква устояли се предразсъдъци, наистина, щях да имам повече подписали. Част от подписалите, които познавам, са хора с висок морал, отлична теоретична и практическа подготовка по техническите дисциплини, с които съм се запознал досте след завършвони на института...и техни ли дипломи съм купил, или те-моята?

Пирамидален, трудно ми е да се въздържа от отговор по същество. Няма да засягам родителите ти с брутални цветущи изрази, както ти правиш това. Това правеше и преди време. Откъде толкова злоба у теб, Ве приятел?...

Вече ти казах: приеми, че нямам твоето образование, както и нито един от твоите кетапи...Значи, аз няма да ти смятам КПД на климатик тук. Приеми, че не е само това, което не мога да върша на този свят и ще се почувстваш щастлив, че само ти можеш да смяташ КПД!

А ти само да смяташ КПД на климатик ли можеш, Ве Пирамидален? Това ли е върховото ти постижение, след като си се дипломирал?... ))...

Или можеш и други неща (да смяташ)? Я ни ги изброй тук, че да ахнем - какъв си ни гений... Това е сложно! И - това ли ти е критерият, по който си избираш опонентите (а, които не могат да смятат КПД - жална им майка - в буквалният смисъл на думата... ...) ?

А можеш ли и да монтираш климатици? Ако можеш - чИ що не правиш тВа, което можеш, а се навираш между шамарите..., т.е. - там, където не знаеш?

Те ти я и обосновката: ако си учил хладилна техника - ми занимавай се с обратния кръгов цикъл на Карно и всичко, което той ти дава като основа на "твоите" климатици - смятай им КПД-та, произвеждай студ, смятай количеството топлина, което ти е необходимо да вкараш в обратния кръгов цикъл, за да получиш определено количество студ и т.н., но не се навирай с оскъдните си знания в топлинните двигатели - с нормалният кръгов цикъл на Карно - щот тук е по-различно от онова, което смяташ при климатиците.

Все пак - има надежда да понаучиш нещо, но то е мнооого (а аз нямам намерение да те отварям по същество) - тогава ще разбереш и смисълът на онова, което ти казвам.

И последно - ако искаш да играеш роля на модератор - много е лесно - направи си форум. Но - подозирам, че трудно ще събереш там съмишленици. Опитай все пак - може да ти се отвори парашутът! ))
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• За подобни слова бих препоръчал да си е.еш майката, но няма да го сторя - ти си достатъчно ителигентен, сам да се сетиш. /браво, о, бдителни Моди, имаш светкавична реакция - къде е сега Цензурата, Свободата на словото и др. придобивки на цивилизацията?/

За купената диплома - хората ми купиха билет само за самолета в едната посока, в чужбина не познаваха никого, камо ли да имат пари, пък да говорят с него-само с един чичко на билетния контрол се започнаха, шлосер-той и до днес е мой много близък приятел.
              Относно "доводите по същество" - има клас примати с много ярко изразен хипердалтонизъм, на бялото казват черно...Познаваш такъв, виждаш го всяка сутрин в огледалото.
              Свободата на словото не ти отнемам, излагай си се на воля-излагаш себе си, не мен. Цензура не налагам, просто се интересувах, на какви основи стоят твоите "твърдения", понеже никакви цифри и сметки не прилагаш, за разлика от мен - колко, например, е КПД на климатик с коефициент на преобразуване 5, според теб?
              Ако беше лесно да се подкрепи нещо, което предизвиква устояли се предразсъдъци, наистина, щях да имам повече подписали. Част от подписалите, които познавам, са хора с висок морал, отлична теоретична и практическа подготовка по техническите дисциплини, с които съм се запознал досте след завършвони на института...и техни ли дипломи съм купил, или те-моята?

Коментар

• Пирамидален, като гледам твоите родители наистина са постигнали нещо, за разлика от моите - дори диплома не са ми купили...

... не са ми казали дори, че нямам свободата да пиша навсякъде ПО СЪЩЕСТВО, докато твоите родители са изваяли един гений (с диплома), който разтяга локуми и плюе наляво и надясно, щом има опонент, комуто не може да изтъкне смислени доводи, защото няма необходимите знания (че - откъде - с тая купена диплома, а?... ...

