IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• незнам дали самият производител на самия агрегат спомага за вклиучването му към НЕК по някакъв начин. все пак тои има необходимите лицензии за тези продукти които произвежда и би трябвало след като го монтира да си свърши работата до краи.

Коментар

• nevermind-би ли дал повече инф за турбините и каде по -точно инвеститор ?????

Коментар

• Първоначално изпратено от kentavarbg
        относно закупуването и цените като инвестиция на подобен проект за вятърен генератор горе долу са ми ясни. интересува ме ако някои знае как и дали е прекалено сложно вразването му към НЕК и евентуално каква е процедурата ако някои знае. БЛАГОДАРЯ.
        http://www.bwtu.com/ цените са с монтажа фирмата е българска ако някои се инересува.
        минава се през доста процедури докато те вържат към НЕК. само че един път свързан ли си, се задължават да ти изкупуват енергията, и то на преференциални цени

Коментар

• Първоначално изпратено от dh
          .... dosta si daleche ot istinata
          moje da sum dale4 ot tehni4eskoto realizirane na podoben proekt, no otnosno rentabilnostta i vuzvrashtaemostta ot podoben proekt suobrazno napravenite investicii mislq 4e imam dostatu4no neobhodim pogled.
          az sum investitor v proizvoditelqna turbinite i ne samo tozi.
          sledete renixx!!!

Коментар

• относно закупуването и цените като инвестиция на подобен проект за вятърен генератор горе долу са ми ясни. интересува ме ако някои знае как и дали е прекалено сложно вразването му към НЕК и евентуално каква е процедурата ако някои знае. БЛАГОДАРЯ.
            http://www.bwtu.com/ цените са с монтажа фирмата е българска ако някои се инересува.

Коментар

• dobri idei imash, no v BG renewable enargy za momenta sa trudno realizuemi. mashtabite sa mikronni i pari obratno ot takova vlojenie v BG skoro nqma da polu4ish
              dosta si daleche ot istinata[/quote]

Коментар

• Pyramide, eto za tova ti govoreh:
                ---------------------------------------

Ще правят вятърен парк за 75 млн. лв. край Добрич
                15.05.2007 09:07

Немската компания WE2 GmbH, чрез българското си дружество „Вятърен Парк Станата” ЕООД – гр. Добрич, планира да изгради вятърен парк в землището на с. Одърци, община Добричка. Паркът ще се състои от 13 ветрогенератора тип Nordex N80 с единична мощност 2,5 MW всеки, или сумарна мощност 32,5 MW.

Височината на кулите на този вид ветрогенератори е 80 м, диаметър на ротора – също 80 м.

Вятърният парк, за който компанията днес ще получи сертификат за инвестиция I клас от Българската агенция за инвестиции, се очаква да произвежда годишно около 68 800 MWh електроенергия (за около 2100 пълни работни часа).

Общата стойност на проекта по отношение разходите за придобиване на дълготрайни активи е 74,7 млн. лв. (38,2 млн. евро), която сума се очаква да бъде усвоена през 2008 г.

Финансирането на проекта се планира да се осигури със собствени средства на инвеститора и кредити в съотношение 25:75.

Освен фундаментите за ветрогенераторните кули и монтирането на самите кули и ветрогенератори, проектът включва изграждането на вътрешни пътища, окабеляване, и др. След въвеждането в експлоатация на ветрогенераторния парк се очаква да бъдат разкрити пряко 5 работни места, а в процеса на строителството – 25 работни места.

WE2 GmbH чрез фирмата WPD International GmbH влиза в състава на холдинга WPD AG – гр. Бремен, имащ значителен опит в проектирането, изграждането, финансирането и експлоатацията на ветрогенераторни паркове. Холдингът е взел участие в различни фази на реализацията на проекти за ветрогенераторни паркове със сумарна мощност около 900 MW и инвестиционен обем над 1 млрд. евро.

Коментар

• Т.е., що ли ми трябваше да се занимавам с дребни душици? :-(
                  Но шило в торба не стои и като гледам кви беше ги писал, тръгнах да се сражавам с теб.
                  Загубих, zarco , този път. Загубих от ремето си и от това на нормалните интересуващи се.

ПОДНАСЯМ ИЗВИНЕНИЯ НА СЪФОРУМЦИТЕ!

Коментар

• Инак си добронамерен бе, бравус!
                    :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                      Ефикасност - имам предвид, че сегашният винт има много висок въртящ момент, но по ред причини оползотворяването му куца, сякаш възниква нещо, което го "гаси" без друг видим резултат. Опиташ ли се да го спреш от ръка, ще те озори, когато въртиш генератора на стенд - кпд е даже по-висок от заявения в каталога на производителя, а съгласуването двигател-генератор не се получава. В момента напасваме динамичните характеристики на винта и генератора. Явно, разминаването е сериозно. Това-по "ефикасността".
                      По "стабилност" - отношението между измененията на предизвикващия отклонението фактор и стойността на тези изменения. Математически - границата на отношението при устремяване изменението на аргумента към нула. Ще рече, първата производна. Но източници няма да посоча, т.к. грешните изрази тук са си мой патент :-)
                      Но Зарко си е Зарко.

