Първоначално изпратено от mikomikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПОДАРЯВАМ/Е
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Няма да бъде коректно, ако правим сравнение с Троянския кон, но...
Има един момент, който остава в "мъглата".
На мен би ми било интересно, ако някой обясни, доколкото е възможно - разбираемо и за неспециалистите.
Смисълът се върти около нечие вземане - цесия. Например - има някаква институция (не непременно банка), която е вид кредитодател.
В същия момент - кредитополучателят (по някакви причини), от известен момент става неплатежоспособен.
По някакви взаимни договорености (напр. в малък град хората се познават) - длъжникът получава (вътрешна) информация, че е възможна следната схема: преди учредяване на цесията (към "колекторна" фирма) - да бъде направен "подарък" на някого, именно чрез прехвърляне на задължението - вероятно формата на "подаръка" в случая има значение, но предаването на "подаръка" не може да се извърши (например) по "въздушно-капков път", или, да кажем - дистанционно.
Дали някой би се наел да коментира подобен казус? Дали е възможен изобщо, или е в сферата на поредица от допускания от вида: "ако - то"...? Зная, че възможностите са прекалено много, а и нямаме достатъчно подробности, но имам съмнения, че нещата се развиват, именно в тая посока.
Поздрави на всички!
В случаят колекторската фирма ще си свърши работата (ще си събере задълженията) като продаде обезпечението (апартамента).
Last edited by Имхотеп; 27.05.2021, 15:24.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Ко стааава ве пич ??
Рядко влизам у форума ама още ли подаряваш там квото имаш да подаряваш ??
Кво ся ..... няма желаещи ли бре ??
Даром даваш викаш и пак не щат да ти вземат подаръка, а ..... и що тъй ся ??
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Ко стааава ве пич ??
Няма да бъде коректно, ако правим сравнение с Троянския кон, но...
Има един момент, който остава в "мъглата".
На мен би ми било интересно, ако някой обясни, доколкото е възможно - разбираемо и за неспециалистите.
Смисълът се върти около нечие вземане - цесия. Например - има някаква институция (не непременно банка), която е вид кредитодател.
В същия момент - кредитополучателят (по някакви причини), от известен момент става неплатежоспособен.
По някакви взаимни договорености (напр. в малък град хората се познават) - длъжникът получава (вътрешна) информация, че е възможна следната схема: преди учредяване на цесията (към "колекторна" фирма) - да бъде направен "подарък" на някого, именно чрез прехвърляне на задължението - вероятно формата на "подаръка" в случая има значение, но предаването на "подаръка" не може да се извърши (например) по "въздушно-капков път", или, да кажем - дистанционно.
Дали някой би се наел да коментира подобен казус? Дали е възможен изобщо, или е в сферата на поредица от допускания от вида: "ако - то"...? Зная, че възможностите са прекалено много, а и нямаме достатъчно подробности, но имам съмнения, че нещата се развиват, именно в тая посока.
Поздрави на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение...Да благодаря още веднъж на Матеев за купчината добри идеи, с които, ме снабдява: Колко "достоверен" е Интернет и ресурсите в него, личи от това, което ТОЙ ИЗНЕСЕ, като "компромати" срещу мен. Затуй, хора,
ПРОВЕРЯВАЙТЕ СИ ИЗТОЧНИЦИТЕ. Иван Сусанин, се е преродил в Росимир Матеев и ви мисли за чужди натрапници... Да ви пази Господ. Води ви към дълбоко блато.
Коментар
-
...Да благодаря още веднъж на Матеев за купчината добри идеи, с които, ме снабдява: Колко "достоверен" е Интернет и ресурсите в него, личи от това, което ТОЙ ИЗНЕСЕ, като "компромати" срещу мен. Затуй, хора,
ПРОВЕРЯВАЙТЕ СИ ИЗТОЧНИЦИТЕ. Иван Сусанин, се е преродил в Росимир Матеев и ви мисли за чужди натрапници... Да ви пази Господ. Води ви към дълбоко блато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеАко си махнеш розовите очила, сам ще видиш, че си потънал до шия в лайна. Живееш в огромно количество самозаблуди както по отношение на собствената си самооценка, така и по отношение какво би направил един успял предприемач. Няма смисъл да ти изреждам къде и в какво грешиш, защото списъкът е дълъг повече от 1000 точки. Само ти казвам крайният резултат - ще видиш предприемач с пари в гаража си само тогава, когато ти цъфнат налъмите.