... чувАл ли си за свобода на словото, Пирамидален? Тук ти - освен цензура - и ограничения искаш да налагаш - по отношение на образование и ценз. Какви хора, еййй - пиши по същество, Ве приятел - опровергай със смислени доводи поне едно от доказателствата на моята теза... ))

Ма не - ти ще продължиш да плюеш по всеки, който се изправи директно, за да покаже какъв некадърник си, защото ти липсва необходимата подготовка, но с общи лафове можеш да прилъжеш някого и да му прибереш парите...

Карай по твоему - сега са такива времената - който може - прибира: големите "играчи" като теб, Пирамидален... от балъците, де..., а такива - готови да спечелят лесно (и също толкова лесно да изгубят) - дал Господ, около нас, нЪл тъй... ))

Няма да ти пожелавам успехи, защото съм сигурен, че ще ги имаш скоро!
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Явно противоречие:
                  Хем са известни отдавна, хем всеки може да си проектира такава система, хем пък било невъзможно...и кое? Именно, системата да работи точно тъй, както работи в момента. Велико, мъдро, безценно!
                  Аз чак на такова не съм способен-прост инженер, кво да искаш от него? Топли се с дипломи, тъпото копеле, загъва се с тях, панимайш ли, парадира...и не може 2 и 2 да събере, при него все излиза 4, пък то не е чак толкоз
                  Всъщност, какво ти се чудя, несамозвани ми колега zarco ?- от толкова високо ерудиран и к'вото се сетиш още, какво друго да очаквам? Да кажа, че си тесногръд, спечен, типична ряпа от старо време?-Ма моля Ви се, ша взема та обиди, после не мога спа от угризения...
                  Няма да го казвам, то и тъй се вижда, кое как е. Отделно, червената нишка през цялото ти словотворчество, че, щом още не е направено, значи, не може, нито е изгодно, нито ще става нещо от него.
                  - те и вашите, преди да те направят, са знаели, че те няма-и сега ли е така, о, Великий и Многоумний?

Коментар

• Първоначално изпратено от Muza
                    Здравей Зарко,

Защо така си се разпалил?

За моя пример. Предприятие, захранено с пара. На входа има бленда и разходомер...(ТУК СЪМ АЗ: направо ме оставяш замислен пред факта, че една жена познава толкова добре енергетиката на една производствена единица ..., не съм женомразец, нито подценявам възможностите на нежната половина! Нооо...Успехи, момиче!). ))

[img]По-добре е човек да не губи време в празни дискусии с още по-празни и тъпоглави шефове, а да се насочи към нещо, което има смисъл... )) [/img]

Това и направих.

А ти не се ядосвай толкова. Усмихни се, животът е хубав!
                    Жив и здрав!

Muza, почти не съм срещал (скоро) толкова насърчително изказване. Благодаря ти, красавице! )) ... (мога ли само една съвсем приятелска забележка да ти отправя - благодаря ти за лъчезарните пожелания, но не си струваше да се застояваш до късно пред компа заради това - може би си накарала някой да те чака..., а ние - мъжете - сме-, или се правим на непредвидими..., пък и сънят правел жената по-красива - така казват специалистите, но аз И ТУК не съм "спец", пък и диплома - в рамка, НЪЛ си нямам - кВо да претендирам... ...)

Muza, ще си копирам с големи букви на стената пожеланията ти - да са ми пред погледа винаги, когато съм угрижен... Благодаря - на човек наистина му трябва много малко! ))

Бъди щастлива! Приятна вечер! ))

Друго не е необходимо да пиша (нито да отговарям на някакъв самозван "спец", защото дискусиите ни са назад и могат да бъдат прочетени в темата: най-малко пък него ще отварям по същество по въпроса за термопомпите, които ИМЕННО - отдавна вече функционират и всеки може да си проектира такава система..., нататък вече - "НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЪСТЕН" се обяснява с ония подробности от термодинамиката, които той не може да схване, щот е скаран с тях...)

Коментар

• Много си далеч, zarco, изключително далеч си. osoitza - също.

