Първоначално изпратено от retro_69
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПОДАРЯВАМ/Е
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЧовек, ти не разбра ли, че дори и пари да даваш, пак никой няма да се захване да произвежда некадърната ти тръбичка.
Коментар
-
Човек, ти не разбра ли, че дори и пари да даваш, пак никой няма да направи глупоста да произвежда некадърната ти тръбичка.
Хайде пробвай, за да видиш, че за кой ли пореден път ти казвам истината.Last edited by Mateev; 30.05.2021, 23:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Смешен си. И откъде взе тази 1 стотинка, че ме притесни. Нашите числа са значително по-високи. .....
Коментар
-
Смешен си. И откъде взе тази 1 стотинка, че ме притесни. Нашите числа са значително по-високи. Който дойде, сам ще се убеди. Да не забравяме още, че, ТИ НЯМАШ АВТЕНТИЧНИ ДАННИ. ЧИСЛАТА ТИ СА ИЗМИСЛЕНИ И ИЗСМУКАНИ ОТ ПРЪСТИТЕ.
Не знам и колко е "огромно", с обем около литър-литър и половина. (За под мивката)Термопомпа с неговата мощност, е около 100 (СТО!) ЛИТРА.
Проточни бойлерчета-само да искаш. Имаме и вариант с вградено.
Ала блееш и не виждаш, че подаряваме система за БАНЯ, с мощност над 5-7 kW РЕГЕНЕРИРАНА. Обемът и е около 3-3,5 литра. Ще я догониш с термопомпа, ама друг път. С цена от няколко хиляди, не ми се и мисли. Ние сме си проработили и стратегии и по продажни, логистика и т.н. но, Матейко и тук-първи Консул.
Я ми кажи колко тръбички успя да продадеш до момента с твоите продажни стратегии и логистика?
Колко лева е годишната печалба на фирмата ти?
Какъв средногодишен ръст имаш на продажбите?
Аз знам отговора - НУЛА, НУЛА и ПАК НУЛА. Кръгла НУЛА. Ти самият си КРЪГЛА НУЛА. Изделието ти също е КРЪГЛА НУЛА.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Ооооооо,тя работата била дебела....Аз си мислих,че става въпрос за българския пазар,пък то говорим за галактически продукт...Оттеглям са от дискусията...Много е висока летва за моето ниво....
-Въх. Ша заплача.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеГледам нещо ми трият информационните постинги, затова ще напиша отново най-важното от тях:
1. Всяко едно нискотехнологично изделие е ОБРЕЧЕНО НА ПРОВАЛ ОЩЕ В ЗАРОДИШ. Причината - китайците го копират много бързо и започват да заливат света с евтини нискокачествени копия.
2. Самата тръбичка е обречена на провал още в зародиш и поради друга причина - в съвременните домакинства има миялни машини, в най-новите модели на които вече има реализирана такъв тип икономия на енергия. При това положение почти няма жени, които да мият чинии на ръка.
3. Никой не иска да кърти и да прави тежки ремонти на кухнята или банята си само заради 1 стотинка икономия на ден, която дори и не е доказана.
4. Изделието е огромно и като такова няма да се побере в повечето кухненси шкафове. Гледах моя - под сифона няма повече от 20 сантиметра разстояние, така че тази голяма грозна тръба не мога да я сложа, дори и да исках.
5. Проточното бойлерче, от което се нуждае изделието, вече не се използва в нито една кухня. Причината - маломщно е и струйката топла вода от него е мижава.
6. Един нов монтаж на някакъв проточен бойлер е свързан с къртрне на стени и плочки, както и със заплащане на "майстора" повече пари, отколкото струва самата тръбичка.
На базата на този анализ и на базата на огромния ми бизнес-опит аз достигам до извода, че потенциален пазар за тази тръбичка има само в заведенията за обществено хранене. Оценявам тяхната бройка на максимум 5000 в цялата страна, като такава тръбичка биха си купили не повече от 1000 от тях за период от 10 години.
Тоест средногодишния потенциал за продажби на тръбичката е около 100 броя, които са недостатъчни за избиването на заплатата на дори и един единствен работник.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Изделието е безпереспективно, и от него не може да се храни дори и един единствен работник в цяла България.
Не знам и колко е "огромно", с обем около литър-литър и половина. (За под мивката)Термопомпа с неговата мощност, е около 100 (СТО!) ЛИТРА.
