IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПОДАРЯВАМ/Е

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Недей да се измъкваш по терлички. Отново повтарям като за олигофрени:

Дай изчисленията си как 1 стотинка икономия на ден я правиш на 1 лев !!!
    Каква ти стотинка? Говоря,подарявайки, за 10-15 лв на месец. Излиза, годишно, между 120 и 180 лв.

ДА БЕШЕ ВЗЕЛ ОНЕЗИ ПАРИ.
    Last edited by levi_desni; 30.05.2021, 00:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от levi_desni Разгледай мнение

Пиклива ти е представата за възможностите на техниката, Матеев. БЕДНА представа. Затуй, въпреки, че мамиш напълно умишлено -за което, аз имам доказателства, за разлика от теб - може да сме снизходителни и да приемем, че и да лъжеш, го правиш неумишлено . (защото, нямаш капацитета и, съответно, какъв умисъл?).
      Е,
      Никой не ти е виновен, че не внимаваш в час.

ДА БЕШЕ ВЗЕЛ ОНЕЗИ ПАРИ.
      Недей да се измъкваш по терлички. Отново повтарям като за бавноразвиващи се:

Дай изчисленията си как 1 стотинка икономия на ден я правиш на 1 лев !!!
      Да не би всеки ден да пълниш басейн с топла вода и да се гмуркаш в него да миеш чиниите на цяла Горна Оряховица?
      Last edited by Mateev; 29.05.2021, 23:59.

Коментар

Ето как изглежда един истински топлообменик за твоята мощност, проектиран и направен професионално. Топлообменната площ при него е 0.7 кв.м. Тоест 10 пъти по-голяма от твоята пиклива тръбичка. С този професионален топлообменик можеш да постигнеш максимум 40-45% икономия, защото теоретичния максимум е 50%. С твоята пиклива тръбичка с 10 пъти по-малка площ не можеш да постигнеш дори и 4% икономии.

Ето затова и казвам, че си дърт лъжец и измамник, защото всяка една цифра я преувеличаваш 10 пъти, и като умножим 10 по 10 става 100 пъти преувеличаване. Такова огромно преувеличаване е не просто дърта лъжа, а УМИШЛЕН ОПИТ ЗА ИЗМАМА.
        Пиклива ти е представата за възможностите на техниката, Матеев. БЕДНА представа. Затуй, въпреки, че мамиш напълно умишлено -за което, аз имам доказателства, за разлика от теб - може да сме снизходителни и да приемем, че и да лъжеш, го правиш неумишлено . (защото, нямаш капацитета и, съответно, какъв умисъл?).
        Е,
        Никой не ти е виновен, че не внимаваш в час.

ДА БЕШЕ ВЗЕЛ ОНЕЗИ ПАРИ.

Коментар

Ако искаш, Матеев, "сериозно обсъждане", правим експеримент. При него, ще те доведа до маса с няколко десетки милиарда евро.

И така, знаеш боичките за яйца, дето ги продават по супермаркетите, нали?
          Представи си един блистер: Червени, сини, жълти, виолетови, зелени...
          И така, внимание. ЕКСПЕРИМЕНТ:
          - Опиши този блистер с матрица и покажи, как той може да се приложи в сондирането за шистови нефт и газ. В Държавата Израел, залежите са от около 100 млрд барела. Носиш им решението, и те позлатяват. БУКВАЛНО.
          - Действай.
          Не се измъквай от една твоя простотия с отклоняване на темата към друга твоя простотия. Говорим за реалните икономии от твоята тръбичка, и аз очаквам от тебе отговор на многобройните ми въпроси и цитирани от мене данни, подкрепени с картинки, за да се подсещаш за какво говорим.

Та дай веднъж завинаги да си изясним колко е истинската икономия от твоята тръбичка, защото надуването на цифрите 100 пъти е прекалено нагло и нахално дори и за изпечен лъжец.

