Бай Промо, не спори с измамник и лъжец, слизаш много надолу,, а там, долу, той ще те бие с опит,
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браунов газ-истина или измама?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнениеНагъл си. Бидейки - по твои собствени думи - пълен и абсолютен гьон, за да станеш способен да даваш смислени отговори, просто си длъжен първо много въпроси да зададеш, да учиш, докато престанеш да бъдеш гьон и осъзнаеш какво те питат, преди да даваш отговори. Ако ли ги даваш папагалската, не 1,5 милиона, ами и 1500 лева няма да ти дадат, ами ще те гонят, ще те хванат и ще те набият. Папалаглщините на неграмотниците като въпросните "8% на 100 км електропровод", са излагация. Папагалствал си като за световно. /повтарял, без да си даваш сметка за смисъла на думите.
И между другото какъв си ти, да ти давам смислени отговори ... и защо да го правя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнениеПърво казах: Научаваш се да смяташ и ще видя, дали да те посвещавам.
Истината е че нямаш представа как изглежда Законът на Ом за част от веригата, както още по-очевидната истина е, че изобщо не говориш с хората по темите, а си специализиран в ад хоминем и кой каквото те попита или коментираш човека, а не проблема, или му представяш някакво зироу-нолидж-пруф-ъв-нолидж и изпращаш дискусията в Измерението Х.
Понеже съм сигурен, че пожизнено няма да можеш да разпишеш Закона на Ом за част от веригата, и понеже говориш, че загубите не зависели от дължината на проводника, аз ще ти разпиша формулата, за което не очаквам някаква благодарност, на каквато ти явно и очевидно не си способен, но поне недей да говориш глупости, че ти си ме бил обучавал - опазил ме Господ (X).
Гледай сега: P=U.I=Iexp2.R
Това е от формулата за енергията и от Закона на Ом за цялата верига.
От друга страна за специфичното съпротивление имаме: R = r.l/S
И като заместим R в разписан вид във формулата за мощността получаваме:
P = Iexp2.r.l/S
При това положение, до което ти така и не успя да достигнеш, вземи ни кажи точно как загубите на мощността 'не зависят' от дължината и сечението на проводника?Last edited by бай Промо; 25.02.2016, 10:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеНе го виждам. Горорим нали за Ом за част от веригата, а не за цялата верига.
То и от цялата верига с формулата за мощността може да се изведат доста интересни работи - за тези които разбират какво става.
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеВ смисъл, по текущия контекст, да започна да искам по EUR 1.5 млн за 'консултации' в области, в които съм пълен и абсолютен гьон - така ли да го разбирам твоя велик съвет.
Значи,
1.Извиняваш се за папагалството,
2.Спираш с глупостите
3.Чак след това ще видимLast edited by Tutankhamon; 25.02.2016, 00:03.The Mumy is alive, do not care about it !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнениеТа, както казах по-рано, порасниLast edited by бай Промо; 24.02.2016, 23:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнениеЗаконът го имаме винаги, по него съм държал изпити в техникума а после, и в университета, пред професори
То и от цялата верига с формулата за мощността може да се изведат доста интересни работи - за тези които разбират какво става.Last edited by бай Промо; 25.02.2016, 06:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеБате, ти когато и ако успееш да вземеш EUR 1.5 млн. за консултация в ортогонална област на специалността ти от ВУЗ-а може да задаваш въпроси, а дотогова ще трябва да се ограничиш само с отговори.
ПРЕДИ да спечелиш това или онова, трябва да пораснеш за него. Тоест, да се изучиш. Човек преди да дава отговори, задава въпроси. ТАКА се учи.
Независимо от това, колко ортогонално или тъпоъгълно към завършената някъде специалност, фактите са тези: Отговорите ги дава този, който е способен. Книжка кола не кара, както и диплома работа не върши.
Та, както казах по-рано: Порасни. И не завиждай. Отразява се зле. Най-малко, на самочувствието.
- Поздрави.The Mumy is alive, do not care about it !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеКои цифри не ми се връзват и с какво. Че OECD дават 9% загуби по ел. мрежата в BG за 2012 год., а ЕС дават загуби в мрежата 8% за BG за 2014 - това ли не ми се връзва? Това са различни данни, за различни години ... най-вероятно по различни методики.
И така - имаме ли Закона на Ом за част от веригата ... и неговата физическа интерпретация, или ще се правим на ощипана госпожица.The Mumy is alive, do not care about it !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениено все пак на мен лично ми се губят изобщо допирните точки на Философията и ХМС-то
Ако търгът е бил по хидро-метеорология, а пък титулярът на търга го е спечелил в качеството си на философ, това означава, че е надминал себе си ... като философ, на който хидро-геологията му е хоби.
Какъв по-конкретно е твоят проблем?
Изобщо не знаеш с каква неизчерпаема материя се захващаш. Този проблем с чейндж и суап на специалността не е проблем само на философията - това е проблем на целия БАН. Как може, лица влезли навремето по милост в машинно-тракторния с три на релси да се окажат на някакъв по-късен етап кибер-топ-аналитици и математици от седма звездна величина ... в ортогонално друга област. Как стават тези работи, може би никога няма да разберем.Last edited by бай Промо; 24.02.2016, 18:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеБате, ти когато и ако успееш да вземеш EUR 1.5 млн. за консултация в ортогонална област на специалността ти от ВУЗ-а може да задаваш въпроси, а дотогова ще трябва да се ограничиш само с отговори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеНе знам какво е писал бате пешо- пауър грид...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеНе ви следя темата, но да питам очаквате ли с нетърпение книгата на Хидроинженера за Брауновия газ, в момента я пишел по думите на Тадаръков...Last edited by бай Промо; 24.02.2016, 16:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнениеЛъжеш. Не ми е "бил зададен", а ти сега го задаваш, докато опитваш да се измъкнеш "сух от водата". Затова, първо отговори, защо не ти се връзват цифрите.
И така - имаме ли Закона на Ом за част от веригата ... и неговата физическа интерпретация, или ще се правим на ощипана госпожица.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеНе ви следя темата, но да питам очаквате ли с нетърпение книгата на Хидроинженера за Брауновия газ, в момента я пишел по думите на Тадаръков...The Mumy is alive, do not care about it !!!
Коментар
-
От "чистите въглища" никога не съм се интересувал но, ето факт: Първият дизелов двигател е бил проектиран да работи с въглищен прах. В последствие, се преминава към течно гориво но, идеята за тази машина не е била толкова самозапалването, колкото поддържането на постоянно налягане в процеса на разширение поради по-бавното изгаряне. Сажди, пепел и серни газове са последица. Ако се термолизират въглеводородни горива и до потребителя стига само горим газ, при него, определено, част от тези "благини" няма да ги има. Причина ТЕЦ да са отделно /и оттам, да възникнат загуби в проводниците/ е също, че за по-добро изгаряне и по-висок КПД, с по-малко образуване на мизерии, е нужен стационарен режим на котлите, снижават се транспортните разходи и дори -което се прави - може да се сложат газоочистни съоръжения. ВСИЧКО се захранва и всичко тегли енергия. Не ме интересува, откъде са тези данни за сходяща към 1,7 редица но, и така да е: Примесът от "гърмящ" или "браунов" газ в ДВГ съкращава преходните процеси при запалване, образуващи шлаки , скапващи маслото и т.н. и снижава токсичния отпечатък. Самият "газ" може да е маркетингов трик но, ефектът е положителен и доказан.The Mumy is alive, do not care about it !!!
Коментар
Коментар