Не ми стана ясно, какво се получава от дробта, за която говориш, когато знаменателят клони към нула и защо точно това отношение според теб има смисъл на първа производна, както и защо не направите нещо по-разумно: да промените ъгъла на атака..., но другото - съгласуването на работата двигател-генератор (при неустановени режими на работа) отдавна не е тайна за хората, които могат да го правят - пише го в много книги, много механици го правят на корабите - попитайте ги - ще ви разкажат някои неща. Очевидно, много ви е трудно - такъв е животът: някои всяка година откриват колелото (всяка следваща година - все по-трудно!)...

Бъдете здрави и пуснете една банкова сметка, за да ви финансираме: кой - колкото може!...
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Ефикасност - имам предвид, че сегашният винт има много висок въртящ момент, но по ред причини оползотворяването му куца, сякаш възниква нещо, което го "гаси" без друг видим резултат. Опиташ ли се да го спреш от ръка, ще те озори, когато въртиш генератора на стенд - кпд е даже по-висок от заявения в каталога на производителя, а съгласуването двигател-генератор не се получава. В момента напасваме динамичните характеристики на винта и генератора. Явно, разминаването е сериозно. Това-по "ефикасността".
                        По "стабилност" - отношението между измененията на предизвикващия отклонението фактор и стойността на тези изменения. Математически - границата на отношението при устремяване изменението на аргумента към нула. Ще рече, първата производна. Но източници няма да посоча, т.к. грешните изрази тук са си мой патент :-)
                        Но Зарко си е Зарко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                          По вятърните - една вече се върти на покрива на ВМЕИ-Варна. Доработваме перката за по-висока ефикасност и стабилност на момента.

Рискувам да си навлека гнева на съфорумците, но ще рискувам, защото съм любознателен - затова е форумът - за да си помагаме (не с пари, а с идеи и знания).

Pyramid, би ли ми дал литературни източници, от които да прочета и се поуча, що е то:
                          1. Ефикасност на момент,
                          2. Стабилност на момент.

Нали ще можеш и да направиш някакво (макар и повърхностно) твое тълкуване, за да вляза в час с терминология, която за теб, очевидно, е ежедневие.

Не се сърди, чувствам, че имам някаква празнота в знанията и само искам да я допълня. Но, ако нямаш време да отговориш на такъв (очевидно - елементарен за теб) въпрос, бих те разбрал, приятел!

(Аз съм един друг "zarco" и не съм склонен да влизам в празни спорове!). Успех!
                          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• nevermind Рискувам да не се съглася. Отивам докрай с малките. Който иска, да се смее или да плаче. Преценил съм, че има смисъл, остана до го намеря :-)
                            СПОКО

Коментар

• Pyramid... s tiq perki(mai samo 1) po pokrivite malko trudno pari shte napravish.
                              ustanovi kontakti s golemite i se u4i ot tqh: Repower, Nordex, Vestas, Solarworld!

dobri idei imash, no v BG renewable enargy za momenta sa trudno realizuemi. mashtabite sa mikronni i pari obratno ot takova vlojenie v BG skoro nqma da polu4ish

Коментар

• По вятърните - една вече се върти на покрива на ВМЕИ-Варна. Доработваме перката за по-висока ефикасност и стабилност на момента.
                                За другото - на ЛС отговорих на един колега, ще опитам и тук накратко:
                                Волемите държави Русия и Щатите имат малко сбъркана енергийна политика. тя ще ни бръкна отзад на всинца ни де... Там си мислят, че винаги има много и винаги артисва... ние знаем, че не е така. както и с петрола, жулят ли наред, пък после се чудят защо така бързо свършва, защо не стига...цялата им работа е сбъркана. Разстоянията са големи до големите градове и такива линии биха били с голяма дължина. Освен това, трябва да се пребори нинженерната мисъл с идеята, че централите могат да търгуват с ЕНЕРГИЯ във всякакви форми, а не само с Ел.Енергия. Боят се, че ще продадат някой мегават по-малко...и губят много повече. Като кинти. Понеже, ако топлото в реактора ти стъпва на 1 цент, тока-на 3 /щото изхвърляш 2/3 от това топло/ и вземеш, че извадиш от продажба -но защо "извадиш", като него може да го купува един такъв "потребител-изтребител на ток" като мощната термопомпа 100-500 MW и извлечените 500-1500 MW ги пуснеш по 2 цента балансът е много по-впечатляващ.
                                Но видимото се вижда най-трудно и никъде, май, няма изключения от този принцип. Веднъж паднах от смях, дядо ми си търсеше очилата, а те му бяха ... на носа !!!
                                Е, така е с болшинството проблеми при хората. Има нещо, но не го вижда и ще си строши гърба да блъска да вземе друго, дото и половината работа няма да му свърши.
                                Не е ли странно нещо човекът?

Коментар

Working...
                                X