Колкото до темата - това е поредната безсмислена тема, в която ти ще оплюваш и ще се подиграваш 10 години подред на всеки един, който влезе в нея и се опита да ти каже истината в очите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Не се сдържа с обидите, нали? Дори към "предприемачите". Смятам, че, твърде тесногръдо подхождаш измервайки всички със своя аршин. Виж какво става по света, поинтересувай се, малко повече. Което аз виждам у нас, е фиксация върху разменната част на бизнеса, т.е.върху търговия и спекулация. Имат място, НЕ СПОРЯ. Ала, пазарът ни, дори като численост и покупателна способност, е твърде маломерен, за създаване голям продукт и мощно търсене. 6-7 милиона души, от които, 85% бедни, МАКСИМУМ 10% около средни и до 5% над това, ЗА БГ мащаб. За мащабите по света, и мнозина от оперените тук, СА СКРОМНИ.
Така...
Аз предлагам нещо, което, може да се изнася яко, стига да се произвежда...и ти ми разправяш, че, могат сами да определят. СИГУРНО Е ТАКА... ИЗМЕЖДУ ИЗВЕСТНИТЕ ИМ ОБЕКТИ. Какво предлагам аз? Нещо, за което, представите ви са БЕДНИ. Както се изразява едик клуб идиоти тук, "тръбичка". И...ДОТАМ . Толкова "научихте". Или тъпнята Матейкова, "общ електролит". И там -по повърхността. Един БГ индустриалец, се подписа, че е откровен глупак, като взе да "критикува" непознати неща (а всъщност, да избива комплекси, плюейки на база лична вражда)...
...И ТИ ЛИ ТАКА?
Колкото до темата - това е поредната безсмислена тема, в която ти ще оплюваш и ще се подиграваш 10 години подред на всеки един, който влезе в нея и се опита да ти каже истината в очите.Last edited by Mateev; 26.05.2021, 18:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Най-същественото, което пропускаш:
подценяваш качествата на предприемачите, сами да решат с какъв продукт да се занимават, с всичко от: доставчици на материали и суровини, през създаване на производство, до дистрибутори, за да може този продукт да се наложи на пазара. Интересно, в коя част от процеса ще се насадиш самият ти? "Подаряваш" все пак.
Ако предприемачите "разчитат" някой друг да им свърши работата по техния избор на това, къде да вложат своите пари, те - с голяма вероятност ще сгрешат.
Няма да развивам тезата си, защото не ми е това работата. Нека всеки, който преследва възможността за лека печалба, кодирана в наименованието "подарък" - сам се убеди в смисъла на казаното от мен.
В заключение: няма толкова смотани предприемачи, които да нямат понятие къде да вложат "излишните" си пари, но да ти дойдат "на крака" в Горна Оряховица, а ти да им подариш "възможности". Реалистично е да не търсят нищо от теб, което ти наричаш "подарък".
Така...
Аз предлагам нещо, което, може да се изнася яко, стига да се произвежда...и ти ми разправяш, че, могат сами да определят. СИГУРНО Е ТАКА... ИЗМЕЖДУ ИЗВЕСТНИТЕ ИМ ОБЕКТИ. Какво предлагам аз? Нещо, за което, представите ви са БЕДНИ. Както се изразява едик клуб идиоти тук, "тръбичка". И...ДОТАМ . Толкова "научихте". Или тъпнята Матейкова, "общ електролит". И там -по повърхността. Един БГ индустриалец, се подписа, че е откровен глупак, като взе да "критикува" непознати неща (а всъщност, да избива комплекси, плюейки на база лична вражда)...
