IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся си бизнес инвеститор за сериозна идея

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ала Проблем: Самите идеи НЕ СА патентоспособни.
    Доколкото помня има начин да се защити и ноу хау. Идеята води до метод за подобряване на процес. Това вече подлежи на защита.

“...процесите по разработване на нови технологии, създаването на бизнес модели и стратегии са все безспорни активи на търговските предприятия, които имат не просто теоретична, но и реална имуществена стойност. В ерата на иновационните технологии и инвестиции тези активи се превръщат в ценност за търговските предприятия, съизмерима с правата на интелектуална собственост. С повишаването на стойността на вътрешната търговска информация неизменно се увеличават и рисковете от недобросъвестното придобиване, разпространение и използване на търговска тайна и ноу-хау.”

http://trudipravo.bg/mesechni-spisan...a-informatziya

Какво точно е искала от теб. Да разкриеш идеите си в самия текст на НДАто ли?
    Last edited by aleks262; 08.05.2021, 11:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Става следното: печели по-бързият. Ако идеята е патентоспособна печели първият подал съответната заявка. Поверителното споразумение няма нищо общо в този случай.
      Ала Проблем: Самите идеи НЕ СА патентоспособни.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

И какво става ако след подписването на NDA някаква трета страна едновременно и независимо се озари със същата идея? Как точно ще помогне това NDA? Не че си мисля че има идея дето и два лева да струва, ей така, чисто хипотетично питам
        Става следното: печели по-бързият. Ако идеята е патентоспособна печели първият подал съответната заявка. Поверителното споразумение няма нищо общо в този случай.

Коментар

Казаха ти: Постарай се да развиеш СОБСТВЕНИ способности и качества. За идеята си, може и прав да си но, хората са скептични и пари, ПРОСТО ТЪЙ, НЕ ДАВАТ.
          Прав си,че хората много трудно дават пари!

Коментар

• Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение

При положение,че след това има 99% шанс да изкара 300 пъти по толкова, няма къде да се ослушва и да се прави на интересен БАЙ ГАНЬО...
            Казаха ти: Постарай се да развиеш СОБСТВЕНИ способности и качества. За идеята си, може и прав да си но, хората са скептични и пари, ПРОСТО ТЪЙ, НЕ ДАВАТ.

Коментар

И той, ако е сериозен, ще ти ги даде, налэ. На чича наивното!
              При положение,че след това има 99% шанс да изкара 300 пъти по толкова, няма къде да се ослушва и да се прави на интересен БАЙ ГАНЬО...

Коментар

Благодаря! Аз освен този документ да подпишем един пред друг , ще искам и 20-30 бона лева(все пак не е хубаво да стоя без пари , докато идеята се реализира). Пък и така като поискам 20-30 бона лева от някой, да разбера дали е много сериозен .
                И той, ако е сериозен, ще ти ги даде, налэ. На чича наивното!

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

И какво става ако след подписването на NDA някаква трета страна едновременно и независимо се озари със същата идея? Как точно ще помогне това NDA? Не че си мисля че има идея дето и два лева да струва, ей така, чисто хипотетично питам
                  За това преди да кажа идеята , ще поискам 20-30 бона лева, за да съм сигурен до колкото е възможно,че човека е много сериозен!!! Ето тогава вече ще се разбере дали даден човек е много сериозен.
                  Защото и в България се подписват много договори като за качествен ремонт на някой път, пък не се спазва договора на 100% и пътя не е качествен.
                  Last edited by fearlessss8; 08.05.2021, 06:28.

Коментар

Такъв документ, е вързанка за наивници. Питай мен, как една американо-шотландска маймуна, опита да ме измами. Че се и сърди. Не се връзвай да разкриваш детайли без оригинален документ, с мокър подпис, подписан ОТ ТИТУЛЯРА, лично пред теб.
                    Благодаря! Аз освен този документ да подпишем един пред друг , ще искам и 20-30 бона лева(все пак не е хубаво да стоя без пари , докато идеята се реализира). Пък и така като поискам 20-30 бона лева от някой, да разбера дали е много сериозен .
                    Last edited by fearlessss8; 08.05.2021, 06:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Езици владееш ли?

Коментар

Писах си с един човек да се видим във Вторник. Дали ще се видим вече, не се знае де. Предложи NDA документ да попълним, за да не се притеснявам и след срещата на живо. Някой има ли представа как се прави този документ и колко струва и какво точно представлявва? Кво ако попълним такъв договор и човека разкрие информация на някой примерно, кво ще ми дължи 1 милион лева ли примерно ?
                        Такъв документ, е вързанка за наивници. Питай мен, как една американо-шотландска маймуна, опита да ме измами. Че се и сърди. Не се връзвай да разкриваш детайли без оригинален документ, с мокър подпис, подписан ОТ ТИТУЛЯРА, лично пред теб.

Коментар

Писах си с един човек да се видим във Вторник. Дали ще се видим вече, не се знае де. Предложи NDA документ да попълним, за да не се притеснявам и след срещата на живо. Някой има ли представа как се прави този документ и колко струва и какво точно представлявва? Кво ако попълним такъв договор и човека разкрие информация на някой примерно, кво ще ми дължи 1 милион лева ли примерно ?
                          Non disclosure agreement. Търсиш пак при татко гугъл. Модели бол. На английски са повечето. Езици владееш ли?

Non-Disclosure Agreement
                          What Is a Non-Disclosure Agreement (NDA)? A non-disclosure agreement is a legally binding contract that establishes a confidential relationship. The party or parties signing the agreement agree that sensitive information they may obtain will not be made available to any others.

Ето ти тука на нашенски:

http://www.bgports.bg/upload/1264/Сп...лност.pdf
                          Last edited by Selena; 07.05.2021, 23:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Хайде бе безстрашен, не го ли намери инвеститора. Преди 6 години пак го търсеше за брокерска къща, сега с идея за милиони

Няма да излезе заек/ балък от този форум
                            Last edited by fearlessss8; 07.05.2021, 23:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              Хайде бе безстрашен, не го ли намери инвеститора. Преди 6 години пак го търсеше за брокерска къща, сега с идея за милиони

Определено. Всички балъци са навитаци, никой нищо не пуска...

Коментар

• Хайде бе безстрашен, не го ли намери инвеститора. Преди 6 години пак го търсеше за брокерска къща, сега с идея за милиони

Коментар

Working...
                                X