Дай твоята версия на изчисленията, за да видим как тази 1 стотинка икономия на ден я правиш на 1 лев.

Коментар

• Ето как изглежда един истински топлообменик за твоята мощност, проектиран и направен професионално. Топлообменната площ при него е 0.7 кв.м. Тоест 10 пъти по-голяма от твоята пиклива тръбичка. С този професионален топлообменик можеш да постигнеш максимум 40-45% икономия, защото теоретичния максимум е 50%. С твоята пиклива тръбичка с 10 пъти по-малка площ не можеш да постигнеш дори и 4% икономии.

Ето затова и казвам, че си дърт лъжец и измамник, защото всяка една цифра я преувеличаваш 10 пъти, и като умножим 10 по 10 става 100 пъти преувеличаване. Такова огромно преувеличаване е не просто дърта лъжа, а УМИШЛЕН ОПИТ ЗА ИЗМАМА.

Коментар

• Ако искаш, Матеев, "сериозно обсъждане", правим експеримент. При него, ще те доведа до маса с няколко десетки милиарда евро.

И така, знаеш боичките за яйца, дето ги продават по супермаркетите, нали?
              Представи си един блистер: Червени, сини, жълти, виолетови, зелени...
              И така, внимание. ЕКСПЕРИМЕНТ:
              - Опиши този блистер с матрица и покажи, как той може да се приложи в сондирането за шистови нефт и газ. В Държавата Израел, залежите са от около 100 млрд барела. Носиш им решението, и те позлатяват. БУКВАЛНО.
              - Действай.

Коментар

Човек - аз цитирам конкретни натрупани данни за последния месец, а ти се правиш на дръж ми шапката и ОТНОВО СИ ИЗМИСЛЯШ ЛЪЖИ !!!

Като шопа гледаш жирафа и викаш "е те такова животно нема" ....

Тя всичката твоята е такава - лъжа след лъжа и измама след измама, и така цял живот. Разните ти там "изобретения" също са само лъжа и измама. Което и да е от тях като го подхванем да го обсъждаме сериозно, и веднага лъсват десетки недомислици, породени от невежество.
                Ти ли говориш за "измами"? И после, ти нямаш нищо от т.нар."разни изобретения" не, защото нямаш пари, а защото, не можеш да ги постигнеш. И точно ТИ, не "обсъждаш сериозно", ами джафкаш като пале след преминал автомобил. Ревността ще те погуби Матеев. Пий поне, по аспиринче вечер, намалявали били риска от инфаркт.

ДА БЕШЕ ВЗЕЛ ОНЕЗИ ПАРИ.
                Last edited by X_Y; 30.05.2021, 11:35.

Коментар

Една малка миялна машина измива 12 големи чинии, 12 малки чинии, 6 чаши, 6 купички и един сноп прибори, и всичкото това с по-малко от 1 kWh електроенергия. Пуска се веднъж на ден и то не всеки ден. Общо за месеца рядко се натрупват повече от 20 kWh електроенергия. Накратко - ГРЕДА, но за тебе, господин дърт лъжец.
                  За миялната машина съм съгласен но, хубава-ьлоша, И тя, може да се свърже. ТАКА СМЕ ПРОЕКТИРАЛИ икономайзера. Греда. За Матеев.
                  Иначе, за пореден път:
                  НЕ ИКОНОМАЙЗЕРА подаряваме, а нещо, поне 5 ПЪТИ, по-мощно. Ама ако щете, вие губите.

Коментар

"30стотинки"? Може. УМНОЖЕНИ ПО НЯКОЛКО.
                    Обвинението ти в "ЛЪЖА", ми лежи на нощното шкафче.

Пак греда.
                    -Да беше взел онези пари.
                    Човек - аз цитирам конкретни натрупани данни за последния месец, а ти се правиш на дръж ми шапката и ОТНОВО СИ ИЗМИСЛЯШ ЛЪЖИ !!!