...И ТИ ЛИ ТАКА?Last edited by Pyramid; 26.05.2021, 18:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Айде и аз да не премълчавам, тогава:
1.Подарявам ви ИНСТРУМЕНТ. Пари не ви искам. Как и дали ще се възползва, решава получилият подаръка. Например с нож, можеш да си свършиш чудесна работа...а можеш и да се нараниш. Силата е у теб но, как боравиш с нея, НЕ зависи от мен.
2.Печалба - повтарям се - никой не е длъжен да ви гарантира. А също не съм. Ако разбирате от техника и търговия, възможно е, да изкарате. Все пак, изборът измежду повече възможности, е повече свобода. Ако не си осъзнал ТОВА, не мога с повече да ти помогна.
3.Имуществото НЕ заменя способностите, както и обратно. (Говорим за ВЪРХОВИ технологии но, важи и за тривиалните). Да "заложиш", не е като на пазар да идеш. Нямам толкова имущество, че, да "залагам".
4.Международните класификационни организации, когато съставят стандарти, го правят, все пак, на база някакви фактически модели, които, може да представи достатъчно влиятелен фактор. ТОЙ, представя продукт или гама, на база СВОИ И БЛИЗКИ ДО СЕБЕ СИ, разработки. Т.е. Първият, има най-висок шанс да се наложи...ако е бил достатъчно мъдър и прозорлив. Ако не е, имаме, каквото имаме -едни хора мрънкат и не се придвижват отвъд мрънкането.
5.Как се извършва подаряването: Разговаряме, показвам и разказвам. Оттам насетне, който реши да се възползва, се. В съдържанието, има сериозен елемент на индустриална собственост а, значи, контрол и над чужди действия в областта. Ако искаш, може да се възползваш. Ако не искаш, НЕ се възползваш но, друг може да се и тогава, ако той се, може и да ти наложи неизгодни условия или даже, да те размаже.
6.Каква е моята печалба:
6.1.Ще знам откъде да си поръчам (щото, в момента, няма);
6.2. Ще е верифицирано, за което, в момента, нямам физическа и финансова възможност;
6.3.Този, който се е възползвал, ми става потенциален съюзник занапред;
6.4.С придвижването на моите идеи на практика, нараства моята легитимност и т.н.
Изобщо, не ви разбирам: Хем сте корназ, хем ви стиска..
Най-същественото, което пропускаш:
подценяваш качествата на предприемачите, сами да решат с какъв продукт да се занимават, с всичко от: доставчици на материали и суровини, през създаване на производство, до дистрибутори, за да може този продукт да се наложи на пазара. Интересно, в коя част от процеса ще се насадиш самият ти? "Подаряваш" все пак.
Ако предприемачите "разчитат" някой друг да им свърши работата по техния избор на това, къде да вложат своите пари, те - с голяма вероятност ще сгрешат.
Няма да развивам тезата си, защото не ми е това работата. Нека всеки, който преследва възможността за лека печалба, кодирана в наименованието "подарък" - сам се убеди в смисъла на казаното от мен.
В заключение: няма толкова смотани предприемачи, които да нямат понятие къде да вложат "излишните" си пари, но да ти дойдат "на крака" в Горна Оряховица, а ти да им подариш "възможности". Реалистично е да не търсят нищо от теб, което ти наричаш "подарък".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
Докъде стигна работата с тръбичката?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Та, Мико, пак да река: ВСЕКИ САМ - в една нормална ситуация - взема решенията си. Иска/не иска - решава, и действа. Последиците, са резултат от предприетите действия. Преди малко, тъкмо бях приключил предишния си пост до теб, приятел ме критикува че, видиш ли, понеже, съм протиквал своите предложения, съм бил имал интерес, следователно, не било подарък. Приемам и знам, че си гоня интересите - нормално е и редно - но, как би нарекъл ТИ предаване на нещо, без получаване на нищо веществено в замяна? Дори теоретично?Last edited by Pyramid; 26.05.2021, 13:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
Докъде стигна работата с тръбичката?
Коментар
Коментар