IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Розово масло

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Относно етерични масла

Първоначално изпратено от Amigdaline Разгледай мнение
    Не виждам никакъв интерес за етерични масла през последните месеци и дори години ! На какво се дължи това ?
    тук във форума ли имаш предвид ?

Коментар

• Относно етерични масла

Не виждам никакъв интерес за етерични масла през последните месеци и дори години ! На какво се дължи това ?

Коментар

• Някой знае ли каква ще бъде цената за изкупуване на розовият цвятпрез 2010година?

Коментар

• Първата търговска марка регистрирана в сраната е точно за ГЮЛ и е - сХс
          Някой знае ли какво означава?

Коментар

• Голям смях... печелбари!

Коментар

• отново аз

Извинявам се за допуснатите от мен грешки (правописни), но почти изцяло пиша на фонетик.

Коментар

• За розата и още нещо

За отглеждане на роза, са необходими по-специални климатични условия. Във Видин, такива няма да намериш. Защо? - Защото средните зимни температури са по-ниски от тези от тези в южна България (Розата не е студоустойчива). По-отношение вапроса свързан със субсидиите - Аз мисля, че е добър вариант, а времето ще открива и нови такива. Вапросът е, да не се изпускаме шансовете си. В България, все още няма квоти за вноса на "зелена" готова продукция от страни съседки на нас. Това прави бизнеса в страната ни осъкатен и хората решили да се занимават с това - нерешителни. ЕС разбира и осъзнава, че варианта със субсидирането е доър за развитие на БГ-членката. Въпросът е, да не оскверним и това начинание. Доколко, това е положително и реално (хода на ЕУ) - аз не зная, но парите са малко и човек трябва да внимава с поставените си цели и задачи.

Коментар

• Re: Розово масло

Първоначално изпратено от Olya01
                  Благодаря за честен отговор! А сега, моля, кажете, за какво друго освен канабис, разбира се, мога да използвам 2000 кв.м земя във Видинско. И още един въпрос: защо точно централната част на България е най добра за отглеждане на маслодайната роза?
                  Проучи си от местната служба по земеделие и участвай в Програмата за млади фермери - преди време искаха да си под 40 години и да си рагистриран като земеделски проиводител повече от 14 месеца, плащат се минимални сума за ЗО и правиш бизнеспланче, с което си кандидатстваш, имаше и нещо за 5 или 10 декара твоя земя... питай хората на които държавата плаща за да те информират!!! Ето хората вече стартират - някои от тях ще станат средно богати за 5-6 години... с много и честен труд разбира се :-)

Общо 400 фермери ще получат по 25 000 лева за старт в бизнеса след като днес подписаха договори със земеделското министерство. Първите 10 от тях поставиха подписа си под документите в присъствието на премира Бойко Борисов и министъра на земеделието д-р Мирослав Найденов. Договорите са одобрени по мярка "Създаване на стопанства на млади фермери" по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 година.

До три години ще получите още средства, ако спазвате правилата, обеща премиерът. Бойко Борисов припомни, че България се е издържала от земеделие. Той подчерта, че до 2013 година фермери имат реален шанс да усвоят общо 3 млрд. евро.

Днес за първи път от две години насам имате възможност да почувствате пълноценно членството ни в ЕС, заяви земеделският министърът д-р Мирослав Найденов.

Източник: БТА

Коментар

• Розово масло

Благодаря за честен отговор! А сега, моля, кажете, за какво друго освен канабис, разбира се, мога да използвам 2000 кв.м земя във Видинско. И още един въпрос: защо точно централната част на България е най добра за отглеждане на маслодайната роза?

Коментар

• Re: Розово масло

Първоначално изпратено от Olya01
                      Здравейте! Имам във Видинско 2000 кв.м парцел. Много ви моля, кажете, мога ли да произвеждам маслодайни рози с цел печалба на тази квадратура земя?
                      не! защо?
                      защото първите 3 години само гледаш розите и копаш ... после на 5-та, 6-та година стигаш до 300-500 кг добив от декар, който във Видин няма кой да ти го изкупи... и то по 1,50-2 лв./ кг и то максимум! е та за 1000 лева ще бъхтиш 6 месеца???? Засаждането на декар ще ти струва около 1500-2000 лева...

ПИЧ, ако това не те е отказало, евалла значи си навит - Видин не е район за маслодайна роза, която звучи романтично, нооо си я яко блъскане...
                      За да има файда - трябва розата да мине на субсиди и на ЦЕНИ ПОНЕ като ТЮТЮНА... ей това ще е защита на националните интереси... ама едва ли ще стане!!!

ако имаш казан, може да си извадиш разрешително и да вариш розова вода, от която всъщност може да изкараш нещо в България,защото розовото малсо си е почти монопол.... но с много, много канкси труд, хиляди кубици вода, по-голям парцел и т.н.

Коментар

• Розово масло

Здравейте! Имам във Видинско 2000 кв.м парцел. Много ви моля, кажете, мога ли да произвеждам маслодайни рози с цел печалба на тази квадратура земя?

Коментар

• Благодаря ви, за бързата отзивчивост. Всичката тази еуфория е продиктувана от това , че в различните краища на България има различни , така да се каже тясни ендемитни условия за едни или други култури - тяхното отглеждане, култивиране или наличност в свободен вид в природата. Розата е наистина добра култура, но за съжаление се развива благоприятно само в централна южна България. Липа, лавандула, културните - кимион, чубрица, копър и др. са ценни растения, от които могат да се извличат етерични масла. Последните са и с добра цена. Растенията могат да виреят из цялата територия на България. Надявам се форума да придобие характер на една наистина информативна страница в интернет, в която всеки предприемчив Българин , може да намери полезна информация са себе си. Благодаря ви . Илиян

Коментар

• Първоначално изпратено от Amigdaline
                            Ето, нещо конкретно. Цената е изкупна предполагам. А знаеш ли, дали в Германия има някакво тарсене за този вид масло или други? Аз съм запланувал да се занимавам в бъдеще с получаването на етерични масла. В момента съм малко объркан, накъде да се насоча. Инвестицията е важен момент. Доколкото изискванията за Био са ясни (следят за фосфор и сяра), но от важно значение е и отсъствието на тежки метали. Напръв поглед лесно, но трудни за осъществяване. Разбира се с отговарянето на тези изисквания се качва и рязко цената. Аз съм искрено благодарен за отговара. Нядявам се и за напред да си помагаме с информация. Илиян
                            www.bulgarianrose-bg.com
                            виж и тук за цени, но не и на липа

Коментар

• Предполагам изкупните цени са с около 30 до 35 % по малки от споменатите, цената на лавандулата е за био лавандула

Коментар

• Ето, нещо конкретно. Цената е изкупна предполагам. А знаеш ли, дали в Германия има някакво тарсене за този вид масло или други? Аз съм запланувал да се занимавам в бъдеще с получаването на етерични масла. В момента съм малко объркан, накъде да се насоча. Инвестицията е важен момент. Доколкото изискванията за Био са ясни (следят за фосфор и сяра), но от важно значение е и отсъствието на тежки метали. Напръв поглед лесно, но трудни за осъществяване. Разбира се с отговарянето на тези изисквания се качва и рязко цената. Аз съм искрено благодарен за отговара. Нядявам се и за напред да си помагаме с информация. Илиян

Коментар

Working...
                                X