IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търговия със зърно

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от freakylp
    Отдавна никой не е говорил по темата. Цените падат яко . В момента има оферти между 350 и 450 лв./т. за житото и ечемика . Царевицата се предлага 450 -500 лв.т и се чака да пада поне още 100 лв./т. надолу. Триците в мелниците за 2 седмици паднаха почти двойно - могат да се купят по 230 - 240 лв./т. Брашното се предлага между 620 и 720 лв./т и ще продължава да пада. Говори се за сделки на зелено за пшеницата между 150 ! и 300 лв./т...
    Бях решил да не пиша но мисля , че откровенно има лица които просто са във форума за бла бла...
    Цена от 150 лв за какво ..
    за обяда на комбайнерите ли ...
    Моля престанете с това , бла бла бла бла
    Tova e BFB , zasega e taka !

Коментар

• Колега,
      Би ли бил по-конкретен. За каква шега говориш или и ти си от онези големите, които сега "мачкат" цената. Сега силата е при купувачите - разбирай износители и мелници. Същите засега си траят и не си вдигат телефоните. Международните компании - износители обаче са много активни, нищо, че се правят на незаинтересовани. Държавните резерви са ниски и трябва да се пълнят. За каква лоша шега говориш? Във всеки бизнес разбира се има риск, но сега, в този бранш, рискът е най-нисък през последните 5 г. Това е според мен. Надявам се да чуя твоето КОНКРЕТНО мнение, защото иначе темата заприличва на оная с "ракетите" и "балоните", т.е. не си заслужава четенето, камо ли писането.

Коментар

• Първоначално изпратено от daskal
        Първоначално изпратено от Claviceps
        Как сте колеги, вече е жътва, как ви се струва пазара към настоящия момент?
        Май тази година ще е трудна за всички, особено за зърнопроизводителите.
        Дайте мнения.....................
        Колега, не съм на това мнение. Земеделските производители карат вече ML, G класи и X5 - и. Всеки се натиска да ги кредитира. Вземат и увеличаващи се субсидии. Цената на земята им расте и ще продължава да расте. Сегментираният иначе пазар продължава да се окрупнява. Големите производители отглеждат все повече и повече земи за сметка на по-малките.
        Добивите тази година може би ще са най-добрите през последните 5 г. Реколтата пшеница ще е около 4 млн. т., от които 2 млн. ще са за износ. Ако им се струва ниска цената сега, да следят износа и ако надхвърли 2-2.2 млн. т. да чакат до зимата. Тогава цената определено ще доста по-висока, дори и при добра реколта в южното полукълбо.
        По-хубаво от това здраве му кажи!

На пръв поглед нещата са такива каквито си ги писъл, но сметките който трябва да се правят са малко по различни, тая година ще е особена...........според мен.И честно казано мисля че тази година голямата реколта на всички зърна ще изиграе лоша шега на производителите................дано не съм прав..............
        Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
          - Zdravei kolega Jay Gould,interesno mi e ot kade di izkarvash tezi grafiki s prognozite- ako e vazmojno i ne te zatrudniava ,pishi na lichni saobshtenia
          !

Коментар

• Първоначално изпратено от Claviceps
            Как сте колеги, вече е жътва, как ви се струва пазара към настоящия момент?
            Колега, не съм на това мнение. Земеделските производители карат вече ML, G класи и X5 - и. Всеки се натиска да ги кредитира. Вземат и увеличаващи се субсидии. Цената на земята им расте и ще продължава да расте. Сегментираният иначе пазар продължава да се окрупнява. Големите производители отглеждат все повече и повече земи за сметка на по-малките.
            Добивите тази година може би ще са най-добрите през последните 5 г. Реколтата пшеница ще е около 4 млн. т., от които 2 млн. ще са за износ. Ако им се струва ниска цената сега, да следят износа и ако надхвърли 2-2.2 млн. т. да чакат до зимата. Тогава цената определено ще доста по-висока, дори и при добра реколта в южното полукълбо.
            По-хубаво от това здраве му кажи!

Коментар

• определено
              добивите не са толкова големи, колкото ги чакаха всички
              цените пък са драстично ниски, тях въобще никой не ги е чакал с такива стойности
              само професионалистите в сектора ще имат сравнително добри печалби
              това за есенниците
              за пролетниците - там все още нищо не се знае, само това, че сушата е голяма
              това от мен засега

Коментар

• Как сте колеги, вече е жътва, как ви се струва пазара към настоящия момент?

Коментар

• Отдавна никой не е говорил по темата. Цените падат яко . В момента има оферти между 350 и 450 лв./т. за житото и ечемика . Царевицата се предлага 450 -500 лв.т и се чака да пада поне още 100 лв./т. надолу. Триците в мелниците за 2 седмици паднаха почти двойно - могат да се купят по 230 - 240 лв./т. Брашното се предлага между 620 и 720 лв./т и ще продължава да пада. Говори се за сделки на зелено за пшеницата между 150 ! и 300 лв./т...
                  http://cnt.tyxo.bg/53119

Коментар

• Похвално ,че си направил такава графика ,но на база какви данни си я изградил, след като борсовата търговия на пшеница хич я няма в България, особенно напоследък.Посоката е според мен ,за съжаление нагоре ,както и на всичко останало,това се дължи май най-вече на биогоривата ,щото световния добив на зърно за 2008 е по голям отколкото 2007 година ,с малки изключения на кадемлийски държави като България например.
                    У нас не знам дали на пшеницата може да се прави теханализ въпреки приказките за оня Мацутацу и оризовите свещи,щото има много необективни фактори като квоти,разни международни тендери и прочее, а най-важното няма ежедневна борсова търговия и котировки на зърното...

Коментар

• http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Съм, съм, ама май много личен ни стана разговора (само ние участваме), тъй че може и на лични.

Коментар

• Защо ,, май " не си ли вече в бранша?

Коментар

• същите май....

Коментар

• А в Добруджата ?

Коментар

• 50 и 45 стинки

Коментар