IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ветрогенератори

Смехурана и Пирамид,не приемайте нещата лично когато става дума за бизнес.
    Проучил съм детаилно темата с вятърните ферми на професионално ниво.
    Консултиръл съм темата с представители на най-големите фирми в енергииният бизнес.
    Повярвайте,материята е малко по-сложна от колкото изглежда на първо четене.
    Има пари в този бизнес но са на малко по-различно място от производството на долу цитираният продукт.

Коментар

• Ветрогенератори

Благодаря, Смехоранке!
      Кой от пишещите тук е крив и кой-прав, ще покаже времето, както и пазарът. Очаквах по-голяма обективност от колегите, но, явно, не тя е силата им. Може пък да имат тежки, немобилни инвестиции в друга област, които ги товарят така, че да не могат да се включат на момента. От тук до приказката за лисицата и гроздето е една боя разстояние. Много реални огорчения преглътнах последните две години, за да се стягам за едни приказки. Ще ги надживея.

Коментар

• Ветрогенератори

Защо винаги, когато някой се опита да направи нещо, около него се навъртат поне 100 глупака, които започват да ръсят акъл или го съветват "най-добронамерено" въобще да не се захваща, защото "ако беше лесно, другите щяха вече да са го направили", "абе ти ли си най-умният че да успееш?" и т.н...

Ако момчетата имат желание защо да не опитат производството на ветрогенератори! Аз не мога да преценя дали това е перспективен бизнес, но ако идеите им имат потенциал, пари ще се намерят! В това съм убедена.

И аз като другите 100 глупака, ще дам един съвет. Сигурно щото и аз съм като тях ;-)))
        Добре е преди да се захванете с какъвто и да е бизнес, да си направите подробен бизнес план. Все пак по-добре е да сте наясно с какво точно се захващате и в случай че идеите ви не са жизнеспособни и сметките не излизат, грешките да са на хартия, а не на "реал".

Коментар

• Ветрогенератори

Много ме кефи темата.. Ако си спомняте от предизборните обещания на лисицата Надка Мих. едното бе, че ще произвежда ел.енергия от ватър (и Слави и се присмиваше в шоуто)... Та незнам кой я съветва лисата, но това е бъдещето, а иначе "картография" не съм сигурен, че ще помогнат. По скоро БАН. Успех!

Коментар

• Ветрогенератори

Някой /кой ли беше?/ попита преди малко :
            "daj poveche info za tazi perka, biznes plan, ochakvano proizvodstvo, kupuvachi .... Inache i az otkrih prepetummobile i tursja akzioneri .... Budi seriozen ako iskash da dojdat i serioznite pari"

Отговорите бяха в този ред с максимално възможните стойности, като пита тъпият, но упорит. А за колко време се сглобяват 6 тръби, няколко листа ламарина и 30-40 болта? - Ако те интересува де, ГКЗЛ...
            100 бр. в година прави приблизително 1 бр. на три дни. Това може и 5-6 души да го свършат, за Бога! Мен ако питаш, ако имах кеш 50 000 лв, без да дължа някому нещо, не бих търсил акционери. Твърде апетитна хапка е, за да я деля с когото и да е. Обстоятелствата ме принуждават, обаче, да проявявам гъвкавост.
            А да бъде човек сериозен, не означава все нацупено да гледа и да ползва само 1000 думи. Не си длъжен да ми вярваш. Възможност и реалност се покриват доколкото успее екипът, и това вече в математиката се нарича "достоверност на събитието". Може да има и по-добри проекти, потърсете тях. Не ви насилвам.

Коментар

• Ветрогенератори

Takiva prosto njama da ima. Neka ostavim kvartalnia mehanik i prijatelja mu kojto sam kazva che ne go vzemat na seriono da mechtajat i da se vurnem kum serioznia bussines.

Коментар

• Ветрогенератори

Пирамид Генераторджиев
                Що си мислиш че си най-умният?Енергиините конгломерати нямат такова производство но наш Ганьо
                ще го организира.Ами добре.Успех.
                Жал ми е за инвеститорите.

