ALFA написа
Интересна е темата, но доколкото ми е известно тези двигатели са разпространени само в англо-саксонските страни. Чесно да си призная бих желал и аз да направя нещо такова в България. Пояснявам: В Англия една енергийна компания е възложила на фирма, занимаваща се с разравотка на такива двигатели за бита, производство на 80 000 бр. за инсталиране в домакинствата - комбинирани котли, които се захранват с всякакви отпадъци и горива(газ, въглища, дърва, стърготини и др.). Те имат и вградени Стирлинг двигатели и така домакинствата стават частично независими откъм ел. енергия(предполагам достатъчно електричество за ел. крушка и телевизор- не бяха пояснили точно колко енергия произвежда), като служи и за отопляване на вода за домакинските нужди и цялостно отопление на дома.
Не знам дали тези термо помпи могат да имат бъдеще засега у нас, но знам че българинът ще е по възприемчив към нещо, което като го запалиш гори, топли и дава и ток едновременно
Извинявайте за по грубия ми изказ
Но интересното е, че в същите тези държави са наблегнали(основно в САЩ), на употребата на Стирлинговия цикъл за охлаждане - при приложена мощност 100W получават 40 - 60W охлаждаща мощност.
Ето ви няколко сайта за повече информация: www.sunpower.com ; www.wispergen.com ; www.globalcooling.com.
Ако има и други заинтересовани в тази област пишете няколко реда по тази тема и може да намерим решение и да си подобрим живота и у нас - имайте в предвид, че това е технология, която може да се насочи към масовия потребител, а не само към най - пларежоспособните.
Първоначално изпратено от ALFA
Не знам дали тези термо помпи могат да имат бъдеще засега у нас, но знам че българинът ще е по възприемчив към нещо, което като го запалиш гори, топли и дава и ток едновременно

Извинявайте за по грубия ми изказ

Ето ви няколко сайта за повече информация: www.sunpower.com ; www.wispergen.com ; www.globalcooling.com.
Ако има и други заинтересовани в тази област пишете няколко реда по тази тема и може да намерим решение и да си подобрим живота и у нас - имайте в предвид, че това е технология, която може да се насочи към масовия потребител, а не само към най - пларежоспособните.
Коментар