IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПОДАРЯВАМ/Е

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Драги ми лъжец и измамник,

Отново ще те светна какво трябва да направиш:

1. Купи си смарт контакт, например този: https://www.emag.bg/smart-kontakt-de...ch-Action=view
    2. Включи проточния бойлер в този смарт контакт
    3. Измий 5-6 чинии, като си засечеш и времето, за което ги измиваш
    4. От смарт контакта виж колко киловатчаса електроенергия е използвана за измиването на тези чинии
    5. Напиши резултатите във форума, но без да лъжиш и мамиш
    6. Нататък аз ще ти помогна как да направиш останалите изчисления, защото знам, че ти не го можеш това

ПП: Недей да лъжеш за тези начални данни, защото аз вече знам какви са цифрите. Просто искам да видя докъде ще стигне твоята наглост и нахалство в преувеличаването на началните данни.

Last edited by Mateev; 29.05.2021, 22:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от levi_desni

.
      Не усещаш ли колко много обиди изръси когато някой ти казва истината в очите?

Защо не отговориш на основните въпроси:
      1. 5 чинии с 600 литра топла вода ли се мият?
      2. 5 чинии половин час ли се мият с дебела струя вода като от пожарникарски маркуч?
      3. Какъв процент от домакинствата имат трифазно електрозахранване в апартамента си, за да си позволят 27кW проточен бойлер?

Хайде като си толкова ербап направи публично топлинните изчисления, за да видим как ги измисли цитираните от тебе икономии. Ще ги направиш, ама дръжки, първо защото не знаеш как се правят, и второ защото лъжата и измамата ти веднага ще блесне.

ПП: Ако ти не ги направиш, аз ще ги направя за пореден път, за да видят всички какъв долен лъжец и измамник си имаме във форума.
      Last edited by Andi11; 29.05.2021, 22:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от levi_desni Разгледай мнение

Радвам се за сина ти. Ама ти...

Да беше взел онези пари. Будала.
        Кои пари да беше взел, че нещо не е ясно. Предполагам не говориш за двата лева дет имаш в джоба?
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          Преди малко по БНТ 1 показаха филм за сина ми и за неговия бизнес в областа на измерване на качеството на въздуха и водата. Това е вторият му успешен бизнес откакто взе нещата в свои ръце преди около 5 години.

Та се сетих за това как някои хора успяват за кратък период от време да направят чудеса в живота си и в бизнеса, а други цял живот генерират провал след провал, и в същото време се насират да се хвалят по форумите с измислени постижения, съществуващи само в техния болен мозък.
          Радвам се за сина ти. Ама ти...

Да беше взел онези пари. Будала.

Коментар

• Преди малко по БНТ 1 показаха филм за сина ми и за неговия бизнес в областа на измерване на качеството на въздуха и водата. Това е вторият му успешен бизнес откакто взе нещата в свои ръце преди около 5 години.

Та се сетих за това как някои хора успяват за кратък период от време да направят чудеса в живота си и в бизнеса, а други цял живот генерират провал след провал, и в същото време се насират да се хвалят по форумите с измислени постижения, съществуващи само в техния болен мозък.

Коментар

• Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение

Устройството Ви само в гаража Ви ли работи?

Цял гараж ли трябва, за да се покаже работата му, или може да го отнесете и покажете на всяко място на желаещия да провери? Колко е голямо, цял гараж ли?

Четох много страници назад тази и другата подобна тема и ме е яд че си губих времето.
              Едни и същи буксувания и в тази и в онази, и двете са отдавна офтоп сами по себе си.
              Значи много сте нервни някои. И не четете, което не е добър атестат. Пак ще обясня обаче, като за нов мераклия в джангъра: Което подаряваме, НЕ Е "устройството в гаража" Икономайзерът е само прототип, на ЕДНАТА ЧАСТ от система, с регистриран к изтекъл полезен модел. СЕГА работи в гаража. Предният, по-несъвършен прототип, работеше в кухнята на офиса, дето държах под наем и сега съм освободил, а най-първият, проработи 40 месеца в квартирата, която ползвах. Защо е гаража? Ами щото, все накъде, трябва да е, където, да мога да водя различни хора. В дома си, всеки НЕ допускам. Виж, защо слушаш цялата тази паплач болни мозъци, АКО НАИСТИНА ИСКАШ СА ВИДИШ И ПРОВЕРИШ НЕЩО, а не си влязъл и ти да се правиш на интересен -тогава не знам, проблемът е твой.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Трябва да те поправя Матеев. Все пак - истината преди всичко!