Проточни бойлерчета-само да искаш. Имаме и вариант с вградено.
Ала блееш и не виждаш, че подаряваме система за БАНЯ, с мощност над 5-7 kW РЕГЕНЕРИРАНА. Обемът и е около 3-3,5 литра. Ще я догониш с термопомпа, ама друг път. С цена от няколко хиляди, не ми се и мисли. Ние сме си проработили и стратегии и по продажни, логистика и т.н. но, Матейко и тук-първи Консул.
Коментар
-
Виж сега, говоря ти за европейски и световни пазари, не за в квартала. Ако не умееш да произвеждаш и продаваш, къде си тръгнал?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
А, ти ли го казваш, дето си продал едни клещи?
Коментар
-
Виж сега, говоря ти за европейски и световни пазари, не за в квартала. Ако не умееш да произвеждаш и продаваш, къде си тръгнал?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеretro-69, така се получава когато не произвеждаш а търгуваш и нормално си мислиш че тези неща на производителите им струват някакви много сериозни пари. Ще струва няколко лева, толкова ще е производственната себестойност ако произвеждаш много бройки и успяваш да ги реализираш. Обаче ако не успяваш да пласираш бройки независимо че можеш да ги произведеш, тогава вече текущите разходи ще вдигнат цената. Но илюзията в която е изпаднало потребителското общество, с потребителско мислене формирано вече и оформило съзнанието по никакъв начин не допуска че ако произвеждащ ти печелиш много а търговците са ти просто едни работни коне които храниш колкото да не запосталеят и да ти вършат работа. Ако не беше така Китай нямаше да стане водещата икономика а щеше да е работния кон на тарикатите решили че да произвеждат това не е работа за тях и ще се набутат яко ако го правят.
Ама ,Трейдърче,аз няма да продавам Айфон,та името на подукта да ми позволява да праскам едни огромни маржове...Аз ще продавам никому неизвестния продукт "Пирамид" ....Ейййййй,сетих се, не е съвсем неизвестен ....Помните ли дънките Пирамид,много фешян бяха....
И тия неизвестните продукти,както точно спомена дедо ти Матеев,веднага ги налазват китайците ,иииии..... става мазало...
Коментар
-
Гледам нещо ми трият информационните постинги, затова ще напиша отново най-важното от тях:
1. Всяко едно нискотехнологично изделие е ОБРЕЧЕНО НА ПРОВАЛ ОЩЕ В ЗАРОДИШ. Причината - китайците го копират много бързо и започват да заливат света с евтини нискокачествени копия.
2. Самата тръбичка е обречена на провал още в зародиш и поради друга причина - в съвременните домакинства има миялни машини, в най-новите модели на които вече има реализирана такъв тип икономия на енергия. При това положение почти няма жени, които да мият чинии на ръка.
3. Никой не иска да кърти и да прави тежки ремонти на кухнята или банята си само заради 1 стотинка икономия на ден, която дори и не е доказана.
4. Изделието е огромно и като такова няма да се побере в повечето кухненси шкафове. Гледах моя - под сифона няма повече от 20 сантиметра разстояние, така че тази голяма грозна тръба не мога да я сложа, дори и да исках.
5. Проточното бойлерче, от което се нуждае изделието, вече не се използва в нито една кухня. Причината - маломщно е и струйката топла вода от него е мижава.
6. Един нов монтаж на някакъв проточен бойлер е свързан с къртрне на стени и плочки, както и със заплащане на "майстора" повече пари, отколкото струва самата тръбичка.
На базата на този анализ и на базата на огромния ми бизнес-опит аз достигам до извода, че потенциален пазар за тази тръбичка има само в заведенията за обществено хранене. Оценявам тяхната бройка на максимум 5000 в цялата страна, като такава тръбичка биха си купили не повече от 1000 от тях за период от 10 години.
Тоест средногодишния потенциал за продажби на тръбичката е около 100 броя, които са недостатъчни за избиването на заплатата на дори и един единствен работник.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Изделието е безпереспективно, и от него не може да се храни дори и един единствен работник в цялата страна.Last edited by Mateev; 30.05.2021, 23:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, Матеев е много дъбър математик и правилно го представи като мат.модел в графика как ще изжлежда, той сам каза че има разлика която не била разлика ама си е разлика.
Коментар
Коментар