http://www.viaexpo.com/congress-ee-vei/bg/congress.php - някой беше ли на таз сутрешните доклади....за мен цената беше солена. Ако някой е бил и иска да сподели?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цени на ветрогенератори
Collapse
X
-
Коментара на Злати е мн. точен - никой не дава информация без пари,а оттук натам си представете колко точни са картите в интернет. В областта на проучването всеки се спасява сам-някои купуват готови замервания /някои от които са подвеждащи,но нали се взимат едни пари/ , други сами си правят замервания,но това отнема много време. Обобщено-или "преписваме" и като видим перка някъде и си мислим, че там има вятър, или до голяма степен се работи на сляпо. На този фон 4-годишни изследвания на даден район са апетитна хапка за мнозина и ценен капитал /дори основен/ за притежателя им. Това не се споделя току-така!!! Исках да ви обърна внимание на район, за който не се споменава-пограничния с Румъния в участъка между селата Вичево и Краище.Там има 7 ВГ,на вид малки,но интензитетът на работа е интересен.Работя в този район от почти 5 години и имам възможнист да ги наблюдавам.Сега един арендатор,с доста парички е решил да прави парк и е избрал точно това място,а където са парите там са и по-добрите замервания.За добрия вятър има и предпоставки-от румънска страна няма никакви препятствия /там няма дори полезащитни пояси/ теренът е много равен и така да се каже вятърът идва направо от Карпатите,морето е близо - на около 15 км. в права посока ,а в тоя район минава студеното "Дяволско течение",което създава температурни колабания през лятото,ниски ветрове с голяма скорост през повечето дни в годината-е на някой не му ли се иска да проучи района на височина ?? м. как е?
Коментар
-
http://www.journey.bg/news/?&ntype=1&news=28718 От пресконференция в БТА споменаха (TV1)за цени 500-1000 евра/KW.
Някой да знае нещо?Или е рекламна полюция?
"Демонстрация на новоизобретена българска вятърна турбина в действие."
Коментар
-
Тъй и аз да споделя...преди година ходих да бачкам в една държава..ама подписах споразумение да си мълча...майната им..не платиха (достатъчно), но което е интересно, не само тук, но и там (не е в ЕС,но е в централна Европа ) се усвояват МНОГО пари за "внедряване" на ветрогенератори, т.е. харчат се пари..пушек се вдига, но реално нищо. При разговорите ми с инвеститори, там има интерес за производство на ветрогенератори от 3 МВт и нагоре, кули с по две перки..такива имало в Аржентина. Доста неща научих за тези машини и хората наистина ги мислят...по проекта единствено мога да Ви кажа, че се очакваше продажната цена на една кула (с инсталация и всичко) да е под (или около) 2 мил. евро за над 3 МВт (в един от проектите ставаше дума за продажба на 20-ина).
Вече мое мнение - ако в най-скоро време (до началото на 2009), Китай пусне перки, то надявам се цената за нови, заедно с новите технологии (които не са малки) и дават по-голяма мощност, при по-ниски скоростти на вятъра... цени от 0,8 мил. евро за 1 МВт инсталирана мощност.
Мнението ми, не е на експерт, а човек, който вече повече от година не се занимава с този проблем., но просто го споменах, като информация.
Коментар
-
Нови цени за изкупуване на електроенергия произведена от ВтЕЦ.
На ВтЕЦ с мощност до 800 КW - 139,96 лв./МВтч.(стара 120 лв./МВтч.)
ВтЕЦ работещи до 2250 часа, от 01.01.2007 г., с мощност 800 KW и по-големи - 185,95 лв/МВтч.
ВтЕЦ работещи над 2250 часа, от 01.01.2007 г., с мощност 800 KW и по-големи - 167,90 лв/МВтч.
Очаква се тези цени да бъдат приети на 01.04.2008 г.(дано да не е някаква шега) и влизат в сила от 01.01.2008 г.
Цените са без ДДС.Форум за вятърна енергия
http://forum.greenvat.eu
Коментар
-
Няма назад. Давай напред.
Щом имаш опит, сподели някои интерестни нща.Форум за вятърна енергия
Коментар
-
Защо постоянно в този форум идват хора, които чрез писане тук си уплътняват времето?
Все пак това е икономически форум, а не някой в който се подвизават някакви "келеши" които не са намерили сбеседници, и ги търсят в интернет под фалшив облик!
Поради тази причина, качествените хора и събеседници избягаха от тук(форума на Инвестор.БГ!
Извинявам се ако обиждам някой с тоя пост, но това е чистата действителност!
П.П Злати наистина до тополчане има инсалирана перка която никога не съм я виждал да се върти. Тази ли е твоята?
Не е заяждане, просто е в същит тон в който ти ми отговори!Всичко е възможно,само желание да има!
Делян Костов ;-)
Коментар
-
Пичове, стига с тия заяждания кой бил първи и кой колко знае.
Всички сме пионери в тая област. Вярно че вече има хора с две-три годишен опит, но те не искат да споделят, защото им е било доста трудно в началото и са инвестирали доста средства да натрупат знания. Сега повечето "продават" информация като консултантски фирми и гледат да избият разходите. Лошо няма, но въпроса е колко са коректни. Абе май се поотплестнах малко.Форум за вятърна енергия
Коментар
-
Първо не цапай темата с глупости - има лични ако нещо те интресува, Второ ти започна да се биеш в гърдите кой си що си, аз просто споделих кое колко струва. Разбирам раздразнението ти но няма как да дойдеш тука да кажеш аз съм първия и всички да паднем на земята да се молим на новия месия! Първо покажи ти какво си направил после очаквай да се впечатлим. За сега ми приличаш на поредния който идва да се рекламира тука, много такива са минали и заминали.
Познавам няколко човека от този бранш, за разлика от тебе не се бият в гърдите кой какъв е носят договори и фактури от Енергото, това са доказателствата в този бизнес относно това кой какво е постигнал
Не приемай поста като заждане а като критика и остави времето да покажце кой е по най.
Коментар
-
Всъщност малко реклама не е излишна ...
инж. Злати Ангелов - Изпълнителен директор на "СЕЗ пауър" ООД - Сливен.
Съдружник ми е о. Силвестър Янакиев.
Имаме инсталиран ВГ със собствени средства в района на с. Тополчане- вижда се от пътя София - Бургас.
Работил съм и работя по доста проекти.
През м. април поставяме логър на наша земя - пак в същия участък.
Ако някой иска да знае повече - 0888528632, 0896808117
Поздрави
Коментар
Коментар