IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хайде де ! Откъде на къде? ;-)
    Значи : колкото по-студено е там, Откъдето духа, и колкото по-топло е там, Накъдето духа.

Коментар

• колкото е по-студено ,толкова и вятъра е по- бърз

Коментар

• Колкото е по-студено толкова скоростта на вятъра е по-голяма.

Коментар

• Хубавото в случая е, че вятърът си духа. Даже и през нощта. В Испания - почти постоянно. Но със Слънцето не е точно така. Емоционално - може би, за слънчевите батерии - може и да ги наклониш малко, да нагласиш ъгъла на падане, но часовете греене през деня са според ширината, не според топлото. А да казваме ли колко струва 1 kWh, произведен от фотобатерии?
          Затова мисля, че и те /испанците/ при добре свършена работа тук,у нас, "в къщи" , ще се отнесат положително и ще има търсене. А предложим ли им го на добра цена...

Коментар

• Приветсвам идеята. Но трябва едно по задълбочено проучване. Има ли ройни с въздушни потоци в поне от 30% от времето до осигуряват работа на онова синьото. Мога да ви препоръчам един мъж дето внася от Канади за Испания соларни инсталации. Но като сме правили разчети за България сметките излизат много криви.Това което ние го имаме за лято 3 месеца, в южна Испания е 10 месеца.
            http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Няма да се излагам повече :-) Ще чакам да видя изделието :-)

Коментар

• Преобразуването на кинетичната енергия на вятъръра в кръгово движение не е задължително да става чрез "турбина" от тъй любимия Ви тип с "диаметър не по-малко от" . Вижте тук: http://www.solener.com/ferias.html
                Знаете ли колко киловата е онова синьото правото в задния десен спрямо зрителя ъгъл на предпоследната фотография?
                А Вие изобщо колко вида променливотокови електрически машини /които са обратими, между другото, стават и за двигатели и за генератори/ познавате? И какви условия се изискват за тяхната работа като генератори с фиксирана честота?
                Като си отговорите пълно на тези въпроси, надявам се, ще престанете чак толкова да се безпокоите за продукта, и ще се заинтересовате от същността на проекта. Изискването за техническа грамотност при подобни изказвания е просто наложително, ако не искате да станете за смях. Не се шегувам. В крайна сметка може да прочетете малко учебници по ел. машини и физика дори за техникумите, и там е казано достатъчно. Дано повече не се излагате, че жал ми става.
                Благодаря.

Коментар

• Вече Ви пожелах успех един път, желая Ви още веднъж.
                  След като сте се заел с такава работа, погледнете поне някоя елементарна формулка по въпроса. Диаметърът на един идеален ветрогенератор който да дава 10 киловата мощност при скорост на вятъра 10 метра в секунда е съвсем малко под 7 метра. Идеален! Ако проверите дали е така и се окаже така, надявам се да прочетете още веднъж и останалите работи. И си помислете още веднъж за "променливотокова машина, генерираща директно във фаза с мрежата от 50 Hz" когато задвижващата сила идва от вятър :-)

