IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И нека Силата бъде с нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tintiri-mintiri
    С едрия дивеч - чак на есен!
    [/img]

Всеки влага различен смисъл в понятието "едър дивеч".

Моята мижава цаца ще излезе след броени дни - още тоя месец - но колко бира може да се изпие с нея - просто си нямаш идея, а какви акули могат да се ловят с такава стръв (т.е. - все едър- и класен дивеч)...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• С едрия дивеч - чак на есен!
      [/img]

Коментар

Пич, сам се слагаш в определени категории!
        Нищо лично!

Предпочитам лова на едър дивеч, рибарството е за хора - като теб!

Тинтири, не се притеснявай за такива като мен, които попадат в "определени" категории. Притеснението трябва да бъде за ония, които попадат в "неопределените"...
        А относно лова и риболова - не съм претенциозен. Не подбирам вида на улова, стига да е в промишлени количества : дори и на цаца съм доволен - върви с бирата.

Успех с едрия дивеч!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
          Pyramid, реших да си изгубя времето, за да ти отговоря и това ще е само веднъж. Но ти желая успех! Един съвет към теб в аванс: потърси друго поле за изява - ще имаш много по-реален шанс да печелиш (тук само можеш да се изявиш, което означава: да "събереш очите" на хората, които не са се занимавали с технически дисциплини).

Много "СЕРИОЗНИ АКО" има в твоята обосновка, приятел! МНОГО ПАРИ ТРЯБВАТ ЗА ТОВА ПРИ СЪМНИТЕЛЕН УСПЕХ в близките десетилетия за нашата страна! Това, разбира се никак не те притеснява, което означава, че, ако намериш ОРГАНИЗАЦИЯ, която да финансира твоята идея(!), след няколко месеци на работа и усвояване на голяма част от средствата, изведнъж ще почнеш да проумяваш празнотите в твоите знания. Ето ти 2 малки довода в подкрепа на моите думи:

1. Можеш да тръгнеш оттук, като ще изгубиш поне 5-6 години здрав труд и много (десетки милиони EUR) средства на твоя финансиращ партньор:

Първоначално изпратено от Pyramid
          Ако загубите за енергия за извличане,транспортиране по пътя и от топлопредаване към околната среда бъдат сведени...

2. Трябва да вземеш предвид и мащабните промени в конструкцията на жилищата на "твоите" бъдещи клиенти, които биха консумирали енергията. Те в момента потребяват енергия от други източници! Не е достатъчно да доведеш системата до външната врата на жилището. И колко точно ще са потребителите, които ще приемат безрезервно твоята идея, за да извадят веднага 5-6 хиляди EUR (минимум)?

Няма да се задълбочавам повече - горното е достатъчно, за да те накара да се замислиш, аджеба, дали така някак да не си смениш поне никнейма (много издайнически ми се вижда на пръв поглед). Тия неща може да ти ги каже всеки среден техник, който се е занимавал с техническа термодинамика, топлопренасяне, хидравлика и пневматика и други техн. дисциплини, с топлинни двигатели, както и с идеалните цикли - прав и обратен - на Карно... Няма да е зле да си ги преговориш малко, както и да се опиташ да си представиш - що е то "перпетуум мобиле", както и къде- и защо (температурната разлика!!!) може да помогне да се използва "оная" топлина (напр. в Темза).

Толкова! Ако искаш, вземи предвид горното, ако не - продължавай да търсиш!

Първоначално изпратено от Pyramid
          Аз категорично ще взема участие. АЗ съм се обосновал. Вас да видя, "колеги-спекуланти"

Аз категорично НЯМА да взема участие. АЗ СЪЩО съм се обосновал. Твой "колега-спекулантИН"!

Успех!

Не се чуди защо и как!

Коментар

• Пич, сам се слагаш в определени категории!
            Нищо лично!

Предпочитам лова на едър дивеч, рибарството е за хора - като теб!

Коментар

Аз чета и се чудя: А бе много виртуални събеседници в тази тема или пък нищо не разбират и само мълчат!

Да не би модераторът да е виновен и да е хванал голямата гумичка?!

Още веднъж успех!
              mintiri (обръщам се към теб официално - по фамилия) - вие двамата (като виртуални събеседници) не сте ли си напълно достатъчни, та търсите и трети?

Щом има такова единомислие между вас, защо всеки не спонсорира другия - има да пИчелите... (по подобие на "вечния" двигател - твоят довереник ще ти обясни принципа) и постоянно ще имате пари. От джоба на единия ще се пълни джоба на другия и обратно (комуто напълнят последен - пИчели)! Дано не сте един и същ човек, който пише с 2 никнейма, но и тогава има решение: може tintiri да прехвърля определена сума периодично - от левия си джоб - в десния на mintiri - постоянно някакви банкноти ще влизат в определен джоб. И ще има:"Хей живот, здррравей, здррравей!"