Като шопа гледаш жирафа и викаш "е те такова животно нема" ....

Тя всичката твоята е такава - лъжа след лъжа и измама след измама, и така цял живот. Разните ти там "изобретения" също са само лъжа и измама. Което и да е от тях като го подхванем да го обсъждаме сериозно, и веднага лъсват десетки недомислици, породени от невежество.

Коментар

И пералнята ли намеси?

Ето реални данни от една пералня ден по ден. Цифрите са в kWh на ден. Пропускам дните, в които не се е прало, но има дни с по 2 пранета:

1.12
                      0.51
                      1.60
                      1.25
                      1.34
                      1.07
                      0.74
                      0.94
                      1.42
                      0.93
                      0.97
                      1.70
                      0.92
                      0.94

Общо за месеца 15.52 kWh или това прави около 3 лева на месец разходи за пране. От тях колко ще икономисаш - 30 стотинки ли? Ами че това е точно по 1 стотинка на ден, колкото ти го казах аз и другите хора досега поне 100 пъти. За миенето на чинии сложи още 1 стотинка - общо стават 2 стотиники икономия на ден.

А надуването ти, че имаш по-добра измерителна апаратура, също е ДЪРТА ЛЪЖА, защото ако имаше, нямаше да ги приказваш тези космически количества на икономисваната енергия. Поне веднъж бъди мъж и си признай, че ЛЪЖЕШ . Ако не - продължавам с експериментите и с изчисленията просто за да се убедят всички с какъв дърт лъжец си имаме работа.
                      "30стотинки"? Може. УМНОЖЕНИ ПО НЯКОЛКО.
                      Обвинението ти в "ЛЪЖА", ми лежи на нощното шкафче.

Пак греда.
                      -Да беше взел онези пари.

Коментар

В моя дом, тези "5 чинии" са за всеки, сутрин-сутрин-обед-вечер.
                        В моя дом, мием и други работи.
                        Накратко,
                        ГРЕДА!
                        Една малка миялна машина измива 12 големи чинии, 12 малки чинии, 6 чаши, 6 купички и един сноп прибори, и всичкото това с по-малко от 1 kWh електроенергия. Пуска се веднъж на ден и то не всеки ден. Общо за месеца рядко се натрупват повече от 20 kWh електроенергия. Накратко - ГРЕДА, но за тебе, господин дърт лъжец.

Коментар

Я, колко много правописни грешки! Бегим бак ту скуул!
                          Иначе, приемаме твоите "данни": 600 л.вода (не знам откъде ги взе но, нека е твоята), са 0,6 куб.м, нали така?
                          За техния подгрев с 12 °С, при 40 °С на изтичане, отиват 0,6*1,158*12=6,948 *1,2=7,14 kWh. И това -само до тук.
                          Имаш пералня, переш през ден, нагряваш водата от 10 до 90°С, всеки път, по 10 л. ... Може по повече от веднъж, може през ден... Само че, тук вече подгревът, е с 32-40°С...
                          Другото, е проста аритметика. Иначе, аз имам къде по-"смарт" контакт, с вграден електромер и т.н., ама ти, тия работи, не ги разбираш. Да беше взел онези пари, и да беше чул за сондажите и пулсатора, щеше да си не с едни гърди напред, ами със сто милиона лв ++. ХАХХАХАХА.
                          И пералнята ли намеси?

Ето реални данни от една пералня ден по ден. Цифрите са в kWh на ден. Пропускам дните, в които не се е прало, но има дни с по 2 пранета:

1.12
                          0.51
                          1.60
                          1.25
                          1.34
                          1.07
                          0.74
                          0.94
                          1.42
                          0.93
                          0.97
                          1.70
                          0.92
                          0.94

Общо за месеца 15.52 kWh или това прави около 3 лева на месец разходи за пране. От тях колко ще икономисаш - 30 стотинки ли? Ами че това е точно по 1 стотинка на ден, колкото ти го казах аз и другите хора досега поне 100 пъти. За миенето на чинии сложи още 1 стотинка - общо стават 2 стотиники икономия на ден.