Muza ви го каза, но, ако не сте разбрали, ще повторя:
                      Не става дума да се измисля нищо ново.
                      Никой не отменя нищо от термодинамиката, нито топлия, нито студения край. Но това няма нищо общо с отношението на хората. Дали се правите на малоумни или не, все по-трудно ми е да разбера, ще ми се да мисля, че се правите, щото...
                      Ако не сте виждали термопомпа, вижте, из Мрежата има мноооого информация.
                      Освен това, "Големите загуби" /ще го повторя за стотен път, някои щом не увират/ биха били Голям проблем, ако бяха истиски пълноценни загуби и, още, ако за тях би
                      трябвало да се строи нов енергоизточник, който да ги покрива. Тогава-да, ОК, биха обезсмислили много подобен проект, но,
                      НО!
                      Първо, има начин огромният дял от тези "загуби" да се превърнат в полезна работа, сиреч, реално да се извадят от графата "загуби".
                      Второ, дори и да бяха истински, непреобразуеми в полезна работа, загуби, ако с тяхното вкарване /за да функционира системата/ прихващаме многократно по-голямо количество иначе свободно пускана да изтича "отпадна" енергия, т.е., балансът за икономиката ни е положителен. Следователно, напълно си заслужава.
                      Дипломата - аз не да се грея питам Зарко, а да видя какво е подготвен да върши, какво е учил, да сравня базата за изказване.
                      Да говориш неподготвен си е опасно откъм излагане...
                      Не става дума за греене, а за компетентност. И, ако някой от вас двамата досега не го е разбрал, толкова по-зле.
                      Приеми, че нямам диплома. Никаква - в изброените от теб предполагаеми частни науки. И кВо от тВа? Не бива да пиша тук ли?
                      -Не. Имаш право, разбира се. Но дали разбираш, какво говориш?
                      НАдали. Инак, би си затраял, не би плющял толкова звучно глупости, то е трагедия това. :-(

пич мисли локално!!.
                      Под определено ниво температурата на подпочвената вода е постоянно около 15 градуса целзии. Като можеш да правиш енергия от темепратурната разлика. На някой им се струва това екзотика, но преди 20 години беше екзотика и енергията от вятър пък сега каква стана...
                      А защо твоя проект не струва??? загубите на 200 км ще се достатъчно големи .... за да не е приложим проекта ти.
                      Лек коментар :
                      -Енергия не се "прави". Енергията, т.нар. "загуби", напр., вземам 200MW, "губя ги", но дакарвам иначе наистина редовно губените 500 MW.
                      Йебем ти загубите, мен ако питаш - де всички "загуби" да бяха такива!!!

Коментар

• Здравей Зарко,

Защо така си се разпалил?

За моя пример. Предприятие, захранено с пара. На входа има бленда и разходомер за мерене консумацията на парата. Има и една административна сграда, която се отоплява с пара. Кондензът, който се връща към ТЕЦ -а беше с много по-висока температура от изискваната. В същото време има лимит за пара, който към дадения момент е по-малък от лимита за ел.енергия. Инсталацията си съществува. Идеята ми беше вместо пара, да се завърти конденза за отопление, т.е. към ТЕЦ-а конденза да е с по-ниска температура един път, и намалявам консумацията на пара втори път. За целта, беше необходима не много голяма корекция на тръбния път и една помпа. Толкова. По памет, мисля че беше 7kw, . Като консумация на ел.енергия беше далеч по-малко от разхода на пара. Освен това, можеше да се изключва във върховата зона, когато ел. енергията е най-скъпа. За това пак нищо особено - към контактора, един часовник.
                        Даже и икономически го бях обосновала... Казаха ми, че не било рентабилно, простено ми било, защото от икономика не разбирам......което по принцип беше вярно...
                        На по-късен етап стана, но..... тогава бях новоизлюпена иженерКА и паричките ги взеха други.... С моите сметки, даже не бяха си направили труда малко от малко да ги модифицират!
                        Енергетик на едно предприятие отговаря за ел., пара, вода, асансьори, тел. централи, както и за съпътстващите ремонти със съответните техници.... Общо взето, всеки от производството "си мие ръцете", или пробва, с него.

По-добре е човек да не губи време в празни дискусии с още по-празни и тъпоглави шефове, а да се насочи към нещо, което има смисъл... Smile))

Това и направих.

А ти не се ядосвай толкова. Усмихни се, животът е хубав!
                        Жив и здрав!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                          Хубави неща хортуваш, zarco, но не разбрах следното:
                          Оправдаваш безотговорността и болното самолюбие, което пречи на работата или ги вкарваш като "необходимия студен елемент в цикъла на Карно"? Щото те не са физическият необходим такъв, а, допълнителен, антропогенен фактор, снижаващ качеството ни на живот, поне според мен.
                          Ти досега не каза, какво си завършил, та така се запъваш - техника, психология или право-да държиш страната на "засегнатия" от промените, който трябва да се размърда просто, за да стане за всички по-добро, по-топло и по-сигурно? Ей това ми убягва: Като какъв говориш?- Като ментор или като апологет на безхаберието?