Коментар

• Ветрогенератори

Перката, да ти я обяснявам надълго и широко, все тая - по същество тя е "перка", защото изпълнява функциите да превръща енергията на вятъра във въртене на вала, инак има мнооого малко общо с /твоето?/ понятие за такава. Някои от свойствата - "малко по-ниско кпд" и "много по-грозна" от традиционната, три витла, липса на специални профили, технологична до безобразие и много удобна и евтина за поддръжка и ремонт с обикновени шлосерски инструменти - какви - няма да кажа )) , но наистина лесно и евтино; За броя купувачи засега имаме очакването от около 10 - 13 000 само в България, за Европа - около 2 милиона домакинства, но нека не бъдем чак такива оптимисти и се спрем на 0.1 милион. Производството ... - е, тук е малко по-сложно, въпрос на средства за материали и текущи разходи по него и придобиване на ДМА; За продажбите - видът е непривичен, най-сложното е някой "да повлече крак" - добре ще е, ако успеем да се организираме дотам, че да тръгнем с едно 100 - 500 бр. годишно. Има визия как , но, пак казвам, тук с предвиждания не се наемам за точния брой. Ще зависи от поръчките . То къде ли не зависи.
                  А бизнес-планът ...
                  " А не искаш ли ключа от апартамента, дето са парите?"
                  Илф и Петров, "Дванайсетте стола", от устата на Остап Бендер

Коментар

• Ветрогенератори

daj poveche info za tazi perka, biznes plan, ochakvano proizvodstvo, kupuvachi .... Inache i az otkrih prepetummobile i tursja akzioneri .... Budi seriozen ako iskash da dojdat i serioznite pari

Коментар

• Ветрогенератори

понякога имам проблеми с това, че не ме вземат насериозно. между другото има заявени за записване 57000 акции от Варна, София и Бургас.

Коментар

• Ветрогенератори

Картография ЕООД, София, бул. Цар Борис III, не помня номера, някъде в Павлово.
                        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Ветрогенератори

Къде може да се намери карта на ветровете в България ?
                          1.Що се отнася до сложните машинки от скъпи материали и висока гаранция , че и перки които се саморазмразявали през зимата, електроника , аеродинамика и още куп джунджурии които само оскъпяват поддръжката и себестойността на енергията мога наистина да не повярвам в ефективността .
                          2.Според мен са възможни решения - много по-лесни и ефтини и ви препоръчвам даже собственно производство и поддръжка на съоръжинията.Простите решения са гаранция за сигурност , трайност , лесна поддръжка .

Коментар

• Ветрогенератори

- Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват- докато поговоря с един приятел долу пред блока, вече си пуснал обявата. ))
                            Благодаря ти, Емо !!!

P.S. А сега отивам да уреждам въпроса от моя страна. Още веднъж: Хвала!

Коментар

• Ветрогенератори

Напълно те разбирам, особено след като се съобразя, че не си запознат по същество. нормално е, и аз също бих бил скептик за нещо, което не познавам. Твое право, Генчо. А за излизането на "нещо от нищо" бих казал, че никак не са за пренебрегване десетките килограми в секунда, преминаващи през "перките" - също, както при ВЕЦ,но малко по-ниска плътност. Въздухът също тежи, нали?

Коментар

• Ветрогенератори

Учредява се ново акционерно дружество.

Всички, които смятат, че производството на електрическа енергия с ветрогенератори има бъдеще могат да станат учредители на акционерно дружество, което ще се занимава с производство на ветрогенератори с мощност до 10кW за индивидуални потребители, както и с изграждане на ветроенергийни паркове. Има разработен прототип на вертикален генератор с мощност 3кW, перката на който е уникална и ще бъде регистрирана, като собственост на дружеството.
                                Покана да участват в учредителното събрание, както и право да запишат акции ще получат всички, които заявят желание(име, адрес или телефон за контакти, брой акции, които смята да запише) на e-mail: edimov@abv.bg и внесат депозит за участие в размер на 0,02 лв. за всяка заявена акция, по сметка 1018562214, код 20070703, банка ОББ, не по-късно от 30.08.2005г. След учредяването депозита ще бъде внесен като резерв на дружеството.
                                Емисионна стойност на 1 акция – 1.10лв.
                                Вноска при учредяване - 25% от емисионната стойност.
                                Срок за внасяне на останалите 75% – 2 години.

Учредителното събрание ще се проведе между 05.09.2005г и 15.09.2005г. в гр. Варна.
                                Въпроси на тел.: 052 61 51 41, или e-mail: edimov@yahoo.com.

Коментар

Working...
                                X