А надуването ти, че имаш по-добра измерителна апаратура, също е ДЪРТА ЛЪЖА, защото ако имаше, нямаше да ги приказваш тези космически количества на икономисваната енергия. Поне веднъж бъди мъж и си признай, че ЛЪЖЕШ . Ако не - продължавам с експериментите и с изчисленията просто за да се убедят всички с какъв дърт лъжец си имаме работа.
                          Last edited by Andi11; 29.05.2021, 23:09.

Коментар

Не усещаш ли колко много обиди изръси когато някой ти казва истината в очите?

Защо не отговориш на основните въпроси:
                            1. 5 чинии с 600 литра топла вода ли се мият?
                            2. 5 чинии половин час ли се мият с дебела струя вода като от пожарникарски маркуч?
                            3. Какъв процент от домакинствата имат трифазно електрозахранване в апартамента си, за да си позволят 27кW проточен бойлер?

Хайде като си толкова ербап направи публично топлинните изчисления, за да видим как ги измисли цитираните от тебе икономии. Ще ги направиш, ама дръжки, първо защото не знаеш как се правят, и второ защото лъжата и измамата ти веднага ще блесне.

ПП: Ако ти не ги направиш, аз ще ги направя за пореден път, за да видят всички какъв долен лъжец и измамник си имаме във форума.
                            В моя дом, тези "5 чинии" са за всеки, сутрин-сутрин-обед-вечер.
                            В моя дом, мием и други работи.
                            Накратко,
                            ГРЕДА!

Коментар

Драги ми лъжец и измамник,

Отново ще те светна какво трябва да направиш:

1. Купи си смарт контакт, например този: https://www.emag.bg/smart-kontakt-de...ch-Action=view
                              2. Включи проточния бйлер в този смарт контакт
                              3. Измий 5-6 чинии, като си засечеш и времето, за което ги измиваш
                              4. От смарт контакта виж колко киловатчаса електроенергия е използвана за измиването на тези чинии
                              5. Напиши резултатите във форума, но без да лъжиш и мамиш
                              6. Нататък аз ще ти помогна как да направиш останалите изчисления, защото знам, че ти не го можеш това

ПП: Недей да лъжеш за тези начални данни, защото аз вече знам какви са цифрите. Просто искам да видя докъде ще стигне твоята наглост и нахалство в преувеличаването на началните данни.

Я, колко много правописни грешки! Бегим бак ту скуул!
                              Иначе, приемаме твоите "данни": 600 л.вода (не знам откъде ги взе но, нека е твоята), са 0,6 куб.м, нали така?
                              За техния подгрев с 12 °С, при 40 °С на изтичане, отиват 0,6*1,158*12=6,948 *1,2=7,14 kWh. И това -само до тук.
                              Имаш пералня, переш през ден, нагряваш водата от 10 до 90°С, всеки път, по 10 л. ... Може по повече от веднъж, може през ден... Само че, тук вече подгревът, е с 32-40°С...
                              Другото, е проста аритметика. Иначе, аз имам къде по-"смарт" контакт, с вграден електромер и т.н., ама ти, тия работи, не ги разбираш. Да беше взел онези пари, и да беше чул за сондажите и пулсатора, щеше да си не с едни гърди напред, ами със сто милиона лв ++. ХАХХАХАХА.
                              Last edited by levi_desni; 29.05.2021, 22:46.

Коментар

• Ако случайно нямаш пари в джоба си за тази дребна покупка, дай ми адреса си, и аз ЩЕ ТИ ПОДАРЯ един смарт контакт. Нали си "изобретател" - трябва да си имаш измерителна апаратура.

Коментар

Working...
                                X