IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Орехови насаждения ,орехови ядки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Приятелю, след четири години ти няма да продаваш готова продукция а ще продължаваш да садиш поредните дръвчета на мястото на предишните бракове и ще питаш във форума на кого ще продаваш продукция след четири години , повярвай ми

Коментар

• Първоначално изпратено от garner
      какво точно имаш до пазарджик?
      Земеделска земя.

Коментар

• какво точно имаш до пазарджик?

Коментар

• Re: Бързорастящо дърво за 5 години височина 30 м и диаметър

Първоначално изпратено от hydrogenic
          Ето един вариант за любителите на растениевъдството. Има много сайтове със снимки и инфо.

Бързорастящо дърво - за 5 години - височина 30 м и диаметър 30 см. Цена на дървесината - EUR 600 / m3

"ПАУЛОВНИЯ - ИЗУМРУДЕНОТО ДЪРВО"

Пауловния Елонгата - Paulownia Elongata / Изумруденото дърво/ произхожда от Китай. То е бързо растящо дърво – за 15-20 месеца достига 15-20 метра, има висока толерантност към засушаване, невзискателно е към почвата, развива се при висок температурен диапазон от минус 25 до плюс 40 градуса, не се напада от болести и неприятели, с малък риск при промишлено отглеждане. Дървесината е висококачествена - здрава, лека, без дефекти, лесно съхне и се обработва, два пъти по-лека е от дъбовата и от иглолистната, но е 4 пъти по-скъпа (~600 евро на м3). Използва се в корабо- и самолетостроенето, за производство на мебели, музикални инструменти, играчки и др.
          За добив на дървен материал могат да се използват 4-5 годишни растения с диаметър около 30 см. От едно дърво се добиват над 1 куб.м дървесина. Цветовете и листата съдържат биологично активни вещества, които се използват във фармакологичната промишленост в Китай и САЩ. Пауловнията е най-подходящото бързо растящо дърво за засаждане на промишлени масиви, опожарени гори, свлачища, укрепване на ерозирали терени, изграждане на ветрозащитни пояси и др. Подходящо е за подобряване и естетизиране на градската жизнена среда, чрез озеленяване и рекултивация на терени, хвостохранилища и др. Източник е на екологично гориво. Подходящо е за подобряване на естествената жизнена среда, за ограждане на частни имоти, стадиони, тенис кортове, новопостроени сгради, бензиностанции, хотелски комплекси и вилни селища, детски и спортни площадки.Микроклимата в заградените учястъци е различен.Прохлада, чист въздух и уют в градската среда.
          Имам до Пазарджик 7 декара и още около 2 декара някой ако се интересува може да ми пише и да се комбинира ме.

Коментар

• Бързорастящо дърво за 5 години височина 30 м и диаметър 30 с

Ето един вариант за любителите на растениевъдството. Има много сайтове със снимки и инфо.

Бързорастящо дърво - за 5 години - височина 30 м и диаметър 30 см. Цена на дървесината - EUR 600 / m3

"ПАУЛОВНИЯ - ИЗУМРУДЕНОТО ДЪРВО"

Пауловния Елонгата - Paulownia Elongata / Изумруденото дърво/ произхожда от Китай. То е бързо растящо дърво – за 15-20 месеца достига 15-20 метра, има висока толерантност към засушаване, невзискателно е към почвата, развива се при висок температурен диапазон от минус 25 до плюс 40 градуса, не се напада от болести и неприятели, с малък риск при промишлено отглеждане. Дървесината е висококачествена - здрава, лека, без дефекти, лесно съхне и се обработва, два пъти по-лека е от дъбовата и от иглолистната, но е 4 пъти по-скъпа (~600 евро на м3). Използва се в корабо- и самолетостроенето, за производство на мебели, музикални инструменти, играчки и др.
            За добив на дървен материал могат да се използват 4-5 годишни растения с диаметър около 30 см. От едно дърво се добиват над 1 куб.м дървесина. Цветовете и листата съдържат биологично активни вещества, които се използват във фармакологичната промишленост в Китай и САЩ. Пауловнията е най-подходящото бързо растящо дърво за засаждане на промишлени масиви, опожарени гори, свлачища, укрепване на ерозирали терени, изграждане на ветрозащитни пояси и др. Подходящо е за подобряване и естетизиране на градската жизнена среда, чрез озеленяване и рекултивация на терени, хвостохранилища и др. Източник е на екологично гориво. Подходящо е за подобряване на естествената жизнена среда, за ограждане на частни имоти, стадиони, тенис кортове, новопостроени сгради, бензиностанции, хотелски комплекси и вилни селища, детски и спортни площадки.Микроклимата в заградените учястъци е различен.Прохлада, чист въздух и уют в градската среда.

Коментар

• http://orehibg.com/

Коментар

• Имам 70 дка и възнамерявам да ги засадя с орехи и лешници и се интересувам от повече инфо по посадъчен материал и на кой да продавам готовата продукция след 4 г.

благодаря за отговор от инвеститори в тази област

Коментар

• Първоначално изпратено от ход
                  Тук някой може ли да ми помогне с инфо?
                  Питай и за келнер

Коментар

• Тук някой може ли да ми помогне с инфо?

Коментар

• Не, питам .

Коментар

• Тука реших, че нещо за ония мискин Орешарски иде реч...
                        * think positive * think simple * think big *
                        * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Знаеш ли цени с черупка?

Коментар

• Темата е актуална сега. Някой има ли инфо?

Коментар

• ми така де, в днешно време с голяма пушка се постига повече отколкото с големи топки
                              Its only worth what someone else is willing to pay!

Коментар

• по-смело бе хора, къв е тоя страх от престъпници - за мен крадливото говедо няма пол и раса... който съм го сбарал в имота ми, не се е връщал пак ... а и за такива дребни работи не занимавам полицията :-) :-) :-)

Първоначално изпратено от emos
                                Първоначално изпратено от shtyrkela
                                догодина ще създам между 2 и 5 декара градина - вече имам пробно засадени дървета
                                успехи
                                be_google а как бате ще се справиш с циганските катуни да не ти оберат градинката , гледам ги сега от 2-3 седмици наталази наталази направо вършеят орехите.
                                Преди повече от 15 години имах същата идея ,но именно тази паплач ме спря,а сега положението е още по лошо.Да не говорим,че доколкото знам в момента доколкото знам за да осъществиш износ на орехови трупи трябват една камара разрешителни,сертификати и т.н.Представятели си какво ще стане когато тези правила се пооблекчат.Просто една сутрин ореховата гора,ще се е превърнала в нива с много пънове.

Коментар

Working...
                                X