"Топлообменникът" наречен още "тръбичка" не е лошо изчислен, а въобще не е изчислен.
                За да се изчисли, трябват познания в топлотехниката, които измамника няма.
                За първи път тръбичката беше изчислена през 2017 година в другата му тема за интелектуалната собственост. След това същото беше повтаряно стотина пъти насам-натам из темите, всички разбраха, само измамника - не.

Предполагам че сегашната му истерия е поради наближаващата развръзка с хапартаментчето уредено от баща му, което той заложи, явно дългът е продаден на ЧСИ, а при тях нема лабао.

Тръбичката е на път да му се сбъдне - набита де слънце не огрява на постоянна температурка 36 градуса

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Твоите прототипи и демонстрационни установки са гола вода. По тях ти мериш температури, А НЕ ЕНЕРГИИ. Дори и третокласниците знаят, че енергии се мерят с електромери и топломери ...

Твоето е една голяма излагация, породена от невежество. Мериш градуси целзий, а цитираш икономии в киловатчасове. Смешно, смешно и пак смешно.

Освен всичко друго ти не използваш мивката в гаража по предназначение, за да измиеш 3 чинии, а пускаш водата да тече дълго време дотогава, докато се темперира метала на мивката и всичките ти там тръбички под нея. Ако просто измиеше само няколко чинии, цялата топлинна енергия щеше да отиде в темперирането на тези чинии, на мивката и на всичко останал. До топлообменика ти щеше да стигне само хладка вода, и ползата от него ще е буквално никаква.

Аз си направих експерименти, а освен всичко друго имам и стотина датчици за измерване на електроенергия като част от моята Home Automation. Благодарение на тях притежавам реални данни за консумираната електроенергия буквално на всичко в моя дом, и трябва да ти кажа, че реалните цифри много много се различават от твоите измислици с чесане зад врата и гледане в тавана.

Ти например цитираш 5 kWh икономии на ден, а всъщност цялата дневна електроенергия, използвана в мивката, не надвишава 0.5 kWh. От нея твоят неефективен и лошо изчислен топлообменик няма да икономиса дори и 10%. Тоест ако говорим за икономии, то те са не повече от 1 стотинка на ден. Набий си го това в главата и спри да ЛЪЖЕШ И МАМИШ, че реализираш такива огромни икономии.

С тези енергии, които цитираш, може да се загреят 5-10 кубика вода, или това прави по поне 300 литра на ден. Та нима ти ми твърдиш, че 5-10 чинии се измиват с 600 литра топла вода, и ти икономисваш половината от енергията за тяхното измиване?

Осъзнаваш ли колко си жалък в твоите ЛЪЖИ И ИЗМАМИ?
                  Трябва да те поправя Матеев. Все пак - истината преди всичко!

"Топлообменникът" наречен още "тръбичка" не е лошо изчислен, а въобще не е изчислен.
                  За да се изчисли, трябват познания в топлотехниката, които измамника няма.
                  За първи път тръбичката беше изчислена през 2017 година в другата му тема за интелектуалната собственост. След това същото беше повтаряно стотина пъти насам-натам из темите, всички разбраха, само измамника - не.

Предполагам че сегашната му истерия е поради наближаващата развръзка с хапартаментчето уредено от баща му, което той заложи, явно дългът е продаден на ЧСИ, а при тях нема лабао.

Коментар

Сега, нервни чичко, разправяш ти, че си имал добро зрение но, явно, или то те подвежда, или за пореден път, лъжеш. Което е тъпо. Ама всяка работа -като майстора си. ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО, дАрагой. И си отваряй очите, да не се спънеш пак. Аз прототипи имам, демонстрационна установка. Ти имаш ... КАКВО?
                    -ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. От Слънцето ли, или от нерви?

