Първоначално изпратено от sagitarius_d
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Орехови насаждения ,орехови ядки
Collapse
X
-
Това с горите е доста интересна инвестиция, дори ако те вкл. в Натура-2000, засаждането е безплатно и 15г. можеш да получаваш до 56лв. на декар годишно. Не са безкрайно много но накрая имаш собствена гора с която можеш да са разпореждаш.
Чичо Джак, не можах да разбера въпроса ти - интересува те по колко можеш да продаваш орехи на едро ли?
Коментар
-
за орехови насаждения не съм мислил но съвсем сериозно за черница съм го мислил. разликата е че при всички други плодни дръвчета плодовете никога няма да ги бера сам. чернокраките "скакалци" не оставят нищо щом зазрее. докато при черницата само бръстиш шумата и я носиш на копринените буби. после ги продаваш /ако има на кой/.
черницата не им е интересна защото не могат да я продадат като плод а от друга страна стоката ще е на сигурно място у дома. и накрая когато дървото остарее става материал за нови бурета. а пък наскоро мина една статия в нета за направа на паркет от стари бурета.
а някой питаше къде има орехови градини, знам че ИМАШЕ покрай Белоградчик но упоменатите по горе вредители ги карали с камиони до там да ги берат на зелено. сега сигур, са ги изсекли вече
Коментар
-
Az puk si mislq che investiciqta v durveta e dobra v dulgosrochen plan. Daje cenite na durvesinata da ne rastat, tvoite druvcheta rastat po biologichen nachin :-). Sled 20-25 godini e vazmojno da si postignal 10-12% sreden godishen dohod kato otsechesh durvetata. Kakto vsqka druga investiciq i tazi ima riskove, no kakto kazvashe Stoichkov koito ne igrae ni picheli :-)
Daje Harvard ili Yale sa investirali 10% ot portfeilite si v gorichki. A te boravqt s miliardi dolari i po nqkakuv nachin uspqvat da se predstavqt po-dobre ot S&P 500...http://www.dividendgrowthinvestor.com/
Коментар
-
oreh
"Някой може ли да ми каже в коя част на България трябва да търся по-големи производители на орехи
Трябват ми около 7 тона на месец в 10кг опаковки
начупени ядки
Ако някой е заинтересован - нека да пише на мейла bibilyana@gmail.com"
Bibilyana kakvo to4no razbira6 pod na4upeni qdki?-polovinki,4etvartinki ili na4upeni{osminki},t.n. prah ili smeseni!"Pari, pari, pari...daite mi pari i az 6te zavladeq sveta"! DID
Коментар
Коментар