IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свръхмодерно производство на краставици!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Сврахмодерно".
    Мода - преходност, скоротечност, изменчивост - това-ОК, а, как стоят нещата с биологичната пълноценност? Променяш модата-променяш и краставиците ли? Дали наистина хидропониката може да създаде пълноценния, химически многообразен, наситен с ВСИЧКИ макро-и микроелементи и ВКУС продукт? Теоретично, понапъвам се и си го представям, но, практически, масово, качествена? Защото, не знам да е масово /засега/ но, ял съм краставици, отгледани на село, в тревата, на естествена пръст и насила надути, оранжерийни - ами, разликата е от небето до земята, вкус, аромат, усещане...
    Нещо по въпроса?

Коментар

• Първоначално изпратено от sim Разгледай мнение
      Естествено отглеждам краставици.Щом като за да получиш растение трябва да засееш истинско семе .Разликата е само тая ,че обикновената почва е съставена от различни скали и хумус,а субстрата в хидропониката се получава от разпрашена магмена скала нагрята до 1600-1800 0C./хидроперлит/.Тази хранителна среда е стерилна и с нулеви хранителни стойности.Така,че с какви и колко хранителни елементи ще бъдат отглеждани растенията е абсолютно контролируемо през целия им жизнен цикъл.А що се отнася до използуването на продукти добити от нефт или нефтопроизводни чисто технологично не са ми познати торове добити от тези суровини.Всичко което се използува е както при отглеждането на почва с тази разлика,че е разтворено в поливната вода включително биологични торове,а препаратите за растителна защита са същите както при полското производство.
      Ми тогаз , що съ толкуз гадни? Пък доматите аъргххх

Коментар

• Само за сведение :в оранжерията за отопление се използува земен газ метан,който както е известно е полезно изкопаемо и не се добива за производствени нужди в химическата промишленост.

Коментар

• Естествено отглеждам краставици.Щом като за да получиш растение трябва да засееш истинско семе .Разликата е само тая ,че обикновената почва е съставена от различни скали и хумус,а субстрата в хидропониката се получава от разпрашена магмена скала нагрята до 1600-1800 0C./хидроперлит/.Тази хранителна среда е стерилна и с нулеви хранителни стойности.Така,че с какви и колко хранителни елементи ще бъдат отглеждани растенията е абсолютно контролируемо през целия им жизнен цикъл.А що се отнася до използуването на продукти добити от нефт или нефтопроизводни чисто технологично не са ми познати торове добити от тези суровини.Всичко което се използува е както при отглеждането на почва с тази разлика,че е разтворено в поливната вода включително биологични торове,а препаратите за растителна защита са същите както при полското производство.Почти съм убеден,че ако ти дам два краставични плода отгледани на почва и на хидропоника от мен при едни и същи условия едва ли би могъл да разпознаеш коя каква е.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
            Джим Роджърс твърди, че в земеделието е истината Вероятно е прав...
            Само че това за което говорят тук не е земеделие, защото липсва земята...

Това е производство на някакви хранителни продукти пряко от нефт - тоест енергия, препарати и торове произведени от нефт и чрез енергоносители произведени от нефт... А като свърши нефта, с какво ще се храним?...

ПП - Демек използвате нефта абсолютно за всичко и след това ревете че нафтата станала 2,60... Е, как няма да стане? Не 2,60 ами скоро и 10 лева ще стане!
            Last edited by Forex Master; 25.01.2012, 12:33.
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Свръхмодерно производство на краставици!!!
              Сигурен ли си, че това което произвеждаш е краставици?
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Хидропоника при зеленчуци

Кой чул,кой не дочул.Много от коментарите ми напомнят за фпазата:"Я не съм го гледал тоя филм ама,че се изкажем".Хидропониката е изключително точна наука.В нея всякакъв вид компромиси по отношение отглеждането на растенията не са допустими,а всяка грешка в хранене,микроклимат,Растителна защита и обработване на растенията се наказва жестоко.При изграждането на рецептите за хранене се използуват гранични стойности на различните елементи доказано безвредни за човека,максимално полезни за растението и подлежащи на контрол във всеки един момент от откъсването на плода до консумацията му.Да не забравяме ,че всички ние имаме деца и произвеждайки хранителни продукти трябва така да прилагаме технологията,че да сме чисти пред съвеста си,защото точно нашето дете може да прояви алеркия спрямо дадена съставка или препарат за РЗ.Самият аз работих в този оранжериен комплекс като главен агроном 5години.Основно се занимавах със системите за хранене и климатконтрол,растителната защита и рецептите за хранене на растенията.За цялото това време съм изготвил над100 рецепти за отглеждане на краставици и домати и твърдо стоя зад всяка една от тях.Рецептата се изгражда на базата на пълен воден анализ направен в най престижната лаборатория в БАН.Така,че бих се обзаложил с който иска за безвредността на готовата продукция.Въпреки ,че вече не работя в тази фирма не бих позволил на никого да нарича произведените от нея краставици "пластмасови"/някой явно е гледал много филми "Крилце или кълка"/.Съвсем в линията на сериозното:Господине!Краставиците се берат рано сутрин за да бъдат сочни,хрупкави и вкусни.Ако се берат по обяд са меки,лигави и гадни.В заключение бих казал, че съм готов да поспорим кое е по-безопасно:точно дозираната рецепта за хранене на растения или торенето с амониева селитра с шепата от някоя баба в нейната градинка/ защото тя друг тор не познава/.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Краставиците сутринта ли ще ги берат ?
                  Когато има урожай - тогава

Коментар

• "СВРЪХ ГАДНО ПРОИЗВОДСТВО НА КРАСТАВИЦИ" - аз съм ч виждал тая хидропоника - гарантира 100% не естествен произход на краставиците, да ви е сладко

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      Български холдинг търси берачки на краставици.
                      Заплащане - на обрано количество.
                      Краставиците сутринта ли ще ги берат ?
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• [QUOTE=troika;1059125052]От към бизнес гледна точка това е интересно, евентуално да държиш акции на такава фирма. Но пишат за израелска технология и се сетих за нещо. Отвреме-навреме си купуваме плодове и зеленчуци, които са от Израел. Мога да кажа, че им има нещо. Някак си пробваме и после не искам повече да вкуся от тях. Не мога да го обясня, но това е факт за мен. Организма си казва думата и не е притеглен към тях.
                        А няма по-добро от собственото производство. И тъй като сме вече в ерата на информацията, програмирането, вече не звучи като магия или ерес да дадеш програма на зеленчука да порасне с най-точният състав който е необходим за тебе. А това няма как да стане ако консумираш фабрично произведени анонимни зеленчуци.[/QUOTE /} ато сме вече в ерата на информацията, И тъй кпрограмиранетио, вече не звучи като магия или ерес да дадеш програма на зеленчука да порасне с най-точният състав който е необходим за тебе"
                        Табиетлия си!Същото е с секс,а-той е личен наркотик,синтезиран в мозъка!Феерично-Онирофилм на квадрат;-))Патентовай го веднага! Тройка!!!
                        Last edited by Minavast; 26.07.2011, 22:03.

Коментар

• Български холдинг търси берачки на краставици.
                          Заплащане - на обрано количество.

Коментар

• Краставици!

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител Разгледай мнение
                              За бога братя, не купувайте повече краставици, които лично не сте си откъснали от градината! Нека да изгоним тези "модерни" производители, преди да са съсипали и без това изчезващото ни селско стопанство!
                              Оплачи се на Костов
                              търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Джим Роджърс твърди, че в земеделието е истината Вероятно е прав...
                                Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Working...
                                X