Да беше взел онези пари.
                    Твоите прототипи и демонстрационни установки са гола вода. По тях ти мериш температури, А НЕ ЕНЕРГИИ. Дори и третокласниците знаят, че енергии се мерят с електромери и топломери ...

Твоето е една голяма излагация, породена от невежество. Мериш градуси целзий, а цитираш икономии в киловатчасове. Смешно, смешно и пак смешно.

Освен всичко друго ти не използваш мивката в гаража по предназначение, за да измиеш 3 чинии, а пускаш водата да тече дълго време дотогава, докато се темперира метала на мивката и всичките ти там тръбички под нея. Ако просто измиеше само няколко чинии, цялата топлинна енергия щеше да отиде в темперирането на тези чинии, на мивката и на всичко останало. До топлообменика ти щеше да стигне само хладка вода, и ползата от него ще е буквално никаква.

Аз си направих експерименти, а освен всичко друго имам и стотина датчици за измерване на електроенергия като част от моята Home Automation. Благодарение на тях притежавам реални данни за консумираната електроенергия буквално на всичко в моя дом, и трябва да ти кажа, че реалните цифри много много се различават от твоите измислици с чесане зад врата и гледане в тавана.

Ти например цитираш 5 kWh икономии на ден, а всъщност цялата дневна електроенергия, използвана в мивката, не надвишава 0.5 kWh. От нея твоят неефективен и лошо изчислен топлообменик няма да икономиса дори и 10%. Тоест ако говорим за икономии, то те са не повече от 1 стотинка на ден. Набий си го това в главата и спри да ЛЪЖЕШ И МАМИШ, че реализираш такива огромни икономии.

С тези енергии, които цитираш, може да се загреят 10 кубика вода, или това прави по поне 300 литра на ден. Та нима ти ми твърдиш, че за измиването на 5-10 чинии са необходими 600 литра топла вода, плющяща с пълна сила с 20 L/min, което прави 30 минути време за миене, и ти икономисваш половината от енергията при това измиване?

Пак повтарям - твоите цифри означават 30 минути миене с отворен кран на 100%, и изразходване на 600 литра топла вода. Няма да намеквам, че за да стоплиш в реално време такова количество вода се нуждаеш от 27kW трифазен проточен бойлер Stiebel Eltron, който нито едно домакинство не може да си го позволи поради липса на 3 фази и поради лимитиране от електромера на максимален ток 40А. Ако разбираше от електротехника, и ако поне веднъж в живота си беше измил една чиния, можеше сам да си ги изчислиш тези неща. Да, ама понеже не знаеш как се изчислява, приказваш пълни глупости, с които лъжеш и мамиш хората.

Осъзнаваш ли колко си жалък в твоите ЛЪЖИ И ИЗМАМИ?
                    Last edited by Mateev; 29.05.2021, 19:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение

Цял гараж ли трябва, за да се покаже работата му, или може да го отнесете и покажете на всяко място на желаещия да провери? Колко е голямо, цял гараж ли?

Четох много страници назад тази и другата подобна тема и ме е яд че си губих времето.
                      Едни и същи буксувания и в тази и в онази, и двете са отдавна офтоп сами по себе си.
                      Устройството е инсталирано в гаража, но и там не работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind
                        Моля модераторите отново да затворят тази безполезна тема, която само дава възможност на измамника да си промотира лъжеизделието x_y мисля, че само ти имаш тази могъща власт, макар че и aleks262 е доста мощен модератор
                        То всички са достатъчно мощни. Но защо да се затваря темата, като може просто да се банне измамника?

Коментар

Прочее,

Ако от "Инвестора" дойде комисия

покривам разходите за деня.
                          От-до. С надници и пътни, до Г.О. и обратно.