Коментар

• Надя, вашата загриженост Ви прави чест, но изглежда изпускате туй-онуй.
                    1. 390 V / а според новите европейски стандарти 415V/ e нормално, т.нар. "ниско" напрежение. Не по-опасно, ако с него се захранва, да речем, помпа за поливане. За помпи обаче разрешение не се иска.
                    2. Масата приблизително сте я улучили и, изглежда, спирате до тук с попаденията, понеже :
                    3. Въртящите се части са с доста по-малък / в пъти/ диаметър, а кула, обособена като такава, НЯМА.
                    4. Вие си знаете за 30-те метра и толкоз.
                    30 метра НЯМА. Стигат и 10.
                    А статичен товар от 2 тона спокойно се държи от едно стоманено въже ф 3 мм, в нашия случай те са най-малко 3 броя, доста по-голям диаметър, всяко свързано поттделно към корпуса и към носещата повърхност, разположени под ъгъл 120 градуса в проекция върху нормалната равнина на вала.
                    5. Защита от мълнии специално обособена няма да се прави, струва колкото да се свърже проводникът към корпуса, с гайките, болтовете, заварките, бронзовата клема, контактния проводник - има-няма 20 лева.
                    6. Къде ги видяхте тези цени от 25000 $, при какви икономически условия, данъци, средни заплати, цени на материалите, транспорта , разстоянията, в коя страна, при каква норма на печалба изобщо се формират?
                    А къде видяхте инвертор на променливотокова машина, генерираща директно във фаза с мрежата от 50 Hz, колко дълги кабели за 1000$ се искат? А дали са кабели или шнурове? А знаете ли разликата от едното до другото? Случайно техническо образование ли имате, или "сте чували" подобни приказки?
                    Ясно е, че ВИЕ ИЗОБЩО СИ НЯМАТЕ ИДЕЯ ЗА КАКВО ИЗДЕЛИЕ ГОВОРИМ.
                    7. Изобщо, КОГО ПИТАХТЕ ЛИЧНО, ПО ТЕЛЕФОНА, ИЛИ ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА, КАКВА Е ИДЕОЛОГИЯТА НА ТЕЗИ ГЕНЕРАТОРИ? Може би ++++++++++ ?
                    Понеже мен така и не попитахте. Не аз съм ги измислил всичките тези неща, ако това Ви безпокои, щом мислите българите за неспособни. Взаимствах поне 80% от всичко. И от учебници също. На много места по света има по нещо от тях. Оставаше просто да се съберат две и две...
                    8. Нима предполагате, че въпросът за допълнителните приспособления, монтажа, и договорите не е обмислян, обсъждан, че ние си нямаме идея какво да правим?
                    Грешите.
                    9. И т.н., да не прекаляваме.
                    Иначе виждам, че сте заинтересовани. Наистина, защо не дойдете на събранието във Варна? Може пък да добиете друга прадстава "на местността"? Във всеки случай, харесва ми, че се интересувате.

P.S.
                    Говорейки искрено, трябва да кажа, че има въпроси, които все още предстои да се изясняват. Някои от тях - сериозни. Не виждам причина, обаче, това да ни спира. Ако всички 100% биха следвали вашия начин на мислене, вероятно все още бихме живели в пещери, тъй и не получили документ, че може и навън, че може да се смеем, да плачем, да любим и т.н. Не си се представям в ролята на вечно искащ и чакащ разрешение да прекопае собствената си градина.
                    Благодаря.

Коментар

• Pyramid,
                      Съвсем накратко, ако наистина мислите да произвеждате нещо подобно а не просто да основете дружество, като за начало се замислете по тези въпроси. Това е във Ваша а не в моя полза. Някои дребни неща по тези въпроси, написани без никакво заяждане
                      Съоръженията които твърдите че ще произвеждате и ще се опитвате да продавате попадат популярно казано в графата опасни. Напрежение поне 220 волта, най-вероятно 360. Масата на ветрогенератор 10 киловата е около 500-600 килограма, заедно с натоварването от вятъра общия товар е над 1 тон. Въртящи се механизми с диаметър 8-9 метра.....
                      30 метра е минималната препоръчвана височина на кулата за ветрогенератор 10 киловата. Такива съоръжения задължително изискват доста разрешения преди да се издигнат.
                      На 10 метра височина е стандартизираното измерване на скоростта на вятъра, а не височината на кулата.
                      Ако не сте наясно какво означават тези неща до тук, просто се поинтересувайте колко документи трябва да имате за да може да произвеждате и продавате такъв артикул. Поинтересувайте се какво трябва да представите за да получите съответните документи и колко ще струва. Ако смятате да пускате на пазара такъв артикул без необходимата по закон документация, проведете допълнително един разговор за тези неща с добър адвокат.
                      Как да се извършва монтаж и какви мерки за безопасност да се вземат се дава от производителя. Последиците от нещастни случаи при спазени изисквания на производителя........
                      Защита от мълнии ще се прави, въпросът не беше съвестно ли ще се изпълни а колко ще струва.
                      За застраховките май няма какво и да се пита щом другите неща не са ясни.
                      Хайде малко разценки. Без транспорт, мита, ДДС и монтаж цените на едро на 10 квт ветрогенератори масово производство са към 25 000$, цената на 30 метрова кула е 10 000$ (без транспорт, мита, ДДС и монтаж) цената на инвертора който се сменя на 5-6 години е около 5 000$, кабели 1 000$, няколко хиляди са други дребни електричарски приспособления.
                      Ако през част от тези 15-20% от времето когато духа достатъчно вятър нямате необходимост от произведения ток или го губите или става пожар ако не са включени необходимите приспособления, може да го продавате и на НЕК, но ще ви трябват още пари за допълнителни приспособления, договори......
                      Ако имате продукт който можете да продавате на такава цена каквато казвате при спазване на законовите изисквания, а дори и без да ги спазвате - успех! Ако наистина искате да произвеждате, отговорете си за Вас на тези въпроси. На мен няма нужда повече да обръщате внимание.
                      А ако искате само да основете дружество.....