Пирамидален, долу се обръщам към дамата, а не към теб, разбираш ли? Твоите откровени псувни към мои изказвания съм ги чувАл вече. Нооого си далеч, ве приятел от мен, за да ми търсиш дипломата. Приеми, че нямам такава. Какво те топли твоята диплома - не разбрах - след като прочетох твоя пост, цитиран горе от мен. Еее, не може да твърдиш това - за допълнителният антропогенен... ..., абе приятел, както виждам - големи са ти напъните да отречеш същността на топлинните двигатели и да зачеркнеш с лека ръка цялата Техническа термодинамика и топлопренасянето... )) Че излез за малко навън де! Погледни, има ли аджеба - автомобили, които се движат по улиците, или те са някаква утопия? В основата на всеки автомобил е това, което ти говоря, пък ти си знаеш - диплома си имал и тУй то!... ))

... пък дипломата ти помагала да завъртиш земята в посоката, която си искаш..., така ли?... ))

Приеми, че нямам диплома. Никаква - в изброените от теб предполагаеми частни науки. И кВо от тВа? Не бива да пиша тук ли? А кажи сЯ, ве, приятел? ))

... ти търсиш финансиране тук. Ще искаш ли диплома и на твоите потенциални спонсори, приятелю? ))

Говорих по поста на дамата. Ако ти не можеш да кажеш нищо по същество, защото трябваше да направиш това, след моят пост, то - да си продължа мисълта... Нали ми разрешаваш? Въпреки, че нямам диплома... ))

Значи: към Мuza (Пирамидален, води си записки - разрешавам ти... ...). Muza, нали си спомняш, мила - оная гъсто преплетена диаграма, която показва енталпията на водните пАри? Там е разковничето - ти ги знаеш тия неща, но Пирамидалният е Ноооо зле и не ги знае. Оттук и оная бленда, която е монтирана на входа в твоето предприятие, където си опитвала да ги "отваряш" с твои идеи... Всичко това е във връзка с написаното по-долу от мен, но Пирамидалният така и няма да вдене, щот той - кат кон с капаци... ))

Пирамидален, ако не разбираш горното, каквато и диплома да имаш - иди си я върни там, откъдето са ти я дали, ве, приятел. Много сме говорили за топлинни загуби. Долу споменах за непостижим идеален адиабатен процес, но по-важно е наличието на топлоприемник на изхода и топлинна разлика!!! Иначе процесите ще ти се изпълнят веднъж!

И толкова! ))

Но, какво да приказвам повече от това - твоята цел нали беше финансирането?

И толкова! ))

Между нас казано, вземеш ли парите - изчезвай и се покрий някъде далеч! ))

Забравих: ... и дипломата си я постави в златна рамка... (тук щях да пиша "некадърнико", но няма да го напиша, за да не те обидя, де)... ))

Със здраве и дерзай! ))

Коментар

• Ннека ни намажат ските, пък какво от това, че силата е била с нас ))

Коментар

• пич мисли локално!!.
                              Под определено ниво температурата на подпочвената вода е постоянно около 15 градуса целзии. Като можеш да правиш енергия от темепратурната разлика. На някой им се струва това екзотика, но преди 20 години беше екзотика и енергията от вятър пък сега каква стана...
                              А защо твоя проект не струва??? загубите на 200 км ще се достатъчно големи .... за да не е приложим проекта ти.
                              за да останат хора в България

Коментар

• Хубави неща хортуваш, zarco, но не разбрах следното:
                                Оправдаваш безотговорността и болното самолюбие, което пречи на работата или ги вкарваш като "необходимия студен елемент в цикъла на Карно"? Щото те не са физическият необходим такъв, а, допълнителен, антропогенен фактор, снижаващ качеството ни на живот, поне според мен.
                                Ти досега не каза, какво си завършил, та така се запъваш - техника, психология или право-да държиш страната на "засегнатия" от промените, който трябва да се размърда просто, за да стане за всички по-добро, по-топло и по-сигурно? Ей това ми убягва: Като какъв говориш?- Като ментор или като апологет на безхаберието?

Коментар

Working...
                                X