IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свръхмодерно производство на краставици!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Малко е объркала "посоките".., но иначе нищо дразнещо.....
    Аз ям по кило мед на седмица....Голяма съм мечка...
    Като се замисли човек над биохимията, разграждането на захарите и т.н , се оказва , че меда е вреден ....!!!! Щото на мозъка му трябва глюкоза а не фруктоза.....Фруктозата се разгражда по- късно и само пречи ....
    С едно изречение - полезни са микроелементите.....
    Чакай да гребна една лъжица за десерт....
    Слушай сега "старото" по отношение на пчелни продукти.
    Забрави за меда, ако си над 40 години. Само ще ти разваля зъбите и ще трупаш килограми.
    Ценното е прашеца (потърси в интернет - пчелен/цветен прашец). Той съдържа в пъти повече полезни микроелементи, всички незаменими аминокиселини и почти няма захари в сравнение с меда. Теоретично, организмът ни може да преживява само с прашец.

Има и тънкости, разбира се:
    По сергиите на пазарите, прашецът е огряван от слънцето и ултравиолетовите лъчи са унищожили над 90% от полезността му.
    Трябва да си намериш пчелар и от него да се снабдяваш с прашец.

П.П. Мани я, Съни-Краставицата.

Коментар

• Малко е объркала "посоките".., но иначе нищо дразнещо.....
      Аз ям по кило мед на седмица....Голяма съм мечка...
      Като се замисли човек над биохимията, разграждането на захарите и т.н , се оказва , че меда е вреден ....!!!! Щото на мозъка му трябва глюкоза а не фруктоза.....Фруктозата се разгражда по- късно и само пречи ....
      С едно изречение - полезни са микроелементите.....
      Чакай да гребна една лъжица за десерт....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Ти прочете ли й поста за краставиците?!
        Ами писна ми на всяка втора дума да й чета: държавата, правителството, лошите мутри и т.н.

Тук се говори за краставици.

П.П. Аз може и да съм в детска градина, но Сълнчицето ти е в хоспис.
        Ей сега ще го видя...

Коментар

Няма...
          Стига си се заяждал със Слънчицето.....Като в детската градина си .........
          Всичките жени във форума ( без модитата) са супер и не позволявам да ги тровите.....

пп Само факушката бе миризлива, но замина за щатите, за да не даде 2 бутилки уиски ( скоро и трета ще губи...)
          Ти прочете ли й поста за краставиците?!
          Ами писна ми на всяка втора дума да й чета: държавата, правителството, лошите мутри и т.н.

Тук се говори за краставици.

П.П. Аз може и да съм в детска градина, но Сълнчицето ти е в хоспис.
          Last edited by anon6706; 27.01.2012, 20:20.

Коментар

Хвана ме. Добре де, вместо "видя", да се чете "прочета".

Хич нямам желание да я виждам.
            Няма...
            Стига си се заяждал със Слънчицето.....Като в детската градина си .........
            Всичките жени във форума ( без модитата) са супер и не позволявам да ги тровите.....

пп Само факушката бе миризлива, но замина за щатите, за да не даде 2 бутилки уиски ( скоро и трета ще губи...)

Коментар

По моя преценка няма как да е в твоя "контингент"......
              Предполагам , че си кисел, защото на околовръстното ги няма петъчните ти любими...
              Хвана ме. Добре де, вместо "видя", да се чете "прочета".

Хич нямам желание да я виждам.

Коментар

Тя разбира от всичко, стига да може по някакъв начин да спомене колко е лоша държавата и как правителството не си е свършило работата.

Чакам да легализират проституцията и тогава да я видя в съвсем нейни води.
                По моя преценка няма как да е в твоя "контингент"......
                Предполагам , че си кисел, защото на околовръстното ги няма петъчните ти любими...

Коментар

• http://vbox7.com/play:8c311ccf

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Едва ли. Мисля че правилно съм го разбрал. Той е прав, естественият пчелен мед не се разваля лесно.