Коментар

• вече има отговори на много от въпросите

Коментар

• GGG,
                          минималният капитал, необходим за регистриране на АД , е 50 000 лв. При ограничението от минимум 25% първоначална вноска ясно е, че наложени и спазени два минимума сериозно ще затруднят първоначалната дейност, включваща постройка на прототипи, изпитания, настройване на производствения процес, първоначални рекламни разходи и др. Затова наистина е резонно търсенето и набирането на достатъчни по количество средства.
                          Да, минимумът е набран, записани са повече от минималния брой акции.
                          Да, не бихме отказали по-добро финансиране.
                          Не, няма да спрем, ако това целят някои жалки "личности", ако ще и да не ни е много комфортно.
                          Да, бизнесът си е бизнес и няма да делим акционерите на "красиви и грозни", но
                          Не, мекерета не са добре дошли.
                          След време, при излизането ни на БФБ, всеки и от тях би могъл да придобие акции, НО!
                          ПО ПАЗАРНА ЦЕНА. Колкото - толкова.

afterd, виж:
                          правилно, че е допълнителен, а не основен източник. Като спре /или поутихне/ вятъра, така че да не е достатъчно за захранването на потребителите вкъщи, си черпиш директно от мрежата. Докато духа прекалено слабо или съвсем не духа, генераторът автоматично се изключва от мрежата, за да не потребява той мощност. Свързан е паралелно с нея. Но това съм го писал по-рано...

tup, no uporit, чети внимателно:
                          Пирамидата е геометрично тяло. "Пирамидална структура" или "финансова пирамида" е термин за обозначаване на мошенически конгломерати, при които нововключилите се чрез своите вноски финансират по-рано включилите се и така - докато се издъни.
                          Също така пирамидата е символ на устойчивост и дълготрайност - имам предвид "древноегипетските истории", неудачно споменати от Надя.
                          Аз искам да изградим пирамида, във върховете на която да бъдат много здрав икономически смисъл, техническа съобразителност, верен пазарен усет и , като резултат, на следващия връх, прилични приходи, а запълнена /като всяко тяло/ с труд /моят и Вашият, на всички, които приемате подхода/, връзки, влияние, организация и, между другото, почтеност - нещо, което да оставим на децата си. Избрах си ника такъв, за да раздвижа духовете, ако трябва, с провокация, но не се крия от никого и съм достъпен на всяка крачка за контакт, разговор, проверки ако щете от тези, с които се захванем, от МВР и Прокуратурата. Мога да разкрия самоличността си, ако някой си мисли, че Това е проблем. Напуснах армията след 11 години кадрова служба, за да търся изява далеч от инертни личности, както и от смрадливи мрънкала. Който ме харесва, нека поумЕри ентусиазма си, който не ме харесва, нека си каже болката, но от преливачи от пусто в празно ми писна и моля повече да не се врат тук. Бих ги пратил на п...а им м...а, но предпочитам сами да си одят.
                          Казах.

Коментар

• Плюсов, мани го, не му се връзвай... Давайте, действайте, аз съм с вас, макар и скромно. :-)
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• tup, no uporit , много злоба таиш, приятелю. самоунищожаваш се.
                              не ме познаваш, не познаваш и пирамид, а ни обявяваш за мошеници.
                              както всички забелязаха , извадил съм на публично място достатъчно данни за себе си, за да бъда открит от всеки, който иска да се срещнем лично.

за твое сведение, а и за всички заинтересовани - записването на акции предхожда внасянето на сумите за тези акции.
                              записването става на учредително събрание.
                              на това събрание се избира съвет на директори, който открива набирателна сметка, по която всеки прави вноски.
                              между двете събития има достатъчно време кандидат акционерите да се откажат.
                              да обяснявам ли, още............

Коментар

• Zdraveite. I az ste zadam nqkolko vuprosa.

Kakuv e kapitala, koito se opitvate da suberete. Kolko e minimuma za da startira nachinanieto.

Imate li podgotveno nesto kato konspekt za nezapoznati kato mene.

Коментар

Working...
                                X