IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свръхмодерно производство на краставици!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Forex Master
    Първо-Абсолютен мит е че продукцията получена по тази технология не се разваля.
    Второ-За това е създаден хладилникът като машина-да предпазва храните от бързо разваляне,тъй като при температура 3-4 градуса по Целзий много малко от щамовете на бактериите са активни.
    В крайна сметка от самите нас зависи как ще съхраним даден хранителен продукт по-дълго време.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от sim Разгледай мнение
      Искаш ли да ти кажа някои абсолютно безвредни средства за водене на защита от тези важни неприятели?
      Виж, сим, нещата са безкрайно прости. Ако нещо не се разваля или се обработва по начин за да не се разваля то е да стане така че бактериите да не щат да го ядат. Щом бактериите не щат да го ядат, защо трябва човека да иска? Ясно е че щом дори и бактериите не щат то е отровно!

      Съветът ми за здравословно хранене е яжте само неща, които бързо се развалят!!!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

      Коментар


      • въпрос към бате Пешо:
        Какво използуваш за борба с мана,брашнеста мана и листна въшка при твоите краставички "Гергана"?Искаш ли да ти кажа някои абсолютно безвредни средства за водене на защита от тези важни неприятели?Уважавам хора които считат, че с труда си са постигнали нещо и съм готов да помогна ако мога.

        Коментар


        • Къде има гаранция,че това е наистина биологично производство.И не тръгна ли истерията с Escherichia coli точно от тях.Тази бактерия се развива най-вече в оборския тор използуван както е известно като шербетуване точно в този начин на производство.
          ПО отношение на химичните вещества използувани за отглеждането на каквито и да е растения те са такива каквито се продават на пазара.В хидропониката се използуват същите торове с тази разлика,че се подават абсолютно дозирано в многократно по-низки количества от колкото на почва.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
            Хипермаркетите изискват стоката да е опакована и палетирана, с голяма трайност и гарантирана доставка.
            Заради изискването обаче, зеленчуците и плодовете да са със възможно най-ниски цени често повечето хипермаркети зареждат боклуци. В големи магазини съм виждал да се продават зеленчуци които на синия пазар във Варна (известен с измамниците си) изхвърлят понеже са непродаваеми. Хората обаче купуват защото като видят лъскав магазин мислят и че стоката е лъскава. Ако обаче тя е изложена до наистина прясна стока, така и ще си остане за прасета. За късмет има пазар до нас, както и няколко магазина специализирани само за плодове и зеленчуци.
            Last edited by Jay Gould; 25.01.2012, 23:48.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

            Коментар


            • sim,
              технологията е добра спор няма, но крайният продукт е 'пластмасов' зеленчук, който може да изкара 1 месец в хладилника без да се промени грам...
              продукт, в производството на който има ангажирани много химически вещества.

              от такъв продукт няма как организма ни да се чуства добре.
              неслучайно точно на запад (Дето контрола е на 6) дават луди пари на био щандовете, където е пълно със спаружени и посредствено изглеждащи истински(!) зеленчуци.

              поздрави
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

              Коментар


              • Драги Vikhunter!
                Вярно е че хипермаркетите имат големи изисквания,но ако те държат на имиджа си най-вече наблягат на качеството на продуктите/говоря за Billa,Karfur,Kaufland и др/.В крайна сметка какво се получава:Нашата краставица я ядат чехите,словенците,украинците,германците па ако щеш и гърците,а в нашите борси и магазини масово се нариват гръцки,испански и турски продукти с неясен произход често етикирани като "произведени в България".По-простичко казано- у нас няма ефективно действуваща система за контрол на качеството на храните.В другите държави от Европейския съюз не е така.Виждал съм как техни подвижни звена и походни лаборатории действуват дори в България в съоръжения ултра модерни като тази оранжерия в която работих 5 години.Няма нищо общо с нашите институции.Ако стоката не отговаря на изискванията им се плащат луди неустойки,а продукцията изобщо не се товари.А що се отнася до SIM,той от 6 месеца си гледа пшеницата и ечемика и не доставя на никого нищо,а си гледа работата като полевъден агроном.
                Между другото краставиците отглеждани от всички нас близо 130 човека през последните 5 години имаха страхотен вкус и никога не съм залагал живота на собственото си дете на карта защото то също редовно ядеше от тях!

                Коментар


                • Бате Пешо,
                  Аз не помня да съм обидил някого в това което съм писал.За да оцениш една технология би следвало да имаш минимум познания по нея,а едва ли някой който не е наринал една камара пари в съоръжение като това има понятие за какво точно става дума.Между другото трябва да ти кажа,че в къщи също имаме с жена ми оранжерия в която с успех отглеждаме домати и краставици на почва,рецептите за подхранване на растенията отново ги правя аз и до сега в близките 10 години назад никой не се е оплакал,че продукцията ни не му харесва.А сега по отношение на фалитите:До фалит при това производство може да се стигне единствено поради човешката алчност за бързо забогатяване.

