IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Орехови насаждения ,орехови ядки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от shtyrkela
    догодина ще създам между 2 и 5 декара градина - вече имам пробно засадени дървета
    успехи
    be_google а как бате ще се справиш с циганските катуни да не ти оберат градинката , гледам ги сега от 2-3 седмици наталази наталази направо вършеят орехите.
    Преди повече от 15 години имах същата идея ,но именно тази паплач ме спря,а сега положението е още по лошо.Да не говорим,че доколкото знам в момента доколкото знам за да осъществиш износ на орехови трупи трябват една камара разрешителни,сертификати и т.н.Представятели си какво ще стане когато тези правила се пооблекчат.Просто една сутрин ореховата гора,ще се е превърнала в нива с много пънове.
    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• догодина ще създам между 2 и 5 декара градина - вече имам пробно засадени дървета
      успехи
      be_google а как бате ще се справиш с циганските катуни да не ти оберат градинката , гледам ги сега от 2-3 седмици наталази наталази направо вършеят орехите.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
        Първоначално изпратено от be_google
        [
        инетересувал съм се за орехи, лешници и бадеми и има база на БАН в едно Кърджалийско село - има качество, сертификати и т.н.!
        по памет мисля, че селото се казваше ГЛУХАР.
        догодина ще създам между 2 и 5 декара градина - вече имам пробно засадени дървета
        успехи
        Голям си П.Ч - от какво не си се интересувал...По шарен си от ГУУГЛЕТО....
        Не знам дали е Глухар, но е институт по лешника.Има един професор и доценти по лешника...От храст, дърво са го направили и с големина на орех....машала....
        мисля, че широкоскроения човек трябва да де интересува от всичко, което носи добри пари!!!
        за орехите си прав - с очите си съм виждал и вкъщи имам орех голям колкото шишарка :-)

Коментар

• Здравейте!Някой случайно да гледа бадеми...ако може да обменим малко опит,пощата ми е - gojyto_@abv.bg , а скайп nickito_88_n_g .Поздрави!

Коментар

• Здравейте!Някой случайно да гледа бадеми...ако може да обменим малко опит,пощата ми е - gojyto_@abv.bg , а скайп nickito_88_n_g .Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
              [
              инетересувал съм се за орехи, лешници и бадеми и има база на БАН в едно Кърджалийско село - има качество, сертификати и т.н.!
              успехи
              Голям си П.Ч - от какво не си се интересувал...По шарен си от ГУУГЛЕТО....
              Не знам дали е Глухар, но е институт по лешника.Има един професор и доценти по лешника...От храст, дърво са го направили и с големина на орех....машала....

Коментар

• Аз самия имам орехова градина,но съм принуден да я продам.Който го интересува да се свърже с мен на e-mail "jos141961@abv.bg "В тях има хляб и то доста ако ги гледаш.За съжаление аз нямам тази възможност,но с удоволствие ще консултирам реална заинтересованите по темата.
                икономика и други такива

Коментар

• Mnogo vi se molq ako nqkoi ima realna predstava kakvi sa iziskvaniqta i cenite za izkupuvane na orehovi qdki neka mi pishe!!! SKYPE marin.petrov.georgiev

Коментар

• ето така ви искам ... борсата се срина и започнаха темите за инвестиции във вино, орехи, бадеми, шноли и цвички!

така де, няма да им се даваме, я

Коментар

• be_google желая от сърце, успех в начинанието.
                      замислял съм се няколко пъти за нещо подобно. преди 7 месеца ми е предишното мнение и не е се е променило.
                      ето защо с по пресна дата

http://www.segabg.com/online/article...d=2&id=0000499
                      и
                      http://www.dnes.bg/article.php?id=58106
                      по тв твърдяха че им разрешили да берат ама кой не казват

Коментар

• Първоначално изпратено от mauigirl
                        Първоначално изпратено от Georgi
                        От орехови насаждения нямам никакво понятие. Но миналата година ми се наложи де търся декоративни храсти - от рода на кипариси, и подобни. Ставаше въпрос за облагородяване на парково пространство между хотели. Ужас! В цяла южна България не открихме такъв разсадник. Освен за тополи, акации ....нищо друго!! Ето пазарна ниша. В строителството не малка част от пазарната цена се формира и от оформянето на прилежащото пространство. Да не говорим за курортни компликси!
                        не си търсил както трябва в момента поне двайсет разсадника в южна България ми идват на ум, а сигурно са 5 пъти повече и всички гледат основно ТУЯ (това като кипарис)
                        успехи

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi
                          От орехови насаждения нямам никакво понятие. Но миналата година ми се наложи де търся декоративни храсти - от рода на кипариси, и подобни. Ставаше въпрос за облагородяване на парково пространство между хотели. Ужас! В цяла южна България не открихме такъв разсадник. Освен за тополи, акации ....нищо друго!! Ето пазарна ниша. В строителството не малка част от пазарната цена се формира и от оформянето на прилежащото пространство. Да не говорим за курортни компликси!
                          не си търсил както трябва в момента поне двайсет разсадника в южна България ми идват на ум, а сигурно са 5 пъти повече и всички гледат основно ТУЯ (това като кипарис)

Коментар

• В ТОВА ИМА МНОГО МНОГО ХЛЯБ!
                            ИМА И ПРОГРАМИ, СУБСИДИИ - ЗА ОРЕХИ... ТОПОЛИ!

Коментар

• Първоначално изпратено от tup, no uporit
                              V BG maj ogranichenie za sechta im. Ne mogat da se sekat svobodno maj, puk i dokato stanat za sechenem aj ste minat edno 20g... Umrjala rabota
                              Ти принципИАЛно и саморасъл храст тип "див бамбук" пред блока си не можеш да отсечеш без разрешение, ама какво стана с шефа на Озеленяване.... мъгла

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
                                Това с горите е доста интересна инвестиция, дори ако те вкл. в Натура-2000, засаждането е безплатно и 15г. можеш да получаваш до 56лв. на декар годишно. Не са безкрайно много но накрая имаш собствена гора с която можеш да са разпореждаш.

Чичо Джак, не можах да разбера въпроса ти - интересува те по колко можеш да продаваш орехи на едро ли?
                                Интересувам се от темата за инвестиране в гори. Може ли да поясните къде пише за залесяването и дотациите?
                                [url]http://www.gorski-imoti.com[url]
                                [url]http://gorskostopanstvo.start.bg[url]

Коментар

Working...
                                X