Не съм биолог но ако трябва да направя предположение то е, че пчелите използват захарите в меда като консервант за да съхранят от разваляне полезните му съставки. Тоест за тях полезното в меда не са захарите, а другото. Мисля че и за човека е така.
                    Висока захарност и много ниско съдържание на вода (под 10%), това е причината медът да не се атакува от бактерии. Мед със съдържание на вода над 12-15% започва да ферментира. Причината е в пчеларя, не в пчелите.
                    На практика медът е вечен при правилно съхранение. Намирали са в Египет мед на близо 4 000 години и е бил годен за консумация.

За пчелите медът е въглехидратите през зимата, а протеините са пчелния прашец (перга). Това за мен е най-ценния пчелен продукт, наред с пчелното млечице.

Благодарен съм на съдбата, че много близък мой роднина е пчелар и винаги съм консумирал истински пчелни продукти.

П.П. Друг интересен факт за меда е, че той е една от много малкото храни, които колкото повече се преработват, толкова повече се разваля качеството им и хранителната стойност. Т.е. в питата в кошера е най-добър.
                    Last edited by anon6706; 27.01.2012, 19:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                      Съни, от кога започна да разбираш и от краставици....?!
                      Ето в това се крие гения на българския просперитет последните 20 години, разбираме от всичко! Можем да анализираме борсата, да даваме съвети за отглеждане на краставици, за инвестиране на капиталови пазари, можем и ремонт на автомобила да си направим сами
                      Тя разбира от всичко, стига да може по някакъв начин да спомене колко е лоша държавата и как правителството не си е свършило работата.

Чакам да легализират проституцията и тогава да я видя в съвсем нейни води.

Коментар

• Сокът от краставици намира приложение в козметиката .
                        Какво ще кажат разбирачите за сока на технологичната краставица.
                        Разкрасява ли?

Коментар

• Съни, от кога започна да разбираш и от краставици....?!
                          Ето в това се крие гения на българския просперитет последните 20 години, разбираме от всичко! Можем да анализираме борсата, да даваме съвети за отглеждане на краставици, за инвестиране на капиталови пазари, можем и ремонт на автомобила да си направим сами
                          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от sim Разгледай мнение
                            съни(тя)
                            Първата слана пада при нас около 10-ти октомври.А в случая аз не търся лесното.Само исках да защитя собствения си труд и този на много обикновени трудолюбиви хорица , хулени несправедливо от невежи които не си правят труда да прочетат нещо за технологията,а приказват приказки на едро.Ако трябва да бъда искрен дори собствения ни работодател не уважи усилията на всички нас да бъде постигнат просперитет за фирмата.
                            Написаното беше съвсем добронамерено.
                            Като прочетох за 1-та слана си помислих за пролетната и очаквах да...ме изненадаш, че е възможно толкова дълго съхранение
                            И за защитни мерки от страна на държавата мисля, че трябва да се предприемат, за да го има българското земеделие, но това е свързано и с приложими правила за свободно договаряне, а не разни мутри да обикалят селата и да принуждават "доброволната" продажба...
                            Както и да се стимулира биопроизводството, което си е връщане във времето назад, преди индустриалната епоха, но ниските добиви, трябва да се компенсират с по-високи доходи и особено с подкрепа в маркетинга на различни нива.
                            Успех в начинанията ти!

Коментар

• Към всички:
                              Може да Ви звучи невероятно , но една от първите хидропоники в света е създадена в България през не чак толкова далечните 1981-1984год.

Коментар

• съни(тя)
                                Първата слана пада при нас около 10-ти октомври.А в случая аз не търся лесното.Само исках да защитя собствения си труд и този на много обикновени трудолюбиви хорица , хулени несправедливо от невежи които не си правят труда да прочетат нещо за технологията,а приказват приказки на едро.Ако трябва да бъда искрен дори собствения ни работодател не уважи усилията на всички нас да бъде постигнат просперитет за фирмата.

Коментар

Working...
                                X