Коментар

Прочее,

Ако от "Инвестора" дойде комисия от двама-трима души, да види, заснеме и провери вместо вас, нааканите от шубе, декларирам:
                            В случай на минимално разминаване на видяното и документираното, им покривам те разходите за деня.
                            От-до. С надници и пътни, до Г.О. и обратно. Да видят адреса, на който Матеев разправя, бил моят гараж, да провееят измервателните уреди и данните, които отчитат инт.н.
                            Приемам да са заедно с прокурор, полицай, следовател и следствен фотограф, някои да са дори измежду модераторите, дето ни трият. Нека ТЕ да видят. Да пипнат. Да отчетат. ТЕ НЕ СА СТРАНА.
                            И после, ако се появят брътвежи снпоредните измами Матееви, Импотециеви и т.н., да действат, както им диктува съвестта. Вие тук, заблудени хора, опитвате да смажете нещо истинско и полезно.
                            Би трябвало да ви е срам

Мен наистина много ще ме е срам. Ако си купя тая недомислица, наистина не бих си го простил.
                            Като зная и какви мизерии ще се налага да чистя, не ми се говори.
                            Иначе, при проверката на място, нещата са нови-новенички, нали. Спор няма, че и уредите са тарирани. И пачките ще хвърчат. По-късно всичко си идва на мястото.
                            Last edited by mikomikov; 29.05.2021, 15:25.

Коментар

• Прочее,

Ако от "Инвестора" дойде комисия от двама-трима души, да види, заснеме и провери вместо вас, нааканите от шубе, декларирам:
                              В случай на минимално разминаване на видяното и документираното, им покривам разходите за деня.
                              От-до. С надници и пътни, до Г.О. и обратно. Да видят адреса, на който Матеев разправя, бил моят гараж, да провееят измервателните уреди и данните, които отчитат инт.н.
                              Приемам да са заедно с прокурор, полицай, следовател и следствен фотограф, някои да са дори измежду модераторите, дето ни трият. Нека ТЕ да видят. Да пипнат. Да отчетат. ТЕ НЕ СА СТРАНА.
                              И после, ако се появят брътвежи с поредните измами Матееви, Импотециеви и т.н., да действат, както им диктува съвестта. Вие тук, заблудени хора, опитвате да смажете нещо истинско и полезно.
                              Би трябвало да ви е срам
                              Last edited by levi_desni; 29.05.2021, 15:19.

Коментар

Абсолютно невежество и изсмукани от пръстите "факти". НЯМА ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ, МИКО. НЯМА И НЯМА ДА ИМА. Има будна мисъл и много експериментална работа, много безсънни нощи и резултат за милиарди. Учтиво ще ти кажа, че това, което така надъхано и сам "коментираш", не само не го познаваш, амими Е НЕЩО ДРУГО, А НЕ ОНОВА ПОД МИВКАТА. За "нетехнологичността и недомислиците", предлагам да се обърнеш към... форумеца "бонвиван" или ...уффф, още някакъв, забравих му името. На него, някакви португалци, му бяха връчили 3 (ТРИ!) бройки, ПО 480 лв или евро ВСЯКА, смешни серпентини, дето като се задръстят за седмица, нямат чистене. ТАМ да видиш, смях през сълзи.
                                А измишльотината ти да "се топлим, без да изразходваме енергия", е малък Олимп на мисълта: Вътре в устройството, е вграден проточен нагревател. И тересно ми е, какво още "прогресивно" ще си измислите и ще ми припишете. Щото, даже мисъл за технически понятия и познания на конкретното обсъждано нещо, ОТСЪСТВАТ и в твоите писания. ТОТАЛНО. НЯМА ГИ. ТЮ-ТЮ.

А Матеев да беше взел онези пари.

Именно: "проточният (ти) нагревател" - вътре - е голямата тъпотия, за която казвам, че ти затлачва канала и е съпротивление, без което не можеш да си реализираш нетехнологичната недомислица.
                                Пак ще кажа: всяко нещо, което ти "вграждаш" вътре, в устройството - ще бъде причина излъганият от теб - да го изхвърли в контейнера за боклук.
                                Е, да: ти ще "спечелиш" едни пари, а купувачът няма да реализира икономиите, които му обещаваш.
                                Справка: изделието се продава много време, преди вашето на пазара. Факт е, че търсене за него няма.

Коментар

Working...
                                X