If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Отдавна никой не е говорил по темата. Цените падат яко . В момента има оферти между 350 и 450 лв./т. за житото и ечемика . Царевицата се предлага 450 -500 лв.т и се чака да пада поне още 100 лв./т. надолу. Триците в мелниците за 2 седмици паднаха почти двойно - могат да се купят по 230 - 240 лв./т. Брашното се предлага между 620 и 720 лв./т и ще продължава да пада. Говори се за сделки на зелено за пшеницата между 150 ! и 300 лв./т...
Бях решил да не пиша но мисля , че откровенно има лица които просто са във форума за бла бла...
Цена от 150 лв за какво ..
за обяда на комбайнерите ли ...
Моля престанете с това , бла бла бла бла
Колега,
Би ли бил по-конкретен. За каква шега говориш или и ти си от онези големите, които сега "мачкат" цената. Сега силата е при купувачите - разбирай износители и мелници. Същите засега си траят и не си вдигат телефоните. Международните компании - износители обаче са много активни, нищо, че се правят на незаинтересовани. Държавните резерви са ниски и трябва да се пълнят. За каква лоша шега говориш? Във всеки бизнес разбира се има риск, но сега, в този бранш, рискът е най-нисък през последните 5 г. Това е според мен. Надявам се да чуя твоето КОНКРЕТНО мнение, защото иначе темата заприличва на оная с "ракетите" и "балоните", т.е. не си заслужава четенето, камо ли писането.
Как сте колеги, вече е жътва, как ви се струва пазара към настоящия момент?
Май тази година ще е трудна за всички, особено за зърнопроизводителите.
Дайте мнения.....................
Колега, не съм на това мнение. Земеделските производители карат вече ML, G класи и X5 - и. Всеки се натиска да ги кредитира. Вземат и увеличаващи се субсидии. Цената на земята им расте и ще продължава да расте. Сегментираният иначе пазар продължава да се окрупнява. Големите производители отглеждат все повече и повече земи за сметка на по-малките.
Добивите тази година може би ще са най-добрите през последните 5 г. Реколтата пшеница ще е около 4 млн. т., от които 2 млн. ще са за износ. Ако им се струва ниска цената сега, да следят износа и ако надхвърли 2-2.2 млн. т. да чакат до зимата. Тогава цената определено ще доста по-висока, дори и при добра реколта в южното полукълбо.
По-хубаво от това здраве му кажи!
На пръв поглед нещата са такива каквито си ги писъл, но сметките който трябва да се правят са малко по различни, тая година ще е особена...........според мен.И честно казано мисля че тази година голямата реколта на всички зърна ще изиграе лоша шега на производителите................дано не съм прав..............
- Zdravei kolega Jay Gould,interesno mi e ot kade di izkarvash tezi grafiki s prognozite- ako e vazmojno i ne te zatrudniava ,pishi na lichni saobshtenia
!
Колега, не съм на това мнение. Земеделските производители карат вече ML, G класи и X5 - и. Всеки се натиска да ги кредитира. Вземат и увеличаващи се субсидии. Цената на земята им расте и ще продължава да расте. Сегментираният иначе пазар продължава да се окрупнява. Големите производители отглеждат все повече и повече земи за сметка на по-малките.
Добивите тази година може би ще са най-добрите през последните 5 г. Реколтата пшеница ще е около 4 млн. т., от които 2 млн. ще са за износ. Ако им се струва ниска цената сега, да следят износа и ако надхвърли 2-2.2 млн. т. да чакат до зимата. Тогава цената определено ще доста по-висока, дори и при добра реколта в южното полукълбо.
По-хубаво от това здраве му кажи!
определено
добивите не са толкова големи, колкото ги чакаха всички
цените пък са драстично ниски, тях въобще никой не ги е чакал с такива стойности
само професионалистите в сектора ще имат сравнително добри печалби
това за есенниците
за пролетниците - там все още нищо не се знае, само това, че сушата е голяма
това от мен засега
Отдавна никой не е говорил по темата. Цените падат яко . В момента има оферти между 350 и 450 лв./т. за житото и ечемика . Царевицата се предлага 450 -500 лв.т и се чака да пада поне още 100 лв./т. надолу. Триците в мелниците за 2 седмици паднаха почти двойно - могат да се купят по 230 - 240 лв./т. Брашното се предлага между 620 и 720 лв./т и ще продължава да пада. Говори се за сделки на зелено за пшеницата между 150 ! и 300 лв./т...
Похвално ,че си направил такава графика ,но на база какви данни си я изградил, след като борсовата търговия на пшеница хич я няма в България, особенно напоследък.Посоката е според мен ,за съжаление нагоре ,както и на всичко останало,това се дължи май най-вече на биогоривата ,щото световния добив на зърно за 2008 е по голям отколкото 2007 година ,с малки изключения на кадемлийски държави като България например.
У нас не знам дали на пшеницата може да се прави теханализ въпреки приказките за оня Мацутацу и оризовите свещи,щото има много необективни фактори като квоти,разни международни тендери и прочее, а най-важното няма ежедневна борсова търговия и котировки на зърното...
Коментар