IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търговия със зърно

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как са цените в пловдивско на пшеницата и царевицата?

Коментар

• То сега времето е такова.............пред празнично
      Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Позабравихме я тази тема май..........

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
          Първоначално изпратено от Lubopitko
          Първоначално изпратено от Jay Gould
          Хем си познал, хем не си. За съжаление фицическите цени в България все още са далеч от корелацията с фючърсните. Когато фючърсите на МАТИФ бяха на 300 евро, тука цената беше около 400 лв, а сега там е 230 евро а тук си стои 500 лв.
          Не съм гледал фючърси, а цените тук.
          Ако си гледал цените на ССБ то като видиш и обема който е направен сам можеш да си направиш изводи доколко са представителни.
          Поглеждам и там, но имам и няколко познати търгуващи с пшеница. От тях се ориентирам всяка седмица за цените на реалния
          Е, тогава е друго нещо. Но все пак реалния пазар е доста манипулируем и трябва да си проверяваш източниците.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lubopitko
            Първоначално изпратено от Jay Gould
            Хем си познал, хем не си. За съжаление фицическите цени в България все още са далеч от корелацията с фючърсните. Когато фючърсите на МАТИФ бяха на 300 евро, тука цената беше около 400 лв, а сега там е 230 евро а тук си стои 500 лв.
            Ако си гледал цените на ССБ то като видиш и обема който е направен сам можеш да си направиш изводи доколко са представителни.
            Поглеждам и там, но имам и няколко познати търгуващи с пшеница. От тях се ориентирам всяка седмица за цените на реалния
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от ggg62
              10x Аз бях един от основателите на Соф стокова борса, но като започнаха да търгуват там консерви и чорапогашници се отказах. Интерисувам се от идеята за нормализиране на стоковата борса. Ако имаш новини в тази насока се обади.
              Ще се обадя, стига да се очертае нещо.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Коментар

• 10x Аз бях един от основателите на Соф стокова борса, но като започнаха да търгуват там консерви и чорапогашници се отказах. Интерисувам се от идеята за нормализиране на стоковата борса. Ако имаш новини в тази насока се обади.

Коментар

• Първоначално изпратено от ggg62
                    Към Jay Gould: Чувал ли си за идеи да се търгуват фючърси върху бълг. пшеница. И втори въпрос: видях интересни графики за SOFIX - откъде ги взимаш?
                    Графиките на Софикса са от програмата на Делта, а фючърси ако имаше щяхме да сме там, обаче за съжаление стоковата са я яхнали явно неподходящи хора.
                    От 10-15 години не е мръднала, a какви пари могат да се правят и то само от три неща, жито, царевица и слънчоглед.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lubopitko

Коментар

• Хем си познал, хем не си. За съжаление фицическите цени в България все още са далеч от корелацията с фючърсните. Когато фючърсите на МАТИФ бяха на 300 евро, тука цената беше около 400 лв, а сега там е 230 евро а тук си стои 500 лв.

Коментар

• Към Jay Gould: Чувал ли си за идеи да се търгуват фючърси върху бълг. пшеница. И втори въпрос: видях интересни графики за SOFIX - откъде ги взимаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Claviceps
                            Jay, нещо не разбирам твоя анализ,предвид сегашното положение на пазара.
                            Няма много за разбиране. Ако сегашните нива на които се сключват реално сделки (В Добруджа) се пробият нагоре, то нищо чудно да видим цени от 600....750 лв. до Март 2008.
                            Малко обаче се съмнявам защото в Септември тази година се пада един от възловите върхове.
                            Като дати въобще, 09.2007 и 03.2008 са най-силните месеци.

Коментар

• Jay, нещо не разбирам твоя анализ,предвид сегашното положение на пазара.
                              Лешояда е търпелива птица

Коментар

Нищо чудно още до Октомври да видим тук цени от 500 и над 500 за тон, а пък и държ. резерв е още непопълнен

Погледнах пшеницата в Неделя и леко допълних като месеци и нива. Засега поне, като възлови се очертават Септември тази година и Март 2008. Някой могат да се пошегуват, че тогава се очертават и фундаменталните данни (и няма да е лъжа), но нека напомня (с удоволствие), че преди около 2-1 години когато цените бяха на нива 150 (Юли 2005), 130 (Декември 2005), 160 (Септември 2006) лева за тон, с помощта на техническия посочихме сегашното покачване. Признавам, цените над 320 лв. леко ме изненадаха, но не бяха неочаквани, още повече бяха подкрепени и с фундамент и малко информация от изкупуващ пшеница мой познат.

Пускам анализа така както е бил, само с допълненията (още дати) от вчера:

Подкрепа: 208, 198, 190, 181, 171, 205, 230, 280, 301

Съпротива: 320, 367 * ... Слабо вероятни, но възможни цени: 445, 480, 570, 600-610, 690, 730-750 лева за тон.

(Допълнение - Анализ от 19.07.2007) Сегашната цена от 366.8 лв. за тон е максимумът по прогнозите ми и нищо чудно от тук нататък, да сме свидетели на бърз спад, поне до 280 лв., а по-вероятно до 230 или дори 205 лв. за тон. По-слабо вероятен, но възможен вариант е, в случай, че в близките седмици цените пробият(!) настоящите максимално ниво от 366 лв., цената ще хвръкне до 445 или 480 лева за тон преди да обърне и коригира. В случай, че се пробият лесно и тези нива, следващи цели са 570-580 до 600-610 където ще имаме силно ниво на съпротива.

(От вчера) В случай обаче, че се пробият сегашните максимални нива има вероятост и от цени 730-750 лева за тон! (Средата на Септември обаче, е много силно ниво като дата, бележеща връх на пазара и нищо чудно възхода на пшеницата поне засега да е приключил и цените да направят корекция в посока Юг.)

Месеци в които се очаква обръщане на пазара:

2007г... 03, 06, 13.09, 29.10, ,.... 03.01.2008, 22.01.2008, 01.03.2008, 18.05.2008, 26.06.2008, 28.09.2008, 22.03.2009, 07.06.2009, Около 15.06.20010 година ...

Дните са приблизителни, но ги пускам така както са ми излезли като математически модел.

320, 367 * - Вече нива на подкрепа

Коментар

Working...
                                X