А ние, не стига, че "нищо не разбираМЕ и само мълчИМ!" - ще има да ви завиждаме на лесно "спИчелените" пари... и така и няма да разберем как става тоя номер...!

Нищо лично! Успех в риболова!

Коментар

• Аз чета и се чудя: А бе много виртуални събеседници в тази тема или пък нищо не разбират и само мълчат!

Да не би модераторът да е виновен и да е хванал голямата гумичка?!

Още веднъж успех!

Коментар

• Хора това тука са празни приказки.
                  Енергията се прахосвала в Дунава, термо помпи и ала бала.
                  И дори и да може да е използва тая топлина, я кажете
                  как ще пренесете топлото от Белене до София да речем?
                  На това и Вальо дето сега е на топло ще се смее!
                  -Що чак сега се сетих да обърна внимание на това тук?!?
                  Значи, проектът е по принцип от Козлодуй за София, а Белене - за другите градове. От Козлодуй до София "загубите" са около 112 MW, при най-лошите условия. Кавичките са, за да се обърне внимание, че огромна част от тях може да се пренасочи и да поддържа температурата по пътя, респ. да се редуцират по конструктивен път. На английски има един термин, "Know how". Ще го кажа на Български:
                  Знам как.
                  Освен това, през периода на годината, през който "няма нужда от отопление", една инсталирана от типа като този тук, например, станция може да изнася енергия, получавана от поне 30-40 градусовата разлика. Това са страхотни потоци, които и сега текат, простете, изтичат неуловени.

Коментар

• Прочее, Фруктич, не 10-ти Ноември, а крадливото племе осуетява. В такива проекти като оранжериите, за разлика от термопомпената енергетика, неразбирана от непосветените и затова отхвърляна, инертността е значително по-ниска, строежът - прост и безспорен, процедурите - лесни и необвързани с Евросъюзи, ала-бали и т.н., че само сръчни ръце могат го обърка тъй значимо.

Коментар

• Леко положителният баланс в резултата от анкетата е най-верният показател за верността на прогнозата и осъществимостта на проекта при среден ръст.
                      Така ми се чини :-)

Коментар

• Консумираме го суров, знаеш ли? ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                          Sega, kato se zamislia, naistina, ne e zadaljitelno nesto vednaga da ti haresa, za da se hvanesh s nego, nito pak da se otkajesh o drugo, deto taka si mu se radval...
                          Pisha, za da poddurzam temata :-)
                          Успех!

Коментар

• Не знаете какво е "Виртуален източник на топлинна разлика?
                            Ами когато се изпомпи топлото от поток "А" и същия се охлади до темп"Т2<Т1", с която влиза в системата. Толкова е просто...
                            И после намира приложение в OTEC- технологията за добив на ток то топла и студена вода, разработена и функционираща отдавна по света...Ех, колеги, жалка работа е България с тези циници, които инак живи ще се изядат - скандали, прокуратури...бахмааму.
                            :-(

Коментар

• Sega, kato se zamislia, naistina, ne e zadaljitelno nesto vednaga da ti haresa, za da se hvanesh s nego, nito pak da se otkajesh o drugo, deto taka si mu se radval...
                              No takav nachin za dobiv, kato opolzotvoriavane na veche nalichnoto, e dosta po ekologichen i izdarjan v mnogo otnoshenia.
                              A izpolzvaneto na virtualnite iztochnici na toplinna razlika po tazi linia moje lete da dovezda hladinka i eto vi klimatizacia na ogromni teritorii za smeshni pari. Pisha, za da poddurzam temata :-)

Коментар

• Ne 30, ne 130, a 1300 dekara oranjerii pak niama da potrebyat vsichkoto toplo deto se hvarlia. Taka ne biva. Ako govorim za mastabi, vmesto da se vodiat potrebiteli kam energiata, po-lesno, praktichno i evtino e da se dovede energiata do potrebitelia. Goliamo, tezhko...no go sravni s obiknobenia klimatik - izliza dazhe po-leko i evtino. I ste umnojava parite na investitora si, i ste privnasia chistota , i infrastukturata na stranata ste iztegli mnogo napred, i rabotni mesta, stabilnost, sigurnost...
                                Eto, yavno, zasto ne go iskat niakoi - tova niama da im pozvoli da kradat tolkova mnogo, tehnata ma...a ! :-(

P.S.
                                Izvinenia za latinicata, komputrite v kluba sa skapani :-( ((

Коментар

Working...
                                X