                  Коментар


                  • Искаме натурално - ама няма.
                    Техни величества Хипермаркетите изискват стоката да е опакована и палетирана, с голяма трайност и гарантирана доставка.
                    Така, че SIM ще доставя стоките, и последното изискване е за вкус.
                    То пък един вкус на краставиците.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                      Ей такива мухали като вас ще ебат майката на света и на природата! Със вашите пестициди ,торове и "модерни технологии" ....... заради вашата жажда за пари накрая ще си ядете ушите! ЩОТО НЯМА ДА ИМА ДРУГО.
                      В България земя за чудо и приказ , каквото боднеш РАСТЕ !
                      Лятото на вилата си садя по малко домашни зеленчуци и си стават ЧУДЕСНИ.............
                      само от един ред краставици 4-5 метра и няколко реда домати сме яли цяло лято, че и на роднините и на съседите раздавам. ДА ВИ ПИКАЯ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ
                      На четири членно семейство са му нужни не повече от 10 корени Гергана.Няма да могат да ги изядат.Сееш 5-6 корена през март в кофички и в края на април изнасяш навън.В началото на юни още толкова и няма обиране.А тези с модерните технологии не са виновни.Не им купувайте боклуците и те ще фалират.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от sim Разгледай мнение
                        Приятелю!Може би не ти е известно,но към настоящия момент близо 60% от останалите действуващи оранжерии в България са преминали към хидропонно отглеждане на културите.Друг е въпросът,че за правилно прилагане на технологията не достига добре обучен кадър,тъй като почти никъде за хидропониката няма нищо официално написано и публикувано на български език.Такива като мен са единици в тая държава особено в частта изготвяне и прилагане на рецепти.Повечето колеги не разполагат с такива обучени специалисти и по тая причина използуват холандски лаборатории и готови рецепти.Изпращането на проби,извършването на анализа и прилагането на новата рецепта отнема 5-6 дни,но както в началото подчертах ,хидропониката е безкомпромисна дисциплина.Отглеждат се живи растения и ако в срок от 1-2 дни не се направят необходимите корекции в най-добрия случай плодовете загубват вкусовите си качества,а в най-лошия настъпва летален край на посева.Относно качеството на предлаганите на пазара продукти зависи единствено от съзнанието на всеки занимаващ се с това сложно производство.
                        Ей такива мухали като вас ще ебат майката на света и на природата! Със вашите пестициди ,торове и "модерни технологии" ....... заради вашата жажда за пари накрая ще си ядете ушите! ЩОТО НЯМА ДА ИМА ДРУГО.
                        В България земя за чудо и приказ , каквото боднеш РАСТЕ !
                        Лятото на вилата си садя по малко домашни зеленчуци и си стават ЧУДЕСНИ.............
                        само от един ред краставици 4-5 метра и няколко реда домати сме яли цяло лято, че и на роднините и на съседите раздавам. ДА ВИ ПИКАЯ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ
                        Last edited by alphaomega; 25.01.2012, 16:52.

                        Коментар


                        • ?

                          Що бе... нищо лошо, нека си ги изнасят! Все пак не забравяйте, че на запад 99% от харата не са опитвали истинския вкус на натурална краставица или домат.... така че за тях няма никаква разлика. Пак си ядат същите пластмасови лайна.

                          Коментар


                          • Приятелю!Може би не ти е известно,но към настоящия момент близо 60% от останалите действуващи оранжерии в България са преминали към хидропонно отглеждане на културите.Друг е въпросът,че за правилно прилагане на технологията не достига добре обучен кадър,тъй като почти никъде за хидропониката няма нищо официално написано и публикувано на български език.Такива като мен са единици в тая държава особено в частта изготвяне и прилагане на рецепти.Повечето колеги не разполагат с такива обучени специалисти и по тая причина използуват холандски лаборатории и готови рецепти.Изпращането на проби,извършването на анализа и прилагането на новата рецепта отнема 5-6 дни,но както в началото подчертах ,хидропониката е безкомпромисна дисциплина.Отглеждат се живи растения и ако в срок от 1-2 дни не се направят необходимите корекции в най-добрия случай плодовете загубват вкусовите си качества,а в най-лошия настъпва летален край на посева.Относно качеството на предлаганите на пазара продукти зависи единствено от съзнанието на всеки занимаващ се с това сложно производство.

                            Коментар


                            • Такава измишльотина без яко торене не става. Може да е много добивно, но със сигурност резултата е пордения 'пластмасов' зеленчук ... светещ в тъмного.

                              айде нема нужда
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • Може да са на райета, на карета, в пастелни цветове, в черно и бяло - каквато е модата!!! А, че това не са краставици, а натъпкани с виагра презервативи, пълни с вода и почти толкова "вкусни" е повече от ясно! Дано поне в основата на всяка краставица има по два по-твърдички домата!

                                Коментар

                                Working...
                                X