IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ветрогенератори

Виж, "начинаещ", натрупване на енергията НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА. Струва толкова много, а дава толкова малко, че засега го намирам за нерентабилно. Ако през годината няма ток два-три часа, за това да давам още 2-3 хиляди лева...
    Автономност на работата на генератора - само в краен случай, т.к. в такъв режим не е възможно гарантиране честотата на напрежението /машината е за променлив ток/, пък и на неговата големина. Освен това, степента на развитие на инфраструктурата е такава, че на пръсти се броят местата, които са съвсем без ток. Специално за такива точки впоследствие, на базата на същия задвижващ механизъм, обмисляме строеж и на постояннотокови генератори, но първо трябва да укрепне дружеството. Не се започва с всичко наведнъж. Виж, водни помпи може да почнем да разполагаме веднага, те са още по-непритенциозни - въпрос на политика на стопанския субект, но и тя тепърва ще се установява.
    За "Преторианеца" : зададох си ценови коридор при оформянето на идеята - себестойност - от 2000до 3000 лв., крайна цена / с ДДС и включена печалба/ - от 3600 до 4200 лв. И ще го налагам докрай, доколкото е възможно. Иначе няма да се продава така, както бихме искали, а от това печалба няма.
    Концепцията е:
    1.Достъпност;
    2.Сигурност и целесъобразност;
    3.Комплексна ефективност - и за производителя, и за потребителя;
    4.Технологичност и ремонтопригодност - затова - максимална простота;
    5.Максимални продажби - В България и ЕС - за начало, както и ОНД, Африка и т.н.
    Накратко: "Бойна машина"
    За ДИДО : капиталът ще е толкова, колкото бъде набран. Май аз съм единственият, който не влага пари. Бих искал да мога. И ще го сторя, нека само потръгне.

За нововключващите се в темата колеги: С цел избягване повтарянето на вече писани баналности, както и да не се засягаме едни други, препоръчвам да хвърляте по някой по-внимателен поглед на изказванията до тук. На много от въпросите Ви там ИМА отговори.
    Благодаря.

Коментар

• Кремиковци

Кой е изобретателя на вертикалния генератор, който мислите да лицензирате на името на новото дружество? Нещо няма логика.

Коментар

• Ветрогенератори

do +++++++++++
        Interesuva me kolko 6te izliza proizvodstvoto na edin generator kolko 6te e krainata zena za da imam realna predstava kakva 6te e pe4albata
        i ako moje i malko info za strukturata kolko akzii 6te ima i t.n.

Коментар

• Ветрогенератори

A kakav 6te e kapitala na drujestvoto?
          Kolko akcii 6te se emitirat?
          TOva trqbva da se znae
          Всичко е възможно,само желание да има!
          Делян Костов ;-)

Коментар

• Ветрогенератори

Учредява се ново акционерно дружество.

Всички, които смятат, че производството на електрическа енергия с ветрогенератори има бъдеще могат да станат учредители на акционерно дружество, което ще се занимава с производство на ветрогенератори с мощност до 10кW за индивидуални потребители, както и с изграждане на ветроенергийни паркове. Има разработен прототип на вертикален генератор с мощност 3кW, перката на който е уникална и ще бъде регистрирана, като собственост на дружеството.
            Покана да участват в учредителното събрание, както и право да запишат акции ще получат всички, които заявят желание(име, адрес или телефон за контакти, брой акции, които смята да запише) на e-mail: edimov@abv.bg и внесат депозит за участие в размер на 0,02 лв. за всяка заявена акция, по сметка 1018562214, код 20070703, банка ОББ, не по-късно от 30.08.2005г. След учредяването депозита ще бъде внесен като резерв на дружеството.
            Емисионна стойност на 1 акция – 1.10лв.
            Вноска при учредяване - 25% от емисионната стойност.
            Срок за внасяне на останалите 75% – 2 години.

Учредителното събрание ще се проведе между 05.09.2005г и 15.09.2005г. в гр. Варна.
            Въпроси на тел.: 052 61 51 41, или e-mail: edimov@yahoo.com.

Коментар

• Ветрогенератори

до бегинер
              картата на ветровете/разработка БАН/ показва, че плътността на вятъра на ЦЯЛЯТА територия на РБ е достатъчна за ефективно производство на ток с перки.

Коментар

• Ветрогенератори

до pretorian ти май си единствения софиянец на когото не му се идва във Варна през лятото. сега сериозно какво точно искаш да ти изпратя.
                има прототип, но докато не се учреди дружеството няма да бъде предоставена информация за него. подсказвам: опитай се да си представиш малко по-различен начин за улавяне и преобразуване на вятъра от стандартните самолетни перки.

записалите акции ще станат притежатели на първия БГ производител. надявам се никой няма нужда да бъде убеждаван, че пазара иска този продукт.

Коментар

• Ветрогенератори

Мене ми е чудно колко места(области) в България позволяват да се слоги такъв генератор на къщата и той да работи през повечето време Да не стане така че да си купи човек тава нещо а то да с евърти само по 20 дена в годината ). Може да има и акумулатори някакви сигурно, за да се съхранява тази енергия. До Пирамидата дай линкове с повече техническо инфо като за не много разбиращи ако ти се занимава.

Коментар

• Ветрогенератори

prati mi na tozi mail malko pove4e info pretorian@mail.bg
                    4e sam ot sofia i ne mi e hodi do varna bez da znam za kakvo to4no stava vupros
                    blagodaria ti predvaritelno

Коментар

• Ветрогенератори

заповядай на учредителното събрание.
                      условията за участие виж по-долу.

Коментар

• Ветрогенератори

4e moje kakvo ?

Коментар

• Ветрогенератори

тук става въпрос за малки генератори с мощност до 10кВ. предназначени са за индувидуални и групови домашни потребители, хотели, крайпътни заведения, малки производствени предприятия и др. уникалността на нашия генератор се състои в това, че може да

Коментар

• Ветрогенератори

Mnogo gotina tema ot niakolko dni ne sam vlizal vuv foruma i sam ia propusnal. I az imah ideia da investiram v podobno ne6to predi 2-3 godini, no o6te ne mu e do6lo vremeto.
                            Vse o6te e mnogo slojno, a generatori ot sorta na 2,5 MW sa palen absurd, za6toto v momenta ima edna nemska kompania koiato se mu4i ot 2 godini da stroi takova ne6to (mislia 4e iskaha da slojat 20 generatora po 1MW) no ima mnogo pre4ki i triabvat mnogo razre6enia.
                            Ne e problema v tova 4e 2.5MW reaktor struva 2mil. a v tova o6te kolko 6te triabva da se dadat za da ti razre6at.
                            Vse pak ako niakoi e re6il da pravi takova ne6to za v bude6te i priema sami6lenizi i sadrujnizi az sam nasre6ta.
                            mail za vruzka project_x@abv.bg

Коментар

• Ветрогенератори

От името на инициаторите изказвам дълбока признателност на всички отворковци, специалисти и доброжелатели """""" за градивната критика. Най-отговорно обещавам, в знак на благодарност, когато извадим дружеството на борсата, за всички тях да има акции на преференциална цена от 29.99 лева.

Коментар

• Ветрогенератори

Генко, не се съмнявам, че материята е сложна и не приемам нещата лично, още повече когато става въпрос за бизнес :-)

Просто си мислех, че е добре диалога да бъде по-конструктивен и с по-малко празни приказки!

Коментар

Working...
                                X